Reklama

Fixní rovnátka

Markéta (Po, 4. 2. 2008 - 16:02)

Max, Lenka: já si nechala dát rovnátka skoro v 24 letech, měla jsem je 3 a půl let. Podstoupila jsem i operaci dolní čelisti. A víte co? Šla bych do toho znovu. Čím déle to budete odkládat, tím starší pak budete :-) Stejně to tak jednou dopadne, že si necháte zuby srovnat, protože jste už nahlodaný a to je od činu jen krůček. Doporučuju neváhat, navíc vše bude stále dražší. Fakt :-)

-mona- (Po, 4. 2. 2008 - 13:02)

petra: odvápněných skvrn se už nezbavíš, jsou trvalé.. (a mám ten dojem, že jsou důsledkem nesprávné ústní hygieny).. myslím, že by se ale daly překrýt fazetkami nebo něčím podobným, aby nebyly vidět, jestli jsou třeba na předních zubech a nevypadá to hezky..

Adéla (Po, 4. 2. 2008 - 12:02)

Ahoj, za nedlouho mi budou také dávat fixní rovnátka, chtěla jsem se zeptat-má někdo zkušenost s keramickými zámečky? Přece jen musí být příjemnější, když váš úsměv není kovový. Nevíte, jestli je dnes dělají na každé ortodoncii? Děkuji

petra (Ne, 3. 2. 2008 - 16:02)

Ahoj můj brácha má takový problém .jde o odvápněné skvrny na zubech.Chtěla jsem se jenom zeptat jestli se to dá dns odstranit a jestli to není trvalé.....díky =)

Jana (Ne, 3. 2. 2008 - 14:02)

Prosím nemáte někdo zkušenost se safírovými zámečky? Jak jsou finančně náročné,
na kterých pracovištích je používají?
Děkuji..

Max (Ne, 3. 2. 2008 - 04:02)

Lenka: Ahoj Lenko, je mi 25, jsem chlap a jinak taky stéle váhám, jestli si ty rovnátka mám nechat nasadit. Projížděl jsem web a na více místech jsem našel info, že se v případě posunu po fixních rovnátkách lepí ze zadu zubů tenký drátek, který zuby zafixuje.Taky se musí nosit nějakou dobu vyndavací rovnátka.
Vím, že srovnat ty moje zuby bude nutnost, ale stále jsem nějaký nerozhodný. Pokud si taky v podobné situaci klidně se mi ozvi na mail: maxold"seznam.cz ,můžeme se kontaktovat a třeba navzájem podpořit. V okolí nikoho s rovnátky nemám, a už vůbec nevím o nikom kdo by o nich přemýšlel.A prostě o tom nemám s kým pokecat. Dík Max:)

-mona- (Ne, 3. 2. 2008 - 00:02)

martin: Zubní kámen jde přeci u zubaře jednoduše odstranit.. není mi moc jasné, v čem vidíš problém?

martin (So, 2. 2. 2008 - 22:02)

Dobrý večer chtěl jsem se zeptat jestli je zubní kámen překážkou ve fixních rovnátcích?
Jestli třeba doktor bude ochoten provést léčbu...

Lenka (So, 2. 2. 2008 - 20:02)

Ahoj.. má smysl ve 23 letech dávat si rovnátka? Zuby se prý srovnají, ale po sundání rovnátek se mají tendenci zase vracet a křivit zpět.. máte někdo zkušenost prosím?

pampeliška (So, 2. 2. 2008 - 13:02)

V úterý vám napíšu, jak se cítím první den po nasazení.Mějte se krásně a nebojte se, výsledek je prý okouzlující.

pampeliška (So, 2. 2. 2008 - 13:02)

Taky mne čaekají rovnátka, už jen za 2 dny je budu mít nasazeny na horní patro a po cca 7 měsících i na dolní. Pak vám napíšu jaké mám zkušenosti. Doproučuji web, fixnirovnatka.blog.cz, kde autorka vše dobře vysvětluje.Mějte se a držte mi pěstičky:-)

kačka (So, 2. 2. 2008 - 13:02)

Ahoj,no ty to teda nemáš lehký.Já měla něco malinko podobnýho - dolní zuby jsem měla mooc dozadu strčený a horní zuby zase moc venku(předkus),kousala jsem se do patra a měla velký mezery.Navíc jsem měla divně rostlý dvojky.Byly malý a uzoučký prostě neměly žádnou funkci.Proto jsme se s panem doktorem rozhodli že místo čtyřek mi vytáhne ty dvojky,a až se mi mezera po nich stáhne tak mi trojky zbrousí do dvojek a čtyřky do trojek.Možná že by to u tebe taky šlo takhle s těma trojkama.Byly mi nabídnuty od pana doktora 3 možnosti léčby a mezi nima i nějaká operace(sem srab,taky jsem ji nechtěla).Víš ,podle mě by si měla zkusit navštívit jinýho doktora.Za zeptání nic nedáš.Já chodim do Plzně na Lochotín je tam jedinej pan doktor a je moc šikovnej:)Rovnátka už mám třetím rokem a teď mi je budou sundavat.Můžu říct ,že jsem v léčbu moc nevěřila,ale teď mám zoubky jak perličky:)Jo a celkem mi museli vytrhnout 4 zuby -2 dvojky a pak 2 osmičky(rostly mi nakřivo).Zkus se zeptat tam a já ti budu držet palce.

Návštěvník (Čt, 31. 1. 2008 - 18:01)

http://smerducka-sro-holywods.blogspot.com/ jukejte na to valim se smichy

Markéta (Čt, 31. 1. 2008 - 16:01)

Dave: já měla také málo místa v puse pro všechny zuby, tak šly 4 pětky ven. Asi měsíc jsem také nosila drát přes patro, to bylo ok. Ale u každého je léčba jiná a individuální. Určitě bych se nebála.

Zena (Út, 29. 1. 2008 - 23:01)

Je mi 51 let ,a protože se mi začali rozjíždět vrchní jedničky,nechala jsem se zlákat na fixní rovnátka.Nebylo to u mmě nějak drastické.Za rok jsem měla mezeru v pořádku.Ze spodu mi to zafixovali drátkem a tak jako někomu ještě dávají nosit na noc vytahovací rovnátka,tak mě je nedali.Mezera byla OK ala ani nepočítám kolikrát v době 3 let co je mám sundané jsem byla na opravě pevnících drátku.Loni před vánoci se mi jedničky opět rozjeli.A to proto,že mi oět praskl drátek a mě to nedošlo,ani jdem nic necítila.Takže končím s rovnátky.Ale já mám už věk,vy kočeny udělejte vše pro krácný usměv a dobrý pocit.Ahojky.

Dave (Út, 29. 1. 2008 - 21:01)

Zdravim
Mam dostat fixni rovnatka na zkustene zuby (nedostatek mista) nevite zda dostanu jen fixni rovnatka nebo jeste nejakou jinou cast k nim? Dekuju

Lenka (Út, 29. 1. 2008 - 20:01)

Ahoj. Dneska jsem byla prvně na ortodoncii a paní doktorka mě moc nepotěšila :-( Zuby mi prý koušou až od šestek, tak říkala, že bych měla jít na nějakou operaci zubní kosti, která prý vyjde na takových 80-130 tisíc (pokud to přestane hradit pojišťovna). Nemáte s tím někdo zkušenosti? Nevím nevím, ale myslím, že na tu operaci nepůjdu - hodně se bojím - takový zásah.. ale zase nevím, jestli mi tedy pomůžou "obyčejná" fixní rovnátka. Ta doktorka říkala, že to esteticky nemusí vypadat potom dobře, když mi vytrhne 4 zuby (z toho mám taky dost strach), že se mi zúží čelist a zúží se mi tak celá pusa z vnějšku.. jestli jsem to dobře pochopila. Zkus možná nemám, ale koušu tak normálně celý život a nepřipadá mi, že bych potřebovala operaci. Jen mám prostě strach, že dám 25 tisíc za rovnátka a zuby se mi stejně zase po sundání rovnátek skřiví.. říkala taky, že mi napřed dá do pusy na horní patro nějaký drát, který se upevní na horní asi 4 zuby a tu čelisti trochu roztáhne - bolí to? Říkala totiž, že jak je nahoře takové to "žebrování", musí se to někomu zase chirurgicky naříznout, aby se ta čelist tím drátem roztáhla. No a pak že mi nasadí rovnátka a pak by přišla ta operace, ale to záleží na mě, jestli na ni přistoupím. Mám tu vadu, že mám stoličky vtlačené dovnitř a trojky jsou naopak vystouplé - upíří. Neměli jste někdo tento problém? Dá se to spravit jen rovnátky bez operace a to natrvalo tak, aby se to po sundání opět nezačalo křivit? Prosím vás, odpovězte někdo, kdo jste o tom něco slyšeli.. jsem dost srab a k rovnátkům jsem se odhodlávala 10 let a teď prý 4 zuby (asi) ven a operace :-( Děkuju předem za odezvu.

Milysh (Út, 29. 1. 2008 - 18:01)

Tereza: Ono je to hodně individuální. Při předkusu se často používá nákusná destička,ale není to pravidlo. Ty gumičky jak psala Jana taky. Ale vůbec se toho neboj, zvykneš si a pak ti už ani nepříde..

jana (Po, 28. 1. 2008 - 19:01)

tereza: No já mám podkus, způsobenej posunutím čelistí, a první mi dávali za horní zuby takovej drát, kterej tlačí na zuby (odbornej název nevim), potom mi vytrhli dva dolní zuby a nasadili dolní rovnátka a dostala se pytlíček takovejch gumiček, který si každej večer musim na sadit na ty rovnátka (chytí se za kroužek na dolní šestce, potom za takovej háček na dolní trojce a za kroužek na horní šestce-takhle na obou stranách)a rovnaj mi skus. Nevěřila bys jak rychle to s těma zubama hýbe. Asi 2mm za 4 týdny! Zubař mi řikal, že je jeden z prvních v ČR kdo tyhle gumičky používá ale nevim jestli nekecá:D Zatim mi rovnátka nijak neutahoval, všechno dělá jen těma gumičkama.

ahoj (Po, 28. 1. 2008 - 14:01)

mam dotaz.. kolik stoji ta pruhledna keramická rovnatka??? :-))) dik

Reklama

Přidat komentář