Reklama

Agorafobie

Hanka 1 (St, 30. 7. 2008 - 22:07)

Kláro ano je něco jiného i když je tam také něco společného.

Klára (St, 30. 7. 2008 - 21:07)

Ten strach z lidí, hrůzy kolem nás, absence komunikovat verbálně,tak lze myslím charakterizovat soc. fóbii. Agorafobie je přece jenom něco jiného.

Hanka 1 (St, 30. 7. 2008 - 19:07)

Moniko,asi opravdu platí,jak říká můj lékař AD nejsou všemocná,důležitější je vaše vnitřní pohoda a terapie,asi to tak bude,,,,,,,,,,,,,,,,,,,jen si někdy říkám ,kruciš proč jsem takový cíta,a mám vztek sama na sebe

Monika (St, 30. 7. 2008 - 18:07)

Zdeněk to naprosto přesně vystihl. I já mám přesně tyhle pocity, děsí mě to, co vidím okolo, děsí mě lidé..Každé opouštění bytu je utrpení, a je to spíše čím dál víc horší..Antidepresiva jsem brala několikrát v životě, nikdy nepomohly..Připadám si jčasto jak ve zlém snu, a chce se mi řvát bezmocí.

Klára (St, 30. 7. 2008 - 18:07)

Souhlasím s vámi - nemoc - měla být v uvozovkách, ale o to snad ani nejde. Určitě to souvisí s naší minulostí, současností a rozhodně i s budoucností. Je to psychická záležitost, jsme labilní, pravděpodobně citlivější, stydíme se za to, pro "zdravé" absolutně neskutečné, absurdní.

Zdenek (St, 30. 7. 2008 - 17:07)

Nesčetněkrát jsem zažil ten pocit o kterém tu Hanka1 mluví (a nejen ona), když se mi socfobikovi smáli, že neumím chodit nakupovat.

Hanka 1 (St, 30. 7. 2008 - 17:07)

Ano jak mi řekl doktor agorafobie sama o sobě není nemoc,je to fobie,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ani uzkost v podstatě není nemoc,ano Zdenku,je to dan tehle doby,a našich problémů,kterými jsme prošli,tak to je,ale to ještě neni důvod ,aby se nám někdo smál,ne?

Zdenek (St, 30. 7. 2008 - 17:07)

Já mám čím dál tím častější pocit, že je to neléčitelné proto, že se o nemoc nejedná, ale jde o přirozenou reakci lidí, kteří se podvědomě bojí toho nelidského, co se kolem nás dnes děje. Když se tak podívám na televizní zprávy (nestydím se za to a přiznám se, že je kolikrát i vypnu, protože se nedokážu na ty krutosti dívat), tak mám někdy pocit, že se mi zdá nějaký zlý sen. Jak je možné, že je tolik lidí lhostejných k tomu co se děje? Vůbec se mi nelíbí, že my máme žrát antidepresiva jen proto, abychom byli lhostejní a bezcitní jako ti, o kterých je tu zrovna řeč - nelidé bez soucitu! Nějak se mi chvílemi zdá, že je to všechno "hore kopytami".

Klára (St, 30. 7. 2008 - 15:07)

A jsme u toho. Pokud vůbec někdo na naši nemoc reaguje, tak buď vůbec neví o čem je řeč, nebo je mu to k smíchu aniž by tušil, nebo ji bagatelizuje, potože nemá ani trochu ponětí. Také nevěřím na úplné a definitivní uzdravení, (i když víra tvá Tě uzdravila), ale musela bych si nechat asi úplně nechat vygumovat mozek, protože vždycky i v té největší pohodě někde ten červ hlodá.

Hanka 1 (St, 30. 7. 2008 - 14:07)

Leni N.bohužel také nemám takovou kámošku jako ty,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,a dnes jsem opět pocítila,jak lidé nevědí o co jde,zařizovala jsem jedné paní dobrého gynekologa,sama jsem k němu bohužel přestala chodir,protože se přesídlil do hrozné budovy,skleněné v centru Prahy no děs,té paní jsem řekla,že já už k němu bohužel nechodím ,protože mám agorafobii a ona se začala smát do telefonu.Tak jsem jí řekla,že to není nic k smíchu a měla jsem chut se rozbrečet,já jí vyřizuji špičkového doktora,přišlo mi to pak hodně líto,ale nejsem zvyklá lhát.No tak vidíš i takovéhle lidi potkáš..............................

Lenka N (St, 30. 7. 2008 - 11:07)

Ahojky Hani1 tak vtomto stebou musím plně souhlasit.Agorafobik a nebo i ti ostatní nemůžou tvrdit že jsou vyléčeni.Vždy se to může vrátit,někdy se stane že je doba klidu rok i dva,záleží na okolnostech atd.Já měla taky dobu klidu,dojížděla jsem do práce a fungovala jako před onemocněním.A opět je to tu.Ikdyž už né vté formě jako dřív ale je tu.Momentálně funguji tak jak bych chtěla ale bohužel ještě nesednu do autobusu a vlaku.Nedávno jsem jela až do Jeseníku autem a v pohodě a vypadla jsem ve dvě odpoledne a vrátila se v 8 večer.Žádný pocit strach prostě vše proběhlo super i s večeří.Sama jsem byla překvapená.Další trošku pozitivní bod.A tu kamrádku kterou mám tak ta není Agorafobička.Mě osobně psycholog pomáhá,mám bezvadného a neměnila bych.Jak říká on:Nejsem zastáncem toho aby podstupovali cesty vlakem atd dva Agorafobici.To je jako když se podporují alkoholici aby nepili.Jeden se napije a může se stát že i ten druhý se sním sveze.Tak se to může stát i u Agorafobika.Přijde náhodou ataka a taky je riziko že to postihne toho druhého,záleží na síle psychiky.Proto mi doporučil chodit ven,cestovat atd raději pokud možno se zdravým člověkem.Ale to už jsem tu kdysi psala a smutný je to že tu někdo třeba opravdu nikoho jako oporu nemá a to je škoda.Je vidět jací občas lidé jsou.

Hanka 1 (Út, 29. 7. 2008 - 13:07)

Zdenku mně bohužel také ne,a když mi někdo řekne jsem vyléčený agorafobik nebo klaustrofobik,prostě mu nevěřím po svých zkušenostech................

Zdenek (Út, 29. 7. 2008 - 11:07)

Danča asi nemá čas svůj příspěvek upřesnit tak, aby ho chápali i lidé jako jsem já a tak se stručně pokusím odpovědět postupně na vše, čeho se svým příspěvkem dotýká.

Zdenek (Po, 28. 7. 2008 - 17:07)

Ahoj Dančo,
nejsem jist jestli otázce/kám dobře rozumím. Nemohla by ses prosím zeptat nějak jinak?
Díky!

Hanka 1 (Ne, 27. 7. 2008 - 21:07)

Iva je štastný člověk,že má takovou kámošku,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Danča (Ne, 27. 7. 2008 - 20:07)

Ivo,vše OK?Pošli mejla,ahojky.Zdeňku,mám kámošku s agoroui soc.fobií a společně jsme cestovaly metrem,vlakem,busem-a šlo to-co Ty na to?Pak že to nemá význam!A drazí psychologové,čekání na psychiatrii a konzumace anxiolytik....jo?

Zdenek (So, 26. 7. 2008 - 09:07)

Když už tady Uf mluví o (ne)kvalitách našeho zdravotnictví, tak tu řeknu svůj dojem, že vlastně bylo zrušeno zdravotní pojištění. To už přece není pojištění, když jdu do nemocnice (spíše se jí vyhnu bude-li to jen trochu možné) a musím si platit pobyt a stravu. To jen vrhne část národa do dluhů se vším, co je s dluhy spjato. Vznik podpůrčích spolků jsem zatím nikde nezaregistroval, ale je jisté, že odlidštělost doby si vznik čehosi podobného vynutí. Ať tak či onak, nabývám stále silnějšího dojmu, že lékařská péče pro všechny je utopií.

Hanka 1 (Po, 21. 7. 2008 - 15:07)

Zdendo,není proč se omlouvat ijá znám psychology,kdy to považuji za svoji totální blbost,že jsem tam vlezla.Ale nikdy bych si nedovolila nikomu nic vnucovat ani doporučovat.Já sama jsem šla do EFT s nedůvěrou.Takže tě plně chápu.A hlavně at nám je dobře všem

Uf (Po, 21. 7. 2008 - 14:07)

Plésti se,je lidské ale v tomto mi to nevadí,jak výše uvedeno/Zdenek/ani já nejsem sugest.typ,takže přínos 0!Ale vycházím z toho,že pokud si něco zaplatím,tak je to o něčem jiném!Konkrétně jsem měl napsanou rehab.masáže z ortop.na páteř a když jsem přišel na rehab.odd.tak na víc dveřích,bylo dovolená-pro nemoc-školení a pod.hlášky,ono"zadarmo"bolí ruce!Ale naopak rehab.cvič.kde se terapeutka opřela o parapet a já dělal KOČIČÁKA a jiné....což můžu,provozovat sám doma,se cítila dotčená,tam šlo o BODÍKY!!!

Zdenek (Po, 21. 7. 2008 - 13:07)

Hanko1,
pokud Ti to fakt pomáhá pak Ti to přeju. Až se zpožděním jsem si uvědomil, že nemůžu tvrdit o všem čemu nevěřím, že to musí být na 100% nějaký podraz. Navíc patřím mezi lidi, co považují plkání s psychologem za zbytečné, ale chápu, že jiným může rozhovor s psychologem hodně pomoci. Nejsme (díky Bohu) všichni stejní. Tak se prosím nezlob, moc se omlouvám.
Zdenek

Reklama

Přidat komentář