Reklama

Gamblerství

xy (Čt, 22. 2. 2007 - 14:02)

Lenko, jsme na tom hodně podobně. Taky jsem nedostala už několik měsíců výplatu - všechno táhnu sama, jsem na mateřské. Ani nevím, jak jsem to dokázala. Trošku podnikám, tak se to jakž takž dalo, ale žijeme z ruky do huby, máme spoustu splácení bankám + půjčky na vracení peněz, které byly prohrány. Nemůžu ale pochopit, že nejsme schopné to rozseknout. Kdyby mi tohle někdo vyprávěl, tak si zaťukám na čelo... Nevím, co mne kdy pomůže, abych to nějak řešila. Pořád se snažím cestou nápravy, léčení a přitom by bylo asi nejjednodušší ho vyhodit, abych měla klid. Stejně ho, i kdyby se šel léčit, nebudu mít do smrti, pokud budu s ním. Tak si tak zbytečně zasírám život! S vložkama je to síla, nechce se tomu ani věřit.

xy (Čt, 22. 2. 2007 - 14:02)

Ahoj "mámo"! Neměla jsem teď moc času a navíc jsem přišla na ten systém tady těch příspěvků, tak jsem trochu listovala. Ale musím si nechat čas, abych si to přečetla a zase si nechala otevřít oči. S tou neschopenkou jsem si to přečetla až teď, musím mu to tlumočit. To by bylo dobrý, ale mám obavy, že by se pak stejně do práce nemohl vrátit (dělá mimo jiné i s penězi - absurdní, co?) a kdyby se to zaměstnavatel dozvěděl, asi by ho nejspíš propustil pro sichr. Jo, jeho máma je z toho taky hotová, ale je to stejný "pako" jako já, možná mu věří ještě víc než já, když má, na dluhy mu půjčí, on jí to samozřejmě nevrátí. Je ráda, že jsem přebrala štafetu já, že má trochu klidu. Do doby, než jsme se poznali, řešila všechno ona, teď já. Závidím ti to, že jsi dospěla do stádia se od syna trochu odloučit. Pomohla jsi mu, jak se dalo, stála jsi při něm v tom zlém, teď je na dobrý cestě, tak doufejme, že mu to vydrží. Nemůžu pochopit, jak se z toho může stát opravdová nemoc. Co je tak lákavého a neodolatelného, co je donutí zase selhat? Jasně, že to nemůžu chápat, nemám ty pocity. Rozumněla bych alkoholu, drogám, ale tohle je zřejmě něco podobného, co je mi zaplaťpánbů vzdáleno (i když tak blízko)!

xy (Čt, 22. 2. 2007 - 14:02)

Zdendovi se omlouvám. Netušila jsem, že ho můj výraz "kámoš" tak pobouří. Myslela jsem to tak, že máte (nebo jste měli) stejný problémy, tak byste si třeba měli co říct. O lžích mi nemusíš nic vyprávět. To slovo se mi tak hnusí!! Pak taky automaty, dluhy, herna... Když se podívám zpátky, musím uznat, že manžel je fakt "borec", co si všechno dokáže vymyslet a já mu na to neustále skáču, protože si říkám, že to se snad ani vymyslet nedá, to se snad muselo stát. A pak přijde krutá pravda, když zjistím, jak to vlastně bylo.

zdenda (Čt, 22. 2. 2007 - 09:02)

Znova si čtu příspěvek od Chytré hlavy a musím se omluvit. Přečetl jsem ve větě "že je to nějaká" , " že jsi nějaká " a opravdu jsem špatně zareagoval. Omlouvám se.

zdenda (Čt, 22. 2. 2007 - 09:02)

máma - To by v první řadě museli chtít taky naslouchat i ti druzí. A já přeci neútočím, jen se bráním, nebo ani to není v modré knížce povoleno? (zkusím ji sehnat,knihy tohoto žánru mě hodně zajímají, hodně se tam člověk poučí a dozví co je správné, problém je v tom, že se tím často odmítám řídit, ani nevím proč.

máma (Čt, 22. 2. 2007 - 07:02)

Zdendo, myslím, že žádná rozumná ženská by ani nechtěla odkoukat všechno, to , co víte, nevím, zda-li jsi myslel gamblerství nebo obecně. Reaguješ skutečně neadekvátně, máš na sobě ještě hodně co zapracovat, naučit se naslouchat druhým.
Existuje 7 zlatých slov: Na tom,co mi říkáš, něco je.
Jestli přijmeš radu, zkus si sehnat malou modrou knížečku KAY POLLAK: Žádná setkání nejsou náhodná. Je tam hodně o Tobě, mohu se pochopitelně mýlit, o projekci, svalování viny na druhé a tak dál......Ale jinak měj hezký bezgamblerový den a bez jediného útoku na druhé....Máma

zdenda (Čt, 22. 2. 2007 - 00:02)

Chytrá hlavo - nick sedí. Taky jsi mě rozesmál. Jsi vedle jak ta jedle, ale přít se nebudu. To co vím, neodkouká žádná ženská ani za sto let, to si piš.

Chytrá hlava (St, 21. 2. 2007 - 21:02)

Zdenda? Spíš mám pocit, že je to nějaká ženská,nabroušená na svého chlapa -gamblera -a dává k dobru postřehy, jak je odkoukala z jeho chování. Ale dobrý...trefa!!!
Ta reakce na toho "kámoše" mě dostala. Ale v dobrém. Holt někdy je třeba i trocha smíchu!

lenka (Po, 19. 2. 2007 - 22:02)

mohu jen souhlasit,mam to doma,akorat v opacnem poradi-nejdriv to byly banky a spolecnosti,pak moje kreditni karty a veskere uspory a pak kamaradi a znamy.Ted zijeme 3 z jednoho platu a kdyz si pomyslim,co jsme za ty prohrany prachy mohli mit,je mi do place.Doslo to tak daleko,ze jsem ho pozadala o vlozky-byla jsem doma po porodu a on na to,ze na ne nema.

zdenda (Po, 19. 2. 2007 - 22:02)

xz - dovolím si napsat pár postřehů. Na čestnost a spolehlivost hodně rychle zapomeň. Jsme bez zábran a skrupulí, neohlížime se ani vpravo ani vlevo. Půjčovat si budeme od všech známých, kamarádů, rodiny tak dlouho pokud to půjde. Pak příjdou na řadu banky a různé společnosti. Nevěř mu ani nos mezi očima. Jsme mistři ve lhaní. Jsou to krutá slova. Jsou však myšlena upřímně a dobře, tak to prostě je, snad to máma potvrdí.

zdenda (Po, 19. 2. 2007 - 22:02)

xz - ten tón si vyprošuju, a nejsem žádný kámoš Tvého chlapa. Psát tady může každý, aspoň myslím. Nikomu se nevnucuju, jen nabízím otevřený pohled do duše gemblera,( ti jsou totiž jak přes kopírák, všichni navlas stejní). Chci jen trochu přispět k pochopení, pro mnohé absolutně nepochopitelného. Nic víc, nic míň. PS. Už jen tato má reace je typická, podrážděnost a agresivnost.

máma (Po, 19. 2. 2007 - 18:02)

xy ahojky, jsem ráda, že si se ozvala. Je to těžký....Manželka nešťastná, máma jakbysmet, ta ještě asi trpí pocitem viny, jak ho vychovala a tak. To znám, je mi přes 50, syna jsem měla ve 30, jsem ze Středočeského kraje, proto ta Praha, je blízko. Syn je nyní už skoro rok mimo a bude to i nadále. Strachu se nezbavím nikdy, ale moc si to do hlavy nedávám, abych to spíš neposilovala....Na sezeních v Bohnicích jsem zažila hodně recidivy, důvody, proč zase začaly hrát, byly pro mě malicherné, ale to je věkem a jiným přístupem k životu. Mě jich bylo někdy až líto....jak si tak někdo může kazit život. Zdenda dobře klade otázku,proč jsou majitelé heren bohatí a žijí v luxusu....Nemůžu pochopit, že to ti všichni postižení nevidí a pořád hrajou a hrajou.
Co říká manžel na ústavní léčení, když je to na neschopenku ? Je to podle mě jediné řešení, jiné nevidím,jinak Tě čeká samé trápení...Měj se hezky máma

xy (Po, 19. 2. 2007 - 14:02)

Zdendo, píšu si tady s mámou. Problém nemám já, ale můj chlap. Řeknu mu, že tu má "kámoše" a třeba si můžete napsat svý poznatky a můžeš ho nakopnout k tomu, aby se snažil s tím něco dělat a ne jen kecat, že se to už nestane, být půl roku v pohodě a pak to zas po....

xy (Po, 19. 2. 2007 - 14:02)

Po víkendu zdravím mámu! Díky za podporu. S penězma se to mám tak, že on je svolný mi všechno dávat, ale kvůli půjčce to jde na jeho účet, pak i na můj, to všechno je v pohodě, ale protože má ještě další půjčky, stejně ty složenky zaplatím z toho, co mi dá, aby nebyl průšvih, tzn., že mi pak nezbyde zas nic. Trochu podnikám, tak zatím bylo kam sáhnout, na to on taky asi hřešil, ale už došly a začíná jít do tuhého. Jeho problém je i v tom, že neumí hospodařit s penězi - ne, že by hned šel hrát, ale když je má, nakupuje dárky, jídlo.. Snaží se to vynahradit, ale já o to nestojím, budu radši, když zaplatí co má. Dalším problémem je to, že se naučil si půjčovat, nepřijde mu to trapný, proto peníze, které při svých občasných úletech prohraje, jsou půjčené od "hodných kámošů". Všechno myslím zatím vrací, v tom je čestnej, ale kdyby byl taky čestnej ke mně a k jeho mámě, když za něj platíme. Taky jsme byli u psychiatra (ten řekl ústavní léčba), pak u psychologa (ten ho hned odepsal, tzn. manželovi se nechtělo s ním jakkoliv diskutovat), psala jsem na nějaké poradny v okolí, ale zatím se neozývají. Jsme z jižních Čech (pochopíš, že nemůžu být konkrétnější), moc toho tady na pomoc není. Můžeme se někdy i domluvit na schůzku. Odkud jsi Ty a kolik Ti je let? Syn bydlí sám? Musí to být radost, když vidíš, že je to v pohodě, ale strachu se nezbavíš podle mne do smrti, je tolik lákadel a tak jednoduchý se nechat strhnout! Je ale dobrý, že jste to podchytili včas a třeba je vyhráno a byla to jen mladická nerozvážnost.

zdenda (So, 17. 2. 2007 - 21:02)

Jsem, řekl bych částečně vyléčený gambler. Pokud má někdo jakýkoliv dotaz, pokud budu moci odpovím. Je třeba si odpovědět na základní a nejdůležitejší otázku. Proč mají majitelé heren, kasín a sázkových kaceláří luxusní domy, luxusní auta a jsou jedni z nejbohatších lidí? Proč asi?

Simona (So, 18. 2. 2023 - 00:02)

Zdravím Zdendo, jakožto gambler na online hraní automatů přes mobil bych tě chtěla poprosit o radu jak a tím přestat, na mobilu jsem pořád a jsem registrovaná asi na 4 online kasinech (Tipsport, Sazka atd).
Své peníze se snažím vždy vyhrát zpět, ale je to ještě horší.Děkuji ahoj Simona

Jana (So, 6. 2. 2021 - 19:02)

Už je to starší članek.Ale skusim napsat.Muj syn je gembler.Nevim jak mu pomoct.

Lubos (So, 6. 2. 2021 - 20:02)

Musí chtít on sám
Může klidně napsat tady svoje myšlenky pocity třeba mu to pomůže já tu taky začal psát momentálně 2 dny bez hazardu . Chci sem přidávat co budu dělat třeba mu to pomůže.

Tom (Pá, 16. 2. 2007 - 17:02)

O mě si nedělej strosti, myslím, že "to" mám pod kontrolou... už jen to, co tady čtu, ty životní příběhy jsou pro mě dost výrazným vykřičníkem, abych do toho nespadl. Už nějaké tři týdny nesázím za peníze a kupodivu mi to ani nechybí... jiné by to asi bylo, kdybych netipoval ani na nečisto...ale tipování n nečisto už snad není nebezpečné. Že mi to ani nechybí je taky možná tím, že jsem si koupili pejska, štěně boxera, tak je doma veselo a ani na to nejsou tolik myšlenky...

máma (Pá, 16. 2. 2007 - 14:02)

Jsem teď doma, tak můžu psát. Na tu beznaděj, co dál, co s tím, si ještě velmi živě pamatuju. Nespavost, výčitky, proč zrovna naše rodina tohle prožívá, že to nemůže být pravda apod. Také jsem se v tom nedokázala orientovat, šla jsem i do místní poradny, kde byli úplně vedle a ani nevěděli, kam se mám obrátit. Proto vím,jaký to je, když je člověk na všechna rozhodnutí sám. No ještě mě napadlo, co manželovi zamezit přístup k financím ? Dá se dokonce zařídit posílání výplaty na Tvůj účet, ke kterému nemá podpisové právo. Je také možné mu dát, když jde do práce tak asi 50,-Kč na oběd a svačinu do kapsy. Pochopitelně se mu to nebude líbit, protože to má přece všechno pod kontrolou. Jsou to také profi lháři, nezapomeň na to. Také si napiš, kolik dluhů máte, jak je splácíte ???Jsi asi na mateřské, co ? To je člověk ještě citlivější. Také , kdybych věděla, jak jsi daleko, můžu i přijet, ráda jezdím autem, ale je to už hodně osobní, tak bys to musela zvážit. Syn tady včera shodou náhod po dlouhé sobě byl. Vypadal hezky i mluvil docela rozumě. Něco pomalu splácí, má šikovnou holčinu, měla jsem z něj radost. Pochopil, že teď musí už sám, přestřihla jsem pupeční šňůru. Jinak je to k uzoufání. To je zatím vše, řešení se najde. Máma

Reklama

Přidat komentář