Reklama

Antikoncepční tělísko Mirena

Jitka (St, 5. 4. 2006 - 15:04)

Já se taky domnívám (jak už jsem tu jednou psala), že příspěvky sem mají potřebu napsat pouze nespokojené uživatelky Mireny. Je fakt, že pokud s něčím nemám problém, tak nemám potřebu někde vyhledávat nějaké informace atd.
Debata pak vypadá celkem zkresleně, když tak velké procento jsou hororové příběhy.
Jinak má zkušenost po více jak 24h po výměně tělísek je prozatím v pohodě - včera jsem šla k dr. s velmi silným krvácením (pátý den MS) a i přechod ze židle na kozu byl pro mě ostudnou krvácející záležitostí, po pár hodinách po zavedení začalo krvácení výrazně slábnout a dnes už mám pouze slipovku (včera pětikapičkovou Always). Bolesti v podbřišku mě už taky pustili, tož uvidíme, jak to bude vypadat do budoucna.

IM_cookie=true (St, 5. 4. 2006 - 14:04)

Mám zavedenú už druhú Mirenu po 5,5 roka.
Nič lepšie vymyslieť nemohli. Nemá vplyv ani na váhu, ani bolesti, ale každý človek to môže ináč znášať. Neviem, prečo tu skoro každý robí z toho strašiaka. Je to výborná vec.

Rosa (St, 5. 4. 2006 - 09:04)

Pro Martinu.Najdi stránky www.mirena.cz a budeš celkem v obraze co je vlastně mirena zač.Mám v rodine příbuznou,která také vlastní Mirenu a zdílíme svorně stejný názor.Hodně štěstí.

Jitka (Út, 4. 4. 2006 - 13:04)

Martino, mám dnes za sebou avizované zavedení Mireny. Vyndání nehorm. tělíska, které jsem dodnes měla bylo úplně bez bolesti, vůbec jsem to nepostřehla, až mi dr. řekla, že je to venku a zavedení Mireny taky v pohodě, ne, že bych to necítila jako to vyndání, ale žádné omdlívání (přestože trpím hodně nízkým tlakem a díky zdejším hororům jsem byla řádně vystrašená), hodinová instalace apod. se nekonaly. Nic příjemného to není, takový zvláštní tlak, ale plombování zubu taky není nic extra a k zubaři chodím pravidelně a bez obav.
Po zavedení jsem v klidu po svých odkráčela pešky domů, zatím nepociťuji nic zvláštního, mám probíhající MS, takže pobolívání v podbřišku bych měla i bez Mireny a nic víc mě zatím netrápí.

Martina (Út, 4. 4. 2006 - 10:04)

Dobrý den, na zítřek jsem objednaná na zavedení Mireny a až do včerejška jsem byla pevně přesvědčená,že je to bezva věc,ale včera večer jsem si přečetla ty hrůzy které sem některé nespokojené uživatelky napsaly. dost mě to vyděsilo a dokonce jsem vážně uvažovala o tom že na zákrok nepůjdu, přestože už mám Mirenu doma a zbytečně bych tedy utratila asi pět tisíc což není málo peněz zvlášť pokud jsem na mateřské se dvěma dětmi. Trochu mě uklidnil príspěvek Rosy, ale byla bych ráda kdyby se ozvalo ještě víc spokojených uživatelek Mireny. Tak jestli máte některá pozitivní názor tak prosím napište. Dík Martina

Jitka (Po, 3. 4. 2006 - 17:04)

Ještě jsem zapomněla - výměna se provádí při MS, čeho se docela děsím. Tělísko mi kdysi dr. zaváděla hned po šestinedělí, kdy jsem jen slabě špinila, ale teď to bude teda asi zabijačka :-/

Jitka (Po, 3. 4. 2006 - 17:04)

Tak jdu zítra na výměnu klasického nehormonálního tělíska za Mirenu a to hlavně z důvodu ukrutného krvácení, které je sice krásně pravidelné, ale velmi dlouhé (až 14 dní) a dost masivní. "Instalaci" tělíska jsem téměř nepostřehla, skoro bych řekla, že víc nepříjemný je odebírání vzorku na cytologii, ale uvidím zítra, jestli to bude stejná procházka růžovou zahradou, jako tenkrát (tělísko mám 3,5r).
Má ale pravdu Rosa, že pokud bych už tělísko neměla, tak by pro mě zdejší příspěvky byly hodně odstrašující :-/, působí to na mě trochu, že sem píšou pouze nespokojené majitelky Mireny a ty spokojené nemají důvod sem psát. Mirena je antikoncepce jako každá jiná a pokud mně nesedly tabletky, tak mi je dr. vyměnila, stejně bych postupovala s Mirenou.

Rosa (Po, 3. 4. 2006 - 14:04)

Milá děvčata.Z příspěvků mám pocit,že se předháníte,která má horší zážitek spojený s Mirenou.Každé tělo je jiné a nelze vytvořit
universální model jal se tělo zachová.Kdybych sama Mirenu neměla byl by to pro mě z uvedených příspěvků strašák
číslo jedna.Tak tedy něco pozitivního.Mám Mirenu 2,5 roku a myslím,že je to jedna z dobrých věcí,která mě v životě potkala.Počáteční problémy jsem měla jako všichni a trvaly asi 3 měsíce.Ale problémy celkem mírného charakteru.Slabé špinění a bolest v podbřišku,někdy i žaludek.Potom jsme si na sebe zvykly a dnes je to pro mě ta nejpohodlnější antikoncepce.Prách bolesti má každý člověk jiný a někomu přijde zavádění nepříjemné,ale snesitelné.A druhý to označí za trauma u kterého omdlel.Neměla jsem potíže z váhou ani z akné.Myslím,že za 2,5 roku do toho pujdu znova.Doufám,že pro ty co váhají ze zavedením můj příspěvek něco dá.

Lenka (St, 29. 3. 2006 - 10:03)

Mirenu mám od 12/05-menstruace zatím slabší-snad přejde úplně.Hlava nebolí,akne není,zatím jsem celkem spokojená.

Vendula (So, 25. 3. 2006 - 20:03)

To sipiš,že je to z
Mireny!!!!!

Jana (So, 25. 3. 2006 - 20:03)

Mirenu mam zavedenu 3-ti den.
Zacala ma boliet hlava a na tvari sa objavili
ruzove flaky. Vyzera to hrozne...
Predtym som mala Danu a nikdy som ziadne hormony neuzivala.

Myslite, ze je to z tej Mireny?

Milena, 35 let (Čt, 23. 3. 2006 - 13:03)

Ahoj!Měla jsem 10 let zavedenou DANU.Snášela jsem ji dobře kromě toho, že jsem měla akné. Teprve teď mi dochází(po přečtení vašich příspěvků),že to akné jsem mohla mít kvůli tělísku.Potom mi gynekolog předepsal Diane. Teď je to něco přes rok, co ji beru.Akné sice už nemám, ale občas mě bolí hlava, mívám svalové křeče a zvýšil se mi krevní tlak.Tak uvažuju o změně.Buď se vrátit k normálnímu tělísku nebo si dát Mirenu.Zavádění by mělo být u obou tělísek stejné ne?Je to trochu nepříjemné,bolí po tom chvilku v podbřišku, ale když jsem byla na vyndávání, to jsem skoro ani necítila.Když mi Mirena nebude vyhovovat a budou mi ji muset vyndat, to už mi ty peníze nikdo nevrátí, že jo??

klara (Po, 20. 3. 2006 - 22:03)

Ahoj. Mam zavedenou Mirenu 1,5 roku a mam jen potize. Neustale me boli bricho. Jedine pozitivum v mem pripade je kratka a velmi mirna menstruace. Bolesti mam temer kazdy den a dokonce i pri styku. Uvazuji o zmene, ale vubec se nemuzu rozhodnout jakou antikoncepci zvolit.

Návštěvník (Po, 27. 2. 2006 - 15:02)

Měla jsem podobné příznaky.Měla jsem žaludeční nevolnosti.Ale odešlo to.Teď mám Mirenu 2,5 roku a jsem spokojená.Velmi pohodlné. Rosa

JanaX (Pá, 24. 2. 2006 - 13:02)

Holky, neměla jste některá po zavedení Mireny typické ranní "těhotenské"nevolnosti? Byla jsem připravená, že budu půl roku špinit, ale na toto nebezpečí mě nikdo neupozornil a ani v žádných letácích apod. jsem to nečetla. Zajímá mě, jestli to přejde nebo musí mirena ven. Díky za rady a zkušenosti.

Marcela (So, 28. 1. 2006 - 19:01)

Mám Mirenu 3 roky. Jsem s ní velice spokojená, měla jsem velice bolestivou menstruaci a i přes to, že jsem brala Cilest, tak nepravidelnou. Po vložení Mireny menstruaci nemám vůbec a cítím se v naprosté pohodě. Já si svůj život bez ní už nedovedu představit. Všem doporučuji, ale samozřejmě po poradě s lékařem. Mě ji doporučila moje lékařka a jsem jí za to velice vděčná.

jana (Pá, 30. 9. 2005 - 14:09)

Ahojte. Mate niekto skusenosti s Mirenou a kojenim? Dlho som sa rozhodovala pre antikoncepciu. Mam dvojrocnu dcerku a druhu 7.mesecnu a tento utorok ma gynekologicka presvedcila, ze Mirena je pre mna vhodna. Najprv som chcela "danu",ale kedze som mala nizky hemoglobin, tak mi odporucala Mirenu. Len mam pri kojeni blby pocit, aby som nedavala malej nieco zle. Aj ked mi vraveli, ze do mlieka sa dostane len 0,1 per z toho, co do mna. Neviem, ci mam radsej prestat kojit. Mate skusenosti? Dik.

Martina (Pá, 16. 9. 2005 - 11:09)

Tak přesně s tímhle jsem se trápila několik prvních měsíců. Měla jsem i výtok...sice bez barvy, ale opravdu byl tak zvláštně cítit. Když jsem to říkala lékaři, řekl mi, že Mirena by důvodem být neměla, že jde pravděpodobně o nějaký zánět a dostala jsem tablety na zavádění a od té doby...musím to zaklepat...dobrý:-) Takže vám přeju, ať se toho zbavíte co nejdříve, vím, jak moc je to nepříjemné:-(

Petra (Pá, 16. 9. 2005 - 02:09)

Mám tělísko teprve 4 měsíce, zpočátku jsem měla problémy podobně jako převážná většina z vás s bolestmi, krvácením, špatnou pletí. Ale už se vše upravilo a jsem i více v pohodě psychicky, takže skoro 100% spokojená. Jen mi vadí jiná vůně, jakoby cizí, kterou ze sebe cítím, je to až zápach, pozoruje to některá z vás na sobě také?

Iva (Pá, 9. 9. 2005 - 10:09)

Já jsem měla Mirenu před cca 2 lety. Měla jsem ji zavedenou 2 roky. V návodu je uvedeno, že hormon se nedostává do krve,ale já měla hrozné akné v obličeji a na zádech, mastily a padaly mi vlasy, takže asi nezůstává hormon jenom v děloze. Jsem po operaci žil a lékař mi hormony nedopořučil. Vrátila jsem se k obyčejné Daně za 2 stovky. Když jsem se lékaře ptala, za jak dlouho je potřeba tělísko vytáhnout, tak mi odpověděl, že i jeho žena ho má už několik let. Takže manželce taky nedává hormony, ale samozdřejmě každé tělo reaguje jinak. Kamarádka ji měla třeba bez problémů.

Reklama

Přidat komentář