Reklama

Ukonceni HA a Poceti

Návštěvník (Po, 8. 7. 2002 - 11:07)

Vážené dámy, chtěla bych přispět svojí zkušeností s ukončením HA. Protože jsem v 18 letech neplánovaně otěhotněla a po dvou měsících potratila,lékař mi doporučil vzhledem k věku,ať počkám a doporučil antik.nebo ať jde manžel do drogerie.Manžel chtěl jít do drogerie, ale já se proti jeho vůli rozhodla pro HA.Začala jsem brát trinovum.Všechno v pohodě,pleť OK skoro žádná M ani bolesti fakt super!Normálně jsem menstruovala až 7dní a dost silně.Tak jsem byla ráda.Pak jsem nevěděla jestli už si pořídit miminko nebo ne,tak jsem chvíli rala HA pak zas ne(ani mne nenapadlo, že můžu mít problémy-to mládí:-)) )Je fakt,že jsem neotěhotněla,ale neměla jsem ani žádné potíže s menstruací atp.Ale jak se člověk začne na něco soustředit jako naschvál to nejde.Zašla jsem k lékaři ten řekl že jsem v pořádku, měřila jsem si bazální tepotu,ta byla taky ok,ale pořád nic poslal mě i na rentgen a tam mi řekli že bych neměla mít s otěhotněním problém.Jen se ukázalo že mám menší dělohu s naznačenou přepážkou.Take byla chyba v manželovi nakonec se ukázalo že má málo spermíí a ještě že jsou líne.Takže zkuste říct svým protějškům ať se taky nechají vyšetřit a hlavně to nechce nervy a panikařit to pak taky nejde.Já se pak zamilovala do kolegy a otěhotněla jsem hned během týdne a to v nepoldných dnech !!!:-)) Letos už bude našemu synovi 6 let (i přes malou dělohu a objevenej myom) bylo všechno v pořádku doktoři sice trochu strašili, ale já se nedala!!pak jsem 11 měsíců kojila,takže žádná M a pak to začalo:-(Dřív jsem měla cyklus po 25 po porodu 35 a víc pak taky strach že zas otěhotním.(se současným manželem se nám daří)Koupili jsme si prezervativ jenže nám prasknul a ejhle opět tehotná jenže mimoděložní a pak laparoskopie.Už jsem chtěla mít klid a nechala si napsat HA.Ze začátku mi nic nevyhovovalo až nakonec Diane35.Chtěla jsem i něco na pleť.Beru ji do dnes byla jsem ráda že se mi po ní zase zpevnila prsa,ale ted čtu o tom jak je špatná na játra a karcinogení.Přejdu na jinou slabší.Ale musím říct že když jsme uvažovali o druhým dítěti a vysadila jsem tak se mi sice zhoršila plet,ale menstruovat jsem začala hned 1 měs.a další jsem už měla ovulaci.Tak si myslím že na každého to má jíný vliv a ten kdo měl před tím potíže s neprav.M tak je má zas, ale pokud tělo před tím fungovala vrátí se zas do normálu.Škoda jen že Vám nemůžu říct za jak dlouho bych otěhotněla, ptotože jsem si našla fajn práci a rozhodla se počkat.Ted chci přejít jen na slabšíHA třeba Jeanine a pak po půl roce vysadit.Pak to zkusíme bude mi už 29 a nechci být stará matka:-))Takže se Vám příští rok ozvu jestli to zas bylo bez porblémů. Přeji Vám všem ať se Vám to podaří co nejdřív.Nesvádějte hned všechno na HA a nechte se vy i partner vyšetřit a pak hlavně na To nemyslet.Pak to většinou přijde z ničeho nic.Myslím si totiž po 10 letech zkušeností, že HA špatná není. Přeji Vám všem brzké otěhotnění a krásná zdravá miminka.Veronika

Návštěvník (Po, 8. 7. 2002 - 10:07)

Pokračuj, uvidíš...každé tělo si zvyká na HA jinak a pravděpodobně se tvůj cyklus do dvou měsíců stabilizuje. Kdyby ne, zkus jiný druh, ten, který bereš, se asi nehodí. Ještě je tu možnost, že jsi potratila, nejvíc nechtěných těhotenství vzniká při braní HA právě v těch pauzách, kdy se prášky ještě nebo už neberou, tělo je mírně zmatené a mohlo tak dojít k ovulaci.

Návštěvník (Po, 8. 7. 2002 - 09:07)

Ja som brala 7 rokov HA.Kedze som citala ake su problemy po dlhodom uzivani tak som na rok prerusila. A teraz opat som zacala uzivat HA ale tyzden po menstruacii som dostala opät menstruaciu ale velmi silnu dlhsiu ako zvycajne a bolestivu. A teraz neviem,ci to nesposobila HA alebo co. Ci mam vobec pokracovat???

Návštěvník (Čt, 4. 7. 2002 - 06:07)

Stejne jako Eva se s manzelem snazime i my skoro tri mesice o noveho clena nasi rodiny. Po vysazeni HA, kterou jsem brala 2 roky, me lekarka predepsala Agolutin inj. (pred nasazenim HA jsem nela problemy s nepravidelnou M), ze se po aplikaci dostavi M do deseti dnu. Dvanacey den jsem jiz byla docela nervozni, ze se stale nic nedeje, nastesti ctrnacty den jsem "to" dostala. Dalsi mesic to bylo to same, akorat o den pozdeji. Chtela bych se zeptat, jestli ma nekdo podobnou zkusenost jako ja a hlavne jetli muzu Agolutin pichnout o neco drive nez doporucovanych 22 dni po M.Diky Jana

Návštěvník (St, 3. 7. 2002 - 14:07)

Jitko, děkuji ti moc za odpověď. Mě hlavně překvapilo, že když jsem přestala užívat HA před 2,5 lety, tak žádná silnější,předčasná ani opožděná M nebyla. Tak mě to dost překvapilo. M jsem měla ještě takhle silné 4 dny a teď už to slábne. Tak asi jsem prodělal ten potrat, o kterém tady hovoříš. Jen doufám, že to nebude mít nějaké jiné následky. Přeci jen slovo "potrat" ve mě vyvolává nepříjemné pocity.

Návštěvník (Út, 2. 7. 2002 - 21:07)

Evi,neznepokojuj se. Se snahou o početí jako takovou to nemá nic společného (vždyť to není nic jiného než normální, nechráněný styk). Je možné (a pravděpodobné), že je to jednorázová záležitost a příští M budou úplně v pohodě a normální. Asi se ti vyplavilo prostě víc hormonů, děložní sliznice narostla silnější než obvykle a trvá jí delší dobu, než odejde. Buď ráda, že po vysazení HA nemáš jiné obtíže (ve smyslu nepravidelností nebo dokonce úplné amenorey). A je tu ještě jedna možnost, která se stává častěji než se ví: mohla jsi být těhotná a ta silnější menstruace byl "potrat". Udává se, že 1 ze 4 oplodněných vajíček jsou potracena hned 1. měsíc, takže žena ani neví, že byla těhotná, jen zaznamená o něco silnější M. Toho se neboj, zárodek mohl být poškozený a vás by čekalo bolestné rozhodování. Každopádně neboj a uvidíš příští měsíc. Kdyby to bylo pořád nějaké silné, nech se vyšetřit, aby se vyloučil jiný problém.

Návštěvník (Út, 2. 7. 2002 - 15:07)

Teprve měsíc se snažíme s manželem o mimčo. HA jsem brala nejdřív 5,5 roku v kuse a potom 1,5 roku vynechala. Po vynechání jsem měla stále pravidelnou M. Teď jsem ukončila po roce užívání HA, a M se dostavila o 4 dny dříve, ale velmi silná. Máte také nějaké takové zkušenosti? Mohla by mít vliv snaha o početí?

Návštěvník (Út, 2. 7. 2002 - 09:07)

Ahoj Natálie, já jsem vysadila HA před 6 měsíci a zatím nic, názor, že po vysa zení to déle trvá jsem četla už hodněkrát, tak doufám, že je to pravda a že se co nevidět zadaří.

Návštěvník (Po, 1. 7. 2002 - 09:07)

Ahoj Romčo,mrkni do rubriky "Vysazení horm. antikoncepce"-24.6. jsem tam odpovídala Verče a týkalo se to právě těch alternativ k HA (ona sháněla cokoliv jiného, protože jí způsobuje zdrav. problémy). Najdeš tam i všelijaké ty výpočty.

Návštěvník (Ne, 30. 6. 2002 - 14:06)

Ahoj všem, já teda nemám zájem se v blízké budoucnosti stát maminkou,ale jak si to tady tak čtu, tak jsem byla celkem udivená z toho, jak dlouho se na miminko čeká, i když se tak člověk snaží.Věděla jsem že to není hned, ale některá číselná data mě teda fakt překvapily.Chtěla bych se zeptat, jak se vypočítavají plodné a neplodné dny.dík ahoj.

Návštěvník (St, 26. 6. 2002 - 15:06)

Je to tak Marťo, já čekám už rok a 2 měsíce. Vidíš stále nic. Snažím se na to nemyslet, ale je to hodně obtížné. Neustálé dotazy jsou, maminek čekatelek kolem mě přibývá, a já stále nic.

Návštěvník (St, 26. 6. 2002 - 13:06)

Zdravím všechny,jak vidím,je nás spousta,které máme po vysazení HO potíže s početím.Jedna moje známá počala hned 1.měsíc po vysazení HO,druhá se s přítelem snaží už 6 měsíců,já po 5,5 letech užívání HO čekám 3 měsíce.Je to individuální.Držím palce všem,i sobě.

irene (Pá, 10. 5. 2002 - 12:05)

Nastoupit po MD o práce a nečekat je nejjistější způsob, jak otěhotnět. Murphyho zákon. U nás to fungovalo.

Návštěvník (Čt, 9. 5. 2002 - 13:05)

Po přečtení příspěvků jsem ráda, že nejsem sama s problémy po vysazení HA. Ovšem já je mám až při pokusu o druhé dítě. Poprvé jsem brala HA 6 let, vysadila jsem ji a otěhotněla druhý měsíc bez problémů, MS jsem měla pravidelně. 9 měsíců po porodu jsem začala brát znovu HA, brala ji necelé dva roky a po vysazení mám MS slabě již 5 měsíců a ještě zvýšenou hladinu prolaktinu, takže ovulace nepřichází. Gynekolog je naprosto v pohodě, říká, musíte čekat, jenže mě brzo vyprší doba, kdy mi drží zaměstnání a co potom ? Buď nastoupit a dítě si pořídit kdo ví kdy anebo přijít o místo a čekat třeba ještě rok?

Rea (Čt, 2. 5. 2002 - 03:05)

Ja jsem taky mela to stesti, ze jsem okamzite po vysazeni HA otehotnela.Po 5 letech Cilestu a 2 letech na Mercillonu, kdy jsem proste jen nedostala MS, by me ve snu nenapadlo,ze bych mohla byt tehotna,Spis po procitani diskuzi na internetu jsem ocekavala vymizeni MS, nebo jine hormon. poruchy, az po zakoupeni a pouziti TT jsem zjistila ze jsem tehotna. (Dost me to prekvapilo, protoze muj partner byl spise opatrny, prali jsme si sice miminko, ale chteli jsme pockat aspon 2 mesice po dobrani HA, takze jsme se na myslenku poceti moc nesoustredili.) Preju Vam vsem co nejrychlejsi uspech a Tem, kterym se to uz povedlo hodne stesti!:)

Návštěvník (St, 17. 4. 2002 - 23:04)

Ahoj všechny.Mám skoro stejné problémy, jenže navíc mi lékař řekl, že jsem v přechodu. Je mi 38 let, takže to je trochu brzo, ale bohužel všechny příznaky tomu nasvědčují. Chtěli jsme mít s manželem tředí dítě, ale také už rok čekáme, v tomto případě spíš na zázrak. 9 let jsem brala Ha, poté jsem měla 2 roky Mirenu. Pokud znáte někoho, kdo užívá tento druh antikoncepce, upozorněte ho prosím, že je možná ještě nebezpečnější, nežli normální pilulky.

Návštěvník (St, 17. 4. 2002 - 06:04)

Nám dvěma Lado nezbývá než čekat.Problémy s menstruací jako Ty nemám, ale určitě ve mně ty malý kulatý potvory udělali paseku a teď chudák tělo, aby se s tím srovnalo.Hladinu hormonů mám v pořádku, ale miminko ne a né se povést.

Návštěvník (Po, 15. 4. 2002 - 08:04)

ahoj Janino, je to individuální. Znám holky, kt. si řekly chci otěhotnět a vysadily a otěhotněly. Jenže já se o otěhotnění snažím 1 a 1/2 roku. Nic. Po vysazení HA, jsem stratila na 7 měs. menzes a jen díky lékům, kt. užívám teď menstruuji a příští týden jdu k lékařce a mám se dovědět, jestli to už pude¨, nebo ne. Chtěla bych taky rodinu. Kdo ví. Myslím, že u me byl problém už dávno před nasazením HA, kdy jsem ji začala brát z důvodu neprav. menstruace. Vidíš, po 7 letech užívání vysadím, chci rodinu a nic.

Návštěvník (Po, 15. 4. 2002 - 06:04)

Po šesti letech jsem minulý rok vysadila HA a zítra je to přesně rok co nemohu otěhotnět. Jak dlouho trvá než se tělo srovná se změnami ? Je to individuální?

Návštěvník (Út, 23. 10. 2001 - 14:10)

Neni jak Julii, když jsem HA prestala po 7 letech brát, ani ve snu mne nenapadlo, jaký problem nastane. Mrzí mne, ze jiz 7 měsíc nemám vůbec menstruaci. Snazím se zachovat klid i pred manzelem. Říkám, že se to zpraví, ale sama si nejsem moc jistá. Mám strach, a vyčítám si, že jsem ty tabletky vůbec brala. V době studií jsem byla spokojená, ale po 3 letech manželství chceme počít dítě a .....Místo Gynexu, mi lékař předepsal GRAVITAN, ten jsem už ale dobrala a nic.Lada, 24 let

Reklama

Přidat komentář