Reklama

Existuje Bůh?

Praktik - logik (Ne, 4. 6. 2023 - 12:06)

Tak samozřejmě je lepší, když fetuješ bibli, než kdybys fetoval alkohol. Společenská nebezpečnost je v případě bible menší než v případě alkoholu.

MoB (Ne, 4. 6. 2023 - 14:06)

To áno a tak môžem uveriť tomu, že som bol Bohom vyvolený pre špeciálnu misiu.

MoB (Ne, 4. 6. 2023 - 11:06)

Len závislosť na alkohole človeka ubíja a závislosť na Bohu človeka buduje.

MoB (Ne, 4. 6. 2023 - 11:06)

Inak, je to naozaj podobné. Na chľastání je dobré to, že keď nastupuje účinok, človek sa cíti povzbudený, potom sa cíti bezstarostný a kľudný. Keď vytriezve, uvidí znova starosti a problémy. Pokiaľ nesiahne zase po fľaške a je kolobeh pokračuje.

ShabbaTot-Jahoda (Ne, 4. 6. 2023 - 05:06)

You Tube:Exodus: Gods and Kings ( 2014) Red Sea Scene ...Mojžíš se obrátil na Hospodina. "Pane můj",ptal se, "proč tento lid tak trápíš? Proč jsi mě sem vůbec poslal?Od chvíle,kdy jsem přišel,abych tvým jménem mluvil k faraonovi,se lidu vede ještě hůř,a ty svůj lid vůbec nevysvobozuješ!"....Izaiáš 43 :1- 25 B21:Teď ale toto praví Hospodin,ten,kdo tě stvořil,Jákobe,ten,kdo tě,Izraeli,zformoval: Neboj se,já jsem tě vykoupil a povolal tě jménem tvým-patříš mi! Půjdeš-li přes vody,já budu s tebou,půjdeš-li přes řeky,nestrhne tě proud. Půjdeš-li ohněm,neshoříš,plamen tě nespálí. Já Hospodin jsem přece tvůj Bůh,já,Svatý izraelský,jsem tvůj spasitel.Egypt jsem dal za tebe jako zálohu,Hábeší a Sábou vyplatil jsem tě, Jsi pro mne tolik drahocenný,jsi mi tak vzácný,tak tě miluji,že za tebe vyměním všechny lidi,za tvůj život dám všechny národy. Neboj se,jsem s tebou. Od východu přivedu tvé potomky,od západu tě zhromáždím. Severu řeknu:" Propusť je!" a jihu:" Nezdrž je!" Přiveď mé syny zdaleka,mé dcery ze světových stran-všechny,kdo nesou jméno mé,ty,jež jsem stvořil k slávě své,ty,jež jsem udělal a zformoval. Vyveď ten slepý lid,který však má oči,všechny ty hluché,kteří mají uši.Všichni lidé ať se zhromáždí,ať se společně sejdou národy.Kdo z nich nám tohle oznámil,kdo minulé věci ohlásil? Ať přivedou své svědky,ať se obhájí,ať jim dá za pravdu,kdo ho uslyší. Vy jste mí svědkové,praví Hospodin,a můj služebník,jehož jsem vyvolil,abyste poznali a uvěřili mi a porozuměli,že já jsem. Žádný bůh nebyl přede mnou stvořen a ani po mě nebude. Já,já sám jsem Hospodin a není spasitele kromě mne. Já jsem oznámil,já zachránil a ohlásil,když jste žádné cizí bohy neměli. Vy jste mí svědkové,praví Hospodin,že já jsem Bůh. Dříve než byl den,já jsem. Z mé ruky nikdo nevyrve. Když konám,kdo to vrátí zpět?Toto praví Hospodin,váš vykupitel,Svatý Izraelský:Kvůli vám pošlu na Babylon a srazím všechny závory-z jásotu Chaldejců bude úpění. Já jsem Hospodin,váš Svatý,Stvořitel Izraele,váš Král. Toto praví Hospodin,který razí cestu na moři a stezku mohutnými vodami,které přivádí vozy s koni a vojsko i posily nechává padnout,aby nevstali,jako knot lampy aby uhasli:Nevzpomínejte na věci minulé,o starých neuvažujte! Hle,já činím novou věc,a klíčí právě teď- vy to nevíte? Ano,způsobím cestu na poušti a na pustinách potoky. Divoká zvěř mě bude ctít,pštrosi i šakali,že jsem si vytvořil,aby mou chválu hlásali. Ty jsi mě ale nevzýval,Jákobe,byl jsem ti,Izraeli,na obtíž! Nepřivedls mi beránky k oběti zápalné,obětními hody jsi mě neuctil. K žádným darům jsem tě nenutil,neobtěžoval jsem tě kadidly. Nekoupil jsi mi vonné koření,tukem svých obětí jsi mě nesvlažil. Zatos mě svými hříchy unavil,obtížil jsi mě svými vinami!Já,já sám kvůli tobě smažu tvé přestupky a nevzpomenu na tvůj hřích.

Návštěvník (So, 3. 6. 2023 - 09:06)

Ale to je tvůj problém, že ses věnoval, cituji: "chľast, leňošenie, metal". Zdá se, že věříš tomu, že to tak musí být pokaždé i u druhých. Mýlíš se. U každého to funguje jinak. Každý člověk je unikátní. Já jsem se po dekonverzi věnoval zahradě, baráku a muzice. A autům. Mně baví práce na zahradě a kolem baráku a nepotřebuji žádného boha, který by mě k tomu nutil. Baví mě kutilství. Metal je pro mě kravál a z alkoholu mi je akorát těžko na žaludku, takže ho neužívám. Nepotřebuji nějakou bibli, aby mě od toho ochraňovala, páč to nemá smysl. Ostatně bible ani před alkoholem neochraňuje. První "zázrak", který Jošua publiku vyrobil, byl chlast. Místo chlastu jim měl na té svatební párty vyčarovat fitko. Místo podporovat alkoholismus, tak radši cvičit.

MoB (So, 3. 6. 2023 - 20:06)

Áno, aj satan presne takto odpovedá: Je to tvoj problém, že si sa nechal ovplyvniť. Na Bohu je najlepšie ti, že netliacha, ale zachraňuje.

Praktik - logik (So, 3. 6. 2023 - 20:06)

Žádný bůh tě nezachránil. Akorát jsi vyměnil jeden fet za druhý. Předtím ses tulil k flašce, nyní se tulíš k bibli. Vyměnil jsi knížku za láhev, ale princip být na něčem závislý - jsi neopustil.

Návštěvník (Ne, 4. 6. 2023 - 19:06)

Přesně tak. Vyměnil fet za bibli a teď se z něho stal mravokárce.
Takto funguje celá ta slavná morálně pokřivená církev.

MoB (Ne, 4. 6. 2023 - 11:06)

Takto som sa nad tým nezamýšľal, ale niečo na tom zdá sa, bude.

MoB (So, 3. 6. 2023 - 04:06)

Stále nespím. Premýšľam. Možno sú niektorí, ktorí sa vzdali Boha a žijú si svoj život bez Božieho vedenia a sú tak šťastní. Ja nie. Viete, zaujímalo by ma, ako sú na tom podobní ľudia, ktorí zažili to, o čom rozprával Ježíš, teda ako ten márnotratný syn. Odišli od Boha a potom sa vrátili. Aké sú ich skúsenosti? Nad tým som poslednú dobu premýšľal, ale motiváciu mi dal len ten sen, o ktorom som písal. Verím, že niekto taký napíše.

MoB (So, 3. 6. 2023 - 00:06)

Nie, práve že som stratil pohodu. Keďže som nemusel poslúchať Boha, začal som sa správať, ako slon v porceláne. Už som videl len svoje potreby a nemusel som sa starať o potreby iných. Myslel som si, že každý je strojcom svojho šťastia a tým pádom nemusím nikomu pomáhať. Keď to dám ja aj x-iných ludí, dá to aj ten nešťastník, ktorý tu teraz prosí. Nech si teda pomôže sám, veď ho to posilní!

Shub-Niggurath… (St, 7. 6. 2023 - 18:06)

Mirku, ty jsi ovlivněn myšlením! Uvědom si,že Pako existuje a není od něj úniku! Pako je všude!

Jirka (Pá, 9. 6. 2023 - 10:06)

Jak víš, že Jahoda je taky Mirek? Třeba není.

Návštěvník (St, 14. 6. 2023 - 22:06)

Jahoda může být Mirek, ale také to být Mirek nemusí...a dost možná,....že to Mirek ani není

Návštěvník (Čt, 15. 6. 2023 - 12:06)

Zklidni se Jirko...

Jirka (Čt, 15. 6. 2023 - 20:06)

Člověče, ty jsi tak zmatený, že už ani nevíš na jaký komentář reaguješ :)

Návštěvník (Čt, 15. 6. 2023 - 21:06)

Reaguju na tebe. Nikoho jinýho by nenapadlo ztotožňovat Mirka s Jahodou.

Jirka (So, 17. 6. 2023 - 16:06)

Když se tak člověk zamyslí nad tím, co píšeš, tak ty musíš být úplně blbý, jinak to není možné.

Jirka (Pá, 16. 6. 2023 - 08:06)

Chudáčku :-(

Reklama

Přidat komentář