Reklama

Existuje Bůh?

Návštěvník (Pá, 30. 6. 2023 - 10:06)

Takže jste vlastně potvrdil, že ani systém dvou stran v USA, demokrati a republikáni, kteří se střídají u moci, negarantuje pacifismus, nemilitarismus daného státu. I systém dvou střídajících se stran ovládají váleční jestřábi a vojenský průmysl, který potřebuje války jako své odbytiště a byznys. A nějací dobrotiví novináři a pacifisti demonstrující v ulicích proti válce to stejně neovlivní. - to je pravda

Návštěvník (Pá, 30. 6. 2023 - 10:06)

Nebo, když tě kopnu do holeně, nebo do kotníku, pak nebudeš vydávat plný výkon ve sportu a darwinisticky tě pošlou na střídačku.

Návštěvník (Pá, 30. 6. 2023 - 10:06)

Nechceš dělat toho jelena na Galapágách, nejdřív bych tě kousl do zadku a pak by s knihou v anglickém originále od absolventa Etonu ze speciálních jednotek anglické armády vyškoleným, příručku přežití, no naháněli by tě varani. A to by byl tedy test důkazu Darwina.

Návštěvník (Pá, 30. 6. 2023 - 10:06)

Vědci neradi slyší o Bohu , protože by to jejich obor uvedlo na šmíráckou kolej.

Návštěvník (Pá, 30. 6. 2023 - 09:06)

To je dobře, já už to taky nezvládám, mám zvláštní pech na sousedy co vstávají v 4h ráno a koupou se nebo něco dělají s vodou, to si nevybereš.

Návštěvník (Pá, 16. 6. 2023 - 09:06)

Nebe není křesťanský výmysl . Podobné prvky se vyskytují i v jiných mytologií. V zoroastrismu - poslední soud, souboj sil dobra, zastoupených spasitelem Saošjantem, nespravedliví budou očištěni ohněm (peklo). Podobné úvahy jsou i v severských mytologií viz např. Valhala, Helheim atd.....atd...........

Shub-Niggurath… (Pá, 16. 6. 2023 - 16:06)

Zoroastrismus je předchůdce křesťanství, jsi si toho vědom? Je to jedno z prvních tzv. abrahámovských náboženství, posedlých myšlenkou boje dobra se zlem, myšlenkou jediné pravdy, jediného boha, spravedlivého soudu atd. ......... V "severských mytologiích atd." nejsou moc podobné úvahy. Valhala a helheim opravdu nejsou jako nebe a peklo. V různých mytologiích skutečně najdeš různé říše, kam se člověk může po smrti dostat, ale neznamená to, že jde o nějakou odměnu a trest za dobrý nebo špatný život.

Návštěvník (Ne, 18. 6. 2023 - 11:06)

Ano. Zoroastrismu se promítl do řady náboženství např islámu. Helheim není peklo je to pěkné místo pro poctivé lidi - tedy něco jako nebe. Šeol je v hebrejské Bibli místo temnoty, kam jdou duše zemřelých. .........atd..........

Jirka (Pá, 23. 6. 2023 - 20:06)

Mirku, zkus oslovit se "svými" osvědčenými buddhistickými metodami onen spolek sysifos, jak se k tomu vyjádří, možná budeš kandidovat na bludný balvan zrovna ty. Můžeš s tím oslovit třeba Grygara, který je křesťan, a možná ne jediný z toho spolku. Další věc je, že i za předpokladu, že nějaké meditace mohou mít nějaké účinky, projevy, ještě neznamená, že je to z toho správného zdroje. Což ale vy nerozlišujete, protože neznáte nebo ani neuznáváte duchovní zlo. Není pravda, že všechny duchovní zdroje musejí být dobré, a není taky pravda, že se zlé zdroje musejí vždy projevovat zle. Oklamaný subjekt logicky musí být něčím přitahován a odměňován. Nakonec jsou ale následky velmi nešťastné.... pokud se takový člověk nenechá vysvobodit Ježíšem. Ten má moc vysvobodit z takové pavučiny démonů.

M i r e k (Ne, 25. 6. 2023 - 17:06)

Pana Jiřího Grygara trochu znám i osobně, vážím si ho a vím, že je věřící křesťan a současně uznávaný vědec. A také vím, že v tom není sám, věřících vědců je i v současnosti více... Je zbytečné spekulovat, co si myslí spolek Sisyfos o meditaci, stačí si přečíst příslušné heslo: https://www.sisyfos.cz/clanek/989-meditace

Jirka (Pá, 23. 6. 2023 - 20:06)

Nic překvapivého. Tohle je tradiční názor lidí, co nerozumějí ani Bibli, ani vědě. I snad podle průzkumů. Dalo by se říci "staví je do protikladu proto, že nejsou ani s jedním dobře seznámeni". A tento informační deficit vám tu způsobuje zkreslený a velmi mělký úsudek, který udělal předsudek. Tzn že to racionálně nejste schopni posoudit, když o tom moc nevíte. Co víc to tedy může být než jenom vaše dojmy?

LOL (So, 24. 6. 2023 - 00:06)

Nevim jestli rozumíš Bibli (a má to pro mě asi takovej význam jako že rozumíš Rumcajsovi), ale věda, ta jde úplně mimo tebe, co? Lolec. Předpokládám rozumnavira.cz, odkrytepravdy.cz... a tam veškerý tvý znalosti o evoluci apod. končí. Vše ostatní je satanismus! Ze zlého zdroje!!!! Jinak ta hláška, že víra a věda si neodporujou, se dostala do masovýho povědomí až v nedávný době, kdy to jistý pán z Anglie dotlačil až na seznam.cz. To už tu taky zaznělo. Od tý doby tu větičku primitivové stále opakujou, aniž by chápali o co kráčí. Ano, ono je možný si to určitým způsobem poladit tak, abych věřil věcem na který věda takříkajíc nedosáhne. Ale to neznamená, že budu věřit nejhrůznějším bludům a nejextrémnějším výkladům náboženských textů a používat to úsloví jako vobranný zaklínadlo! To je právě krutý omyl tupých a dogmaticky myslících mozků. ............. A Grygar? To je sice humorný pán, že vystupuje zároveň v sisifosu i v kostele, ale aspoň vnímá Bibli jako "alegorii" a proto nikdy nemusel ani ceknout například proti evoluci, nebo třeba obhajovat Noeův koráb. To už je o kousíček lepší pojetí souhry víry a vědy.

ShabbaTot-Jahoda (Pá, 30. 6. 2023 - 15:06)

no jistě že si věda a víra v Boha neodporují a Bible,kniha svatá mluví pouze pravdu!...Co je v Bibli psáno?!...Že bude jednou konec světa....že nebe a země pominou....že byla potopa světa......že první člověk na planetě byl muž a druhý člověk žena..že první bylo vodstvo,pak zem a pak přišel život ve všelijakých podobách,nejprve ve vodě,pak na soiuši a pak na nebi..ANO" Toto jsou vědecky ověřitelná fakta na základě moderních věd. To že bude konec světa je jasné! Slunce se nafoukne a bude z něj červený obr a ten pohltí zemi,,,podle vědy DNA lze vystopovat nejen prvního člověka lidstva,ale i to,jak vypadal ! Druhý člověk celého lidstva je žena a i u té je známá podoba.Potopa světa je dokázána pomocí archeologie....a toto jen několik příkladů za všechny příklady!! Víra v Boha je uplně normální,nenormální je být nevěřící v Boha,toto odporuje vší logice a normálnosti!Víry,které se neopírají v existenci Boha jsou plné bludů,klamů.lží a omylů.....jsou dílem satana!!Ataizmus je proto dílem satana!!!

Návštěvník (Pá, 30. 6. 2023 - 15:06)

Už ho zde máme. Hele, ty kašpare. Já se, krom vládnoucích satanistů, do věřících nenavážím, protože je chápu. Tak se na ateisty vybodni, protože mnozí jsou více lidští než kdejaký věřící pokrytec.

ShabbaTot-Jahoda (Pá, 30. 6. 2023 - 16:06)

nu což....,to ti neberu. Jo a víš kde získáš nejvíc nepřátel! ? V politice a náboženství. A ty si tu svou víru nyní zuřivě bráníš. Není-liž pravda?

Návštěvník (Pá, 30. 6. 2023 - 16:06)

Nemám víru, nemám problém. Nechápu proč bych měl zuřit? Jsem velmi shovívavý, ale nesmí mi nábožensky založený jedinec vyřvávat: "AŤ ŽIJE USA!!!", protože tam vládnou satanisté.

Návštěvník (Pá, 30. 6. 2023 - 16:06)

Ať žije USA je citoslovce. Takže na to se nedá reagovat jinak než jiným citoslovcem třeba Whoa!

Návštěvník (Pá, 30. 6. 2023 - 17:06)

Může se třeba napsat God Save Biden.

Návštěvník (Pá, 30. 6. 2023 - 16:06)

Ať žije USA, je vyjádřením zcela špatného postoje ke světu a lidstvu.

Návštěvník (Pá, 30. 6. 2023 - 16:06)

A já se ptal první.

Reklama

Přidat komentář