Reklama

Gamblerství

BIKER (Út, 12. 4. 2016 - 12:04)

AG mam moznost chodit v Brne, ale je pravda, ze jsem jeste nenasel odvahu....mozna jsem diky tomu nemusel rec. a tedka bych byl pevnejsi v kranflecich. Ale mozna taky ne...

Reyzi (Út, 12. 4. 2016 - 12:04)

Reyzi, ne ne ja nepiju...Smekam,protože takhle funguje 88%naroda,jednou za mesic se vylit,zresetovat....ja to mam taky tak,nebudeme si nic nalhavat....rad se pobavím,většinu historek znám jenom z vyprávění,kdyz se otevře láhev,mam automaticky záznamové zařízení vyple(okno)...jsem rad,ze muzu mluvit s vami..

Lemog (Út, 12. 4. 2016 - 12:04)

Tragiku - a jeste jedna drobnost - citim, ze se mozna dostavam do stavu , kdy uz budu schopen na zkousku absolvovat AG. Jakmile to prijde, pozadal bych te o asistenci, nechci tam jit sam.
A co ty Abstinentko? Nepridala by ses?
Zajimalo by me, jestli by v mem pripade tyto skupiny mohly pusobit jako dalsi prvek prevence

jepice (Út, 12. 4. 2016 - 12:04)

Reyzi, ne ne ja nepiju právě další den po flamu. To je právě dobře, že jsem to zacala teď řešit, protože bych se tam k tomu jistě dostala.
Já jsem taky zábavná, když piju, to ze mě lítá anglickej humor neustále...
Jenže je u mě problém, že když piju, neumím přestat, nemám klapku, neni mi špatně, ale ke konci piju, co je k dispozici...
Pak nepiju nic, teď třeba naposledy měsíc a pak opět pijanskej flam dokud je co pít...

Nesmím pit, to je jako u alkoholiku stejné... abstinovat a nepit a tím nebudu hrát, protože střízlivá NIKDY NEHRAJU A ANI JSEM NEHRÁLA...

Reyzi (Út, 12. 4. 2016 - 12:04)

To chiivan...,
Asi to máme nejak nastejno,me dluhy jsou pakatel,oproti statisicum ostatnich,ale obtěžují me v zivote,uz jenom tím,ze jsou.....kdyz prepiju hladinu,ztratim zabrany,mel jsem recidivu po roce,ted po dvema mesici....mel jsem penize,alkohol,prázdnota....

Lemog (Út, 12. 4. 2016 - 12:04)

Tragiku - myslim, ze vymyslet opatreni lze a aby to fungovalo, gambler si musi byt jisty, ze chce zabranit recidive.

Ja jsem stale pripraven, v pripade nutnosti klidne skocit do vltavy a zchladit hlavu.....nebo do Botiče - tzo mam blíže ale tam je to tak na kotniky :-)..........a ted beze srandy - myslim ze kazdy si dle svych individualnich potreb musi stanovit takova opatreni aby v max. mire dokazal celit recidive - 100% to asi zarucit nejde - jde tedy spise o nejaky prvotni impuls, ktery nastartuje mozek do normalu - napr. ten pomyslny skok do Vltavy.

Reyzi (Út, 12. 4. 2016 - 12:04)

Reyzi, cítím se jako ty,...Ahoj Jepice,
nikdy jsem te nebral jako alkoholika,ta diagnoza me zarazila,co se týká pití...
Taky rad vypiju,jsem pry zábavný posleze,ale ze bych musel i druhy den,to neee...
Nevim,jak to mas ty,ze by jsi pila dva tri dny,to se mi nechce verit.....
.....proste party a hura,bavme se...a u me pak bazeni....
Když jsem ve společnosti,nedovolím si jít hrat,ať jsem jak zákon kaze,či jenom ovinen...nejhorší jsou cesty domu,sam ....a bazeni...

chiivan (Út, 12. 4. 2016 - 12:04)

Jdu tam teď ve čtvrtek. Už není důvod proc to odkládat a sam si pomáhám bez většího uspechu už dost dlouho...

Reyzi (Út, 12. 4. 2016 - 12:04)

Vsechno,co jsem miloval zmizelo,nikdy jsem se s tím asi nevyrovnal,porad touzim po plné posteli smíchu,radosti,tuleni...těch dvou princezen,z kterých se stávají slecny...

Tragik (Út, 12. 4. 2016 - 12:04)

chiivan .. možná se na IP potkáme. Dej vědět kdy to pujdeš zkusit. Nevím ani že tam je nějaký mail nebo telefon. Ale každý čtvrtek tam prostě někdo je.

A k těm opatřením... uplně zabránit se nedá obvykle ničemu. Ale cíl je si tu recidivu co nejvíce ztížit. A opravdu by jsi se divil co jde zařídit.

Tragik (Út, 12. 4. 2016 - 12:04)

Reyzi.. začínáš nanovo ale poučen.
Díra v systému odhalena. Udělej opatření a rozjeď to znovu.

BTW - je to smutný.. a měl jsem to tak taky.
To že by se němalo pít a že nepít pomáhá i těm kdo nemají přidružený alkoholismus každý ví. Málokdo se toho drží do prvního selhání.

To že nemít u sebe peníze je pro gamblera zásadní. Ze začátku jak tu psal LUK to nejzásadnější. To ví taky každy. Dočtete se všude. Opět napoprvé to docení málokdo.

To že při pravidelném navštěvování doléčovacích aktivit dřív nebo později nastane pocit "už jsem ok už nemusím" taky klasika. Tohle poslední se hlavně týkalo mé osoby. Už jsem byl vyléčený. Zázrak ne? O to tvrdší byl ten pád a teď už za něj děkuju.

Lemog (Út, 12. 4. 2016 - 11:04)

Jistěže nikdo nechce recidivovat, mužu ovsem vsechny ujistit, ze recidivami si projdou vsichni zavisli, nevyjimaje samozrejme gamblery - a i ja jsem zazil nekolik recidiv, kdy jsem si myslel,ze to uz musi byt konec sveta a nelze z toho vlaku vystoupit.

Jsem rad, ze jsem se mylil a ze kazdy ma ve svych rukoui svuj osud a muze ho ovlivnit. Mi se to podarilo ve 46 letech. Vy, kterym je napr. o 10 let mene, nedejte se a vsi silou, kterou vas ovlada vase zavislost se postavte na odpor a vybojujte si svuj zivot.
Je to mozne, neni to jen utopie a vyplati se to.

Je dulezite se zvednout a znovu a s jeste vetsim odhodlanim se postavit na odpor te zaludne zavislosti....je zrejme na individualnich okolnostech a schopnostech kazdeho jedince, kdy uz ta abstinence prijde naporad.

Reyzi - chlape , nedej se , dost uz bylo cypovin - ted uz prisel tvuj cas na abstinenci,
Jepice, Biku, Davide a ostatni - cim nas bude vice - tim budeme dal a dal motivovat dalsi statecne, kteri jiste budou pribyvat do nasich rad.

DRZIM VLAJKU A NIKDY UZ SE NEDAM ZLAKAT - to slibuji a zaroven vzkazuji sve zavislosti.

chiivan (Út, 12. 4. 2016 - 11:04)

Ahoj Tragede,
Děkuju za info, šlo mi hlavně obecně o názor na takové skupiny a konkrétně přímo o tu na I. P. Pavlovu, která se mi zdá nejblíže a i když jsem se zkoušel spojit telefonicky i emailem, nikdo nikdy nereagoval. Věřím, že toto by u mě mohlo zabrat, pravidelně někam docházet, pravidelně si připomínat jak na tom jsem.

Lemog:
Chvilku jsem s tím, co jsi psal o nedostatečných opatřeních nesouhlasil, vymlouval jsem, že se tomu nedá zabránit vždycky, ale zase jsem prostě jenom nerespektoval alkohol a šel jsem na pivo, i když jsem věděl, že se neudržím, opiju se a budu celou noc hrát. Asi je fakt nutné nalívat si v tomto jenom čistého vína…

Jepice:
Jsem tu druhý den, ale v tvoji diagnóze se maximálně vidím. Vnitřně vím, že největší problém je u mě prostě alkohol, střízlivý do herny skoro nejdu a když, nechám tam max. pár tisíc a ne takové sady, jako když mám při hraní v ruce pivo…. Říkám si, že to musím zvládnout ovládat se, když jsem opilý, ale nějak se to pořád nedaří a mám trochu obavy, že nakonec stejně se budu muset zbavit i pití a gamble odejde ruku v ruce s tím tak nějak sám.. No uvidíme, nechám si od Vás poradit.

Reyzi:
Přesně ty pocity mám, když se něco takového stane. Dva dny jenom ležím v posteli, snažím se spát, dívám se na seriály a jenom jím. Od třetího dne to začíná být lepší, ale tu frustraci si asi musí každý prožít, nebo aspoň mě v tom nic nikdy nepomohlo. Možná sliby, že je to naposled… Jako třeba teď.

jepice (Út, 12. 4. 2016 - 11:04)

Reyzi, cítím se jako ty, tak bez chuti, vyčerpaná as depkou...
Radši jsem hned sehnala psychologa a s ním je mi dobře, i když mi řekl, že budu muset tak jako tak postupem času chodit na kolektivní terapie...
Řekla jsem mu o vás, prý se sem podívá a probereme to...
I takováto terapie můžebýt dostačující...
Takže Biku, Reyzi, Davide a další.... musíme odehnat deprese, nenavist a vztek a dát se do boje...
Tragiku, já se na nikoho nezlobim, kord na vás "MODRÝ"...asi máš pravdu, že to tak muselo být...
Jsem za vaše názory ráda...
Zdravím nového příchozího..
Na hulvátství některých nebudu apelovat, nestojí mi za to...

Reyzi (Út, 12. 4. 2016 - 11:04)

Pripadam si sam....jsem vlastně sam....,znám jenom praci,domu,praci....jednou za ctrnact dni deti,o kterych uz vlastne nic nevim,neznam jejich kamarády,prani,trápení,...
Když se dívám na svuj zivot z pohledu cizího cloveka,jenom tak plyne,prazdny,nenaplneny nicim....
Jako bych prisel o dusi,prázdna nadoba,bez jakehokoliv cíle,smyslu...

Reyzi (Út, 12. 4. 2016 - 10:04)

Ahoj vsem,dekuji za podporu

Jsem ted dole,prazdny,vystaveny,bez jakekoliv energie.....zklamaný sam sebou...
Nemam na nic chut....
Pripadam si jako nic,nikdo...
Prislo to po pro me klasickem spusteci alkoholu,bylo ho vice,mel jsem doplacenou zakazku,takze chyba byla mit u sebe vetsi penize,tlak na financni vydaje pro rodinu.....
Celou dobu me to nelakalo,ale bylo to dáno tím,ze jsem nemel u sebe penize....
Zacinam nanovo,i když je to pro me divny zacatek,jsem v depresi....

Tragik (Út, 12. 4. 2016 - 10:04)

Ještě jsem zapoměl pozdravit nováčka.. chiivan

Ahoj... máš zájem o AG a info o něm. Ptej se na co chceš.
Chodil jsem nebo chodím na pražské skupiny.

Bohnice jsou v pondělí - klasická velká anonymní skupina kde máš lidi z PL i z venku.

Ve středu tamtéž funguje pan primář Nešpor což není klasická skupina le zkrátka sezení s odborníkem. Kdo nezažil asi zbytečná popisovat. Ten člověk je naprosto unikátní :)

No a čtvrtek někdo chodí na IP pavlova. Tady počítej s menší skupinou. Jádro tvoří lidi abstinující delší dobu ale objevují se i nováčci nebo lidi co dokončili PL.
Je to řekněme více rodinné a intenzivní.

Pokud by jsi se mě ptal co je lepší tak odpovím že nejlepší je to střídat. Všechno přináší nějaké benefity.

Když jsi takhle na začátku nebránil bych se i chodit třeba dvakrat týdně. Já tak fungoval asi dva měsíce.

Klidně se ptej a drž se.

Tragik (Út, 12. 4. 2016 - 09:04)

Ahoj Jepice,

jsem rád že jsi taky zpět. To co se ti stalo se možná časem ukáže jako to nejdůležitější. Možná pochopíš že se to stát muselo a třeba je to ta poslední facka co tě nakopne k vysněnému životu.

To jak jsi se k tomu postavila... návrat zpět.. psycholog.. přiznání a pokora.
To je za mne znamení že ne jen že nejsi ztracený případ.. ale žejsi bojovnice co ví co chce.

Z kousavých příspěvků si nedělej nic. Od nás modrých je to zdravá kritika a strach o tebe. Pokud tě něco mrzelo co jsem napsal já je mi to líto.

Co se týká těch ostatních?
¨
Majitel Herny? - fake.. zakomplexovanec nebo možná dítě co se nudí.

Radek? - gambler který neumí přestat a podléhá nejznámější illuzi všech gamblerů světa. Iluzi kontroly.

David? - tomu bych to asi odpustil nejvíc.. podle mě prostě volá o pomoc a nechápe že jediný kdo mu fakt pomůže je ten co ho vídá ráno v zrdcadle.

12.4. (Út, 12. 4. 2016 - 09:04)

Jelimane, pořiď si taky koženou sedačku:-D

Abstinentka (Út, 12. 4. 2016 - 09:04)

Jepice dekuji za uprimna slova.
Tady se potvrzuje ze na prispevatele Radek a Majitel herny. David taky umel poslednich 14 dni psat dost kousave. Takze pratele nereagovat na ne a nebrat si jejich prispevky k srdci.

Reklama

Přidat komentář