Reklama

Totální endoprotéza kyčle

Pájja (St, 15. 9. 2021 - 14:09)

Šotek při odeslání :(

Věra (St, 15. 9. 2021 - 09:09)

Pájjo, nevím, kolik TEP váží, ale mám titanovou a titan je lehký. Nijak jsem nepocítila, že v kyčli něco mám, ale to víš sama taky :-). S tím podsedákem - to se musím zeptat ve zdravotních potřebách nebo u obvodní, protože já ho používám pořád a chtěla bych teď před operací nový. Bývala možnost jednou za tři roky. Jinak mi od pondělka začínají předoperační vyšetření, každý den něco a sleduju jak Covid začíná nabírat na síle. Snad to stihnu aby mi odoperovali. Tedy pokud mi vyjdou všechny výsledky. Tak hezký zbytek teplého týdne.

Pájja (St, 15. 9. 2021 - 14:09)

Věrko, držím palce, ať ti vše vyjde a operaci podstoupíš. Ten můj kamarád se v pátek holebal, že je zdravý, že výsledků se nebojí, tak šup, má v nose streptokoka. Atb a výplachy nosu Vincentkou. K té hmotnosti TEP, já slyšela někde kilo, pak čtvrt kila?! Je fakt, že v právé mám celoocelovou, a mám pocit, že ta noha je těžší při zvedání i cítím občas tlak ve stehně. Podsedák se líbil dceři, že je to pohodlné posezení. Ale už ho nepoužívám, máme mísu pověšenou výš, jsme všichni vysocí. Jednou se bude asi hodit, až dojde na reoperaci.

Pájja (St, 15. 9. 2021 - 12:09)

Věrko, držím palce, ať ti vše vyjde a operaci podstoupíš. Ten můj kamarád se v pátek holebal, že je zdravý, že výsledků se nebojí, tak šup, má v nose streptokoka. Atb a výplachy nosu Vincentkou. K té hmotnosti TEP, já slyšela někde kilo, pak čtvrt kila?! Je fakt, že v právé mám celoocelovou, a mám pocit, že ta noha je těžší při zvedání i cítím občas tlak ve stehně. Podsedák se líbil dceři, že je to pohodlné posezení. Ale už ho nepoužívám, máme mísu pověšenou výš, jsme všichni vysocí.

Pájja (St, 15. 9. 2021 - 07:09)

Přítel kamarádky jde za pár dní na TEPku. Byl si pro instrukce i pomůcky. Sedák na WC už prý pojišťovny nehradí, mně leží v garáži. Ale padl dotaz, na který taky neznám přesnou odpověď. Kolik endoprotéza váží? Víte to někdo? Díky a krásné babí léto.

Eva1 (Ne, 5. 9. 2021 - 07:09)

Zdravím mou skupinu Tepkařů,kam patřím již víc než rok..Když byla má nouze potřeba nejvyšší tak jsem zde čerpala co a jak ..Sleduji nyní rady pro Květu jak se pomoci mamince kterou v nemocnici odložili na LDN při vyskakování a nahaźování zpět zlomeného krčku. Pájja ,Alena a Věra ..opět zkušeně dobře radíte ,jsem Vám vděčná za Květu .Nemám co konkrétně přidat,určitě bojovat za nemohoucí maminku,vyčerpat všechny možnosti,nebát se jednat ,urgentně.Jde o to a Ty nám nejcennější...Mějte se všechny hezky ,užívejme konec léta..Mám za sebou krátkodobý pobyt v lázních,za pár dní pobyt u moře.Užívám léta jak má být-zavařování,zahrada,.Po minulém "operačním" roce si všeho moc vážím..Všem pohodu,Eva .

Věra (So, 4. 9. 2021 - 09:09)

Ahojte děvčata, zítra se vracím z Frantovek a čtu tady diskuzi. K příběhu Květy mám otázky, ale nechce se mk to psát na mobilu, napíšu až z domova. Jen chci říct, že dnes jsem seděla s paní po zlomenině krčku v březnu, okamžitě jí to spojili železy, má to zahojený, je rozchozená, jede po měsíci v láznich domů. Jinak užijte si krásné počasí dokud je :-)

Pájja (Pá, 3. 9. 2021 - 07:09)

Květo, mrkla jsem do vyhledávače a posílám odkaz, možná by to pro maminku bylo lepší řešení než LDN. Je to lůžková rehabilitace v e vyškovské nemocnici. Pokud jde o převoz do jiného zařízení, zřejmě to musíte mít předem domluvené a sanitka je už to poslední. Zkopírujte tento text do vyhledávače: https://www.nemvy.cz/clr-luzkova-cast-v1

Návštěvník (So, 4. 9. 2021 - 15:09)

Pájo,děkuji za odkaz,Koukala jsem na to ale to asi není to pravé co nyní potřebujeme,tam je akutní,intenzivní rehabilitace (o tom bych uvazovala až po TEP).Oni se nyní boji udělat s ní jakéhokoliv pohyb aby ji kloub nevypadl.Zkusime cestu opětovného volání na chirdu a budeme tlačit na urychlení termínu konzultace s traumatologie z jiné nemocnice,v úvahu přicházela i možnost stížnosti na pojišťovně pro liknavost ale tam se bojím reakce aby se pak na mamince nějak nemstili.Kazdopadne všem děkuji za rady o některých možnostech jsem neměla ani tušení.

Pájja (So, 4. 9. 2021 - 19:09)

Květo, jsem laik po dvou tepkách, ale pokud je tam problém s jamkou, maminka je kvůli tomu nepohyblivá, nic se neděje, tak pochybuji, že se to i po zhojení zlepší. Vybavuji si, že od známé babička si krček zlomila předloni před vánocemi a rovnou TEP a nějaký kovový kroužek na stehenní kost. a to jí je přes 80. Endoprotéza by řešila vše, nic nevyskakuje, jen pacient může začít chodit. Určitě bych to urgovala, jak jsem psala, svaly mizí velmi rychle a ve vyšším věku je problém je rychle zaktivovat. Mstít se kvůli stížnosti? Copak to je normální, jak se chovají? Spíše začnou kmitat, protože se bojí kontrol. Mám sestru ve zdravotní pojišťovně a ta tvrdí, že dokud si pacienti nezačnou stěžovat, nikdy nic se nezmění. Chápu, že hlavně starší lidé si neradi stěžují, poslouchají doktory, neodporují, bojí se, ale ty následky.

Pájja (Út, 31. 8. 2021 - 13:08)

Tím vedrem je to tu 2x, omluva ಥ‿ಥ

Pájja (Út, 31. 8. 2021 - 12:08)

Tady je mrtvo, všichni v pohodě. Zdravím z Řecka, parádní koupání, servis, všechno. Vedle nás na lehátku na pláži bývá Němka, tipuji něco přes šedesát. Pokukujeme po svých jízvách. Má je také na obou nohách, ale přes dvě třetiny stehna. Jedna se dokonce rozdvojuje, vytváří ve středu jako by hubenou nulu. Tak se s manželem dohadujeme, jestli je po totálce, nebo ne. Ale tak dlouhé jizvy jsem nikdy neviděla. Při chůzi neznatelně kulhá. Tak hezký zbytek prázdnin!

Věra (Po, 6. 9. 2021 - 21:09)

Pájjo, šla jsem si přeměřit jizvu :-) Mám cca 20 cm dlouhou. Ale k té jizvě Němky - možná má reoperaci jako já. Při ní mi nohu rozřízli znovu v místě jizvy a mám teď místy dvě jizvy těsně vedle sebe. Jsou trochu vtažené v horní části stehna a končí dolíčkem a jako kdybych měla bok nad tím nabraný. Kdyby Němka měla také reoperaci a netrefili by se do jizvy, měla by možná právě tu nulu. Ale co, jizvy neřeším, hlavně když pak nohy slouží. Děvčata, když se nezhorší situace kolem Covidu nebo se neobjeví něco úplně jiného, měla bych jít na druhé koleno v říjnu. Tak snad se to povede napoprvé.

Pájja (Út, 7. 9. 2021 - 07:09)

Věrko, délky jizev znám hlavně z této diskuse a z bazénu. Reoperace mě taky napadla. Tak si tu piju kafe, čtu tvůj příspěvek a napadlo mě, změřit, kolik ji asi měla. Byly jsme zhruba stejně vysoké a naměřila jsem 38 cm. Je fakt, že na jizvě nezáleží, měla je hezké, hlavně že chodíme.

Přítel mojí kamarádky jde v říjnu na kyčel do naší nemocnice, ze které já před lety utekla jinam. Tak budu mít přesné informace o aktuálním průběhu a následné péči. Už mu chystám sedák na WC, po tátovi lavičku na vanu, aby si sedl, podsedák....

Pájja (Út, 31. 8. 2021 - 12:08)

Tady je mrtvo, všichni v pohodě. Zdravím z Řecka, parádní koupání, servis, všechno. Vedle nás na lehátku na pláži bývá Němka, tipuji něco přes šedesát. Pokukujeme po svých jízvách. Má je také na obou nohách, ale přes dvě třetiny stehna. Jedna se dokonce rozdvojuje, vytváří ve středu jako by hubenou nulu. Tak se s manželem dohadujeme, jestli je po totálce, nebo ne. Ale tak dlouhé jizvy jsem nikdy neviděla. Při chůzi neznatelně kulhá. Tak hezký zbytek prázdnin!

Alena (St, 1. 9. 2021 - 17:09)

Pájjo, zdravím do Řecka. Ó ty se máš! Teploučko a moře. My tady na Brdech si musíme občas i přitopit a nejen, že tu nemáme moře, ale už 3 dny ani vodu :) Ve vrtu nám vyhořelo čerpadlo, takže nové (vrt je 53 m hluboký). Je to spousta fyzicky těžké práce, snažím se pomoci, ale manžel mě kvůli TEPkám odhání, já mám zase starost kvůli jeho kloubům před TEPkami. Dnes už by mělo být hotovo. Ale k těm jizvám: Já ji mám na pravé noze 17 cm dlouhou a kdo neví, že ji tam mám a nezaměří se na místo, ji nevidí. Na levé 16 cm a totéž. A do stehna nijak zvlášť nezasahují, jen trochu na pravé straně. A žádné "rajtky", jak si tu několik děvčat dříve stěžovalo, či to, co vidíš u té Němky. Bohudík. Jinak jsem zvědavá na kamarádku, která byla zrovna v Motole, když nám psala Alena 2 (plus o té LDN). Chtěla jsem, aby se zeptala, zda posílají na rehabilitaci do LDN, ale jí to přišlo naprosto praštěný, takže se nezeptala. Sama byla na reoperaci, kterou si zavinila sama. Cítila se natolik fit, že nedodržela ani ty 3 měsíce nám známých opatření, zdvihala vnoučata, dělala vše jak zdravá a např. v posteli seděla v tureckém sedu u notebooku! Následné bolesti tajila a když už to nešlo, tak předstírala nemoc a ulehla. No a posléze to doma prasklo a musela do nemocnice, kde si docela dlouho poležela. Snad si teď už dá pozor.

Pájja (Pá, 3. 9. 2021 - 07:09)

Alenko, ona měla jizvy snad 30 a více cm. A kolem takové propadliny. Jak píšeš, i já mám cca 16 a 17 cm a kdo neví, tak si nevšimne. Cvičením je stehno pevné a žádné boule, ty naštěstí zmizely. Ale jak ležíš od někoho na 2 m, tak holt to přehlédnout nešlo ani u jedné :D Holt my baby se víc skenujeme navzájem :D

Už jsme od včerejška doma, alespoň jsme na pár dní přivezli teplejší počasí, i tak to je teplotní šok. Od 20.9. ještě týden v Lázních Lednice - mořský balíček, dnes poslali informace. Přezůvky a župany budou na pokoji, tak jsem ráda. Boty si asi vezmu svoje, ale župan se mi tahat nechtěl. A to jedeme autem.

Alena (Pá, 13. 8. 2021 - 18:08)

Květo, myslím, že se odvoláváš na příspěvek Zuzany z 22.11.2004, kdy její mamince po 12ti dnech od operace 2x v narkóze "nahazovali" zpět umělý kloub. Zda se to podařilo a došlo ke stabilizaci, to už nevím, možná musela podstoupit reoperaci, což bych považovala v takém případě za dobré řešení. Jen nerozumím tvé poslední otázce: K vykloubení u tvé maminky došlo např. po nějakých pádech? Ještě nemá TEP kyčle, když se na tuto eventualitu ptáš? Pokud jí lékař TEP navrhne, určitě její věk (a snad i zdravotní stav) není překážkou. Napiš více informací. Nejen o TEP, ale i o reoperacích se tu určitě hodně dozvíš.

Květa (Út, 31. 8. 2021 - 18:08)

Děkuji za odpověd,ano zajímalo mě řešení opětovného vyskakování a nahaźování zpět zlomeného krčku.Udajně má maminka mělkou jamku a hlavička pořád vypadává.Ano ,zlomenina krčku nastala při pádu.V nemocnici už leží měsíc a půl a stále žádná změna,má nějakou speciální ortézu která brání vypadnutí.V dané nemocnici TEP neprovádí a musí se to konzultovat s traumatologem v Brně ,vše se to hrozně moc táhne a bojím se že se mamika nerozchodí když pořád jen leží,přesunuli ji na LDN a stále se jen čeká na vyjádření a termín v nedohlednu.Jak by jste postupovaly dál?Děkuji za odpvěd.

Věra (Po, 6. 9. 2021 - 21:09)

Květo, nějak se pořád nedokážu orientovat v tvých informacích. Maminka má zlomenou nohu v krčku. Má mělkou jamku a proto jí noha vypadává z jamky. Nějak nechápu jak spolu souvisí zlomenina krčku a mělká jamka. Před pádem jí noha nevypadávala? Mělkou jamku měla i před tím. Kromě toho zlomenina krčku se řeší spojením za pomoci želez a šroubů nebo přímo TEP, protože by to snad ani nesrostlo. Manželova spolužačka spadla v dubnu s elektrokola, zlomila si nohu v krčku a hned jí udělali TEP. Je v pořádku, chodí dobře, je jí sedmdesát. O paní v lázních jsem psala. Proč maminku nepřevezli do nemocnice, kde se operace dělají. Má nějaké jiné zdravotní omezení? Proč LDN. Nějak mám moc otázek, viď.

Reklama

Přidat komentář