Reklama

Tibetská houba

Jana (St, 17. 6. 2009 - 19:06)

Mam Tibetskou houbu asi dva mesice a ted se stava, ze kefir vyrobi az za 48 hodin. Po 24 hodinach jsou houbicky obaleny "tvarohem", ale mleko ma normalni konzistenci. Za 48 hodin je v lahvi sirovatka a "tvaroh". Ubrala jsem cast houby, pak pridala, proplachovala, vice mleka, mene mleka..
Poradite mi nekdo?
Diky moc!

Lida (Út, 9. 6. 2009 - 12:06)

I já mám dobrou zkušenost,že kefír z houby se dá použít do těsta atd.'

Renata (Po, 8. 6. 2009 - 22:06)

Paní EVO tibetská houba tvoří ze sladkého mléka kefír.To jste ale asi na mysli neměla vidte?No jestli Vás zajímá zda můžete používat kefír z houby třeba k přípravě zakysaného nápoje s ovocem či pečení buchty,tak ANO mám s tím zkušenost,je to skvělé!'

Eva (Čt, 4. 6. 2009 - 23:06)

Chtěla jsem se zeptat jestli se dá Tibecká houba upravovat a používat jako kefír.
Děkuji'

JB (Út, 26. 5. 2009 - 10:05)

Informace pro vegany, funguje i v sojovem mlece (resp. sojovem dezertu s trtinovym cukrem).

Hana (Út, 26. 5. 2009 - 09:05)

Houbu jsem dala na umělohmotný cedník, ale aby lépe protekl kefít, míchala jsem kovovou lžičkou. Nezničila jsem houbu? Bude mít stále stejné účinky? Děkuji za odpověď'

hanah (Ne, 24. 5. 2009 - 11:05)

Díky za odpověď ohledně typu mléka. Ještě bych se vrátila k tomu slizovatění. Mám houbu pouze pár dní, ale zdá se mi, že sliz je uvnitř velkého kousku houby, který je nekompaktní. Mladá houba je celistvá, opravdu jako květáková růžička, pokud má vůbec nějaký sliz, tak je uvnitř a při umývání se na něj člověk nedostane. Zkoumat se mi ji ještě nechce, nemám dost materiálu. :-)'

Renata (So, 23. 5. 2009 - 22:05)

chtěla bych se vyjádřit k příspěvku paní Marry.Píšete,že Vám houba nedrží pohromadě a slizovatí?Tibetská houba pohromadě ani držet nemůže,vypadá spíše jako bílé drobné květákové drobky.Já ji mám ale ještě mi nikdy neslizovatěla.Proplachuji ji tekoucí vodou a nebo vůbec.Zkuste ji dobře propláchnout okapat a šup do mlíčka.Jestli máte na mysli sliz který se jakoby utvoří ve sraženém mléce,tak to by neměl být sliz ale syrovátka.Pokud máte sliz přímo na drobcích houbičky a nepomůže ani propláchnutí a opětovné máchání v mléce,sežente si raději houbu novou.'

Renata (So, 23. 5. 2009 - 22:05)

tibetskou houbu jsem pěstovala již několikrát a opět po čase pěstuji.zalévám ji krabicovým polotučným mlékem a daří se ji skvěle,množí se!Nikdy jsem na ni žádný sliz nezpozorovala,proplachuji ji pod tekoucí vodou a nebo ji neproplachuji několik dní vůbec.První kefír se z ní nepije většinou když byla nějaký čas před tím skladována ve vodě,protože pak je i kefír vodnatý.'

Lida (So, 23. 5. 2009 - 22:05)

Dobrý den. Já používám pouze mléko krabicové (už asi dva roky) a není žádný problém.'

Monika (Pá, 22. 5. 2009 - 20:05)

tibetskou houbu senežeš i na aukcích nebo na www.mimibazar.cz já osobně jsem jí tam kopila za 50 kč'

hanah (Pá, 22. 5. 2009 - 12:05)

Dobrý den. Dostala jsem tibetskou houbu, v návodu je psáno, že ji mohu dávat pouze do mléka ze sáčku. Je to pravda? Nelze použít mléko z PET lahve či krabicového obalu? Děkuji za radu.'

Marry (Út, 19. 5. 2009 - 20:05)

Zdravím, máme dva týdny tibetskou houbu a začala nějak slizovatět, nedrží vůbec pohromadě a tak jsem ji na den namočila do převařené vody. Je to ještě horší...PROSÍM O POMOC. děkuji'

Eva (Út, 19. 5. 2009 - 17:05)

Přemnožila se mi tibetská houba, kdo má zájem, ráda pošlu za 50Kč. Kontakt tibets"email.cz'

Martin (Po, 18. 5. 2009 - 22:05)

Ahoj.Koukni se sem na tyto stránky, najdeš tam vše, co potřebuješ vědět.Naše rodina pije podle chuti, bez přestávek.Houba se rozmnožuje poměrně poměrně rychle a daří se jí skvěle při každodenním zatížení.Enjoy..

http://zq.ic.cz/zq/tibetska-houba.html'

Lidka (Po, 18. 5. 2009 - 08:05)

Prosím o radu: dostala jsem tibetskou houbu a bylo mi řečeno, že 20 dní se má pít a pak se má udělat 10 dní přestávka, že se houba "čistí" Je to tak, že těch dalších 10 dní se má hotové mléko je vylévat, nebo ho může pít zase někdo jiný? A v případě, že se houba "čistí" a nemá se pít vůbec, jak pozná ta houba, od kterého dne se může pít a od kterého dne se čistí?'

Lidka (Po, 18. 5. 2009 - 08:05)

Prosím o radu: dostala jsem tibetskou houbu a bylo mi řečeno, že 20 dní se má pít a pak se má udělat 10 dní přestávka, že se houba "čistí" Je to tak, že těch dalších 10 dní se má hotové mléko je vylévat, nebo ho může pít zase někdo jiný? A v případě, že se houba "čistí" a nemá se pít vůbec, jak pozná ta houba, od kterého dne se může pít a od kterého dne se čistí?'

Ála (Pá, 15. 5. 2009 - 18:05)

Ahoj, sháním kombuchu. Kdo ji má a rád dá? Jsem schopná se domluvit v Praze nebo ve Zlíně. Ala.'

Dasa (Ne, 10. 5. 2009 - 10:05)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,jestli při výrobě kefíru klesá počet kalorií než je v "původním" mléce a zda při výrobě vodního kefíru krystalky spotřebují cukr z vody a tím pádem je kalorická hodnota nižší než na začátku nebo jestli to takhle vubec nefunguje? přeji hezký den :)'

Alena, houby-ti (So, 18. 4. 2009 - 16:04)

Pro Renatu - 3.4.
Co se proplachování týče, na to reaguji v předchozím příspěvku. K Vaší nemoci vs houba - o refluxní chorobě jícnu nevím vůbec nic, když se ale podívám, na co všechno houba je, např.: http://www.houby-tibet.estranky.cz/clanky/tibetska-houba/tibetska-houba-strucne
soudím, že by měla pomáhat při v podstatě jakékoli nemoci, případně by minimálně neměla žádným způsobem škodit nebo zhoršit nemoc. Berte to jako můj osobní názor.
Věřím, že spousta lidí má hodně pochybností a nedůvěry - je to přírodní, v podstatě lehce dostupné, vlastně i levné, stačí se o to jen starat a pít - je to příliš jednoduché na to, aby to pomáhalo nebo dokonce léčilo.
'

Reklama

Přidat komentář