Reklama

Existuje Bůh?

Shub-Niggurath… (Pá, 9. 6. 2023 - 20:06)

To bylo na Mirka. Upozorňoval jsem ho, že se dopouští myšlení. Potom nemůže pochopit Věčné Pako.

Jirka (Út, 6. 6. 2023 - 22:06)

Honíš si, fajn. Přesto si myslím, že bychom se tady bez této informace obešli. Je to tvoje soukromí a netřeba s ním někoho seznamovat, nota bene se tím chlubit. Každá závislost je hříchem, protože je v podstatě modloslužbou, a co se týče autoerotiky, je to vlastně jeden z projevů sobectví, protože jde pouze o SEBEuspokojování. A to není zrovna moc křesťanské, že...

Návštěvník (Út, 6. 6. 2023 - 07:06)

Co takhle najít si někoho na sdílenou erotiku? Holku nebo kluka, ne? To by ti mohlo pomoci.

MoB (Út, 6. 6. 2023 - 16:06)

Autoerotika je super! Nemusím sa nikomu prispôsobovať, Bohu to nemusí vadiť.

Leguán (Út, 23. 5. 2023 - 02:05)

Při nejlepší vůli si tu bibli dokážu představit jako jakejsi jasnej a jednoduchej zákoník dobrej i pro úplný blbce. Zákoník, kterej se snaží nastolit jedinou realitu, jedinou "pravdu", za účelem, aby to nikdo nemohl "zneužívat". Čili ten, kdo kontroluje "posvátnou pravdu", je držitelem morálky a zákona. Kdo si myslí něco jiného, tak je debil a nepřítel lidstva je třeba mu to otlouct o hlavu. Aby všichni měli jasno, "jak to je", a žádný chytrák si nedovoloval vyskakovat s vlastní moudrostí. Protože vlastní moudrost znamená vlastní moc. A to tu nestrpíme. ------------------- A takhle nějak se "pravda" bránila ve středověku. Už s pomocí těžký hierarchie kněží a jejich mašinérie exkomunikací a upalování lidí. Ty tu, člověče, nejsi, aby sis užíval! Ty se třes, abys byl po smrti "spasen"! A je fascinující, jak se někteří těchto lží stále drží a cpou je druhým. Proto bych osobně doporučoval držet se od takových věcí jako bible v dostatečným odstupu. Čím křečovitěji vám něco cpou, tím míň vám to může dát!

M i r e k (Út, 23. 5. 2023 - 07:05)

Ano, ale je to o lidech. Někteří křesťané udělali spoustu hrozných věcí, ale někteří jiní asi i dost dobrého...
Kdykoli se sjednotí nebo jsou sjednoceni lidé na podporu nějaké myšlenky, tak se najdou chytráci, kteří se snaží toho využít ve svůj prospěch někdy i na úkor ostatních. Ale nerad bych vylil vaničku i s dítětem. Žádný systém není dokonalý a anarchie také není řešení. Naštěstí žijeme na území, kde už je delší dobu náboženská svoboda, a můžeme si brát ze všeho jen to dobré. Nechci tu propagovat křesťanství, chci se tu zastat právě toho dobrého, co lze najít asi v každém velkém duchovním odkazu předků včetně křesťanství, ateistického humanismu, buddhismu a dalších. Myslím, že vlastně jinými slovy všichni říkají něco hodně podobného, jen z různých úhlů pohledu. My lidé jsme různí, hodně různí, a pro různé typy lidí se asi hodí různé cesty. Příslušnost k různým směrům existuje, ale neměla by nás rozdělovat, měli bychom se vzájemně poznávat, doplňovat a obohacovat.

Jirka (Čt, 25. 5. 2023 - 11:05)

Nevím, v čem říkají něco podobného a k čemu by bylo, že je to podobné. Lidé, ať už věřící či nevěřící mají od Boha jakési základní rozlišování dobra a zla, ale mnoho zla, které dělají si ve své sebespravedlnosti ani neuvědomují. Jenom křesťanství ale hlásá evangelium -
totiž Krista, který se obětoval za hříchy lidí a vstal z mrtvých. A to je spásná nauka, viz apoštol Pavel 1.Korintským 15.

Jirka (Čt, 25. 5. 2023 - 11:05)

Nepochybně každé náboženství, nebo spíš osoby v nich zainteresované (což ale ještě neznamená upřímně věřící), přinesli oběti na životech, ale nejvíce a za nejkratší dobu jich přinesla sekularizovaná společnost, což je bez debat statisticky doložitelné. Přirozeně, protože tam, kde nejsou žádné nebo minimum morálních mantinelů, nebo jsou zvrácené či posunuté, tam bude vždycky nejvíce zla. Víra v Boha je totiž zárukou udržování mravního standardu. Chtěl bych vidět lidi, co by si přáli žít v anarchii. Takoví lidé si ani neuvědomují, co všechno by v takovém systému ztratili a jakému nebezpečí by byli permanentně vystaveni. Většinou jde o lidi duševně nedospělé a za každou cenu autoritám vzdorné.

Leguán (Út, 23. 5. 2023 - 01:05)

K pochopení starověkých textů je třeba brát v potaz i to, za jakým účelem vznikaly a kdo měl zájem a dal příkaz k jejich vytvoření. Jak a proč se měnily, jak a proč se šířily. Vzhledem k tomu, že starověk je epocha vládců a ovládaných, tak to asi nebyli zrovna ti ovládaní, kdo diktoval podobu takových spisů. A jde tu spíš o vrstvu kněžích a všelijakých privilegovaných vykladačů, kteří spolupracujou s vládci světskými. Čili bylo by velice naivní si myslet, že mocní nechali sepsat a šířit třeba zrovna bibli čistě proto, aby lid znal "pravdu" a byl šťastný. Ne. Chtěli to proto, aby je lid poslouchal, ale přitom aby to vypadalo, že pochází z posvátnýho zdroje. A samozřejmě křesťanství navázalo na podobný náboženství (ospravedlňující mocenskou hierarchii), který v přední Asii převládaly už dávno předtím. Takže je to jakási směs mezi původní mystikou (ze které už tam zůstalo jen zrnko), povinnýma rituálama a násilnicky, elitářsky vnímanou mytologií. Ano, bible je samozřejmě násilnická a neskutečně elitářská, jakkoli se v ní blábolí o lásce, rovnosti a porozumění. Nepodjatýmu čtenáři tato přetvářka nemůže ujít... Takže pokud je to návod na nebe, tak hodně, ale hodně blbej.

M i r e k (Po, 22. 5. 2023 - 21:05)

Naopak peklo je pro mě stav vědomí, které na všem hledá chyby, stále je nespokojené, pyšně se vyvyšuje nad ostatní, nikdy nemá dost a chce pro sebe pořád víc a víc a ještě víc...

Jirka (Ne, 4. 6. 2023 - 21:06)

Napsal jsi: "...peklo je pro mě....." Ne, peklo není žádný soubor špatných lidských vlastností, ale místo věčného zatracení!

ShabbaTot-Jahoda (Po, 5. 6. 2023 - 16:06)

to jsou všechno směry New Age,New Age vzniklo v první polovině 20 stol. v USA a je založeno na mnoha směrech,zejména pak magii a okultizmu a čerpání z vnitřní energie v člověku. N.A je zaměřeno především na člověka jako prvotní příčinu uvědomění si vyjímečnosti člověka a odsouvá tak Boha na druhou kolej. Je postaveno na okamžitém prožití vnitřního štěstí ,zejména pak na tradicích spiritizmu a okultizmu.Člověk se tam v NA stává bohem sám v sobě. NA se snaží splynout s tradičními směry ideologií a světových náboženských směrů západu a východu a vytěsnit je tak,rozmělnit je a nabourat jejich konzervatizmus. Jedná se především o spojení východních směrů s monoteistickýma vírama jako je křestanství,judaizmus a je snaha takto nabourat i islám. Směry jako taoizmus,zen- budhizmus a liberální křestanství. Dále pak kabala,jóga,karma,reinkarnace,pěstování meditace,vyslovování mater a otevírání čaker. NA zaujalo spoustu filosofů novověku a dalo tak základ antisemitské rasisitcké nenávisti z které čerpala nacistická ideologie Evropy. Třeba Helena Petrovna Blavatská se věnovala okultním praktikám a jako zakladatelka Theosofické společnosti je autorem dvousvazkového vydání knihy Tajné učení,kde popisuje mystické předurčení Árijců k světovládě a nastolení Nového Věku. New Age. Na ni pak navazuje Besantová s myšlenkou spasitele světa a třetí zakladatel Theosofické společnosti pak Baileyová již přichází s kompletní plánem převzetí moci nadčlověkem a nastolením nového věku a řádu. Zakládá v USA spolek Lucifer Publishing Company ,který rozšiřuje její spisy.Jejím neznámějším dílem je The Return of Crist,..návrat Krista,kde Kristus Spasitel Bůh nemá žádnou důležitou úlohu a je autorkou prezentován do souborů vibrací které se mohou vtělit v různých ikonách,jak:Budha,Hermes,Zarathustra,Ježíš,Mání a podobně.Človgěk by se na tento příchod měl připravovat sebezdokonalováním v podobě meditace,spiritizmu,rozvíjení vnitřního rozhledu a mít za úkol rozvíjet své schopnosti zlepšením psychické energie kterou vyvolává ze sebe sama a uvolňuje ji tak,dále pak objevováním vlastního já. K tomuto cíli existuje několik stupňů sebezdokonalení jako:Instinktivní člověk,Emotivní člověk,Intelektuální člověk,Přechodový člověk,uvědomělý člověk a úplný člověk....Abych to teda zhrnul....Mirek,jako zastánce New Age nemusí být špatný a zlý člověk,.on to myslí náhodou dobře a je přesvědčen o své neměnné pravdě,jeho analyzu Pakla bych také mohl zanalyzovat a s tím i jeho duševní pochody...na to jsou v New Age přesné šavlony a Mirek i když si to třeba neuvědomuje,jede přesně podle nich ! New Age je propracovaná filosofie a jejím úkolem je nahradit Boha,Krista Spasitele a nemít strach z Pakla a věčného zatracení...o filosofiích jako je reinkarnace bych se mohl sáhodlouze rozepsat...tam strach z Pakla a satana není,neb vyznavač věří,že dostane ještě několik šancí i když prožije svůj život špatně. Nu...druhou šanci nedostane a až to zjistí,může být velice nepříjemně překvapen!!

ShabbaTot-Jahoda (So, 3. 6. 2023 - 08:06)

Mirku,ty jsi ovlivněn New Age! Uvědom si,že Paklo existuje a není z něj úniku na věky věkův,Ámen a největším vítěztvím lucipera ,satana a belzebula je to,že lidé pěřestali věřit v Paklo! Ty si jako budhista otevíráš mysl a rozvíjíš rozhledy a to skrze tvé introvertní duchovno,spoléháš se při tom sám na sebe. To je chyba. Ano...lidská mysl je schopna abnormálníh věcí a stuvů na které člověk který nemedituje nedosáhne,jenže to jsou světy ke kterým má přistup luciper a síly zla. Ty se tak vydáváš do světa a dimenzí o kterých nic nevíš a které nikdy neovládneš tak,jak bys chtěl a jak si představuješ. Zahráváš si se silama které nikdy neovládneš,satan je mistr lži a klamu a ví jak zapůsobit a ovlivnit. A on u tebe zvítězil a nalhal ti prostřednictvím falešné ideologie,že neexistuje. Nu...můžeš si být jist,že existuje a zde není nic mezi. Buďto Bůh Stvořitel a věčný život,nebo smrt a věčné zatracení v Pakle . Víš co je na Pakle nejstrašnější? Je to vědomí,že nikdy neskončí..NIKDY. Pouvažuj nad tím!

Jirka (Ne, 4. 6. 2023 - 21:06)

Dobře smu to napsal. On je v tom okultu až po uši.

Návštěvník (Ne, 4. 6. 2023 - 22:06)

No ty máš nejmíň co mluvit.

Jirka (Po, 5. 6. 2023 - 00:06)

Už zase meleš voloviny? Copak já jedu v okultu???

Návštěvník (Po, 5. 6. 2023 - 17:06)

ty jedeš ve fanatizmu.

M i r e k (Po, 22. 5. 2023 - 19:05)

Podle mě i křesťanství, pokud je správně chápáno, je dobrá cesta pro některé lidi. Bible je umělecké dílo plné přirovnání, podobenství. Nebylo by dobré ji brát doslova a bylo by dobré ty příběhy vykládat v kontextu doby a místa, kde vznikaly. To nejdůležitější je obsaženo v celku a ne v jednotlivostech. Bible je návod, jak se dostat do nebe. Není to učebnice dějepisu ani pojednání o vzniku vesmíru, života, člověka...

Návštěvník (Po, 22. 5. 2023 - 19:05)

Souhlasím, že bible je přirovnání a podobenství, která nás mohou obohatit. Ale nesouhlasím s pasáží, že je to návod, jak se dostat do nebe. Tomu snad proboha už nikdo rozumný dnes nevěří. Nebo snad ano?

M i r e k (Po, 22. 5. 2023 - 21:05)

To asi záleží, co si kdo představuje pod pojmem nebe (nebo ráj). Já si pod tím představuji stav vědomí, které je vyrovnané, ale ne lhostejné, které se zbavilo všeho negativního, je všímavé, laskavé, trpělivé, skromné, ohleduplné, a umí se radovat z dobrých a krásných věcí, které nás obklopují, a nebere je jako samozřejmost. Já třeba obdivuju stromy i drobná kvítka u cesty, obláčky na obloze, kameny, hvězdy, a ten seznam by byl dlooouhý...

Reklama

Přidat komentář