Reklama

Fixní rovnátka

Jája (Po, 6. 12. 2004 - 11:12)

Zdravím všechny, dost často tady čtu o jakémsi drátku na horní patro který se dává společně s rovnátkami.Zatím mám fix jen dole a horní mě teprve čeká ale o žádném drátku mi nikdo nic neříkal. Při jakých vadách se to používá ? Prosím odpovězte někdo, docela mě děsí jak bych s tím případně mluvila ..

Lexik (Po, 6. 12. 2004 - 11:12)

Ahoj lidi :-( Tak jsem asi po měsíci rovnátek na hoře dostal rovnatka i dolů a taky destičku na patro. Jak jsem byl s rovnátky na horní čelisti spokojen a bylo to v pohodě, toto co prožívám teď jsou opravdová muka. Mám to v puse od pátku a ještě jsem se s tím nenaučil mluvit. Není mi skoro rozumět jak šišlám, a ještě k tomu odporně prskám protože v té puse není vůbec místo. Nemáte s tím někdo zkušenosti ? Ptřebuju se rychle naučit mluvit. Lexik

Pája (So, 4. 12. 2004 - 20:12)

Ahoj všichni,tak jsem zase po čase zde. Byl jsem předevčírem na další návštěvě a mám už svůj kovový úsměv konečně kompletní, dolepili mi zámek na ten můj přední pizizoubek a taky na špičák. No a musím říct, že hned včera ráno, při pohledu do zrcadla už jsem viděl ten rozdíl! Pizizoubek už pizizoubkem není! Tedy přesněji ne už na první pohled, ve skutečnosti přece jen ještě trochu je

pavel-nebojsa (Čt, 2. 12. 2004 - 17:12)

KITTY:Já byl na začátku taky mrtvej strachy, asi jako každej,ale prostě čím dřív do toho půjdeš, tím rychleji to budeš mít za sebou.A mimochodem mně zoubky netrhali, takže mám doteď všech 32! Jupííí.A po včerejším utažení mě to teď dost bolí, takže si lidi nemyslete, že na konci léčby je to nějaká brnkačka. Bolet to rovnání může kdykoliv. Do dvou dnů to ale většinou odezní, takže pohoda.A já se teď budu těšit a bát současně na to sundání. Člověk přece musí na všem vidět to pozitivní, že jo.A až se po sundání na někoho zacenit, to bude teprv super! Teď spíš přemejšlím, jestli si toho sundání vůbec někdo všimne, lidi z okolí si totiž zvyknou na všechno no a to sundání asi ani nezaregistrují.Tak rovnátkům zdar a (ne)bojte se jich :)

KITTY (Čt, 2. 12. 2004 - 16:12)

Pavel-nebojsa:Pájo děkuji za kontakt na tvojí pí doktorku.Zítra zavolám a uvidím.Strašně ti závidím,že to budeš mít za sebou.Jsem mrtvá strachy,hlavně z trhání,které mne určitě nemine.Jenže po letech mindráků z veverčích zubů chci do toho jít.Všichni máte můj obdiv!!! Pa,pa.

Patt (Čt, 2. 12. 2004 - 14:12)

Ahoj Danielo,není zač :-) Hlavně ať se ti to brzy zahojí. Mně taky odsekávali osmu, takže si ještě dobře pamatuju, že zákrok samotný není tak strašný jako to vleklé hojení potom. Jestli můžu ještě jednu radu, tak doporučuju ládovat do sebe hodně vitamínů a posílit imunitu. Ta se ti tím těžkým zákrokem hodně snížila, tak ať tě ještě nepřepere nějaký bacil. To je pak začarovaný kruh. Oslabený organismus se hodně špatně hojí.

pavel-nebojsa (Čt, 2. 12. 2004 - 12:12)

ještě sem zapomněl telefon: MUDr. Procházková, tel. starej byl 57328401, tak novej asi bude s dvojkou na začátku: 257328401, nevím,zkus to.

pavel-nebojsa (Čt, 2. 12. 2004 - 12:12)

KITTY:Já chodím k doktorce MUDr. Ivana Procházková, Ostrovského 3, Praha 5-vylezeš na Andělu-směr Ženské domovy a v těch domovech to přímo sídlí, tedy zhruba minutu od metra,což je super. Ordinace má smlouvu s OZP a nějaký další pojišťovny též,sem nezjišťoval. Já léčbu právě končím, prý jedna až dvě návštěvy a konec,takžebudou mít o jednoho pacienta méně, tak honem :)Jinak při mé minulé návštěvě včera se právě doktorka s někým po telefon dohadovala a vypadá to, že by snad mohla nabírat několik nových zájemců. Tak honem honem.Platíš teda jenom zámečky-kov zhruba 5000Kč počítej a návštěvy se již neplatí, pouze materiál, tj. třeba výměna drátku v puse 130Kč za jednu čelist. Drátek se ale mění tak jednou za dva měsíce nebo ještě později.

pavel-nebojsa (Čt, 2. 12. 2004 - 12:12)

KITTY

Daniela (Čt, 2. 12. 2004 - 11:12)

Patt: před nějakou dobou jsi mi poradila, ať se objednám na trhání osmiček tak, ať mam pauzu mezi trháním a nasazováním rovnátek alespoň 14 dní. díky, díky za tvé rady, jelikož jsem trhání jedné osmičky měla dost komplikované, navíc mi tam jestě po týdnu dává paní doktorka drény, prý se mi rána nezaceluje, na nasazování jdu v pondělí a dřív by to vůbec nešlo. takže mockrát děkuju za radu, byla zlatá:)

KITTY (Čt, 2. 12. 2004 - 08:12)

AHOJKY VŠICHNI.CHTĚLA BYCH POPROSIT JESTLI BY NĚKDO DAL KONTAKT NA LEVNĚJŠÍHO ORTODONTA V PRAZE.TAM CO JSEM OBJEDNANÁ BY KOVOVÁ ROVNÁTKA VYŠLA ASI NA 20 TISÍC,COŽ SI ZROVNA NEMOHU DOVOLIT.VŠEM VÁM HROZNĚ MOC DRŽÍM PALCE.JO A PŘEDEM MÓÓC DĚKUJI!

Hana (St, 1. 12. 2004 - 21:12)

ahojky holky a kluci:) Teď mi skoro dva dny nešla rozjet tato stránka, tak sem si ji musela najít složitěji, ale naštěstí se podařilo:)Každý den sem nakouknu, co je nového:)Jinak příští týden jdu zase na kontrolu ( to letí):)) a už se tam těším jak na smilování, strašně mě v puse píchá drátěk u horního aparátku vzadu jak končí a asi zešílím, díky bohu za trochu vosku, ale to moc dlouho nepůsobí. Chtěla sem jít k doktorce už dřív, ale má k mé smůle tento týden dovolenou, ať už je za týden..au..

Soňa (St, 1. 12. 2004 - 13:12)

Teď si uvědomuju, že jsem to s tím dýcháním při otiscích asi popletla. Napsala jsem pusou, ale správně je to NOSEM. Tak se omlouvám :-)

Jája (St, 1. 12. 2004 - 09:12)

O tom dýchání při otiscích. Já myslím, že určitě nosem... Přece když máš tu hmotu v puse tak nebudeš dýchat pusou abys to ještě víc vnímala .. Ono je to nepříjemné jen ze začátku než to zatuhne. Mě to nedělalo žádné problémy, ale každý jsme jiný. Doktorka říkala že někteří lidé se u toho dáví ..

Monika (Út, 30. 11. 2004 - 19:11)

ach jo..ja su ale trdlo..fix mam na spodnim, ne na hornim patre..pa

Monika (Út, 30. 11. 2004 - 19:11)

AhojVsechny vas po dlouhe dobe zdravim.....za mesiic mi budou sundavat rovnatka...to maam radost, ale horsi je, ze dostanu snímačky(na obe patra) Jinak fix mam jen na horniim patre..prekvapila me cena, protoze za spodní fix zaplatim 1500Kc a za snímačky(oboje) 1400Kc..ta cena za ten fix je podobna asi jak u Hanky.Sundaji mi je za mesic(nosim je ted 8mej mesic)..ale docela se bojim tech otisku,protoze jakmile mam neco v krku, chce se mi hned zvracet, takze neviim jak budu zvladat tu hmotu..jinak cim mam teda dychat??Kdosi psal PUSOU a nekdo zas NOSEM..tak neviim..Jinak Verutobe se ty zoubky zase zkrivily po tom srovnaanii??Ze chces zase rovnaatka??No a ta zmena pojistovny..u nekteryych je podmiinka byyt alespon rok klientem, aby ti prispeli na rovnaatka..tak nevimtak to je asi vsechno, mejte se fajnpa

Daniela (Út, 30. 11. 2004 - 17:11)

všechny vás zdravím už bez dvou osmiček...kdo se bojí trhání, tak ten zákrok je opravdu to nejmensi, protože člověk fakt nic necítí, ale vzhledem k tomu, že jsem měla dolní osmičku rostlou skorovodorovně v čelisti, tak mi odvrtávali kus kosti, aby se dostali ke kořenům, no a tak mam v puse pár stehů a ještě potýdnu to dost bolí. zítra jdu na kontrolu, tak mi snad paní doktorka od té bolesti něco poradí. snědla jsem už balení Ibalginu a trošku se mi to nelíbí, pášky normálně skoro neberu. navíc už ani moc nezabírá...:(můj postřeh z trhání: pokud máte zuby normálně rostlé, tak e není čeho bát, pokud j to komplikovanější, asi to déle bolí, ale snad je to jinak taky k přežití, i když ta dlouhotrvající bolest je ubíjející.příští týden dostanu rovnátko na horní čelist, tak jsem zvědavá:)

Patt (Po, 29. 11. 2004 - 17:11)

Ahoj Veroniko,když změníš zdravotní pojišťovnu, tak ti ta nová pojišťovna léčbu znovu proplatí. Alespoň to dřív fungovalo, ony totiž mezi sebou nekomunikují. Pak bys platila jen materiál a to není až tak strašné. Záleží na tom, co přesně do té pusy dostaneš a taky na lékaři. Takže na tohle už je nejlepší se ptát přímo doktora, který tě bude léčit.

Veronika (Po, 29. 11. 2004 - 15:11)

Ahojky, muzete mi, prosim, napsat na kolik vas cela lecba prisla? Je mi 22 a rovnatka uz jsem jednou mela, takze od pojistovny neuvidim ani korunu. A kdyz jsem tady cetla, ze jste nekdo platil 30 tis. tak se mi udelalo spatne, jelikoz mam platit jeste implatat, ktery taky stoji taky 30 tis.... =(( Ach jo, zavidim tem, kterym trhaji zoubky, jelikoz se jim do pusy nevejdou, ja jich mam zasejc malo....=))) Ale hlavne! Zarive usmevy... Dekuji za odpovedi... pa pa

Patt (Po, 29. 11. 2004 - 14:11)

Ahoj Alčo,holky mají naprostou pravdu. Jediné, co pomáhá, je uvolnit se a zhluboka dýchat. No a před otisky samozřejmě nesnídat :-)

Reklama

Přidat komentář