Reklama

cysty na vajecnikach

zuzana (Ne, 8. 4. 2007 - 20:04)

prominte, zapomnela jsem se podepsat. Na operaci laparo jsem byla 19.3, ted jsem jeste na PN, mam 4 dirky v brise, z toho jedna je velikosti 4 cm, jak vyndavali tu cystu. Jinak se mi dari docela dobre, fit jako predtim, akorat bez kousku organu, s polovicni nadeji na mimčo a s jizvou na brise. Mazu ji masti z mesicku, mandlovym a hermankovym olejem, ale stejne se mi vubec nelibi.

Návštěvník (Ne, 8. 4. 2007 - 20:04)

ahoj Dano a Jájo, cystu jsem mela 4,5 cm, zjistila se nahodou pri ultrazvuku, bolesti jsem zadne nemela, ani zadne nepravidelnosti pri menstruaci, ani zadne pichani, proste nic, naprosto pravidelna menstruace, subjektivne jsem se citila naprosot fit a prece jsem ted bez praveho vajecniku i s vejcovodem. zadne jine diagnostiky, zadne bolesti a tedy ani zadne leky od bolesti. Ja tedy nechci strasit, ale nic horsi nez pocit po narkoze jsem jeste nemela tu cest zazit. Taky jsem si nadavala, ze to mam zato, ze jsem jeste nerodila. Ale pani vedle na posteli mi rekla, ze porody byly prochazka ruzovou zahradou. ale ja doufam, ze ze jsem byla spis horsi vyjimka, vypada to, ze vetsinou je to v pohode.

jája (So, 7. 4. 2007 - 19:04)

Zuzko, můžu se zeptat, jak si tu cystu měla velkou a jestli tě poslali i na jiný diagnostiky např. CT? Nebo jestli tu pravou diagnozu zjistili až při laparce?

Dana (So, 7. 4. 2007 - 18:04)

ahoj zuzko prosímtě chci se zeptat jestli jsi mněla bolesti než jsi šla na tu laparo.Já mám poslední dobou bolesti na pravém vaječníku a na lap.jdu až za měsíc .Pomohli ti nějaké léky od bolesti.

zuzana (So, 7. 4. 2007 - 16:04)

Alo, jak jsi prisla nato, ze pokud nejsou zvysene markry neni se ceho obavat??? Ja jsem je mela uplne normalni, nezvysene, sla jsem na laparo cysty, a prisla jsem o vajecnik i s vejcovodem, navic jsem v nem mela hranicne zhoubny nador... Ted cekam co se mnou bude dal a jestli neprijdu o vsechno. Je mi 33 let, bezdetna.

monika (Út, 3. 4. 2007 - 13:04)

kasie, díky, ale myslím, že na toto jsem fakt srágora a nevydržela bych to.

kasie (Út, 3. 4. 2007 - 10:04)

Miniko bez umrtvení a bez uspání. Doktorka na to vzala takovou velkou jehlu a tou to všechno odsála, potom se na to podívala a řekla, že je to čisté a čiré - vše poslala na rozbor. To napíchnutí a odsátí se dá vydržet, jsou horší věci.

__utma=22592180 (Po, 2. 4. 2007 - 23:04)

Vůbec se neboj že nebudeš mít moc děti,já jsem měla cysty několikrát,jednou jsem byla na laparoskopii,párkrát praskli sami.nikdy mě nikdo nestrašil tím že nebudu moct otěhotnět,nemá to na to vliv.bez problémů jsem otěhotněla 2x.je to jednoduchý zákrok.

__utma=22592180 (Po, 2. 4. 2007 - 23:04)

s cystama se nic nedělá pokud dále nerostou,většinou prasknou samo,jen při růstu nebo nadměrné velikosti je potřeba provést laparoskopii.

Návštěvník (Po, 2. 4. 2007 - 23:04)

Pan Svoboda vůbec nemá páru o tom co je cysta ale určitě to není obranna organismu.

monika (Po, 2. 4. 2007 - 19:04)

kasie, to ti to dělali za živa? Mě to taky nabídli nebo že si mohu zaplatit narkózu. Raději dám ty peníze. Nedokážu si představit, že bych to vydržela.

kasie (Po, 2. 4. 2007 - 15:04)

Dámy ničeho se nebojte a běžte včas. Já jsem byla na odstranění cysty pomocí punkce. Vše proběhlo rachle, za 30 minut bylo po všem a já jsem oblečená čekala v čekárně 0,5 hodiny / pro jistotu/ a pak jsem šla v pohodě domů. Punkce byla rychlá, tropchu bolestivá, ale znám horší věci a hlavně ji udělali dobře - stěny cysty k sobě dobře přilnuly a cysta se již neobnovila. Mojí mamince cysta praskla a ta tedy skusila jak pes. Já razím zásadu jít vždy zavčas - před ničím se neuteče, naopak je to potom daleko horší.

z. (Po, 2. 4. 2007 - 15:04)

Neboj se té operace, já jsem byla na laparce už dvakrát. Příjemné to není, ale jsou horší věci. Bolí pak břicho, než se to zklidní, ale pořád se mě chodili ptát, jestli nemám bolesti a příp. mi hned dali kapačku nebo něco píchli. 14 dní po operaci jsem už šla do v pohodě práce. Akorát si po vytažení stehů masíruj jizvy měsíčkovou mastí, aby se pěkně zahojily. Držím pěsti.

Jana (Po, 2. 4. 2007 - 09:04)

ahoj holky,uz ctyri mesice se lecim s cystou na levem vajecniku.Vzdy zmizi ale hned ji mam zpet.Ted ji mam malou ze mi ani doktorka nedala injekci abych vubec dostala menses. No ale zajima me jestli muzu otehotnet kdyz ji mam....diky

Ala (Pá, 30. 3. 2007 - 20:03)

Když projdeš diskusi zpět hodně se toho dozvíš, jinak je to laparoskopická operace, podobně jako žlučník, slepé střevo, většinou jsi tak maximálně týden v nemocnici a týden doma na nemocenské.

Dana (Pá, 30. 3. 2007 - 16:03)

prosím o radu mám na obou vaječnících cysty poměrně velké mám jít na operaci pořád to odkládám ale již mám velké bolesti je operace bolestivá jak dlouho jste se zotavovali já jsem na žádné operaci vůbec nebyla tak nevím co mne čeká.

Jo (Čt, 22. 3. 2007 - 15:03)

jsem se zapomněla podepsat pod JO ...ehm Danča

Jujčo (Čt, 22. 3. 2007 - 15:03)

Jsou tady holky, co mají cystu cca 2cm a bolesti jako kdyby měly skoro 20cm....takže je to individuální a testy většinou by měli teda dělat testy markery jistota je jistota!!!Danča

Jujča (Čt, 22. 3. 2007 - 14:03)

Jitko: Myslím, že je to možná taky dle doktora a dle toho, jak ta cysta je velká a dle věku pacienta, já ji mám hodně velkou, tak proto mi je radši udělali, protože se báli, aby to nebylo něco horšího, protože mě nic nebolelo ani mi na to nepřišli dřív...Já si myslím, že to určitě u všech případů nedělají...tam kde se mim to možná zdá skoro stoprocentně jistý, že je to v pořádku a že to je fakt jen malinká cysta, tak to asi dál už žádným vyšetřením neřeší.

Jo (Čt, 22. 3. 2007 - 13:03)

a jinak teda zítra jdu na odběry na imunologii na Chlamydie a Mycoplasmata(to kvůli těm teplotám)jinak více info kdo trpíte hooodně častýma zánětama na www.chlamydie.info a holky je to fakt síla!!!Jo taky jsem dobrala včera poslední ATB Zinoxime 500 tak jsem teda zvědavá jak to bude dál tak snad mě opět nezačne bolet v krku:-(..ted to nejmíň potřebuju!...Álo? Doktor mi dal termín na laparo opět AŽ na začátek května, páč jede na dovolenou dobrý ne?..a kvůli těm blbým teplotám jestli je budu mít, tak mě nevezme..jinak CRP kleslo na 5,5 pa

Reklama

Přidat komentář