Reklama

ROMOVÉ - žijí tu s námi

Kača (Pá, 24. 4. 2020 - 14:04)

Nestačím koukat, co to tu je za novinky. Milu, ty máš práci, tak to je skvělé. Teď máš blbou náladu, ale to přejde. Vše se pomalu uvolňuje, bude léto, budeme venku a vše se obrátí. Mě něco dostalo. Teploty, kašel, bolesti těla, žiletky v krku. S doktorem jsme se dohodli, že když nebude hůře, na koroňáka se vykašlem. Jsem v izolaci, muž se o mě stará, jsem s ním šťastná. Jen ty děti nám chybí....Milu, doktor mě poslal na krevní testy, mám nemocné srdce, tak o mě skvěle pečuje. Mám vše v pořádku až na jednu důležitou věc. Ač jsem velmi často na sluníčku a jím ryby, mám strašně málo vitamínu D. Docela mi to vyrazilo dech, protože ta únava, nálady, bolesti kostí (ještě před virózou), to vše tomu odpovídá. I ta viróza, co mě nyní přepadla. Milu, nastuduj si něco o tomto vitamínu, možná by stálo za to si ho koupit. Nebo si nechat napsat na recept kapičky Vigantol. Podle toho co píší, má zázračné účinky. Měj se krásně, hlavu vzhůru, uvidíš, že zase bude dobře. Objímám tě.

Oprava (Pá, 24. 4. 2020 - 10:04)

předhoň = předhoď !!!!

Pils (Pá, 24. 4. 2020 - 07:04)

Ty vado - Fernando!! Tenhle tvar je překvapení i pro mě!! Budu hledat pravidlo, proč jsi to přesně takto napsal. Čeština mě taky hodně zajímá. Milu, tobě napíšu později.

Fernando (Čt, 23. 4. 2020 - 23:04)

Miluno, já se chytím tvý poslední věty: ...DO PRÁCE. To by pomohlo; a pokud budete mít zaměstnání oba, tím líp. Výjimka - nesmí být ta práce zvlášť otravná. Druhá věc - až přijdou děti. To nemusí být k horšímu, nahrnou se jiná témata, jejich názory a tak. Výjimka - nesmí to zůstat na jednom člověku (=na tobě). Ten hovor a pozornost musejí být rovnoměrně rozloženy mezi všemi zúčastněnými, jinak je z toho "vysávač energie" přímo kolosální. Už při prvním dítěti jsem udělal zkušenost, že 1 hodina mě vyčerpá tolik, jako 4 hodiny práce. A děda s babkou seděli v křesle a s úsměvem říkali "My už jsme starý, jen si hezky hrajte, podívej jakou máš krásnou holčičku"... - Když jsem pak už měl vnoučata, tak mladí rodiče i s babkou opět seděli opodál, pranic nedbali mého ztrhaného výrazu a s úsměvem říkali "Jen si hezky hrajte, dyť voni maji nejradši dědu, viď?" Že je mi už jaksi fyzicky blbě, jsem se styděl přiznat, považovav to za rouhání...

Kača (Pá, 24. 4. 2020 - 14:04)

To je fakt krásné slovo... Víc takových. Udělal jsi mi tím radost. Nudě se, ráda si počtu :).

Pils (Pá, 24. 4. 2020 - 14:04)

Kačo - špatně! :) Správně je nudíc se, když píšeš o sobě. :-) Milu, nedá se nic dělat, jsi labilní a některé věci těžko snášíš, proto je pro tebe důležité, aby ses naučila s tím druhým komunikovat jasně. Obzvlášť chlapům je potřeba říct všechno naprosto jasně - vadí mi kouření - nekuř, vadí mi to a to, nedělej to. Nevím, jestli je chyba jen na jeho straně nebo na obou, ale v každém případě za týden je květen a jestli UK bude zase přínosem do domácnosti, tak to prostě nějak vydrž. Sama bys to měla taky těžký.

Kača (Pá, 24. 4. 2020 - 14:04)

Pils, máš pravdu :). Díky! Jsem blbla a mluvila tak na manžela, až jsem to zkonila. Jeho poslední věta "Serouc mne, odcházím pracovat na barák". Takový slušný, hodný chlap :)). Má to dobře?

Pils (Pá, 24. 4. 2020 - 10:04)

Tak přece - přechodník minulý, téměř zapomenutý. Jsi zřejmě sečtělý, to si cením. A určitě nám zase brzy předhoň nějaké perly. :) Milu, garáž byla řešení v chladném počasí, teď budeš moct zalézt s dekou někam do trávy, já úplně chápu, že tím chováním ti jde UK na nervy, ale asi ho nezměníš jako on nezmění tebe. A práce nejen šlechtí, ale i řeší, v tom mám Fernando naprostou pravdu. A jak ti jde to rozvážení? Určitě už víš přesně kde co je a nepotřebuješ navigaci. Přeju ti, ať je zase brzy fajn. Je krásný den, užijte si ho všichni!

Miluna (Čt, 23. 4. 2020 - 22:04)

Asi víš dobře Fernando sám na sobě co myslim.Já mam pocit že se psychicky udusim.Je to strašný.Já to bez garáže nevydržim.Já nevim jestli mam risknout a chodit do garáže i dál ale teď hrozí že tam přijde taky.A nevim co bych mu řekla co tam dělam.On mi nechce dát pokoj.Pořád mi něco vyčítá.Už žiju jen ve výčitkách a už to nedávam.Ničim se mu už nezavděčim.A do toho se maji vrátit děti.Nemam kam jinam jít.Ještě takhle i s dětma.Být sama tak bych to vyřešila snáž ale takhle nevim.Tohle ale trvale se vydržet fakt nedá.Nevim do kolika peněz tak šetřit a kdy jít.Mam jen pět tisíc svých.Bolí mi z toho stresu už hlava a i to mi vyčítá i tu hlavu.Jak kdybych za to mohla! Je mi z něj už špatně.Je to vysávač energie.Já už fakt nevim,opět mi ničí celý večer.Jestli nevypadne přes květen do práce tak já už to nevydržim.

Fernando (Čt, 23. 4. 2020 - 21:04)

Lallo, jasný, v pohodě ;) A jak teď vypadá provoz na letišti? - Taky mám pro Tebe doplněk "Jazykového koutku". Dobrou noc a třeba nějaký ten erotický sen...

Návštěvník (Čt, 23. 4. 2020 - 13:04)

prodali jste auto i garáž?

Miluna (Čt, 23. 4. 2020 - 16:04)

Ne ale koupil si babetu a chce jí dávat do garáže a tim mam po prdeli.Nevim co budu dělat.Bez garáže to nezvládnu.A do teď ho garáž nezajímala tak ani nevěděl že tam chodim a teď tam bude lézt taky:-(

Lalla (Čt, 23. 4. 2020 - 17:04)

Moc tomu nerozumím, ale určitě se bez garáže dá žít, Milu

Fernando (Čt, 23. 4. 2020 - 20:04)

Já tomu naopak rozumím a tu situaci důvěrně znám. Bez garáže se samozřejmě žít dá, ale bez soukromí těžko. To by bylo na moc dlouhé povídání, spíš na osobní pokec.

Lalla (Čt, 23. 4. 2020 - 20:04)

Dobře Fernando. Ne, já nejsme hloupá, vím, že Miluna se uchyluje často do garáží, různých chat v lese atd. Samozřejmě, že každý potřebuje soukromí. Ale jistě se hodneme na tom, že momentálně se musíme stran soukromí tak nějak uskrovnit, protože soukromí není priorita. To, co mi nebylo jasné (a asi jsem to napsala nesrozumitelně) se týkalo toho, jak je to s touto garáží technicky. Jestli jím třeba patří nebo ji mají pronajatou atd. Asi jsem se ptala jen z nudy, ono je to stejně jedno

Miluna (Čt, 23. 4. 2020 - 17:04)

Ta garáž bylo jediný moje místo kde sem byla sama a měla chvíli svoje soukromí a klid a tim nám den utekl a on neví že sem chodila tam.Ale teď nevim kde jinde být? Když si sednu ven na lavičku všude někdo je a nemam klid.Já chci aspoň pár hodin denně abych nemusela na nikoho čumět a nikdo na mě,vůbec nevidět lidi.Ale auto teď nemáme a do garáže bude Sergej lézt tak fakt nevim kde být.

Lalla (Čt, 23. 4. 2020 - 13:04)

pardon

Návštěvník (Čt, 23. 4. 2020 - 13:04)

Každý si zaslouží mít v životě člověka, díky němuž se těší na zítřek.

Fernando (St, 22. 4. 2020 - 19:04)

Miluno, no my se hádáme celej rok, tak teď už v tom žádnej rozdíl není, akorát ještě nedosahujeme úrovně filmové rodiny Homolkových. -- Pilsnerko, divím se, že se to u toho Vančury nedalo zachránit (transfuzí krve a podobně), když tam vlastně žádná nemoc nebyla přítomna. Smrt tohoto typu (Libíček, Lohniský) mě vždycky dokáže vystrašit, protože já nejdu k doktorovi jak to jen jde...

Miluna (Čt, 23. 4. 2020 - 01:04)

A nemáš toho už taky plný zuby? Já se teď bojim že přijdu i o své jediný soukromí v garáži.

Reklama

Přidat komentář