Reklama

cysty na vajecnikach

Jarmila (Čt, 19. 2. 2004 - 10:02)

Ve 13 letech již mojí dceři objevili cystu na vaječníku,podle lékařů nebolí,pořád vidím jak se svíjela bolestí.Dětská lékařka nám dala prostor pro alternativní řešení,takže na radu "terapeutky"okamžitě vysadila veškeré mléčné výrobky /věřte,že přemíra jogurtů, sýrů je hlavní příčinou cyst,výtoků../ pila mořské řasy,které nám doporučila. Žádný chirurgický zákrok již nebyl nutný. Jako dopněk je dobrý i Gynex s Energy - je ale dobré vytestovat užívání. Jarmila

Šárka (Út, 10. 2. 2004 - 23:02)

Při gynekologickém vyšetření mi před rokem lékař zjistil na pravé straně podbřišku cystu. Nemám žádné bolesti ani jiné zdravotní problémy spojené s tímto nálezem. V brzké době však chci otěhotnět, nemůže tady cysta negativně ovlivnit průběh těhotenství? Také chci vědět, do jaké míry jsou cysty nebezpečné, jak vznikají a jestli se musí v každém případě vyoperovat. Děkuji.

Vladunka (Čt, 5. 2. 2004 - 15:02)

Zdavim vsechny. Vcera na ultrazvuku jsem se dovedela, ze cysty se mi oproti minulemu vysetreni o dost zvetsili, takze se jdu objednat na laparoskopii. V toto souvislosti by me zajimalo par veci: jak dlouha je hospitalizace, jak dlouho potom budu v neschopnosti a jak uzivat HA Cilets? Lekarka misdelila, ze pred zakrokem je nutne ji vysadit, ale nevim jak dlouho predem, a kdy zase zacit HA uzivat. Predem dekuji za Vase reakce. Vladunka

bara (Čt, 29. 1. 2004 - 16:01)

Zkuste vyhledat jineho gynekologa. Muzou to byt cysty a ty bud zmizi,nebo se operuji.

Jani (So, 24. 1. 2004 - 15:01)

Dobrý den. Obracím se s prosbou o radu - je mi 28 let, menses jsem měla vždy opožděnou, nyní chodím na injekce Neolutin forte, trpím dysmenorheou a silnou latentní tetanií,marně se pokoušíme o potomka. Můj problém, který mě vystrašil a tíží- 25.den cyklu jsem dostala obrovské bolesti jako při menses, dodnes (28.den) jimi trpím, nemohla jsem první noci spát, dopovala jsem se Ibalginem. T.č. mám bolesti třeba 20 min. a poté např. 2 hodiny jsem O.K. Přitom krev neodchází, navíc ani pod vlivem Neolutinu "to" nedostávám tak brzo. Mám před sebou vyšetření ohledně endometriozy či cyst, může tahle příhoda souviset? Hodně mě vyděsila, navíc neznám řešení (bolesti stále), ale svému gynekologovi nevěřím a na odborné pracoviště pojedu až za pár týdnů. Prosím poraďte, o co může jít a co mám dělat, pokud bolesti neustanou, nebo bude-li se situace opakovat. Děkuji.

ponorka (Po, 19. 1. 2004 - 19:01)

Ahoj!!Na speciializovaném pracovišti pro léčbu neplodnosti se anovulace léčí poměrně úspěšně,existuje spoustu léků-prášky i injekce,po kterých k ovulaci dochází a pokud máš v pořádku vejcovody můžeš mít děti úplně normálně.Sama to mám za sebou.

Babulka (Po, 19. 1. 2004 - 00:01)

Je mi 24 let, mam za sebou v kratkem casovem rozmezi dve laparoskop. operace (leden/2003 paraovarialni cystadenom na pr. vajecniku, cervenec/2003 cysta zlut. teliska na lev. vajecniku). Nyní jsem pul roku po posl. operaci, beru Duphaston a bylo mi doporuceno co nejdrive otehotnet. Prozatim bezuspesne.Po prohlidce letos v lednu mi vsak byly zjisteny po provedeni ultrazvuku opet cysty na pr.vajecniku a sdeleno, ze nejspis budu

Jana (Čt, 15. 1. 2004 - 17:01)

Dobry den,po precteni vaseho dotazu jsem se rozhodla,ze vam napisu.Pred 2 tydny jsem byla operovana,brali mi levy vajecnik,na kterem byla take cysta o velikosti 5,5cm a pred operaci jsem mela nesnesitelne bolesti,doktor take rikal ze vajecnik byl prevraceny a proto ty velke bolesti.A myslim si,protoze pisete,ze mate v soucasne dobe bolesti v podbrisku,ze je to zase kvuli te cysty a proto vam radim jit co nejrychleji k lekari a informovat ho o techto bolestech dokut neni pozde.Je mi 32 let.Preji vam hodne zdravi

nora (Út, 6. 1. 2004 - 20:01)

ahoj Lauro!Taky mám syndrom PCO a všechny příznaky které popisuješ jsou bohužel pro tuto poruchu typické.Já bojuji s PCOS od sedmnácti let,kdy začal "zlobit" můj menstruační cyklus.Chodím po dokterech a dodržuji téměř vše co dopuručí homeopaté,celostní medicína,léčitelé..Akné a ochlupení řeším laserem,hodně pomohly diety vylučující některé potraviny které jsou pro PCOS zhoršující.Už v tom mám celkem praxi.Pokud si chceš o něčem pokecat,nebo zdělit pár zkušeností napiš mail.Držím palce Nora

Laura (So, 3. 1. 2004 - 21:01)

Ahoj! Na ultrazvukovém vyšetření mi zjistili Syndrom polycystických ovarií, rostou mi vousy a chlupy na obličeji, prsou, okolo pupku, řídnou mi vlasy, ve svých 25 letech vážím 91 kilo a už tři čtvrtě roku nemám menstruaci!!! Doktorka mi řekla, že se s tím nedá nic dělat a předepsala mi verospiron. řekla mi, že ty chlupy a vousy co mám, tak že už mi zůstanou navždycky. Je to vůbec možné? Ty cysty na vaječníkách jsou příčinou? Můžete mi někdo pomoci? dekuju laura

katka (Po, 22. 12. 2003 - 12:12)

Mam 30 rokov, zatial som nerodila. Pred rokom mi operovali dermoidnu cystu na oboch vajecnikoch, lekar mi cast vajecnikov zachranil a vyjadril sa, ze deti mat este mozem. Pocula som vsak, ze cysty sa zvyknu obnovovat. Plati tu aj u tohto typu cysty? Co je pricinou jej vzniku? Moze to byt antikoncepcia, strava, fajcenie, alhokol? Alebo to ma ine priciny? Pocula som, ze dermoidna cysta je zarodok mojho nevyvinuteho dvojcata, ktory mam v sebe uz od narodenia. Prosim o promptnu odpoved coho sa vyvarovat, aby sa cysta neobnovila.

Irena (Út, 16. 12. 2003 - 02:12)

Je mi 24 let. Když mi bylo 18,zjistili mi cystu(zbytky vlasů,nehtů...) ve vaječníku 8cm v průměru. Provedli mi laparoskopii, přičemž obsah cysty odsáli drenem. V 21-ti letech mi přerušovali srůst,kdy mi vaječník přirostl ke střevu. Naposled letos v dubnu mi našli další cystu ve vaječníku 5cm v průměru,tentokrát na druhé straně.Teď mám na jedné straně 1/4 vaječníku a na druhé 1/2. Vzhledem k tomu, že od narození neustále prodělávám záněty močových cest, mé vejcovody jsou poškozeny. Cysty se mi objevily vždy, když jsem přestala na nějakou dobu brát antikoncepci. Doktor mi řekl, že pokud chci někdy děti, tak hned. Já bych ráda, ale přítel chce nejdřív dostavit dům.

Natalie (Po, 1. 12. 2003 - 19:12)

Co mam rikat ja.Je mi 15 a mam cysty na vajecniku.Mam strach ze nikdy nebudu moc mit deti.To si neumim ani predstavit.Prosim kdy byste nekdo vedel neco co by mi mohlo pomoc napisete mi proim.Mam strasny strach.

Marketa (St, 26. 11. 2003 - 13:11)

Byla jsem na vysetreni ultrazvukem doktorka mi našla prasklou cystu a z toho vodu za delohou. A ktomu zvetsene vajecniky. Dostala jsem antilaergikum a Pyridoxin. Mam strach a nevim co si o tom mam myslet. Take jsem byla nachlazena a stale se nemohu z toho dostat (brala jsem i antibiotika), muze to souviset?? Mohu si pomoci nejakou prirodni lecbou...?

kamča (Čt, 20. 11. 2003 - 10:11)

Ahojki Jani,(a všichni ostatní),přečetla jsem si tvůj článek a musím říct,že v tomhle ohledu máme hodně společného.Já byla poprvé na operaci v 17,na laparoskopii,kvůli cystě,která byla 8cm velká.Až při operaci se zjistilo,že to není běžná cysta naplněná tekutinou,ale že je to cysta dermoidního původu,no odstranili mi celý vaječník,takže na pravé straně už nemám vůbec nic.na histologii pak zjistlili že se jedná o teratom.No teď tři roky jsem měla pokoj,ale teď,ve 20ti letech mě zase začaly trápit bolesti v levém podbříšku,tak sem šla na gynekologii.Pan doktor mi udělal ultrazvuk a našel mi tam cystu asi 5cm velkou.S obavou mi sdělil,že by to mohla být zase dermoidní cysta,prý se to rádo opakuje,ale zároveň mi dal ještě naději,že by to mohla být ta běžná cysta naplněná tekutinou.Píchl mi agolutin a za 3 týdny se mám přijít ukázat,prý je možné,že cysta sama zmizí,dává tomu šanci tak 50:50.Kdyby to byla dermoidní cysta,tak budu muset zase na operaci.ale dermoidní cysty se odstraňují i s přilehlým orgánem,takže pro mě by to znamenalo,že ve 20ti letech bych byla totálně bez vaječníků!!!!!!Jde to vůbec? A co by pak se mnou dělali,vůbec si to nedokážu představit, a celkem se i bojím.Svého gynekologa sem se zatím neptala,co by to pro mě znamenalo,on se vyjádřil,že zatím počkáme a uvidíme za ty 3 týdny,jak tak o tom pořád přemýšlím,tak se bojím čím dál víc.Nechci si tady stěžovat,nebo shánět lítost,to určitě a rozhodně ne!!! ale ráda bych prosila aspoň o kteroukoliv radu,jestli je vůbec možné a přípustné to,aby 20tiletá dívka byla totálě bez vaječníků a vecovodů.Tak jinak se mějte krásně,ty Jani taky,doufám že si v pořádku a daří se ti.

Aknel (St, 12. 11. 2003 - 12:11)

Vando nevím,ale možná je to nynějším životním stylem a také jsem zaslechla názor už z několika stran,že za to může Cernobyl - teprve nyní se prý u nás ukazují následky.No když se nad tím zamyslím,něco pravdy by na tom mohlo být.Je fakt,že v mém mládí jsem okolo sebe nepozorovala,že by tolik mladých rodin mělo problémy mít dítě a když byl někdo operován na rakovinu tak to byl " Veledrb" a nyní je to časté a normální.Třeba je možné i to,že hodně žen moc nechodilo k lékaři a tak ani nepostřehli ,že měli cystu,která se jim vstřebala.Opravdu jsem byla překvapená,když jsem byla v nemocnici,kolik žen a dívek má ošklivé gyn.problémy a kolik se jich týdně operuje.Měla jsem štěstí na lékaře i sestřičky /až na jednu ,ale ta se dala přežít/ a moc je obdivuji,měli práce opravdu dost a můj operatér,ač nemusel,vždy,když šel okolo zašel se podívat a zeptat jak se mám a pozor ,to nebyla žádná známost.Ze srdce přeji takové jednání vám všem.

Vanda (Út, 11. 11. 2003 - 18:11)

A proč je toho tolik?Dřív tím ženský netrpěly, nebo se o tom nepsalo?

Aknel (Út, 11. 11. 2003 - 12:11)

O tom těhotenství je pro Moniku,Lado také se neboj,je hodně hormonů,které doplní ty původní a neměla by jsi ztloustnout,i když je lepší být plnoštíhlá a zdravá,než hubená a nemocná. Dado ještě jsem zapoměla napsat,že s cystami se v dnešní době setkává velmi mnoho žen .Jenže to se dozvíš až časem,když se o to začneš zajímat,jako já - taky jsem byla vykulená a pak jsem zjistila kolik žen v mém okolí před časem řešilo stejný problem jako já.

Aknel (Út, 11. 11. 2003 - 12:11)

Ahoj Dado i ostatní cysty jsou prý zhoubné,nebo nezhoubné.Rostou,nebo se časem ztratí.Jsem asi půl roku po operaci histerektomie ,měla jsem pozitivní nález a také na pravem vaječníku cystu-nezhoubnou,nicméně stále se zvětšující za měsíc asi o 3cm v průměru.Je mi 44 let,ale vím,že se mnou ležely dívky okolo dvaceti a čekaly na menstruaci,při které je možnost,že cysta zmizí.Jesti jsme to správně pochopili tak praskne a obsah odteče s krví a zbytek se vstřebá.Pravděpodobnost,že se cysty budou opakovat -je.Proto,pokud se něco lékařům nebude zdát a navrhnou odebrat vaječník nebojte se Dado v našem věku ho už pomalu nepotřebujeme a třeba se tím včas zabrání něčemu horšímu do budoucna.Vžádném případě se nestavím do role rádce ,ale hodně jsem slyšela o tom,že pokud se zdravé ženě nedaří otěhotnět a i muž je v pořádku, je to v psychice a náhodě.Většinou,když se řekne " musíš" tak se málokdy věc povede,je to jen zákon schválnosti a může třeba trvat i 8 let.Jo a jedna moje příbuzná po 4 letech otěhotněla až na pátý pokus poprvé a na druhý pokus po druhé-myslím tím umělé oplodnění.Držím všem palce,at každému z vás vše se k lepšímu obrátí.

Dada (Po, 10. 11. 2003 - 15:11)

Je mi 45 roků a při preventivní prohlídce mi lékař zjistil cystu 42 mm. Docela mě to prekvapilo, protože jsem stále bez potíží, menstruace naprosto pravidelná a normální. Až mě děsí, že jsem bez potíží. Co když to bude něco horšího. Lékař mi nechal udělat krevní testy a mám přijít za tři týdny. Mám z toho strach. Nevím jestli cysty dělají potíže. Jestli máte zkušenosti, prosím odpovězte. Díky

Reklama

Přidat komentář