Reklama

existuje posmrtný život?

bič (Pá, 26. 10. 2018 - 17:10)

Ne, jednoduché to opravdu...Atom, molekulu i buňku můžu vidět díky vědě pomocí speciálních mikroskopů. Takže nelži. A i ty se tady díky vědě můžeš vybavovat na internetu o víře. Kdyby nebylo vědců, dřepěl bys někde v jeskyni a klaněl se třeba bleskům, nebo např. medvědům. Nebo snad nějaký papež vymyslel internet ? Nebo mikročip ? A proč nechceš komentovat přirovnání ke kladivu ? Je to totiž stejně potrhlý nesmysl, jako ta tvá víra. Nic víc, nic míň.

bič (Pá, 26. 10. 2018 - 17:10)

Bůh dobře všechno věděl...V té vaší Bibli je psáno, že bez boží vůle se nepohne ani vlas na hlavě. A jak už jsem napsal, kdyby byl bůh opravdu vševidoucí a vševědoucí, tak proč by tedy vytvořil člověka, jako nedokonalou osobnost a nevěděl by, jak jeho dílo dopadne ? Musel to všechno přece vědět ! Takže existuje jen pár logických vysvětlení - 1) Bůh není. 2)Bůh není dokonalý, stejně jako člověk, proto to nemůže být bůh, tudíž neexistuje.

bič (Pá, 26. 10. 2018 - 17:10)

že máš na to buňky, aby...Buď bez obav. Můj genofond je nadmíru kvalitní. A proto opravdu není naprogramovaný na slepou víru a poslušnost. Ale v genetice to asi opravdu bude. Už před roky jsem četl vědeckou práci nějakého amerického badatele, který tvrdil, že lidé, kteří věří v nějaká božstva, mají svým způsobem geneticky narušenou šedou kůru mozkovou. Proto mají větší sklon k fantazírování.

Karel (Pá, 26. 10. 2018 - 17:10)

Většinou víra v někým druhým předhozená dogmata. Co spáchat meditaci o nějakém bůžkovi, jako to páchají třeba indičtí bhaktijogini? Viz Ramakrišna a jeho vize bohyně Kali, nebo Joga od staré Indie k dnešku, kapitola o bhaktijoze. Stačí zagůglit.

Jirka (Pá, 26. 10. 2018 - 16:10)

V takového Boha jakého si vy představuje, v takového opravdu nevěříme. Kdybych si představoval Boha jako vy, věřit bych v něj také nemohl, to zkrátka Bůh není. Chyba je ve vaší mysli. A složité přírodní struktury? Ano ty stvořil Bůh, stejně jako čas. Bůh nepodléhá času, vše ostatní ano.

Jirka (Pá, 26. 10. 2018 - 16:10)

To je celkem jednoduché -...Podobně zoufalý způsob argumentovani jsem viděl někde na osacru, když tam někdo v té souvislosti psal, že věřit v Boha je jako když ti někdo řekne, že 2+2 je 5, že to je také víra. Ale že rozum je si to spočítat sám správně jako 4. Matematiku ani jiné disciplíny nemůžeme uplatňovat na teologické otázky. Tady jde o základní nepochopení z vaší strany.

Jirka (Pá, 26. 10. 2018 - 16:10)

To je celkem jednoduché -...Ne, jednoduché to opravdu není. Tak to chceš vidět jen ty. Na vlastní oči nevidíš ani molekulu, buňku a x dalších věcí a chceš vidět Boha. Když říkáš, že věříš jen tomu co vidíš, tak nevěříš ani vědeckým výzkumum. Přirovnání ke kladivu komentovat nebudu.Několikrát jsem psal, že já jsem neuvěřil proto, že jsem si přečetl Bibli. Bible mi až teprve potvrdila co se vlastně událo.

mima (Pá, 26. 10. 2018 - 16:10)

Další nesmysl. Bůh dal...Bůh dobře všechno věděl a proto dál pravidla, zákony a taky předem varoval co se stane, jaké následky, důsledky čekají při nedodržení zákona, pravidel. Nejen to, jediná bytost, člověk, dostal od Boha rozum a ten nám dal proto, aby jsme ho používali.Přece každý člověk ví, že když skočí do ohně, spálí se, když vstoupí do vozovky na červenou, přejede člověka auto. Tak proč vdechuje nikotin v podobě cigarety, když si tím navodí rakovinu a chce po Bohu aby nebyly nemoci. Proč vyrábí atomové bomby, když výsledek je válka, smrt děti, žen a Boha tím chce obvinit. Proč programuje agresivní hry,filmy a v nich sadismus, úchylky, které ničí rodiny, děti, psychiku a Boha obviňuje ze zhovadilych, sadistických úchylek.Teď mluv ty a odpověz mi.

myslíš si (Pá, 26. 10. 2018 - 15:10)

Další nesmysl. Bůh dal...že máš na to buňky, aby jsi to pochopil? Co když nejsi naprogramovaný na to genetický, jak sám píšeš.Umí aspoň tvůj genetický program rozšifrovat dobro a zlo?

Radek (Pá, 26. 10. 2018 - 15:10)

Další nesmysl. Bůh dal...je vidět že jsi inteligentní a přemýšlíš..Vše se nedá brát doslova,jak křestané říkají...

Radek (Pá, 26. 10. 2018 - 15:10)

Svaté Písmo ale praví,...jenže které učení je falešné nejde jen tak snadno rozlišit...I bible byla psána asi 200 let po Ježíšově smrti, a řada evangelii se odstranila, a další se těžko překládají a chápou...A lže se od nepaměti.Že je dokument starý,neznamená že zcela pravdivý.To musí člověk posoudit vnitřně na základě zkušeností, a nejen že to je psáno.Jako by za Ě tisíce let chtěl někdo dešifrovat události listopadu 1989 na základě novinových článků,napsaných 200 let po události...Není to zcela stejné,ale princip Podobný...Duchovní otázky mužeme zjistit na základě duchovní praxe.

bič (Pá, 26. 10. 2018 - 14:10)

Svaté Písmo ale praví,...Další nesmysl. Bůh dal podle vás lidem svobodnou vůli. Ale protože je podle vás i vševědoucí, muselo mu být předem jasné, jak to s lidmi dopadne. Takže když bůh dopustil, aby se lidé vraždili, znásilňovali, mučili a prováděli všelijaká další svinstva, aby podléhali strašným epidemiím a bolestivým nemocem, věděl o tom dopředu a z člověka si tedy udělal nějakou svou hračku na které si zkoušel své zhovadilé sadistické úchylky. Tak takhle si tedy dobrotivého a laskavého boha vůbec nepředstavuju. A ďábla tedy stvořil také on. Protože podle vás stvořil vše. I všechna ta svinstva a špatnosti, kterými svět tolik oplývá. Jak mi toto vysvětlíte, co ?

bič (Pá, 26. 10. 2018 - 14:10)

Jak si vůbec takové...To je celkem jednoduché - chci vidět toho tvého boha na vlastní oči. A ta tvoje víra - když já budu pevně věřit tomu, že kladivo je můj bůh a že když tě s ním bacím do hlavy, že se ti tam rozsvítí, protože do tebe vstoupil bůh a že já i ty budeme tímto spaseni, budeš tomu věřit i ty ? A můj život mění vnější okolnosti, můj způsob života, genetické neprogramování a já sám. Žádný bůh mi do toho nekecá. A když se vy věřící odvoláváte na složitost přírodních struktur, které nemohly podle vás vzniknout jen tak z ničeho, popíráte vlastně existenci bohů, protože kde by se ve vesmíru vzalo jen tak něco tak složitého a všemocného, jako jsou bozi ?

někdo úplně ji… (Pá, 26. 10. 2018 - 13:10)

Svaté Písmo ale praví,...Jo, jo, ten ďábel, to je ideální východisko.Za všechno špatné může ďábel. Jak jednoduché, jak prosté.

Jirka (Pá, 26. 10. 2018 - 12:10)

z hlediska karmických...Svaté Písmo ale praví, abychom se vyvarovali falešného učení. Nesmíme zapomínat na vynalézavost ďábla. A kdo nevěří, že ďábel existuje, ten je právě v jeho moci.

Jirka (Pá, 26. 10. 2018 - 12:10)

Ano a také říkají , že...Tak vidíš jak jsou ti prokurátoři nespravedliví, že už i ty na to upozorňuješ.Tvůj příspěvek jsem doufám správně pochopil jako biblickou apologetiku.

Radek (Pá, 26. 10. 2018 - 12:10)

z hlediska karmických zákonů,je uplně jedno jestli v to věříš či ne.Stejně to funguje, a stejně tě to ovlivnuje...Jen pokud o tom nevíš že něco je špatné,ten tres je menší, než když o tom víš a děláš to.ješte chci říct, že se často používají termíny špatně, a směšují se dohromady jabka s hruškami.Viz. okultismus, esoterika...

luci (Pá, 26. 10. 2018 - 11:10)

Tak beru zpět, jenom mi to...Ano a také říkají , že nevědomost hříchu nečiní . Prokurátoři ale říkají , že neznalost zákona neomlouvá.

Jirka (Pá, 26. 10. 2018 - 11:10)

Rád bych se zde jak zpětně, tak i dopředu omluvil nevěřícím a pohanům za některé nepříjemnosti. Lidé z diskuze rád mám, ale ne už to co píšou.

Jirka (Pá, 26. 10. 2018 - 10:10)

25.10.2018 23:24 -...Tak beru zpět, jenom mi to připomelo tvůj styl. A draky píše zas Didus.Ostatně mně je jedno co si někdo myslí, radši budu jednodušší s vírou než dvojdušší, trojdušší nebo dokonce čtyřdušší bez víry. Písma nakonec říkají, že chudí duchem budou blahoslaveni.

Reklama

Přidat komentář