Reklama

existuje posmrtný život?

Jirka (Ne, 28. 10. 2018 - 08:10)

Vím na co narážíš Radku,...oprava: Problému s nepřijetim Krista.

Jirka (Ne, 28. 10. 2018 - 08:10)

To záleží ovšem na...Vím na co narážíš Radku, já úplně rozumím problému o přijetí Krista. Sám jsem se s tím potýkal. Ale já jsem z absolutně nevěřící rodiny a nikdo mě k tomu nevedl. Bibli jsem neviděl ani z oběžné dráhy.

Jirka (Ne, 28. 10. 2018 - 08:10)

každý už poznal, že Jirka...On si totiž myslí, že když se udělá modrým kvůli transparenci komentářů, že mu někdo bude věřit že nepíše anonymy. Ale anonymy můžeš psát samozřejmě stále, a podporovat se s nimi i nadále.

Jirka (Ne, 28. 10. 2018 - 08:10)

Jirka někomu napsal:...Jirko Hvězdoslave, nebud legrační. Akademické prostředí? Kantorskej prvního stupně ZŠ a píšeš to jako bys navštěvoval konferenci atomových inženýrů. Pedák a matfyz nebo jaderku nemůžeš stavět na stejnou úroveň. Jsi srandovní. To je jako kdyby někdo začal říkat, že česká fotbalová liga je nejlepší v Evropě.

Radek (Ne, 28. 10. 2018 - 07:10)

není žádná debata o...To záleží ovšem na lidech. Někdo se baví jen tím že provokuje... Zatím mimo Jirky, ač s ním úplně ve všem nesouhlasím, neřekl, co pro zjištění těchto duchovních věci udělal a dělá.

bez osočování (Ne, 28. 10. 2018 - 07:10)

Tak pozoruji, že jsme se od...není žádná debata o náboženství nebo o posmrtném životě, to bys již mohl vědět.

Radek (Ne, 28. 10. 2018 - 06:10)

Jirka někomu napsal:...Největší duchovní autority, neměli často žádné tzv. Školní vzdělání... Ve starém filmu F.L VĚK babička říkala Frantiskovi :přílišné vzdělání, od Boha odhani... On studovat univerzitu.Oni totiž tito lidé myslí, že znají na základě vzdělání vše...

Radek (Ne, 28. 10. 2018 - 06:10)

Jirka někomu napsal:...Tak pozoruji, že jsme se od tématu dostali k osocovani... Blbci jsou mezi nevzdelanymi, i mezi vysokoškolaky... Ti druzí jsou často odpojení od reality běžného života, a jsou zmanipulovani systémem. Jsou to také defacto otroci, jen lépe placení. Poboznustkareni a duchovní práci a rozvoj chce rozlišovat. V duchovní práci musíme být realiste, jinak to může špatně skončit. V duchovních oblastech panuje boj obou polarit. Naivní lidé či hlupáci končí v lepším případě jako fanatici, či psychiatricti pacienti...

každý (So, 27. 10. 2018 - 23:10)

každý už poznal, že Jirka...blb musí poznat kdo to psal.

naprostý souhlas, (So, 27. 10. 2018 - 22:10)

Jirka někomu napsal:...každý už poznal, že Jirka je blb a ty jsi geniální.

Hvězdoslav I. (So, 27. 10. 2018 - 17:10)

Jirka někomu napsal: Jenomže ty zapomínáš, že i ty vědecké kapacity jsou lidé, kteří mají zase jenom lidské (čti sobecké) potřeby. Máš spoustu vědců co je nezajímá pravda ale jejich kariéra. Vžíj se do nich. Zapře pravdu, aby nepřestal platit jeho starší objev kvůli kterému má prestiž na vědeckém poli. To je pro ně i víc než peníze tomu věř. Bezbožný vědec jistě nemá problém se takto zachovat.--------------------------------------------Já mám zkušenost, že nejvíce lžou pobožní. Vy, pobožní, bez lhaní nejste schopni ani promluvit slovo, pokud se to týká ideologie. Ješitní vědci jistě existují a jistě existuje setrvačnost a neochota měnit zavedené názory o mezi vědci. Ale přece jen věda se jako celek vyvíjí. Na rozdíl od strnulého náboženství. Takže, Jirko, je to přesně naopak. Vy, pobožní, v zájmu zachování vaší ideologie lžete tak mocně, až se vám od huby práší. Řídíte se heslem účel světí prostředky. Já jsem osobně pobýval jak mezi pobožnými, tak mezi lidmi z akademického prostředí. Na vysoké škole bylo řádově více svobody než v církvi. Je to tedy přesně naopak, než píše Jirka. Asi nemá srovnání. Je to stěží středoškolák.

omlouvat se mi… (So, 27. 10. 2018 - 17:10)

Tak to máš pravdu, nic o...můj život není postaven na očekávání omluv.Jenom, prosím nepiš, že jsi mě nechtěla poučovat. Já bych si nedovolil nikomu napsat, přestaň dělat to nebo ono.Argumentuji k věci a nemám potřebu nikomu radit, jestli má např. méně sedět v hospodě a více poslouchat vážnou hudbu.

mima (So, 27. 10. 2018 - 16:10)

že mám začít žít...Tak to máš pravdu, nic o tvém životě nevím. Nemyslela jsem to špatně a už vůbec jsem tě nechtěla poučovat, špatně jsi mě pochopil.... Pokud to tak vyznělo,tak se omlouvám. A co se týče mě,já již nehledám, já jsem v jiné fázi.

nepoučuj mě, prosím, (So, 27. 10. 2018 - 15:10)

V tom příspěvků se mi...že mám začít žít normální život. Nic o mém životě nevíš.A zrovna od tebe, která evidentně tomu zkoumání, alespoň podle množství citací z Bible, věnovala a věnuje podstatně více času než já.

Radek (So, 27. 10. 2018 - 15:10)

V tom příspěvků se mi...Hledat boha musíme my, a ne čekat, že se nám ukáže, aby jsme v něho uvěřili... To je detinsky a diletansky názor. Promiň... Poznání smyslu života, boha, patří odjakživa k největším tajemstvím. A touha a to poznat, musí vycházet z nás, a něco pro to udělat... Nadarmo se neříká :pomoz si, a bude ti pomozeno... Řeknu něco "kacirskeho"...jsou duchovní směry, které se tzv.bohem nezabývaji, a řeší vše na bázi energií, vibrací, sil... Protože vesmír tak funguje, a vše i v duchovních oblastech. Je to boj o energie obou protichudnych oblastí.

Jirka (So, 27. 10. 2018 - 15:10)

"Lidé výmysleli pojmy...Jistě že to myslím vážně, jenom nevím jaké máš ty vzdělání na mysli v oblasti náhody, štěstí, smůle, chaosu. Jestli mi něco uniklo, je dobré že jsi mi na to upozornil, ale můžeš o tom i něco více napsat. Pokud se v tom nedokážeš vyjádřit, tak jsou to jenom slepé výkřiky do tmy.

mima (So, 27. 10. 2018 - 15:10)

"Co jste udělali pro...V tom příspěvků se mi líbí tato věta.A pokud by Bůh chtěl, abych ho poznal, tak se mi určitě ukáže......moc krásně napsané.Přestaň hledat, zkoumat s člověkem to řešit, začni žít normálním životem. Dělej všechno tak,jak nejlépe umíš, žij normálně, tak aby se ti ten " tvůj Bůh " mohl ukázat :-)

mima (So, 27. 10. 2018 - 14:10)

pro křesťany je správná...Já bych to jinak interpretovala. Není to o správnosti, je to o tom co je tvému srdíčku blízké, tvému já :-)Máme v sobě něco co můžeme přirovnat k magnetů a když se setká s něčím co ti je blízké, začne ten magnet působit. Začne tě to přitahovat :-) a už s tím nic nenaděláš.A to co je uvnitř tebe, to se vyjadřuje na povrch.Není to jen ohledně vyznání, ale projevuje se to u nás ve všem. Například v hledání partnera, zaměstnání, hudbě....Je tady hodně otců, matek, ale jen jeden otec, jedná matka je pro tebe ta opravdová. Všichni ti ostatní, i když jsou taky dobří, dokonce i v příbuzenském stavu, nejsou ti tak blízcí. Ten magnet v tobě působí jen na tvé rodiči.A tak je to i s vírou, tvůj vztah bude jen s Tvým Bohem, který vložil do Tebe něco ze sebe a když se spolu setkáte, bude vás to táhnout k sobě. A naše skutky, budou vyjádřením naší víry.

tohle doufám n… (So, 27. 10. 2018 - 14:10)

Jako by jste si to s Luci po..."Lidé výmysleli pojmy jako náhoda, štěstí, smůla, chaos. To jsou pomocné berličky, jakýsi slovník jevů, kterým člověk nerozumí. Podívej se jak se na takové věci dívá věda, zabývá se jimi snad?"Pokud to myslíš vážně, tak je to potom jasné. Máš absenci vzdělání v této oblasti.

Radek (So, 27. 10. 2018 - 13:10)

Snažím se jim právě...Právě. Kdo chce být obelhavan, ten je.

Reklama

Přidat komentář