Reklama

3.odboj-máte v rodině postižené totalitním systémem?

Anonym (Po, 16. 9. 2024 - 06:09)

 

Bez dalšího komentáře z mé strany, není ho zapotřebí...

"Ano, vládní papalášstvo se skutečně od první minuty povodní chopilo právě tímto způsobem. Ministr životního prostředí, Hladík, co se otepluje dvakrát rychleji než zbytek KDU-ČSL se už pochlubil cizím peřím, že se mu podařilo propojit mapy na Seznamu s mapami České hydrometeorologického ústavu, což ajťáci na Seznamu, vedení Pavlem Zimou, velice nelibě nesli a hned to ministrovi dali patřičně sežrat.

Je to podobné jako s tou muniční iniciativou. Tu spustil zbrojař Strnad, protože na každém granátu se dá slušně vydělat, ale Fiala se tím okamžitě pochlubil, tím to vyzvonil Rusům, ti nabídli vyšší ceny, díky tomu cena munice rapidně stoupla a bylo jí mnohem méně.

Místopředsedkyně ODS, Eva Destroix (ano, takhle jsem to chtěl napsat), se zase pochlubila rozesmátým selfíčkem u místního potoka, který nepřetekl a vysvětlila lidem, kterým ve stejnou dobu voda odnášela domy, že spolu to zvládneme. Když se to mezi lidmi rozneslo, svůj příspěvek smazala a řekla, že za to může dezinfoscéna.

Terezie Tománková na Primě zase poděkovala Petru Fialovi, že je v těchto těžkých chvílích s námi, ačkoliv premiér v této chvíli nemůže udělat vůbec nic. Může maximálně nepřekážet hasičům a spolu s ministrem Stanjurou hledat v rozpočtu rezervy, aby bylo možno co nejrychleji napravit škody. Ale hned od první minuty náš signalista vysílal, že s penězi to bude velmi špatné, protože priority vlády jsou úplně někde."

 jinde.https://1url.cz/E1Gno

Default User Image
Cynik - realista (Po, 16. 9. 2024 - 06:09)

"Jana Černochová řekla, že armáda posílá, co může. A zjistilo se, že může vyslat dva vrtulníky a pár vojáků, kteří otevřeli jakési operační středisko a naplnili pár pytlů s pískem, což halasně šířili na svém fejsbůku. . Pontony jsou na Ukrajině, ženijní vozidla jsou na Ukrajině, všechno je na Ukrajině… a tak tentokrát to bylo jen na hasičích a dobrovolnících, protože není kde brát. Ministryně pak vzkázala těm, kterým se armádní pomoc zdála jakási slabá, že jsou blbečci, co se nevyrovnali s českou pomocí Ukrajině a oznámila, že armáda má v záloze další čtyři vrtulníky…

Nebinární Pehe poděkovalo vládě, jak všechno dělá dobře a oddychlo si, že u moci není Babiš, protože ten by to určitě řešil mnohem hůř, to je jasné. Přitom to bylo právě za Babiše, kdy meteorologové dostali lepší superpočítač, takže dokázali varovat před povodněmi s dost velkým předstihem a na přehradách včas upustili vodu. Samozřejmě, když vám spadne 500mm, tak vám nepomůže vůbec nic.

Ukrajinský velvyslanec vyzval Ukrajince, aby přispěli ve sbírce na povodně. Prý to úplně nedopadlo ani finančně ani odezvou a na ukrajinských fórech se vykulení čeští občané (především ti liberální) o sobě dozvěděli tak nepěkné věci, že ještě teď zírají naprázdno do zdi a přemýšlejí, jestli celou dobu nebyli za hejly.

Tomáš Zdechovský zase vzkázal, že kdyby někdo na Královehradecku potřeboval pomoci, ať se mu ozve… Vlastně můžeme být rádi, že neřekl, s čím by mohl pomoci.

Petr Pavel nám stroze oznámil, že z povodní vyjdeme silnější. Kolář mu nic lepšího nenapsal."

https://1url.cz/E1Gno

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (Po, 16. 9. 2024 - 11:09)

udělej si v tom chaosu jasno!

Tady vystupuješ proti nákupu nejmodernější techniky z USA která by nás ihned vyřadila ze seznamu rozvojových zemí třetího světa a postavila na špici chvostu elitního armádního klubu kam se řadí na prvním místě USA ( ihned za IDF ,ovšemže) a ihned nato vytýkáš naší armádě pouze dva vrtulníky a několik vojáků?

Ty remcale !

A do naší vlády již nerej a o panu Fiala neříkej že je blábola a o KDU ČSL že jsou špinavci,lidovci !

Naše vláda současnou situaci zvládá výborně a všude je patrná profesionálně zvládnutá pomoc,největší hrdinové v ní jsou ale čeští hasiči,riskují své životy pro bezpečí veřejnosti a měl by se o tom natočit pořádnej film ! V USA se o hasičích hrdinech točej taky filmy tak proč ne u nás v ČR ?

Hasič z USA je v nich vykreslován jako největší hrdina,zachránce všeho lidstva a celé planety zeměkoule a všechno umí,všechno zvládne,ve všem má jasno a poradí si a je ihned na místě kde je třeba pro blaho ,aby se měli všichni dobře. No ale takový je i český hasič a je!

Oni ti lidi jejich práci vůbec nedoceňují a neváží si jich a dělaj naschvály a nechcou opustit barák když je evakuace,ale jak jim teče do bot a jsou v prdeli,najednou jsou hasiči dobří ?!

Tak,aby o tom taky nebyl natočenej nějakej film !

Třeba podle pravdivé události a tyto filmy se v USA normálně točej a my jsme s USA kamoši a proto se budou točit i u nás....no...!

To by byla ale visitka,jak je v tom filmu jmenovanej nějakej rekcák co řve na hasiče a vyrazí je z baráku a pak bulí na střeše ,rukama láme a mává bílou vlajkou na hasiče protože může normálně zhebnout !

A taky by v tom filmu co by byl samozřejmě katastrofický byly zcény s blbama co si jdou do vod zaplavat a projížděj se na kajaku !

Ale český hasič z tohoto filmu vyjde jako hrdina a u nás jsou taky hrdinové,nejen v USA  

Anonym (Po, 16. 9. 2024 - 10:09)

Vrtulníky jsou k ničemu, proti povodním jsou bagry na údržbu koryt vodních toků a hrází kolem vodních toků.

Default User Image
Cynik - realista (Po, 16. 9. 2024 - 06:09)

"Šéf Seznamu uzemnil ministra Hladíka. Ten se chlubil zásluhami na řešení povodní.

Propojili jsme Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) a Mapy.cz, máme přehledné informace o povodních, hlásal na sociálních sítích lidovecký ministr životního prostředí Petr Hladík. Jeden z šéfů společnosti Seznam, pod který Mapy.cz spadají, Pavel Zima, ho ale v reakci na jeho tweet uzemnil a ministrovy zásluhy zpochybnil.

„Podařilo se nám propojit Český hydrometeorologický ústav a Mapy.cz. Máme tak aktuální a přehledné informace o povodních a hrozbě nebezpečí na českých řekách,“ uvedl Hladík na síti X. Vzápětí obdržel odpověď od jednoho z šéfů společnosti Seznam Pavla Zimy, který Hladíkovo zapojení sarkasticky zpochybnil.

„Děkujeme za uznání pro tým Mapy.cz, který vyjednal data s Českým hydrometeorologickým ústavem a nasadil mapy v rekordním čase. Rád si o vašem zapojení do celé této akce někdy poslechnu více. Já u toho byl od začátku a o vás slyším poprvé. Každopádně rádi pomůžeme,“ reagoval Zima.

Hladík pak ještě reagoval tím, že poděkoval za „skvělou práci“ a uvedl, že ČHMÚ spadá pod resort životního prostředí a že s jeho ředitelem je ve „velmi úzkém kontaktu“. 

https://1url.cz/R1Gni

 

Petr Hladík je český politik, od března 2019 místopředseda KDU-ČSL, od března 2023 ministr životního prostředí ČR.

Lidovecký ministr se sprostě chlubil cizím peřím a lhal.

U lidovce nic překvapivého.
 

Default User Image
Cynik - realista (Po, 16. 9. 2024 - 05:09)

Jeffrey Sachs varuje před nebezpečím třetí světové války.

Celý text na https://1url.cz/G1Gne, ocituji závěr:

"Jde o válku nebo mír.

Potřebujeme, aby se lidé postavili za mír a řekli: ‚Už toho bylo dost‘.

Nepotřebujeme jadernou válku.

Nepotřebujeme hluboké údery proti Rusku.

Nepotřebujeme další eskalaci.

Britové nikdy neřeknou ne. Od roku 1840 jsou nadšenými rusofoby. Děkuji mnohokrát, taková je celá britská mentalita. Ne, děkuji.

Ale musíme použít zdravý rozum, abychom se zachránili před katastrofou, pro naši vlastní bezpečnost.

Zelenskyj by neměl určovat, zda přežijeme nebo půjdeme do jaderné války, stejně jako Bibi Netanjahu.

Měli bychom zajistit bezpečnost Spojených států.

Nechceme třetí světovou válku.“

 

Anonym (Po, 16. 9. 2024 - 01:09)

Vzpoměl jsem si na TV tiskovky po střelbě na FF UK. Tam byli také všichni vzorní, uvědomělí a příkladní. Jen málokomu došlo, že něco nehraje a že vlastně skrývají sérii fatálních pochybení. Až to prasklo na Jurečku a jeho asociální ministerstvo. Chlastačka až do rána, křepčení na mrtvolách nikomu nevadilo a Jurečku kolegové ve vládě i poslanci podrželi. (I takovému Johnsonovi to zlomilo vaz, za mnohem méně dramatickou událost. U nás se to smí.) Očekávám co zase zvedne velká voda, co vyvalí vlny zdola. Třeba se Jurečka bude chtít v záplavové oblasti projet na vodních lyžích, aby se potěšil skázou a obětmi.

 

JUREČKA JE VENKOVSKÝ CHLAPÍK, KTERÉHO JEN TAK NĚCO NEROZHÁZÍ A NEBUDE SE KVŮLI NIČEMU HROUTIT, toho bych do toho netahal, Jurečka nebyl ministr Vnitra, vlastně to s tím vůbec nesouviselo, nebylo v jeho silách s tím cokoliv udělat ani před tím ani zrušením večírku po střelbě. Mimochodem oni s tím opravdu neměli co dělat a jídlo a pití už bylo nakoupené. Jistě morální člověk dělá samé morální věci, ale přece normální lidi toto neudělají, aby vylili šampus, chlebíčky nechali tam kde jsou a odešli domů...

 

A jedině co šlo oddálit, bylo, kdyby na ministerstvu vnitra a u police zůstali chytří lidi a nějací ideologové tam neudělali čistku, jen proto, že ti co tam byli nabrali zkušenosti v devadesátkých, nebylo to často ani za komunismu.

Tudíž akční schopní, mimořádně zkušení, chytří a lstiví jak ti zločinci, tak dělaj teď někde údržbáře nebo vrátnýho...protože se nenechali šikanovat mladou ambiciozní ale totálně neschopnou šéfkou...

A pak je o krok vepředu zločinec a tam to nemá kdo stáhnout ten krok dopředu, tam nejsou kapacity...

Týden na to měli ho dostat. Jistě to šlo...

Anonym (Po, 16. 9. 2024 - 01:09)

Škoda, že nebyli shopní dát dohromady všechny tyhle nové držitele zbraní za necelý týden.

Že preventivně nezatýkali, neudělali vazbu,  neměli propojené databáze držitelů zbraní s návštěvou psychologa, psychiatra.

Že si nezjistili hlavně držitele amerických útočných pušek, které mají masoví vrazi pro tento účel, to jich sakra je v tomhle státě tolik, že je nemohli všechno prolustrovat a zajistit balistiku z té jejich zrbaně?

A samozřejmě i zhodnotit podezřelé, TEDY mít někoho extrea dobrého na policici, víc týmů co by to dělalo.

Např. to že někdo studuje fildu a má sbírku amerických útočných zbraní, pardon, to je do očí bijící.

Měli v tom velký bordel a policajt co je na Ministerstvu vnitra dělá velkou politiku a nedrží se svého úkolu.

PARDON ale ministerstvo VNITRA NEMÁ CO ROZEHRÁVAT MEZINÁRODNÍ OTÁZKY a to on zase ano..

NAVÍC nemůže dělat ministra vnitra, když dělá politika a hrabe hlavně jak NAKRÁST HLASY.

Anonym (Ne, 15. 9. 2024 - 14:09)

Tak se to dojebalo s těmito individuii, kteří mají moc volnosti. 

Lukáš S., který si říká Král Šašek. 

Podělal domácí porod. 

Hlavně že o něm známo, jeho sekta již popsána na internetu religionistou be videopodcastu. 

Král šašek dál vysílal denně na youtube z karavanu a dál zakládal další skupiny pod sebou jako charismatický vůdce sekty. 

 

BDW - Plasy maj obří klášter

A patrně i skupinu libdem co povolila na tamním gymnásiu "revoluční 3. WC." 

 

 

Anonym (Po, 16. 9. 2024 - 01:09)

No, to bohužel nejsou schizoidní bludy, ale realita...to je Vůdce té sekty..

https://www.youtube.com/watch?v=dpJF7v7Yv_k

Anonym (Po, 16. 9. 2024 - 00:09)

Přetížili ho v mládí, nedovolili mu kokokokokotovat, a on zatrpkl stal se fašistou a egomanem a přeskočilo mu na guru a Krále šaška a takto vzal osud té nebohé ženy, co do ní vstoupila zlá bába až zezelenala pupeční šňůrou s neviňátkem, co se to děje za věci jak z Milady de Winter, propadáme se do "vysíláme signály" u koryt. To je pranic význam, každé než zfialoví tak zezelená a taky mozková smrť. Ble...

Anonym (Ne, 15. 9. 2024 - 13:09)

Stanjura opět ve schodku jako před rokem,taky -2% HDP a řešení?!

PŘÍŠTĚ, PŘÍŠTĚ...

Pro příští rok prognózujeme 2,7 procenta a mnozí teď říkají, že je to málo. Já neříkám, že to je hitparáda, ale průměr eurozóny bude růst asi o 1,3 procenta. To znamená, růst ČR vůči průměru eurozóny bude dvakrát rychlejší.

Anonym (Ne, 15. 9. 2024 - 13:09)

Posedlost boje. ONO kdo si všiml Harriss, TAK SE přehrála do role Hillary Clinton.

Tedy pomalu také pochází z malé středostavovské protestantské podnikatelské rodiny, má ráda zbraně a má ráda byznis včetně toho co plundruje přírodu(frakování) a je "posedlá protestantských bojem"proti všem nešvarům...

 

Naprostý nesmysl, co ta Hariss je zač se můžeme dočíst a dohledat.

MATKA HARISS

Jak příběh pokračuje, Gopalanová přijela do USA jako 19letá studentka z Indie v roce 1958 a vrhla se do hnutí za občanská práva v Berkeley v Kalifornii, kde se setkala s ekonomem Donaldem Harrisem narozeným na Jamajce. Po několika letech manželství a dvou dcerách se Gopalan a pan Harris rozvedli. V knize paní Harrisové z roku 2019 „The Truths We Hold“ připisuje své matce narozené v Indii zásluhy za to, že paní Harris a její sestra „vyrostou v sebevědomé, hrdé černošky“.

Default User Image
Zamyšlení (Ne, 15. 9. 2024 - 11:09)

Uvědomuje si naše vláda, podivně zvolená a samovyvolená, že teď jsme opravdu ve válce, tentokrát opět s vodou? Že peníze zaslané státu, který není v EU, ani členem NATO, do cizí války, nám budou sakrametsky chybět? Nějaká sebereflexe? Asi ne. Jsou tak dokonalí, že se jich to ani nedotkne.

Anonym (Ne, 15. 9. 2024 - 11:09)

A co konkrétně máte na mysli? Takto obecně se nedá bavit, příliš paušalizujete.

Anonym (Ne, 15. 9. 2024 - 11:09)

Hvězda Černochové "roste" od 2014 kdy už si vyšlápla zde na Dolješe a v postatě nezměnila rétoriku.

https://video.aktualne.cz/dvtv/ve-zkratce-dolejs-x-cernochova/r~13480b8af7d211e3bc4e002590604f2e/

Zajímavé, je jasné, že je někým od počátku vedena. Typuji, že Klvaňa.

Anonym (Ne, 15. 9. 2024 - 11:09)

Mimochodem, z hlediska našeho tématu, je zajímavá diskuse pod Tři mačety Doleješ..., takže koho zajímá levice, střed, pravcie, tedy politika se vším všudy, tak ať si přečte a mrkne na ten podcast , je neplacená jen jedna polovina.

Ono z dnešního pohledu je to nejasné, ale z dlouhodobého to dává smysl. Konečná, Zdechovský jsou "velcí neznalci" naskočili do toho až z kočárku, jsou příliš mladí aby věděli celé souvislosti.

Anonym (Ne, 15. 9. 2024 - 10:09)

Cynik reál-ista zažil asi reál-den...v Cypově.

Upozorňuji „radikálnější“. Slovo „radix“ je z latiny, znamená „kořen“. Být radikální tudíž znamená jít na kořen věci, na podstatu.

Tak k věci a nekopírovat.

Anonym (Ne, 15. 9. 2024 - 10:09)

Cynik reál-ista zažil asi reál-den...v Cypově.

Upozorňuji „radikálnější“. Slovo „radix“ je z latiny, znamená „kořen“. Být radikální tudíž znamená jít na kořen věci, na podstatu.

Tak k věci a nekopírovat.

Anonym (Ne, 15. 9. 2024 - 10:09)

Cynik reál-ista zažil asi reál-den...

Upozorňuji „radikálnější“. Slovo „radix“ je z latiny, znamená „kořen“. Být radikální tudíž znamená jít na kořen věci, na podstatu.

Tal k věci a nekopírovat.

Reklama

Přidat komentář