Reklama

Fixní rovnátka

Majda (Po, 5. 1. 2009 - 23:01)

Tak ráno jdu na "gumičky" a ve čtvrtek dopoledne už bych měla mít "zadrátovanou" celou horní čelist - rovnátka + "patrový oblouk", no jsem na to zvědavá - svým způsobem se snad i trochu morbidně těším, ale čekám, že to bude dost hrůza.. Z okolí to ví jen pár lidí, ale většina ani neví, že to bude TEĎ, tak jsem i zvědavá na reakce. Tak mi držte palce :)

barča (Po, 5. 1. 2009 - 16:01)

mám dostat patrový třmen a vůbec nevím co s tím,prý se po něm dost šišlá a já chodím na dramaták,takže mi šišlání bude hodně vadit. nemá někdo nějaké zkušenosti?

-mona- (Po, 5. 1. 2009 - 01:01)

Kuba: no, to nejde ani tak o rovnátka (i když ty by taky nemusely dopadnout nejlíp), jak spíš o tvoje tváře :) dostat ránu do pusy, tak máš tváře zevnitř pořádně rozsekaný..
Na rovnátka jde použít většina sportovních chráničů na zuby - ale než si nějaký koupíš, tak se radši přeptej, jestli je opravdu vhodný i na rovnátka. Většinou to u nich bude přímo uvedeno - třeba: http://www.profimed.cz/cs/obchod/chranice-pro-sportovce/glenroe-chranic-sportovni-modry/

Kuba (Ne, 4. 1. 2009 - 17:01)

Mám takový problém a nevím, jestli je řešitelný. Za 2 týdny dostanu fixní rovnátka, jenomže se věnuji boxu a nevím, jak budou rovnátka reagovat na 10 ran do zubů denně. Je tady nějaké řešení ?

-mona- (Čt, 1. 1. 2009 - 20:01)

Deyl: to tě nepotěším, ale vyndavací rovnátka ti v tomhle věku už nic nesrovnají (a ani ti je žádný doktor nedá, protože by to nemělo smysl). Můžeš si nechat dát keramická fixní, jsou sice dražší než kovová, ale tím, že jsou bílá, jsou méně vidět - z dálky jsou prakticky neviditelné. Každopádně počítej, že je budeš muset mít min. cca 1,5 roku. Já osobně nevidím v rovnátkách ve 26 letech žádný problém, teď už je to docela běžné (já mám klasické kovové zámečky, je mi 23 a vůbec si nepřijdu nijak divně, spíš se těším, až budu mít po zbytek života krásné rovné zoubky:) a ty máš navíc štěstí, že tě v tom přítelkyně bude podporovat.

Žaneta (Čt, 1. 1. 2009 - 17:01)

Ahoj všichni,
Pro Davida - nechala jsem si srovnat zuby, když mi bylo 27 let. Léčba trvala 2 roky a 4 měsíce. Sundaly mi je v říjnu. Měla jsem fixní aparátek. Záleží na tom, jak jsou zuby křivé. Na noc nosím snímací aparátek. Ale nechala jsem si udělat takovou pruhlednou dlahu, ta je lepší. Vypadá to jako chránič na zuby, akorát je odlitý ve tvaru tvých zubů. Vůbec to nejde poznat, šišlání je neznatelné. Chci ti, Davide, říct, že za rovnátka se nemusíš stydět, zvykneš si na ně. A ten kdo se někomu za to posmívá je hloupý. určitě do toho jdi. Ahoj Žaneta

Deyl (Čt, 1. 1. 2009 - 15:01)

Ahoj, když sem byl malý měl sem chodit na ortodoncii a nosit rovnátka. Tenkrát to byl ještě tak trochu strašák a nakonec zubařka uznala že to není potřeba. Postupem doby mi vyrostly tři osmičky a čtvrtá se pořád klube už dost dlouho a zkřivily se mě dost zuby. Přítelkyně mě přesvědčuje abych šel na ortodncii a nechal si dát rovnátka. Jenže ve 26 letech už to není jednoduché, navíc by mě fixní rovnátka vadila. Chtěl bych poradit jestli by měly smysl ještě vyndávací rovnátka která by mě nepřekážela v situacích kdy se to moc nehodí. Třeba v práci nebo nějakých akcích atd..

Katka (Ne, 9. 12. 2012 - 20:12)

Dobrý den,
chtěl bych jet...Petře, mám keramické a chodím co měsíc na utahování a výměnu gumiček.Což si myslim, že by byl v cizině problém,,,jedině si je nechat dát tam,,,,

Katka (Ne, 9. 12. 2012 - 20:12)

Ahoj, mohla bych se zeptat,...Adélo 110 tisíc?? co to je za sumu,? já mám keramické, dole i nahoře a platila jsem ze vším všudy 19 000kč.... Tahle tvoje cena se mi zdá velice přehnaná...

Adela (Čt, 6. 12. 2012 - 14:12)

Ahoj, co se týče těch...Ahoj, mohla bych se zeptat, kam jsi na ty rovnatka sla? Ja byla dnes na konzultaci v ordinaci, kde mam i sveho zubare, a vypocitali mi to s konecnou sumou na 110 tis! Takze...tak.

jhg (Ne, 18. 11. 2012 - 07:11)

dobrý den.
vím,že to...Nebuď trdlo, proč si chceš zuby schválně křivit? A co se týká rovnosti, nebo nerovnosti zubů, konzultuj to se zubařem, ten ti poradí, jaký zvolit další postup.

Lééní. (So, 17. 11. 2012 - 23:11)

dobrý den.
vím,že to zní divně ale rovnátka bych nosit chtěla,zuby dole mám trošku křivé..kamarádky mi říkají,ať si tam zajdu ale mamka furt,že je mám rovné. Prosím poradil by někdo jak si je mám více zkřivit? děkuji

http://e-lisak. (Po, 12. 11. 2012 - 22:11)

Dobrý den, chtěla bych si...doporučení mít nemusíte, ale pak si budete platit za každou konzultaci (práci ortodontisty)... zatímco s doporučením od zubaře to platí pojišťovna a vy platíte jen materiál, takže doporučuji zubaře o doporučení pořádat ;)

Baruš (Po, 12. 11. 2012 - 18:11)

Dobrý den, chtěla bych si také pořídit fixní rovnátka, stačily by mi na horní patro. Nevíte o nějakém dobrém stomatologovi v Plzni, který ale nemá nejdražší ceny jako např. pan doktor Baumruk, který chce za obě patra 17 tisíc? Slyšela jsem o paní doktorce Milerové, která si za nasazení horních rovnátek bere kolem 4.500. Je to dobrá cena, nebo máte někdo zkušenost s lepším a levným stomatologem v Plzni?
A jak je to s doporučením? Musím nějaké mít, když chci změnít zubaře na rovnátka sama? Děkuji moc za odpovědi.

Doďane, (St, 31. 10. 2012 - 10:10)

Dobrý den
Chcu se zeptat...zajdi za svým zubařem a ten ti napíše doporučení na orthodoncii.

Dodo (Út, 30. 10. 2012 - 19:10)

Dobrý den
Chcu se zeptat kam si mam první zajít když by sem chtěl rovnatka k vlastnímu zubaři? Ten rovnatka neděla už minule na prohlidce mi řek žy sem je potřeboval. popřipadě co mu mam řict :D (sem mimo)

http://e-lisak. (Ne, 28. 10. 2012 - 17:10)

Ahoj,poradíte mě? K první...když budete mít doporučení, nebudete muset platit za konzultaci (první návštěvu)

Petr (Út, 9. 10. 2012 - 11:10)

Dobrý den,
chtěl bych jet na dlouhou dobu do anglie, ale chtěl bych si nechat dát keramická rovnátka? jak je to s prohlídkami, můžu chodit v anglii? Popřípadě mohl bych se nechat udělat rovnátka ta? a zajímala by mě přibližná cena. Děkuji

Jano, (Pá, 5. 10. 2012 - 11:10)

Ahoj,poradíte mě? K první...zajdeš za zubařem, ten ti napíše doporučení. Stejně dobrý zubař většinou sám rodičům řekne, že pro dítě by byla rovnátka vhodná, pokud tomu tak je. Pokud to bude nebo nebude třeba, stejně to potvrdí většinou až na orthodoncii. Pokud máš podezření, že zubař něco zanedbal a dítě má křivé zuby a on doporučení napsat nechce, tak orthodoncii kontaktuj sama. Když jsem byla malá, zubař neustále tvrdil, že rovnátka nemusím mít, že stačí, když si budu prstem do křivých zubů tlačit a ony se srovnají. No a výsledek byl akorát ten, že mám zuby křivé pořád. Dcera měla zuby také křivé, neváhala jsem ani okamžik a hned na doporučení zubaře jsem letěla za odborníkem a holka nosí rovnátka a zuby už má pěkně srovnané.

jana (Čt, 4. 10. 2012 - 23:10)

Ahoj,poradíte mě? K první návštěvě ortodona,potřebuji doporučení svého stomatologa,jdu s dítětem.Děkuji Jana

Reklama

Přidat komentář