Reklama

Antikoncepční tělísko Mirena

jojka (St, 22. 11. 2006 - 22:11)

pokud se někdo rozhoduje, zda ano či ne, tak tahle debata, akorát vyděsí. myslím, že ty co jsou s tělískem spokojené, nemají potřebu nikam psat. tudíž je tato diskuze poněkud jednostranná. zatím mam tělísko měsíc a půl a par problémů mám, ale myslím, že se to ustálí

Návštěvník (St, 22. 11. 2006 - 18:11)

Měla jsem podobné problémy-neustále bolesti v podbřišku,špinění po i před,krvácení při styku,už jsem si přisla jako blbec,nakonec mi doktor řekl-no co chcete,občas břicho bolí a neví se proč a ženská je zdravá.Moc se mu nechtělo tělísko vyndat,protože věděl,že pak už mi nemá co jinýho nabídnout.Ale já si stála za svým,vyndavání nic moc,ale určitě lepší než zavádění,hned první menst.bez problému,žádné špinění,bolesti v podbřišku ještě asi 14 dnů.Ale tohle všechno až po 3 bezproblémových letech.Takže já na tom moc neprodělala,lituju ty,které do toho dají takový prachy a do půl roka to musí ven.

sabina (St, 22. 11. 2006 - 17:11)

michalo nemusíš mit strach s vyndávání ,mě to dělali už 3krát ,je to nepříjemné ale dá se to vydržet.Já jsem léky taky mít nemohla,ale ty záněty to je fakt ,dokonce jsem také měla malou cystu která však sama oděšla jenže já kvůli cholesterolu brát léky nesmím,tak zatím proplouvám,menzes mám 5 dní,bez tělíska jen 3dny.

artep (St, 22. 11. 2006 - 17:11)

Mě doktorka Mirenu nabízí pokaždé co tam přijdu a vychvaluje ji ,jak je skvělá.Ale jak to tak pročítám tak už vím,proč jsem zavedení oddalovala.Ted´ jsem ráda,že jsem tak"skvělé"nabídce odolala.Takže ta Mirena není žádný zázrak.artep

Michala 30let (St, 22. 11. 2006 - 16:11)

Ahoj všem,mám Mirenu od června a určitě nechci nikoho odrazovat,ale mě tenhle druh antikoncepce asi nevyhovuje.Mám podobné problémy jako Marcela.A ješte navíc po dvou měsících od zavedení mi doktor zjistil cystu na levém vaječníku.Ta může zpusobovat i to špinění a krvácení-prostě bez vložky,nebo slipovky nemůžu existovat.Záněty má skoro pořád a navíc poslední dobou i bolesti na levé straně-asi tou cystou.Doktor krvácení řeší hormonálníma tabletama,ale ty mi nedělaj dobře a navíc i tak špiním.V pátek jdu k doktorovi a domluvím se na vyndání tělíska.Už bych chtěla zase normálně žít.Nemáte někdo zkušenosti s vyndáním tělíska?Mám docela strach jak moje tělo zareaguje pak.Snad se to upraví samo.Michala

Marcela (Pá, 17. 11. 2006 - 12:11)

Mám Mirenu už 10 měsíců.Do dneška musím každý měsíc chodit na injekci k zastavení menstruace, protože jinak bez injekce krvácím tak 20 dní. Během této doby jsem dostala 2x antibiotika na gynekologický zánět, jednou na močové cesty.Jsem určitě výjimka, ale mám toho už dost. Příští týden mi to gynekolog naštěstí vyndá a já doufám, že se mi podaří dát se do pořádku.

petra (St, 15. 11. 2006 - 16:11)

Petra,26let.
Po narozeni syna, jsem si nechala zavest mirenu. Od te doby jsem mela menses 12 dni a vyrazne silnejsi. Doktor me uklidnoval, ze je to normalni a ze se to srovna. Trvalo to rok bez zlepseni. Nakonec jsem si mirenu nechala vyndat. Mam predepsanou HA a jsem v pohode.

Ditta (Pá, 10. 11. 2006 - 15:11)

Ahoj, tak Mirenu mám 12. den a pohoda. Špinila jsem jen asi tři dny, malinko, nebolí, fakt dobrý. ALE: holky, měla jste některá jakoby deprese, lítostivé pocity a tak? Já mám pocit, že se mnou hormony mlátí od zdi ke zdi :(

Martina (Pá, 10. 11. 2006 - 14:11)

Mám zavedenou Mirenu 14 dnů, zatím jsem v pohodě, akorát trochu špiním. Zavádění bylo malinko bolestivé, trvalo jen pár minut, ale vydržet se to dalo v pohodě. Nevíte někdo, jak dlouho bude to špinění trvat? Jinak jsem zatím spokojená, žádné jiné potíže nepociťuji.

Dagmar (Po, 6. 11. 2006 - 00:11)

Já mám Mirenu rok a půl,zavádění nic moc,ale dalo se to vydržet a to bylo mimo menstruaci,první den mi bylo zle,pak už dobrý,ale špinila jsem určitě víc jak měsíc.Teď pohoda,menstruace pravidelná,ale jen slabounká,někdy jen špiním,vlákna nepřekážejí,v pohodě používám tampony,pleť i vlasy v pohodě,jen jsem přibrala 5 kg,ale nemohu tvrdit,že je to vina Mireny,možná jen hodně jídla a málo pohybu :-).Než jsem byla na zavádění,četla jsem zde příspěvky a z některých jsem fakt měla mrazení,ale šla jsem do toho a nelituji.Nicméně Mirana je antikoncepce a stejně jako pilulky může na každou z nás působit jinak.Jo a ještě žíly,mám problémy s metličkami a jsem po operaci varixu a Mirena mi ani v tomto směru nijak nepřitížila,flebolog již před zavedením neměl žádné námitky.

Návštěvník (Út, 31. 10. 2006 - 17:10)

Pokud to nebude bolet,tak trebas hned ten den,to uz by mela pusobit,ale me docela bolelo bricho a tak nalada na sex na bodu mrazu.Druhy den OK.

Pavla (Út, 31. 10. 2006 - 16:10)

Za jak dlouho po zavedení Mireny můžu mít sex?

Ditta (Út, 31. 10. 2006 - 14:10)

Mirenu mám právě 5 hodin a zatím pocity nic moc. Zavádění bolelo docela dost, naštěstí to trvalo opravdu chvilinku. Následující ultrazvuk OK. Asi hodinku po zavedení se mi docela točila hlava a měla jsem až jakési stahy v podbřišku. Pro jistotu mám dovolenou, takže se celý den povaluji a teď už jen slabě krvácím a cítím mírný tlak.
Cena 5400. Tak mi držte pěsti, ať patřím k těm spokojeným :)

P (Pá, 27. 10. 2006 - 17:10)

Problémy začaly krvácením při styku,špinění před i po menstruaci,bolest v okolí čípku nebo přímo čípek,což jsem nikdy před tím neměla,bolest v podbřišku.Teď když jsem bez Mireny,je všechno naprosto v pořádku.Ale těch 3,5 roku bylo taky v pohodě,až prostě těch posledních půl roku,lékař mi řekl,že jí asi "dochází dech",no nevím,každopádně problémy po vyndání zmizely.Asi bych vám doporučovala zajít k lékaři,třebas je to jen nějaký zánět.

Návštěvník (Čt, 26. 10. 2006 - 23:10)

v poslední větě píšete, že jste začala mít problémy a mezi nimi i tu bolest - jakou myslíte? Bolest čípku nebo bolest při sexu? Děkuji.

P (Čt, 26. 10. 2006 - 17:10)

Před měsíce mi Mirenu po 4 letech vyndavali a nebolelo to,je to otázka minutky,jen to zatahalo.Drátky jsem někdy cítila,někdy ne,nevím z jakého důvodu.Při styku mě zezačátku nic nebolelo,ale asi tak půl roku před tím vyndáním jsem začala mít problémy,mezi nimi i tu bolest,po veškerých možných vyšetřeních musela Mirena předčasně ven a obtíže přestaly.

KP (St, 25. 10. 2006 - 20:10)

Já mám Mirenu zavedenou od letošního července a byla jsem doteď spokojena. Ale nejsem si jistá, jestli je to Mirenou nebo jsem nekde nastydla. Ale občas mívám pocit jakoby mne bolel děložní čípek a už dvakrát se mi stalo, že pohlavní styk byl bolestivý právě v okolí čípku. A navíc bych se vás ještě chtěla zeptat na ty dva drátky, respektive nitě, které z Mireny vyčnívají - zda vám koukají z čípku ven nebo ne. Já jsem je pohmatem první dva dny cítila a teď už ne. Jak se to potom vyndavá, nebude to moc bolestivé? Aplikace teda nic moc, ale dá se to vydržet. Jen si neumím představit, jak mi to případně budou dolovat ven.

jj (Ne, 22. 10. 2006 - 17:10)

A jak dlouho asi tak trvalo,nez se ti ta menstruace upravila.At vim na jak dlouho se mam psychicky pripravit na prekvapeni:o)

jj (Ne, 22. 10. 2006 - 17:10)

Takze mam jen pockat,ju??Nemam mit strach ze jde o naky zanet nebo poruchu,jo?

o (Ne, 22. 10. 2006 - 17:10)

Já ji mám skoro tři roky, ze začátku jsem krvácela strašně nepravidelně a fakt nečekaně a docela dlouho (třeba 7 dní, pak týden nic, pak znovu 4 dny, pak za měsíc a půl), ale nijak silně. Pak jsem dlouho nemenstruovala vůbec, teď mám menzes pravidelně 1x za měsíc, ale úplně v pohodě, bez bolestí a mírně. Jsem spokojená, doporučuju.

Reklama

Přidat komentář