Reklama

Fixní rovnátka

Maja.m (So, 14. 5. 2005 - 20:05)

Báro já mám kroužek na horním patře na pravé straně na sedmičce, protože šestku mám hodně plombovanou a řekl mi doktor že by se mohla ulomit. Na levé straně mám kroužek na šestce. Nic tomu určitě nebrání aby se kroužek nasadil až na sedmičku. Určitě se zajidi zeptat ještě někam jinam :-)

Jasmine (So, 14. 5. 2005 - 17:05)

Báro, jdi se rozhodně zeptat ještě někam jinam. Myslím ale, že šestky nejsou jediné zuby, za které se to dá kotvit.

Bára (So, 14. 5. 2005 - 17:05)

Ahojky,tak jsem byla na tech konzultacich - nejdriv ve Stomefektu, tam mi rekli, ze mi v pohode keramicka rovnatka daji, bude to stat 7000 a protoze mi chybi sestka, tak mi vytrhnou na druhe strane jen jednu ctyrku, nosila bych je tak rok. Pak jsem byla v v tom Evropskym centru a tam mi rekli uplne neco jineho, ze jakmile nemam tu sestku, tak ta rovnatka neni za co ukotvit a ze kdyz mi vytrhnou ctyrku tak mi ujede stred, jsem z toho vazne nestastna, vubec nevim komu verit???vazne se nedivim Mise,ze tak nalitla,co byste na mem miste delali?Bara

Hana (So, 14. 5. 2005 - 10:05)

Ahojky všem:) chtěla jsem jen dodat, že opravdu některé pojišťovny přispívají na rovnátka i lidem starším 18let, sama doktorka mi i nějaké jmenovala, ale bohužel má pojišťovna mezi ně nepatřila:)Smula no:) Zatím se mějte hezky papa, nevím jak u vás, ale tady v Brně je krásně, tak utíkám ven:)papa

Jasmine (Pá, 13. 5. 2005 - 19:05)

Lidi, tak už tu Míšu nechme. Má dost informací a teď i kuráže, aby to zvládla. Zajde si na tu objednanou konzultaci, dozví se názor jiného lékaře. Když se jí tam nebude líbit a první dojem nebude dobrý, může se poptat i jinde, třeba u svých známých, koho by jí tak doporučili a začít léčbu tam. Tady na téhle diskusi totiž zatím moc doporučení na konkrétní dobré ortodontisty nepadlo. A už vůbec tu nikdo nepíše ty "blbé". Vlastně ani Míša ne...

Soňa (Pá, 13. 5. 2005 - 13:05)

Lído,tak to se teda omlouvám, opravdu jsem netušila a nikdy jsem to ani nikde neslyšela, že by některá pojišťovna přispívala na rovnátka i pacientům starším 18-ti let. Děkuji za objasnění. Že se přispívá na léčbu každému, to samozřejmě vím.Je jasné, že luxus těch placených klinik nezaručuje, že jsou tam jen samí špičkoví a příjemní doktoři, kteří nikdy neudělají chybu, ale Míša hledá nějakého doktora právě ve větších klinikách, protože tam pracují ortodontisti, o kterých už tu někdy byla řeč a ona chce k někomu opravdu prověřenému a po jejích zkušenostech se jí ani nedivím.

Lída (Pá, 13. 5. 2005 - 12:05)

Soňo,to není pravda! Některé pojišťovny přispívají na materiál i pacientům starším 18-i let. Např. Vojenská pojišťovna přispívá na materiál do 30-i let. Některé další do 26. Je potřeba se vždy informovat přímo u té které pojišťovny. Pokud jde o léčbu, tak tu hradí všechny pojišťovny bez ohledu na věk pacienta. Jen musí mít daný ortodont s pojišťovnou podepsanou smlouvu. Osobně bych nikdy na placenou kliniku nešla, protože nevěřím, že luxus je zárukou kvality. Možná jsou tam kratší čekací doby a lepší prostředí,ale to přece nezaručuje kvalitu lékaře.

Soňa (Pá, 13. 5. 2005 - 09:05)

Míšo, teď mě ještě napadlo, jestli jsi to nepochopila špatně, co ti v tom Stomacentru řekli. NA ROVNÁTKA, jak píšeš, ti totiž nepřispěje ŽÁDNÁ pojišťovna u ŽÁDNÉHO ortodonta, protože už na to nemáš věk. Přispívá jen pacientům do 18-ti let. Rovnátka samotná si musíš zaplatit sama. Pojišťovna proplácí jen práci lékaři, rtg, otisky atd...., což se taky může vyšplhat do horentních sum.

Soňa (Čt, 12. 5. 2005 - 20:05)

Míšo, jsi si jistá, že myslíš opravdu pražskou kliniku Stomacentrum? Ta totiž fakt má smlouvy s pojišťovnami. Stejně tak i Stomefekt. Nemyslíš náhodou to Evropské centrum stomatologie (www.emedic.cz)? Tam se právě vše hradí. A ty jsi teda z Brna nebo z Prahy? Ty dvě města jsou totiž od sebe dost daleko, tak mě to překvapilo, kdybys chtěla dojíždět z jednoho do druhého. Taky jsem se dívala na nějaké kliniky v Brně a překvapilo mě, že tam žádná taková nějaká velká není. Jen Apollonia, ale tam si platíš taky vše sama. Taky mě dost zaujala klinika v Břeclavi. www.dentalclinic.cz , ale to je pro tebe asi taky dost z ruky, z Brna asi 60km. V Brně je ortodontů docela hodně, ale těžko říct, kdo je dobrý. Chce to fakt doporučení od nějakého spokojeného pacienta. Tak držím pěsti ať už konečně někoho najdeš :-)

ivanek (Čt, 12. 5. 2005 - 15:05)

Pockej, jak neprispiva?! Vzdyt na webu maji, cituji

Misa (Čt, 12. 5. 2005 - 13:05)

Hm, tak ve stomacentru se na rovnatka stejne neprispiva, nevite nekdo nejakem opravdu kvalitnim centru v Praze nebo Brne, kde pojistovny na rovnatka prispivaji?

Misa (Čt, 12. 5. 2005 - 11:05)

Soni, chtela bych Ti strasne moc podekovat, vydrzim jeste do pristiho tydne do konzultace a pak myslim zacnu menit pojistovnu:)) Z te me doktorky jsem bohuzel skoncila na tyden v Cernovicich, ale to je pryc a jdu do toho znova..Diky Tobe a Tve podpore, jsi opravdu zlata... Sice mozna uz nebude termin na cervenec, ale tak zacnu od zari, to uz je jedno, hlavne u nejakeho opravdoveho ODBORNIKA:))) Diky vam vsem jeste jednou...

Soňa (Čt, 12. 5. 2005 - 09:05)

Míšo,tu pojišťovnu je třeba opravdu řešit co nejdřív, abys od toho 1.července byla zaregistrovaná u jiné. Samozřejmě to nenechávej na poslední chvíli, nějakou dobu trvá než se vyřídí všechny formality. Změnit pojišťovnu a přejít k jiné doktorce je ta nejjednodušší cesta, když už nemíníš nic rozpitvávat. A už se pořád přestaň bát, že někdo bude chtít tvůj případ "vyšetřovat"....to opravdu nebude! Každému dalšímu doktorovi je to fakt jedno, záleží jen na tobě, jaké informace budeš chtít vypustit. Ale i kdybys řekla vše po pravdě, tvoje doktorka se to už stejně nedozví, protože žádný doktor nemá čas takové věci řešit a ani nemůže, pokud mu k tomu nedáš souhlas. Toto jsou oprávněny řešit úplně jiné instituce. Tak už buď opravdu v klidu, těš se na novou lékařku, nikdo už snad nemůže být horší než ta tvoje minulá, takže v každém případě si polepšíš. A zbytečně se nestresuj úvahami, že další doktorka bude nepříjemná taky. Nebude!!! A už vůbec nebude zlá kvůli tomu, že jsi měla se svou bývalou doktorkou problémy a nechala sis rovnátka sundat. To je tvoje věc a může se to stát každému. Každý další doktor tě bude brát jako svou novou pacientku a tvá minulost ho absolutně nezajímá. Toť můj názor.... černé myšlenky zahoď pryč a mysli jen na optimistické a opravdu podstatné věci. Fakt se zatěžuješ zbytečnostmi. Takže hlavu vzhůru, určitě bude líp:-)

Misa (Čt, 12. 5. 2005 - 08:05)

Dekuji vam vsem za rady a pomoc. Takze pokud bych chtela zmenit pojistovnu, musim to udelat do 1.cervence?, jestli jsem to dobre pochopila? Mam trochu strach, ze pokud pak zacnu u nove ortodontky, nebude moc prijemna a spis se bude vyptavat a chtit to nejak "vysetrovat" a toho se desim, samozrejme, ze byvala lekarka si nemysli, ze by chybu udelala a rozloucila jsem se s ni docela ve zlem. Ach jo, no uvidime, jak se to bude vyvijet, vsem diky jeste jednou.

Jasmine (St, 11. 5. 2005 - 10:05)

K předchozím pár dotazům: Pokud jste to poprvé, pročtěte si tuhle diskusi nazpět. Potřebné informace (možnosti, ceny) se zde dočtete. Ohledně tipu na dobrého ortodontistu v ČB zkuste vyčkat, třeba se vám někdo ozve.

Aleš (Út, 10. 5. 2005 - 23:05)

Dobrý den,mám dotaz,je mi 27 let,a přemýšlím o ůpravě zubů.Vím o rovnátkách,jsem na ně už moc starý?,a nebo jsou ještě i jiné metody při zachování vlastních zubů?Jsem z CB a hledám nějakého specialistu,co by mi poradil.Díky moc Aleš

ivna (Út, 10. 5. 2005 - 22:05)

ahoj lidi, nosíte někdo fixní rovnátka nebo o nich uvažujete ? Mám je 4 měsíce na spodních i horních zubech a zatím bezva výsledky, bála jsem se toho, ale všem doporučuji, fakt lepší rovné zuby se zámky v puse, než křivé bez nich !!!!!!!!!

Zuzka (Út, 10. 5. 2005 - 14:05)

AhojMám úzký patro a velký zuby...jeste k tomu mi vyrostli moudráky:-(..takže horní patro mam zkřivený tak že mam vylezlý špičáky nahoru a dvojky sou zase trochu pod nima..spodni patro je zkřivený podle toho horního:-(...uvažuju o rovnátkách (dříve na ně nebyly peníze)...nevíte někdo jak tak zhruba se dlouho nosí?(je mi 25)..a na kolik zhruba vyjdou?a rovnou nejakyho dobryho ortodentistu v Českých Budějovicích?

Jasmine (Út, 10. 5. 2005 - 13:05)

Míšo, ještě doplnění. Neměj pocit, že tě tady k nečemu nutíme. Já se ti jen snažím poradit, a vycházím z toho, co bych v takovém případě pravděpodobně dělala já. Ovšem vím o tobě jen to, co tady napíšeš, jinak nevím nic. Tak to ber s rezervou a zařiď se podle sebe. Po té konzultaci budeš určitě moudřejší, taky si mysím, že se setkáš s vstřícným přístupem. Hodně zdaru!

Jasmine (Út, 10. 5. 2005 - 12:05)

Míšo, souhlasím se Soňou, to je taky možnost, z mého pohledu ovšem taky až druhá v pořadí. Jen jsem měla pocit, že chceš jít cestou nejmenšího odporu, všechno přetrpět a následně zaplatit. Mimochodem, snad lepší rovnátka na vlastních zubech než implantát, ne? Je to drahé a taky to není napořád.

Reklama

Přidat komentář