Reklama

Gamblerství

Lemog (Pá, 22. 4. 2016 - 20:04)

Del - ze jsi se najednou tady na doktorce tak rozjel.....nefnukej a zacni se svoji nemoci neco delat, pokud jsi takovy chlap jako tady ze sebe delas - nebude pro tebe zadna vzdalenost pro navstevu skupiny AG zadny problem

David (Pá, 22. 4. 2016 - 19:04)

Del: K tomu kouření, já si myslím, že zákaz v hospodách nic neřeší z toho důvodu, že hodně lidí si nedokáží představit pivo bez cigarety. Kdyby byl absolutní zákaz kouření ve všech hospodách, tak by těch lidí určítě znatelně ubylo. A co se tím vyřeší? budou stejně kouřit jinde. To stejné je i s tím hazardem. Jestli je v tom člověk až po uši, bude hrát. Kdyby se v mém městě hazard zakázal, určitě budu rád, ale myslím si, že pro hráče není problém sednout na vlak a jet hrát někam jinam, kde je to povolené... Závislost na cole a hamburgrách, jak řešit toto? Co závislost na nakupování? Dle mého názoru, je to všechno založené na nějakém životním postoji člověka a je jen na každém z nás, co s tím udělá. Jestli se bude ničit anebo jednou si řekne a dost a začne s tím něco dělat. Kdybych měl možnost, udělat jednu věc pro lidi a jsme v diskuzi o gamblu, tak bych vybudoval mnohem víc středisek pro gamblery-AG střediska. Zkrátka aby měli lidi postižení touto závislostí větší podporu. Pro mě je to hodně těžké, u nás ve městě je AG, resp. jsou tam alkoholici a několik gamblerů jednou za 14 dní. Kdyby to bylo častěji, tak by to bylo mnohem lepší. Hodně lidí stihne za těch 14 dní zrecidivovat. Když mi bylo nejhůř, tak jsem se musel jenom užírat doma a když jsem se zkoušel objednat k psychologovi, tak mi řekl, že má nejbližší termín až za 3 týdny. Takže si myslím, že tady tyto problémy nejsou ani tak o regulaci, ale spíš o možnostech pomoci již postižených lidí a ty jsou v ČR docela špatné. Počet závislých lidí na hazardu je opravdu hodně. Proč by nemohl stát zaplatit alespoň jednoho psychologa do každého většího města, kam člověk mlže dojít, když mu je nejhůř? Je to jenom příklad, ale toto je lepší směr než něco zakazovat.

David (Pá, 22. 4. 2016 - 19:04)

Del: Co řešíš? Já souhlasím, regulace hazardu atd. je řešením pro nově začínající, ale pro nás gamblery to nic nepřinese. Sorry, ale když si chce gambler zahrát, tak hraje.

David (Pá, 22. 4. 2016 - 19:04)

Proč chceš jít do sráčovny jepice? Dej si jeho číslo blokovat a máš to ne?

jepice (Pá, 22. 4. 2016 - 18:04)

Mirku, mam to v planu. Nechci aby to vypadalo jen jako gesto, pripravuji si vstup do sracovny v hlave (samozrejme ve dne a strizlivá), vím že tam bývá v pondelí, to si sam vybírá prachy z automatu.
Dám mu osobně penize do ruky, požádám ho o zrusení banku na baru, chci aby to rekl obsluze přede mnou, že si nepřeju aby mi pujcovali penize a budu chtit, aby si vymazal mé číslo. Já uz jeho nemám. pak scenar konci, nevim jak odejit. Nechci byt hysterická, nechci být k smíchu, no nevim, jeste to podumam... rada by od tebe nebyla?

Del (Pá, 22. 4. 2016 - 18:04)

No jepice se tam vrátí,to je jisté.Bude hrát jak o život a i ten Mirek taky.A myslí si že je vyléčený čurák.

Mirek Brno (Pá, 22. 4. 2016 - 17:04)

Jepice, a proč neřekneš známému - majiteli té herny co si o něm myslíš? Hodíš po něm ty 2k dluhu a říct mu, že žije z lidského neštěstí, nemocných lidí a je to lempl co není schopnej živit se jinak. A že už do toho hnusnýho, začuzenýho pajzlu nikdy nevlezeš a ať si vymaže Tvůj telefon.

Tragik (Pá, 22. 4. 2016 - 16:04)

Nebudu předstírat,že u...no na oddělení možná ne.. ale možná na stejné skupině? :)

Tak nedělej tajmného.. co tě sem přivedlo. Něco tě trápí jako nás ne?

Tragik (Pá, 22. 4. 2016 - 16:04)

Del:

a kdopak jsi ty? Gambler.. nebo z rodiny gamblera?
Abstinujes? Hrajes? Jdes do toho s nami?

jepice (Pá, 22. 4. 2016 - 15:04)

Tak moc me informace potěšila....

jepice (Pá, 22. 4. 2016 - 15:04)

Tak ja mam pro vás taky jeden příspěvek...
Del má pravdu, bacha na stará známá mista činu... teď jsem se dověděla, že v mojí rodné sracovne, kde dluzim peníze dala výpověď servírka, která mi vždy za úplatu vypomohla ( půjčila prachy do hry) a misto ni nastoupil mladej nerudnej pingl... provozní už mi nikdy nepujci ( měly jsme spolu výstup)... tak už zbývá jen jedna obsluha a rodná sracovna se stane cizí... a majitel tam teď taky furt není... takžemi pomáhá trochu i osud... štěstí mi jde naproti

LUK. (Pá, 22. 4. 2016 - 15:04)

71. den bez gamblu

Vím, jak si musím naplánovat minutu po minutě, když jedu z bankomatu vybrat výplatu. Prvně řeknu blízké osobě, že do 10ti minut se u ní zastavím a předám hotovost. Pak si naplánuji trasu kterou pojedu a toho se držím. Vše v pohodě zvládám. V minulosti, když jsem neměl takto režim rozplánovaný, tak se stalo, že sem vybral hotovost a mozek v ten moment "přepl" a nasměřoval mě rovnou do sráčovny, kde jsem vše nechal... Dnes už s tím umím bojovat... Před chvílí jsem opět po delší době zažil bažení a hodně nepříjemnej pocit. Chci vám říct, co to vyvolalo... Jel jsem si do pizzerie pro pizzu místo oběda. To že je pizzeria hned vedlo herny jsem si v tu chvíli vůbec neuvědomil. Jakmile jsem procházel kolem sráčovny, přepadlo mě bažení, puzení ke hře! Zrecidivovat jsem nemohl, protože jsem měl u sebe pouze 200 kč. Představa, že mám u sebe 20K - nevím nevím... Prosím, buďte na sebe opatrní, ostražití. Recidiva tu může být dřív než si myslíte. Je nutné udělat několik opatření. Mně se vyplácí. Díky tomu, že nenosím a nemám k dispozici hotovost, tak se mi to daří... Momentálně jsem psychicky v pohodě, o hodně líp než kdy jsem hrával. Občas mám pocit, jakoby gamblerství pomalu ale jistě utíkám. Změnil jsem přece myšlení... Dnešek mě ovšem utvrdil, že závislost se dívá:-). Je potřeba neustále na sobě makat, dělat opatření, které nám zabrání recidivovat. Mějte se! AZ!

Tragik (Pá, 22. 4. 2016 - 08:04)

Krásné ráno i od Tragika.

chiivane...jaka byla skupina? Čekám na dojmy :)

BIKu: ať se ti daří. Nevím jak to máš s tou prací ale nabídka stále platí. Včetně AG :)

Mějte se...

Tragik

Abstinentka (Pá, 22. 4. 2016 - 08:04)

101 dni bez hrani

Dobre a slunecne rano vsem. Hlavne poklidny den

chiivan (Pá, 22. 4. 2016 - 07:04)

Bry tro taky 13, začíná aspoň pro me ta obtížnější cast tydne na abstinenc, tak hodne sily vsem : -)

jepice (Pá, 22. 4. 2016 - 07:04)

Ahoj dnes 13 dní bez hraní....

Lemog (Pá, 22. 4. 2016 - 06:04)

Ahoj všem: dnes 222. den bez gamblu a cigaret

Abstinentka (Čt, 21. 4. 2016 - 23:04)

Biku super a hodne uspechu v novem pusobisti.
Zajdeme na pokec? Prida se Lemog?

Lemog (Čt, 21. 4. 2016 - 22:04)

Biku drz se, jsme s tebou

Drzim vlajku

BIKER (Čt, 21. 4. 2016 - 21:04)

Je to fakt luxus vam napsat, dekuji

Reklama

Přidat komentář