Reklama

Ve škole naboso

Ája (So, 18. 7. 2020 - 16:07)

Na většině škol se přezouvají jak žáci, tak pedagogové. To si vetšina dětí neuvědomuje. Sama se po příchodu do kabinetu přezouvám. I v případě škol, kde se pedagogové nepřezouvají, je holý nesmysl je srovnávat s žáky,  neboť těch je řádově více. 

Žák (So, 18. 7. 2020 - 18:07)

No nevím. Učitelé nebyli přezutí, tolik můj postřeh...

Katka (Út, 21. 7. 2020 - 15:07)

Všimla jsem si, že naše třídní má v kabinetu botníček a přezouvá se. Jenže si třeba přehodí kozačky za lodičky a v těch pak chodí po škole. Když jsem si loni vzala do školy na přezouvání jako přezůvky lodičky já, tak ale hned prudila a poslala si boty vyzout. Prej, že lodičky nejsou obuv na přezutí schválená školním řádem. U mě to va, ale to, že je sama nosí, to neva, přitom je to stejná budova. Já jsem jí to teda řekla, ale zjebala mě docela fest a dala mi záznam. No jako je to fakt dost nespravedlivý, protože oni můžou všechno a my nic.

Jednoduchý (Čt, 23. 7. 2020 - 10:07)

Dominantní samice. Jinou vedle sebe nestrpí...

Katka (Čt, 23. 7. 2020 - 17:07)

Třídní není úplně špatná, je s ní občas i sranda, ale na některý věci je fakt blbá. A jedna z těch věcí je právě to přezouvání. Kvůli těm přezůvkám nesmyslně buzeruje. Mamka v práci nosí lodičky celej den, protože to u nich nosit musej a nikomu to nevadí. Tady tyhle nebyly ani na tak vysokým podpatku, vybíraly jsme je spolu. Nechápu proč to ve škole tak vadí. Místo toho jsem musela chodit po celý škole jen v silonkách.

pochop, že (Čt, 23. 7. 2020 - 20:07)

Nechápeš? Jednoduše nemůžeš být jak ona...

Pavel z Pardubic (So, 18. 7. 2020 - 16:07)

A to se u Vás snad učitelé nepřezouvají? My jsme vždy také museli do ponožek, když jsme zapomněli přezůvky. Někteří učitelé dokonce někdy vyžadovali, aby jsme sundali i ponožky a museli jsme potom po škole chodit úplně bosky. Musím říct, že jsem to v tvém věku také nesnášel, když jsem musel před spolužáky do ponožek nebo dokonce do bosa, ale nedalo se nic dělat a zout jsem se prostě musel. Ale musím říct, že učitelé vždy tedy byli také přezutí. A když už občas někdy nějaký přezutý nebyl, tak to bylo v létě za sucha a nikdy se nestalo, že by mě (nebo spolužáka) takový učitel nechal vyzout. No každopádně prostě to ber jako fakt, že se jako žák když nemáš přezůvky prostě MUSÍŠ vyzout do ponožek, ať se ti to líbí a nebo ne. A buď rád, že nemusíš úplně do bosa, jako někdy my. A pokud se ti to nelíbí, má to jednoduché řešení, prostě nezapomínej přezůvky a nebudeš muset do ponožek.

Žák (So, 18. 7. 2020 - 17:07)

To jako úplně do bosa? Nechápu proč!

Pavel z Pardubic (St, 22. 7. 2020 - 18:07)

Ano, někteří učitelé někdy vyžadovali, abychom si svlékli i ponožky a ve škole chodili opravdu úplně bosi. I přímo já jsem několikrát musel ponožky odevzdat a odchodit si den ve škole bosky. Úplně do bosa jsme museli nejčastěji v létě, v zimě většinou stačilo zout boty, ale občas jsem i v zimě na chodbě potkal někoho bosky a jednou jsem myslím musel do bosa v zimě i já. Záleželo vždy na učiteli.

Žák č.2 (Čt, 23. 7. 2020 - 10:07)

Tak napiš jak to proběhlo, to tvé potrestání do bosa!

Pavel z Pardubic (Čt, 23. 7. 2020 - 19:07)

No, jak by to mělo probíhat... Zapomněl jsem přezůvky a šel jsem do školy v botách. Učitelka si všimla, že nejsem přezutý, zastavila mě a přikázala, abych se zul. Když jsem byl vyzutý, tak řekla, že ponožky taky dolů. Načež jsem zprvu vždy začal smlouvat, že nechci úplně do bosa, ale nikdy mi to neprošlo. Později jsem už pochopil, že to není nic platné a ponožky sundal a odevzdal hned.
Celé vyučování jsem potom musel být bosky a bosky jsem se musel i naobědvat. V ponožkách to ještě jakž takž šlo, ale být ve škole úplně bosky bylo opravdu extrémně ponižující a nepříjemné.
Někdy se mi také jen nechtělo přezouvat, i když jsem přezůvky měl. Tak potom pokud mě učitelka donutila se vyzout, tak jsem se vrátil ke skříňce pro přezůvky. Pokud jsem ale musel odevzdat i ponožky, tak ty jsem už neměl a musel jsem ten den být v přezůvkách naboso, což nebylo zase tak hrozné jako úplně bosky a bylo to dokonce asi i lepší, než být pouze v ponožkách, ale nepříjemné a trapné to bylo taky.

žák č. 2 (Čt, 23. 7. 2020 - 20:07)

...zajíma mne to, protože jsem to taky zažil. Jen o tom nechci psát, protože by vás to ovlyvnilo.

Pavel z Pardubic (Čt, 23. 7. 2020 - 20:07)

V čem by mě to mělo jako ovlivnit? A jak to tedy probíhalo u Vás, když jste to také zažil?

žák2 (Čt, 23. 7. 2020 - 21:07)

Jednoduše. Přišel jsem do školy ráno a neměl jsem přezůvky. Úča, že
-kde máš přezůvky?
-Doma.
-Proč doma?
-Zapoměl jsem.
-Tak víš co?
-Nevím!
-Zout se!
-Dobře...
-A co ponožky?
-A co jako??
-No ponožky!
-Nechápu...
-Ponožky dolů, co stojí se na vedení?
-Ne.
...No tak...a ponožky šli dolů ani bys řekl švec!

Pavel z Pardubic (Čt, 23. 7. 2020 - 21:07)

A to se Vám stalo pouze jednou a nebo vícekrát? Jak jste to potom prožíval po tom, co jste musel sundat ponožky? Vadilo Vám to? Jinak je to prakticky úplně stejné, jako jsem to zažil i já... Jen já jsem tedy v nižších ročnících vždy více smlouval a snažil jsem se, abych si mohl ponožky nechat. V čem by mě to mělo nějak ovlivnit, tomu ale stále nerozumím?

žák2 (Čt, 23. 7. 2020 - 21:07)

zkuste to napsát podobně, jak já!

Návštěvník (Čt, 23. 7. 2020 - 21:07)

Ohledně názoru. Nevím těžko vysvětlit...jedině osobně!

žak2 (Čt, 23. 7. 2020 - 21:07)

vícekrát. Bylo to strašný!

žák2 (Čt, 23. 7. 2020 - 21:07)

Teď nevím, jestli vás to zajíma, anebo si děláte prdel...

Pavel z Pardubic (Čt, 23. 7. 2020 - 21:07)

Ano, zajímá mě to. Nerozumím, v čem by mě měla Vaše zkušenost s (ne)přezouváním ve škole ovlivnit. A zajímalo by mě i jak to tedy probíhalo u Vás, pokud to bylo nějak odlišné.

Reklama

Přidat komentář