Reklama

Totální endoprotéza kyčle

Pájja (Pá, 26. 11. 2021 - 12:11)

https://www.insportline.cz/34582/mini-rotoped-insportline-pynero?gclid=CjwKCAiAqIKNBhAIEiwAu_ZLDmTMEbrVL27uIcjPxcreAzwaOdqMWZGspJDnUEs5ZsMgHBWHtkuYrBoCsOYQAvD_BwE
Ten je podobný, jako jsme koupili tenkrát taťkovi k Vánocům. Už je zase inovovaný. Jen říkal, že ho musí mít zapřený o něco, aby mu neujížděl, měl všude koberce. Chodil tehdy s jednou berlí, problém s kolenem a plotýnkou, nechtěl kvůli srdci na operaci. A ten rotoped měl přes zimu, protože chodil méně ven, aby mu neochably svaly. Byl roky vdovec, žil sám, ale sestra je ve stejném městě, měl pravidelný servis. Ještě když ho koleno jen bolelo a nepotřeboval berle, tak dostal od nás normální rotoped, ten měl rád. Pak měl ale strach, že na něj už sám nenasedne, potom v rotopedu cosi prasklo a bylo to vyřešené. Proto později jen ten malý. Ani nezabere tolik mista.

Věra (St, 24. 11. 2021 - 14:11)

Taky zdravím od Plzně, zítra jdu na kontrolu po šesti týdnech. Snad bude všechno v pořádku a povolí mi trochu chodit. Jinak počasí tady taky nic moc. 4,5 stupně, zataženo, lezavo.

Alča (Čt, 25. 11. 2021 - 11:11)

Všechny vás zdravím. Obdržela jsem pokyny z Mostiště před operací. Pozvala si mě dnes PL a dá mi termíny na všechna předoperační vyšetření. Jsem nervózní, bojím se, hlavně toho že mám stále ty protivné depresivní stavy. V pondělí jdu ještě k psychiatričce. Mám strach, abych to stihla do operace, aby mě stihla dát do pohody. Zatím mám naordinován na noc Mirzaten, spím po něm dobře, ale ráno se dostaví pocit úzkosti a takové divné rezonování (pískání) v levém uchu. Na to mi napsala Lexaurin nebo Diazepam. Píšu vám to jen jestli máte také někdo takové problémy (nebo měl) a jestli to nebude vadit při tak velké operaci. Uvidím co mi řekne v pondělí. Ten můj stav mě strašně mrzí, protože mě jinak vše vychází. Zajímala jsem se i o pooperační rehabilitace a mám dojednáno převoz "z lůžka na lůžko" do Lázní Bělohrad. To je v současné nejisté době úspěch. Doufam, že to nezakřiknu a jak stále vyhrožují s absolutním lockdownem, že to nebude. Jinak jsem se ještě chtěla zeptat, máte také bolesti v zádech? Snažím se alespoň trochu cvičit ráno než vstanu (moc mi to nejde) ale při delším chození nebo stání mě bolí v dolní části zad.

Pájja (Pá, 26. 11. 2021 - 07:11)

Alčo, bolesti zad se mi naštěstí vyhýbají, klepu. Kamarádka na ně trpí dlouho, přesně jak popisuješ. Její fyzioterapeutka jí doporučila sedět na míči a lehce se pohupovat. Další cviky jsou určitě i na netu. A když leží, má si pod bederku dát overball. Hluboce dýchat, různě do stran se lehce hýbat, prý ji to vždy uleví. Bolest je však individuální, každý to má jinak. Ještě jí radí suché teplo, tak si večer hoví na teplém termoforu. Ohledně léků ti neporadím, určitě si všechny vem do nemocnice, oni ti sami určí, co můžeš brát. Já nic neužívala, ale viděla jsem to u ostatních. Věděla jsem, že hormonální antikoncepci musím před operací vysadit, tak jsem si nechala u doktorky píchnout injekci na tři měsíce. To nevadilo.

Věra (Út, 23. 11. 2021 - 08:11)

Jo je to tak, každá to máme jinak. Já třeba střídám boty i kabelky podle oblečení nebo počasí. Teď, co už nechodím do práce všechno docela ušetřím, tak hlavně řeším abych v botách někam došla. Není nic horšího než když za dva dny nošení zjistím, že mi budou dělat puchýře, když je mám naboso. Do kabelky se mi zase musí vejít deštník a teď třeba papíry k lékaři. No prostě každá to máme jinak :-)

Tana (Po, 22. 11. 2021 - 08:11)

Holky teeda! Tak tady mám dost co dohánět.
Nemám doma místo a jistě bych nějaké vytvořila, kdyby to byla moje vášeň. Ale nic to se mnou nedělá. Boty nemám drahé a ani je nemám dlouho. Radek si častěji koupím nové. Drahé nemusí být vždycky kvalitní, i když by to tak mělo být. Já pečlivěji a bez ohledu na cenu vybírám jen boty tzv.na celý den , což už se mi roky nepovedlo, neboť jsem jednoduše už dlouho nechodila. Ano, mohla jsem plavat, šlapat na kole, bruslit, lyžovat...ale chodit ne. A do auta jsem si při upírala v lodičkách, odcupitala do prace a zase zpět. V létě vynpsim JEDNY kvalitní sandále. (Koupila jsem si je za odměnu po operaci, když jsem šla z poslední kontroly. Byly pro mě velmi drahé, ale já se hecla a koupila je za to vsechno, co jsem zvládla). Takže tady nemám co přidat. Ani kabelky nejsou moje hobby, mám jeden kufřík do prace. A ani neznám znacky, nepoznám kdo má kvalitní kabelku, vlastně to nepritahuje mou pozornost.

Alča (St, 24. 11. 2021 - 10:11)

Ahoj Tano. Zaujala mě tvá věta, ...mohla jsem lyžovat , bruslit .....,ale chodit ne. Co se stalo? Já bych v současné době brusle ani nenazula a lyžovat už vůbec ne. Ještě v srpnu jsem ujela 40km na elektrokole, ale každé sesednutí jsem v kyčli cítila. A to jsem si musela vzít prášek na bolest. Dnes už se belhám jen s hůlkou nebo berlemi.

Pájja (Út, 23. 11. 2021 - 08:11)

Táňo, po první operaci jsem zjistila, že skoro ve všech botách, co jsem měla, se nedá chodit. Jak jsem kulhala, našlapovala jinak (na hranu nohy), boty to odnesly a srovnané nohy protestovaly. Jen pár nadčasových kousků, které jsem nenosila třeba kvůli tkaničkám, ty přežily. Nemusím mít značku, často se platí jen cena a kvalita nic moc. Mám ráda kvalitní kožené boty, značky mám oblíbené, ale nejsou to jména, za které by mi snobové tleskali. To samé kabelky. Tam jsem umírněnější, tady naopak nechci kůži, chci nápad a po čase je bez výčitek většinou posílám dál. Kvůli berlím jsem si zvykla na malé kabelky a zjistila, že to stačí. Větší mám už jen dvě, obě pytel. Velké kabelky jsem rozdala a posledních pár, co jsem pořád nechtěla opustit jsem letos po létě věnovala na jednu charitativní akci. Výtěžek šel na postiženou holčičku. Oblečení i od dcery také posílám dál, nebo končí u charity. Před první a mezi operacemi jsem trochu přibrala, ne moc 5-7 kg. Když jsem je sundala, rozdala jsem i oblečení. Naštěstí mám v okolí lidi, kteří jsou za to rádi. Docela ráda nakupuji v sekáči, za pár korun často i nové kvalitní věci. Kvalita u mě není značka, ale materiál. Mám nastavené v hlavě cenové stropy, přes které nejede vlak. Kamarádka se mi roky diví, prý vždyť na to máš, ale právě proto. Nakoupit se dá i ve slevách. Holky, to je sice téma trochu mimo mísu, ale vlastně vše souvisí se vším. Dnes máme krásně slunečno, venku -3, zdravím všechny z Vysočiny!

Alča (St, 24. 11. 2021 - 10:11)

Zdravím ze severu Čech z Podještědí. Tady je +8 a sychravo s mrholením. Nálada mizerná a bolí celý člověk.

Věra (Po, 22. 11. 2021 - 08:11)

Pájjo, zase si někdo z nás dělá srandu, ale na ty zimní Pikolinos kouknu.

Věra (Ne, 21. 11. 2021 - 10:11)

Tedy, děvčata, boty je moje děs a běs. Mám operované halluxy, takže žádné zavazovací boty nemám a zrovna tak boty se švem nahoře kolem dokola, jak se teď hodně dělá. Tlačí mi zase na jeden prst na nehet a pak mi bolí celé chodidlo. Croxy jsem už psala nosím jen po dvoře, nechodí se mi v nich dobře, jsou tvrdší na dosšlap a kdo má problémy s koleny, ví o čem je řeč. Proto jsem byla ráda za typ na sandály Legwoodky od Pájji, to je o něčem jiném. Kupovala jsem si sandály od Riekeru, mám i hodně teplé kozačky, ale mají malý podpatek, takže letos asi ne. Uvidím. je to kvůli kalhotám. Nemám ráda, když se mi krčí na nártu. Jo, stará baba má svý představy o tom, co je hezký. Teď jsem před operací koupila úplně náhodou bezvadný mokasíny. Chtěla jsem nazouvací, trochu širší špičku a povedlo se. Jsou od značky Barton, ale nikde jsem je na netu nenašla. Mají maličký zipy po straně, rtošku chlupatý uvnitř a vešla se mi tam i lextilní vložka se srdíčkem, takže spokojená jsem velmi. Jinak na léto jsem si při prvním kolenu koupila v Třeboni úžasně pohodlný sandály Pikolinos a před třemi roky jsem je objevila náhodou taky na netu u několika dodavatelů a už mám troje. Nedám na ně dopustit. Sedí bezvadně na noze a všude v nich dojdu (Sandály PIKOLINOS 655-0732C5 Brandy - tyhle mám ve dvou barevných kombinacích. Já jsem vždycky měla ráda podpatky. Dobře se mi v nich chodilo. Teď už to nezkouším, i když ještě mám jedny podzimní nazouvací a jedny lodičky a sandálky pro všechny případy. Pájjo, kdybych měla větší botník, asi bych na tom byla jako ty :-) Kupuju boty, který tak snadno nezničím, tak pak na jaře vytahuju pytlíky a rozbaluju a koukám, co vlastně mám :-) Ali, jukla jsem na ty Wagner, cena je opravdu někde jinde, ale když vydrží, tak proč ne. Hlavně aby se v nich dobře chodilo - ale pro mě - musí se mi taky ještě líbit. Jo o botách bych psala a psala....

Pájja (Ne, 21. 11. 2021 - 16:11)

Věrko, Pikolinos jsou skvělé. Mám dvoje zimni a spokojenost. Nemám ráda tvrdé noty a tyhle jsou jako papuče. U nas je obuv, kde maji hlavně boty Peon. Většinou je mají v lékárnách. Některé modely jsou moc pěkné, jen já je mám široké. Mají skvělou stélku se srdíčkem, kamarádka si jiné už nekupuje. Má širší nohu, haluxy a kladivkový prst.

Věra (Po, 22. 11. 2021 - 06:11)

Díky

Eva1 (Ne, 21. 11. 2021 - 06:11)

Tak Vás VŠECHNY děvčata zdravím !
Alčo měla jsem radost ,když jsem přečetla že nebudeš čekat na operaci do šíleného termínu šestého měsíce. Teď aby nic nezměnilo ten TVŮJ očekávaný leden. Ta klinika Mostiště u Velkého Meziříčí má vesměs hodnocení kladná ,pacienti nadšení .! Cesta pacientova- ke kýženému TEP kyčli je u každého z nás jiná.Tak jak se lišíme otiskem prstů,tak jsou odlišné naše cesty..Já jsem psala podrobně zde svou reportáž- více než rok tomu.... vše kolem operace,před po ,o lázních způsobu jak se dobrat ke covidu -být na dvoulůžkovém pokoji v lázních z neukázněnou pacientkou.Ale skutečně vše zlé pro něco dobré,mám protilátky a zkušenost že u mne covid mnohem slabší než běžná chřipka.....Hledala jsem také jakýsi zázračný způsob operace,třeba miniinvazivní. Konzervativní operace desítky let v praxi prováděná mi vrátila kyčel funkční opět na 100%.
Teď jsme po roce vakcinování opět tam kde jsme byli ,kolaps ,ABSURDNÍ..Opět omezení .Cvičení v kolektivu ,plavání jsem vynechala já s potvrzením o bezinfekčnosti-trvale testovaná...Cvičím doma Pilates je způsob jak se dobrat on line ke kvalitním lektorům.
Schengenský prostor bude opět omezen- Mezi státy opět spadne závora.Má rodina má vyjímku, zatím.Mám nyní bolestný denní kontakt s lékaři covid centra,kde jak píši výše,mi odchází bratr.Po mrtvici ,stav kritický.Dali jej na covid,on nevakcinovaný infikován dvěma pacienty vakcinovanými..Ale nemá žádné plicní covid komplikace ,to mi lékařka potvrzuje(.I doslova řekla : vakcina nic neznamená).Jenže ten jeho stav byl od začátku nemožný do návratu k normálu..Sestřičky mu přikládají telefon k uchu ,kdy na něj mluvím,víc rozloučit se nyní nejde... Dál! !
Teda Aleno-nádhera:
https://www.peter-wagner.cz/DAMSKA-OBUV-Latino-Cult-15
https://www.peter-wagner.cz/DAMSKA-OBUV-Pam-3
A další a další....... Boty považuji za doplňěk na kterém se šetřit nemá.Kupuji si obuv ve Vídni-Gabor typy Roling soft..Ale tato obuv co jsi poslala odkaz je o třídu výš:ručně šitá,kozí kůže...LUXUS.Díky.Mám tedy za co utrácet,díky .Můj manžel bude "taky rád" . Ale do oblečení již investuji málo,mám šatník vybavený.Teď kdy se nemůže jak jsme byli zvyklí navštěvovat Welness lázně,termály,tak nevím ,kde si ty mé modely užiju..... .
Je to bomba ta obuv...!!!!
Pouze u společnosti Peter Wagner můžete zakoupit naše tři exkluzivní značky (HELVESKO, LadySko, dansko).Veškerá módní dámská obuv má ortopedicky tvarovanou stélku, mnoho modelů je dokonce s vyměnitelnými vložkami. Tvar obuvi vyrobený dle přirozeně zdravého chodidla poskytuje prstům dostatek prostoru pro krčení a natahování. Díky tomu předchází naše obuv vzniku tzv. kladívkových prstů a vbočených palců (hallux valgus). Vnější a podšívkové materiály jsou pouze té nejvyšší kvality. Společnost Peter Wagner věnuje zvláštní péči výběru vhodných kůží (losí kůže, hladká telecí napa, beránčí kožešina, kozinka, hovězí useň a olejovaná nubuková kůže)
Děvčata pa opatrujte se ..Eva .

Arne (So, 20. 11. 2021 - 13:11)

Nrkomentujo

Táňa (Pá, 19. 11. 2021 - 11:11)

teď v zimě nosím kožíškové nazouváky, obuju je sama a bez lžíce, odpoledne s manželem - obuje mi boty manžel.
Ponožky - pomocí berlí. Lepší jsou ty ponožky kotníkové, krátké, nasunu na otočené berle,(gumovými konci nahoru), roztáhnu a na operovanou nohu nasunu. Když je potřeba pomůžu si ještě dotáhnout tu ponožku tak, že ohnu v koleni operovanou nohu do zanožení a zezadu rukou natáhnu. Např. teď mám operovanou pravou nohu - tak stojím na levé, prava operovaná odlehčená, ohnu v koleni, zanožím a levou rukou zezadu chytím a dotáhnu na nohu.
Ze země sbírám věci tak, že se opřu o pevný předmět (stůl, skříň, pračku..), ne o berle!- a zanožím operovanou nohu vzad a pokud je potřeba ještě zdravou nohu pokrčím. Úhel je v pořádku. Nohavice oblékám tak, že začnu operovanou nohou, navleču nohavici na berlu operované nohy a povytáhnu třeba ke koleni a to už můžu chytit rukou, nebo si vždy pomůžu ještě zdravou nohou. Při svlíkání úzkých riflí, nejdříve zdravou, pak sundám z operované, kam to jde a pomůžu si zdravou, a kolem kotníků to jde hůř, tak přišlápnu tou zdravou nohou a sundávám jako děti ve školce punčocháčky..haha.
Aby berle nepadaly, já je opírám vždycky o ty nevyšší části kolem lokte, to sice zabere dost prostoru, ale nepadají. Když padne náhodou jedna berle, tou druhou ji přisunu a podél těla s pomocí berly vytáhnu.,
Nevím, jestli píšu srozumitelně, taky jsem dříve nechápala tzv. "holubičku", a věci ze země nezvedala.

Alena (So, 20. 11. 2021 - 23:11)

Táňo, kožešinové nazouváky jsem nosila doma už před operacemi. Příjemné na chůzi a hlavně nohy v teple, zejména u nás na brdské chalupě v nevlídném počasí - velká spokojenost a žádná bolestivá námaha. Horší už to bylo s další obuví. Nikdy jsem si nekupovala boty, aniž bych si je předtím nevyzkoušela. V mém tehdejším stavu ovšem nebylo možné někam vyrazit a cokoli zkoušet. To bych s těmi bolestmi obou kloubů nezvládla, tak jsem si poprvé v životě objednala boty u "Wagnera". Drahé, ale daly se vrátit. Nejdříve jedny pantofle na doma a jedny zimní boty s kožešinkou uvnitř na suchý zip. Ty zimní nosím dodnes a jsou stále jako nové, byť už jsou staré skoro 12 let. A podobné je to i s letními sandály, atd. Pro mne jsou po operacích strašně důležité boty, v kterých chodím. Vím, že děvčata tu už chodí na vysokých podpadcích, tak to mi bohužel nejde a trpěla bych. Nechci tu propagovat "Wagnera", ale v jeho botách mám nohy jako v pokojíčku hned na první pokus a i při těch cenách mě to ve výsledku vyjde v podstatě dost levně, jsou téměř nezničitelné. Táňo, jsi dobrá, jak si umíš se vším poradit a vlastně i tu holubičku už umíš. Teď ale dotaz pro všechny : V jakých botách chodíte? Jsou pro vás také tak důležité jako pro mě??? Já mám šněrovací vlastně jen sportovní, kde už mám tkaničky uvázané tak, abych do nich vklouzla, maximálně si povytáhnu jazyky. I po těch letech mám blok, pokud jde o hluboký předklon. Ahoj všem a dobrou noc. :)

Pájja (Ne, 21. 11. 2021 - 08:11)

Alenko, téma boty je u mě na román. Snad odjakživa trpím botománií. Dříve podpatky max 6-7 cm, nyní jedu pohodlí, ale zároveň musí být moderní, občas ulítlé, zajímavé, barevné..... Jsem schopná mít klidně boty jen k jediné sukni apod. Podpatek jen v létě a to spíše klínek u espadrilek, které mají i ve předu platformu vyšší. Základ je pohodlí, kvalitní stélka a samozřejmě kůže. Na zimu mám ráda masivní podrážku, často nosím polobotky, pokud je nad nulou. Aktuálně mám na zimu pouze 9 párů :D Nakupuji poslední roky hlavně na eobuv, i když už se tam lidi naučili a nesmím otálet, jinak moji velikost rychle vykoupí. Ale už si zakazuji boty kupovat, protože jsem sebekritická a přiznávám, že je kolikrát nestíhám všechny vynosit. Asi to znáte, jedny si oblíbíte a ostatní zahálí. Mám je sezónně v krabicích, stane se, že jeden rok je ani nevytáhnu a další je tahám pořád. Už se mi i stalo, že jsem koupila na jaře letní boty a objevila je až další léto :D Boty na netu jsem začala kupovat když mě začaly zlobit nohy a nechtělo se mi běhat po obchodech. Štěstí, že mám velikost kapku menší 38, úzkou, kdysi mi vyhovovaly 4 1/2, což je už zázrak dnes sehnat, ale občas se objeví. Navíc reklamace nebo vrácení vždy bez problémů, dnes už i bez poštovného. V krámě, hlavně u soukromníka s reklamací dost problém. Zatím mám jen pozitivní zkušenosti, nakupuji i oblečení oblíbených značek, kde už velikost odhadnu.

Alena (So, 20. 11. 2021 - 23:11)

Jen k doplnění. "Wagnera" jsem tenkrát vůbec neznala, šlo o jejich prezentaci na netu, tak jsem to zkusila.

D000 (Pá, 19. 11. 2021 - 15:11)

Ach jo

Reklama

Přidat komentář