Reklama

Fixní rovnátka

Tawni (Út, 29. 6. 2010 - 17:06)

Zkušenosti mám. Nošení...A co se týče líbání atd. tak žádný problém :)

Tawni (Út, 29. 6. 2010 - 17:06)

Zkušenosti mám. Nošení proběhlo OK, jen prvních pár dnů (cca 3) po utáhnutí rovnátek vás zuby dost bolí a nemůžete moc kousat. Pokud jste lajdák co nechodí pravidelně na kontroly jako já pěkně si nošení prodloužíte. Zubařka mi sice zakázala oříšky, žvýkačky, jablka a karamel ale já všechno jedla dál a žádný problém jsem s tím neměla možná tak s jablkem že se o malinko hůř kousalo. Nasazování je podle mě docela bolestivé. Sundávání probíhá víceméně v pohodě, ale silně nepříjemné (nebolelo to ale bylo to hodně nepříjemný) bylo sundávání lepidla obrušováním zubů. U tří citlivých zubů musela doktorka trošku povolit a dát mi pauzu. Dost záleží na citlivosti zubů.

Alice (Út, 29. 6. 2010 - 09:06)

Ali, musím říct, že za...Ahoj Happy, to jsem ráda, že si už zvykáš. Taky jsem byla první týden na jogurtech, atd. Já jsem z Prahy. Tak ať se zoubky hezky rovnají! Uvidíš velikou změnu už za 2 měsíce, nebo i dřív! Držím palce A.

Monika (Po, 28. 6. 2010 - 11:06)

Mám dotaz. Jsem z Brna, 10-ti letá dcera má jít na rovnátka na pevno. Horní i dolní. Rostou jí špičáky jakoby ve druhé řadě. Nemá na ně místo. V nemocnici u Sv. Anny nám řekly 16.000 kč za oboje A jinde "jen 8.000kč. Dost velký rozdíl. Čím to? Díky za odpověď

happy (Ne, 27. 6. 2010 - 12:06)

Chtěla bych se vás zeptat...Ahoj Lucko, já chodím v Brně a Dr. říkal, že fixní rovnátka se pohybují kolem 8-10tis. na jednu čelist...zaplatila jsem zatím zálohu 5tis. a budu postupně doplácet.Teď mám 10dní nasazené horní, ale budu mít i dolní.
Jinak si nemyslím, že by to kolik je křivých zubů ažtak ovlivňovalo cenu, jelikož ti stejně musí dát zámečky i na ostatní zuby a ne jen na ty křivé:o)
a nasazování/lepení zámečků nebolí!!!neboj:O)

Lucka (Pá, 25. 6. 2010 - 19:06)

Ahoj Pavle, tak na toto ti...Ahoj.. potřebuji se něco dozvědět.. chci si dát taky rovnátka, nemám křivé zuby,ale jenom ve předu mám diru mezi zuby a chci je k sobě. Chci se zeptat jak dlouho to zhruba bude trvat a kolik stojí rovnátka když potřebuji srovnat jen 2 zuby? a taky chci vědět jak moc to bolí to nandávaní.. hrozně se bojim.. chci to proto, že se mi blbě vyslovuje C kvůli těm zubům předním.dík

Lucie (Pá, 25. 6. 2010 - 12:06)

Chtěla bych se vás zeptat na to, kolik jste za fixní rovnátka daly. Budu potřebovat zřejmě horní i spodní úpravu zubů a jsem z Prahy. Brouzdala jsem již po mnoha webech a odpovědí na cenu tam našla široké spektrum, ovšem nikdo nenapsal, ve kterém regionu si rovnátka nechal dělat. Také je jasné, že cena bude o to vyšší, když další servis odpadá, nebo zase nízká, ale bude se platit za každou návštěvu. Budu ráda, za nějaké vaše postřehy. děkuji, Lucie

happy (Čt, 24. 6. 2010 - 18:06)

Ahoj Happy,
já mám horní...Ali, musím říct, že za ten týden se to hoodně zlepšilo, zuby ani dásně nebolí, pusa si zvykla...a tak jak jsem byla zoufalá ze začátku a jedla jen jogurty a polévky, se už normálně najím- samozřejmě s omezením,ale jde to:O)Můžu se zeptat kam chodíš na ortodoncii? Já do Brna:o) měj se,h.

Alice P. (St, 23. 6. 2010 - 10:06)

Ahoj Alice,
o namotávání...Ahoj Happy,
já mám horní rovnátka s třmenem 5. měsíc. Mě doktorka říkala, že ho budu mít jen do doby, kdy bude potřeba (před měsícem jsem byla na kontrole a snad příště mi ho už vyndají - jdu za měsíc :-)) Uvidíme... jde o zvyk, ze začátku to bylo nepříjemný, ale zvykla jsem si, že už to moc neřeším :-)

Ivet (Út, 22. 6. 2010 - 09:06)

Ahoj, prosímvás máte někdo zkušenost s roztahováním čelisti kvůli předkusu? Nebo vám doktoři jen trhají zuby? Mě moje právě chce roztahovat, ale mam velký předkus tak mam obavy že roztažením se ten předkus moc nezmenší. Nebo myslíte že jo? A nevíte mezi kterýma zubama se udělají mezery při tom roztahování a jestli se s tím aparátem na roztažení šišlá dlouho?

Markéta (Po, 21. 6. 2010 - 17:06)

Ahoj, chtěla bych se zeptat,jestli někdo máte skušenosti s nákusní destičkou.. Já jí mám dostat, ale moc se na ní netěším.. =( Myslím si, že je to něco jako sundavací rovnátka, ale bude to tam pořád s těma normálníma rovnátkama. Je to tak nějak?

happy (Po, 21. 6. 2010 - 13:06)

Gratuluju!!! Taky mám...Ahoj Alice,
o namotávání mi ani nemluv, stačil ledový salát...
Jak dlouho třmen máš, je tam až dokonce léčby nebo dočasně? zapomněla jsem se zeptat a na KO jdu až za měsíc:O)díky happy!

Alice P. (Po, 21. 6. 2010 - 11:06)

Je to tam!
Mám horní...Gratuluju!!! Taky mám ještě drátek na horním patře, neboj zvykneš si. Taky se mi ze začátku špatně mluvilo... Jen bacha na špagety, nebo zelí strašně rádo se na to "namotává" :-). A.

Romča (Pá, 18. 6. 2010 - 23:06)

Ahoj!) Tak to já mám fixní rovnátka už 4 roky a vůbec si nemůžu stěžovat. Stály mě pouze 2000 a nejsou vůbec vidět. Mám horní=) no a při líbání vůbec nevadí. Ani nikdo nepoznal, že je mám, protože se horních zubů při líbání opravdu nedotýkáte. Ani jazykem. To můžete potvrdit ;DD no akorát mám problém, že mám zuby už docela žluté, ale až mi je sundá, tak mi zuby vybělí! Na to se už těším;D tak paaaa=)

happy (Čt, 17. 6. 2010 - 14:06)

Je to tam!
Mám horní kovové s rúžovýma gumičkama.Je to celkem v pohodě,jediné co mi vadí je třmenový drátek na patře:O( příjde mi, že s ním strašně šišlám...a vadí prostě celkově, ale prý si zvyknu!

Dianka Berdarov (Po, 14. 6. 2010 - 21:06)

Ahoj nevíte kde se daj sehnat barevn¨é gumičky na rovnátka??

Petr (Po, 14. 6. 2010 - 15:06)

Zajímalo by mě, máte někdo zkušenost s trháním zubu nebo více zubů dole a potom následným rovnáním? Neměli jste třeba potom jinej pocit při mluvení, málo místa pro jazyk, nebo něco podobnýho... Když se ty zuby stáhnou k sobě tak by tam mělo být míň místa.

meg (Ne, 13. 6. 2010 - 22:06)

Zítra mi budou dávat...Ahoj, já mám dole kovový a nahoře keramiku. Spousta lidí říká že se láme, ale sou to kecy. Mám fixy od řína a v září mi je budou sundavat, takže to není zas tak dlouhá záležitost, jak se všude straší, ale záleží hodně na zubaři.

Michal (Ne, 13. 6. 2010 - 16:06)

Ahoj všichni, já mám taky...Veru,
je to problém jenom proto, že se lidi "bojí" rovnátek. Mezi kluky panují hrůzostrašné povídky o tom, co rovnátka způsobila třeba při orálním sexu, všechno je to ale fake. Při líbání to nevadí vůbec a obecně vzato, kdo se líbá zubama? :D

Michal (Ne, 13. 6. 2010 - 16:06)

Máte někdo zkušenosti s...čus,
nahoře mám zámečky železný nebo ocelový teď nevim, ale je to kov. Myslim si že to je nejvíce spolehlivý a ozkoušený. Spíš než na to jak to bude vypadat bych se být tebou zabýval jak dlouho budeš trpět. Já mám rovnátka 3 roky a je to srovnatelný s peklem :D good luck

Reklama

Přidat komentář