Reklama

wobenzym

Lenka (Po, 7. 1. 2013 - 21:01)

Trpěla jsem záněty nosohltanu,uší,vedlejších nosních dutin až nakonec i očí.
Několik let jsem chodila od jednoho doktora k druhému a zádný mi nic pořádnýho nedoporučil.Byla jsem z toho zoufalá trvalo to asi dva roky než jsem potkala člověka který mi řekl ať zkusím Wobenzym
že ho užíval na opakované záněty močových cest a opravdu mu pomohl.Jelikož jsem už byla bezradná zkusila jsem to a byla jsem mile překvapena záněty pomalu ale jistě ustupovaly.Je to velká investrice ale opravdu to stojí za to a všem lidem přeji aby jim také pomohl.

Jana (Po, 28. 12. 2009 - 19:12)

Katko, já to moc dobře znám, když si o tobě někdo myslí, že jsi hypochondr. Prožívala jsem to taky, když jsem chodila s tím, že mě bolí klouby, ale nikde nic nebylo vidět. Dokonce mě posílali i k psychiatrovi - to je oblíbená věta doktora, který si s pacientem neví rady, udělá z něho blázna... Tak se drž a hodně zdraví do roku 2010 tobě i všem ostatním čtenářům!

katka (Po, 28. 12. 2009 - 14:12)

Katko, nechej si udělat...Jani, moc děkuji za radu a zkušenost, brali mi krev na štítnou žlázu, prý to také může způsobovat, tak teď beru skoro 2 měsíce Euthyrox, ale zlepšení vlastně nulové, takže si fakt nevím rady, strašně mě to nervuje. Můj obvodní lékař už mě asi má za hypochondra, je to fakt ponižující a zoufalé, když ti nikdo nerozumí, snažím se to přemáhat, už kvůli dětem, ale jde to čím dál hůř. Ale jak tady pročítám příspěvky, tak v tom nejsem sama. Přeju všem "živořícím" a nepochopeným nemocným hodně sil a lepší nálady do nového roku 2010, chce to asi opravdu "naivní" optimismus. Držte (držme) se!!! :-)

Jana (Ne, 27. 12. 2009 - 18:12)

Katko, nechej si udělat vyšetření krve. Celková únava může být příčinou dalšího onemocnění, např. plicních chlamydií, začátek systémového onemocnění pojiva atd. AD Tě nevyléčí, jenom "oblbnou". Jinak mně třeba Wobenzym nepomáhá vůbec. Jako prevenci nachlazení a nemocí mi stoprocentně zabírá vitamin C + zinek a při nemoci ještě navíc grepový džus. Nic tím nepokazíš, můžeš to zkusit, ale na ty krevní testy bych být Tebou určitě šla. Mně přesně takhle začala revmatoidní artritída. Nejdřív silná chřipka, která ji patrně vyvolala a následně únavy, ospalost a až asi po roce teprve bolest kloubů. Ale může to být jiná nemoc, nechci tě strašit.

katka (Ne, 27. 12. 2009 - 18:12)

Dobrý den, prosím o radu, loni a předloni jsem brala antibiotika na angínu, navíc mě loni skolila ošklivá chřipka, zároveň jsem se starala o své dvě, také tou dobou nemocné, děti. V podstatě od té doby mám pocit, že jsem se z toho "nevylízala"- nejhorší je ukrutná únava, ospalost, nepozornost, otupělost. mám pocit, že se to neustále zhoršuje, beru léky na psychiku, ale utlumují mě ještě víc. Myslíte, že wobenzym dokáže ostranit nebo alespoň upravit i tyto příznaky? děkuji mockrát

eddienka (Ne, 6. 12. 2009 - 18:12)

Nevím, jestli Wobenzym užívám správně, ale pomáhá mi. Dříve jsem mívala třikrát až pětkrát virové onemocnění horních cest dýchacích (komplikované, s následnými bakteriálnimi záněty), které ústily tak ve dvou třech případech ročně v léčbu antibiotiky. Tak se to táhlo skoro sedm let, každou zimu min. dvoje antibiotika. Tento rok na jaře jsem si koupila poprvé Wobenzym a antibiotika jsem nepotřebovala, vyležela jsem (poprvé za osm let) pro jiné banální zánět hrtanu. Od té doby jsem dvakrát, při zduření uzlin a náběhu na virové onemcnění začala brát Wobenzym, a nemoc byla do tří dnů pryč, bez antibiotik. Je to pro mě zázrak, zrychluje průběh onemocnění a nemusím do sebe cpát antibiotika, která jsem i špatně snášela a byl to takový začarovaný kruh. Mimochodem, vždy mi stačí pouze nárazové balení 40 tablet za 200...:) nevím, jestli to je Wobenzymem, ale od té doby nebyly antibiotika a já jsem šťastná jako nikdy, vážně

pro Markétu (Pá, 27. 11. 2009 - 12:11)

Mohu se zeptat, tloustne se...Já jsem Wobenzym brala asi měsíc, když jsem měla zlomenou nohu. Rozhodně jsem nepřibrala, spíš to mělo mírně projímavý efekt.

Marketa (Čt, 26. 11. 2009 - 21:11)

Mohu se zeptat, tloustne se po Wobenzymu? Cvičím a jím zdravě, ale pořád mám na stehnech celulitidu, může jí Wobenzym odstranit a nebo naopak zhoršit? Jelikož vím, že zdraví je v hubenosti, pokud jste tlustá, začínají nemoci a moje lékařka mi řekla, že každý lék pomáhá a někde sedá, pokud člověk přibere, tak má lékářství pořád business,ne

Lucka (St, 25. 11. 2009 - 10:11)

Byla jsem poměrně...dobry den, cetla jsem vas prispevek ohledne WOBENZYMU a chci se zeptat, zda jste nemela po nem problem s vahou, zda jste nepribirala. dekuji moc za zpravu

zaneta (So, 7. 11. 2009 - 10:11)

Mě by konkrétně zajímalo...ja jsem na doporuceni urologa brala wobenzym na chronicky zanet mocaku cca 2mesice a mam vyrazne zlepseni. Tak jsem ho tad v zime zase nasadila a po mesici ho vysazuji,ze mi je druhy den na zvraceni ale beru to jakoze si telo reklo,ze uz neni potreba.
Jo a zda se mi,ze jsem min marodila z nachlazeni a dr co mi ho doporucil mi vlastne rikal,ze ho dal synovi na chronicky anginy a pry super zlepseni a vraci se k nemu kazdou zimu cca na mesic..

Granvin (St, 14. 10. 2009 - 14:10)

Janocka
Z mého pohledu bych doporučoval užívat enzymy 10min před jídlem. Enzymy jsou důležité pro trávení a tak jedině mají možnost nejůčiněji působit a přitom nedráždit žaludek.

[email protected]

Janocka (St, 14. 10. 2009 - 13:10)

Ještě mě napadlo - na příbalovém letáku je psáno užívat přibližně půl hodiny před jídlem. Mě v lékárně říkali, že důležité je užívat ho 2 hodiny po jídle a zároveň 2 hodiny před dalším jídlem. Což je pro mě neproveditelné, mám hlad každé 2-3 hodiny, déle bez jídla nevydržím. Možná i proto spolu s následujícím jídlem udělal v těle takovou paseku.

Janocka (St, 14. 10. 2009 - 13:10)

Začala jsem užívat Wobenzym v dávkách 3x5, pro zvýšení imunity. Po 3 dnech užívání příšerná zimnice, horečka, celý víkend křeče v břiše a následný průjem, nechápala jsem proč oranžové barvy. Wobe jsem přestala brát a nyní už jsem v pohodě. Teď mi teprve docvaklo že ta oranžová barva bude asi z těch tablet, možná jsem se předávkovala, zkusím užívat jen 3x1 tabletku a uvidím. Jinak věřím že enzymy jsou pro tělo dobré. Ale já se je snažím dodávat pomocí ovoce a zeleniny a tohle už bylo pro tělo asi moc.

mirek (Ne, 4. 10. 2009 - 18:10)

Mně po něm bylo špatně taky. Pokud máš rychlý metabolismus jako já, tak ho zřejmě máš ještě rychlejší a to už je pro tělo problém.

Marienka16 (Čt, 1. 10. 2009 - 12:10)

I kdyby se nakrásně ten...
Moc obdivuji vaše příspěvky ale mě je teď po Wobenzymu špatně jako malýmu psovi,nevím jestli mám přestat nebo kráčet dál

Mirek (Út, 8. 9. 2009 - 08:09)

I kdyby se nakrásně ten bromelain prokazatelně objevil v krvi, neznamená to, že se tím zvyšuje imunita.

Q. (Po, 7. 9. 2009 - 16:09)

vážený anonyme, trávicí enzymy do procesů v buněčné membráně nezasahují, netoxicita je logická, podobně netoxický je i řízek. To, že se enzymy ve Wobenzymu neznehodnocují v kyselém prostředí žaludku, je jen zbožným přáním výrobce. Ve skutečnosti jde o proteiny bez struktur umožňujících vyšší rezistenci vůči denaturaci. Veškeré důkazy o tom, že by se snad perorálně podané enzymy vstřebávaly, pocházejí z pokusu na jediném dobrovolníkovi, který byl zatížen obrovským množstvím bromelainu a následně byla změřena aktivita tohoto enzymu v krvi. Problém je, že tento výsledek byl na hraně citlivosti použité analytické metody, takže se může jednat o artefakt.

Návštěvník (Po, 7. 9. 2009 - 14:09)

Wobemzym je vyvávežený přípravek,který zasahuje do procesů v buněčné membráně, není toxický a neznehodnocuje se žaludeční kyselinou. Podporuje poces zlepšení imunity. Hlavně pši zánětlivých nemocech má významný podíl na uzdravení.

Mirek (Po, 31. 8. 2009 - 11:08)

Takže ještě jednou: co je principem zvyšování imunity při užívání Wobenzymu? Pokud tento štěpí bílkoviny na aminokyseliny, proč si nemůžu zvýšit imunitu rovnou užíváním aminokyselin?

Q. (Ne, 30. 8. 2009 - 14:08)

Jene, doufám, že ve skutečnosti neučíte, nebo pokud učíte, týká se vaše výuka pouze jazyků nebo výtvarné výchovy. Ony ty uváděné "důkazy" jsou pouze sděleními z praxe, ve kterých klinik tvrdí, že má s něčím dobré zkušenosti, popřípadě se odvolává na dobré zkušenosti jiných kliniků. Již po mnoho desetiletí je prokázané, že tato forma "důkazů" v medicíně nedokazuje naprosto nic. Pro vysvětlení doporučuji zjistit si něco více o evidence based medicine.

V případě článku trojice Hudeček, Krajčovičová a Ventruba jde jen o neznalost toho, jakým způsobem se pracuje s vědeckými informacemi. Je až s podivem, že takový člověk může být vědcem, jejich pochybení je srovnatelná s pochybením truhláře neznajícího pilu. Jejich omluvou je jen to, že naše lékařské fakulty mají ve výuce principů lékařské vědy před civilizovaným světem spoždění téměř půl století.

V případě článku autorské dvojice Nouza a Nouza jde o mnohem víc, totiž o hrubé etické pochybení. Nouzovi nejprve matou tím, že lokální či parenterální aplikaci enzymů rozepíší a spojí s řadou citací (záměr je jasný - citace kvalitních časopisů v seznamu literatury zvýší u neznalého čtenáře epunc věrohodnosti), teprve poté se věnují vlastnímu tématu (zde již moc věrohodných zdrojů nemají). Klíčové tvrzení o existenci důkazu vstřebávání p.o. podaných enzymů například dokladují odkazem na (vlastní) článek, který tento důkaz ve skutečnosti vůbec neobsahuje! Já osobně bych se vůbec nebál nazvat člověka, který vydává vlastní neověřené a nepodložené tvrzení za silný důkaz, lhářem.

Reklama

Přidat komentář