Reklama

alkoholismus

Návštěvník (St, 6. 1. 2021 - 03:01)

V ČR je zvykem, že pokud neumíráte, tak nedostanete od lékařů plnou péči. A přijít k psychiatrovi na alkoholní oddělení s tím, že vám vadí, že se nedostanete denně v průměru pod pět piv už deset let, tak se vám asi vysměje do tváře, at přijdete, až jich bude deset denně.

Návštěvník (Po, 4. 1. 2021 - 23:01)

"Kolik máme alkoholiků?
Odhadem je v celé republice asi 300 tisíc závislých lidí. Ovšem je to podhodnocené číslo, započítávají se pouze ti, kteří už mají naordinované odvykací léčby. Pak jsou ještě problémoví pijáci, kteří s alkoholem mají nějaké dílčí problémy. Je to třeba podnikatel, co pije pár dní nadměrně a kvůli tomu nestihne dokončit zakázky. Nebo se opije a něco provede. Předrevoluční slovenský průzkum tvrdil, že až 40 procent Slováků pije problémově. U nás to bude zřejmě o trošku nižší. "
Psychiatr Pokora

Návštěvník (So, 2. 1. 2021 - 02:01)

ČR-Každý pátý muž je alkoholik. Každý dospělý muž pije v průměru alkoholu jako je v 5 pivech desítek denně.Jen mne udivuje, že tak dloho v dospělosti pije a není ještě alkoholik.Nebo to bude tím, že alkjoholici vypijí opravdu o hodně více než jen ekvivalent pěti piv no a pak zhebnou dříve a v plné síle pití.

Návštěvník (So, 2. 1. 2021 - 01:01)

Kdo dnes může pít? Leda důchodce a má ten to zapotřebí, na ledviny, na játea,na žlučník, protože to zajídá?! Dnes už nejde jen tak chodit do hospody. To musíte mít účet v Švýcarské bance a tam tajně odvádět své nezdaněné peníze co jste nakradl na platech zaměstnancům načerno.

Návštěvník (So, 2. 1. 2021 - 01:01)

Pak si můžet zpříjemnit podzim života nějakokou tou návštěvou běžné-nijak luxusní restaurace a nemusíte se koukat, jestli na to máte. Další možnost je, že máte vlastní restauraci na kteoru vám pracují jiní a nebo má restauraci někdo, komu jste pomohl k penězům. Pokud umíte trsat na kytaru nebo hrát na harmoniku, tak si můžete vydělat na piva hraním pro turisty v cetnru po hospodách a nalejí vám pár točených zdarma. Sice si nic nevyděláte, ale dostanete se tak k točenému pivu i když jako cvičená folklorní atrakce.

Návštěvník (So, 2. 1. 2021 - 01:01)

Dnes už se z finančního hlediska nevyplatí pít. Přidou to na neuvěřitelně peněz. Nikdo se asi předem nerozhodne, že bude pít kupovaný alkohol z lahve někdo před hospodou na stojáka i když tak každý nakonec dopadne , kdo tomu holduje. Jedna je to trapné jít do hospody a vypít tam tři lahve vodky a zalít pěti pivy a pak by to stálo neuvěřitelné peníze. Takže alkoholik se buď nalije před hospodou a myslí si, že to hospodský nepozná, nebo zkušenější si pijí takhle si cvaknou i na zahrádce k tomu pivu a nebo se prostě staví v hospodě a dorazí se doma. Hospoda mu pokreje slbou pětinu dení konzumace.
Proto si myslím, že dnes je i z ekonomického hlediska lepší opravdu si pěstovat vlastní hulení.Sice vás to může také zcela vyřadit ze společnosti, jako alkohol, ale nemusíte se u toho zadlužit a skončíte spíš jak troska na dávkách než bezdomovec.

ic (St, 30. 12. 2020 - 02:12)

Měli jsme psa bernardýna, a hodně pil , hostí mu dávali do misky a zvykl si na to.Byl to zkušenej pijík. Jemnoval se Bohouš. Umřel na cirhózu , ale guláš z něj byl dobrej, hosti si pochutnávali, přijel zrovna turistický team z Tatranské lomnice na závody a lomil s bernardýnem uvnitř dobře zatáčky a pak s mužským týmem se dobře Tatranské lomňačky lomili v zádech.

M. (St, 30. 12. 2020 - 02:12)

ahoj všem-tak jak jste přežili vánoce?? :)))

ic (St, 30. 12. 2020 - 02:12)

Měli jsme psa bernardýna, a hodně pil , hostí mu dávali do misky a zvykl si na to.Byl to zkušenej pijík. Jemnoval se Bohouš. Umřel na cirhózu , ale guláš z něj byl dobrej, hosti si pochutnávali, přijel zrovna turistický team z Tatranské lomnice na závody a lomil s bernardýnem uvnitř dobře zatáčky a pak s mužským týmem se dobře Tatranské lomňačky lomili v zádech.

Návštěvník (St, 30. 12. 2020 - 02:12)

Herci pijou a hulí, kafují a berou léky a drží diety. Stačí se podívat na starého herce, to je troska.

Návštěvník (St, 30. 12. 2020 - 00:12)

Ležím tupě jak hovado, jsem zlitý podobraz, divna je svědkem toho, jaký mám ze života špás.
Vypil jsem 4l vína a dokor na můj další detox s klidem zívá.

Opolec (Ne, 27. 12. 2020 - 12:12)

Piju sám, piju rád, alkohol je můj kamarád!
Ráno ležím a tupě sním, k polednu se zmátořím.
Pak přečkám 5hodin a chlast je moje hoby.

Líba von Budweiser (Pá, 25. 12. 2020 - 18:12)

Chlastám 3 lahve vodky už od 6 ráno a zakoupím si 2 krabky a jedu až do večera. Nic prakticky nejím a zvracení přepiju.

Návštěvník (Pá, 25. 12. 2020 - 22:12)

To už je patologické , jdi se léčit , dokud je čas . Pozdě bycha honiti !!!

Návštěvník (St, 23. 12. 2020 - 15:12)

Stejně tak s vínem. Vinařské národy kromě putyk jako jsou všude nepijí víno samostatně bez jídla.

2.12.2020 (St, 23. 12. 2020 - 13:12)

(Praštil mě pánvičkou, pak bodal, líčil muž u soudu. Přežil díky lékařům)
Oba muži během silvestrovského dne a noci značně popíjeli. Belšán měl podle svého vyjádření cca 10 piv a sedm velkých rumů, Roman C. pil totéž, ale vypil toho o trochu méně. I tak měl bezmála dvě promile. Když se nad ránem vydali domů, náhodou se setkali na ulici. Přestože se neznali, slovo dalo slovo a Roman C. pozval nového kamaráda k sobě domů. Pustil muziku, rozlil pivo a víno. Povídali si, Belšán si ještě zakouřil marihuanu. Pak ale pohoda rychle skončila.„Řekl, že dělal bojový sport a ukáže mi chvat. Zkroutil mi ruku a svalil mě na postel. Pak mi zasadil pěstí několik ran do obličeje,“ líčil Roman C. Dodal, že útočníka odhodil a sám ho několikrát udeřil. Pak dal zakrvácený potah do pračky a šel na chodbu. Požádal sousedku, ať zavolá policii, a na Belšána křičel, ať odejde. Ten ale neposlechl, tak se vrátil zpět do bytu. „Dostal jsem ránu litinovou pánvičkou do hlavy, až jsem byl otřesený. Pak mě bodl do hrudníku. Pamatuji si, že řekl něco ve smyslu „teď jsi mrtvej“. Poté se mi zatmělo a probral jsem se až v mezipatře v kaluži krve,“ popsal Roman C., který byl v minulosti už třináctkrát soudně trestán.

Návštěvník (St, 23. 12. 2020 - 11:12)

Stejně tak s vínem. Vinařské národy kromě putyk jako jsou všude nepijí víno samostatně bez jídla.

Návštěvník (St, 23. 12. 2020 - 11:12)

Kultura pití piva tady v ČR nemá moc dobrou tradici, nechci tedy spekulovat, ale dle mého to musí mít nějakou tradici. A co je to za tradici , každý den v hospodě naklopit piv kolik snesu ?
Dřív se šlo s partou na pivo, dal se k tomu utopenec, nebo ještě lépe nakládaný hermelín s chlebem a šlo se domů. Dnes? Pivo je tak drahé, že si lidi chuťovky k pivu prakticky nedávají.

Návštěvník (Út, 22. 12. 2020 - 15:12)

Po pivu se blbne, ale po vodce se rve. Málem jsen se přesvědčil na vlastní hubu. Patrně neruský postsovětský dělník byl před peny marketem viděn s flaškou vodky a v krámě jsem ho potka ve frontě jak si jde pro druhou. Cyhtrá baba ho pustila před sebe rovnou na mně a šel do mně, no nějak ani nevím jak mi nedal přes hubu. Jestli měl v sobě jen jednu lahev vodky, nebo už dvě jsem nepochopil, ale spíš tam je to zvykem, když je velká oslava, tak půl litru na osobu není nic.

Jindra (Út, 22. 12. 2020 - 00:12)

Závislost se dle mého rozvíjí v etapě, že nějak se zapomenou lidi na začátku, když jim není divné, chodit ze začátku často do hospody a pak jim to nepřijde a namlouvají si, že ještě závislost nechytí do té doby než ji chytí, to zase o tom pochybují a říkají si, že včas budou umět skončit a pak ji mají na krku a skončit se jim nechce a tak dál a tak dál.

Reklama

Přidat komentář