Reklama

Antikoncepční tělísko Mirena

Gábi (So, 17. 2. 2007 - 12:02)

Ahoj, já mám bohužel nepříjemnou zkušenost. Mirena mi hned po měsíci s příchodem menstruace pomalu vypadávala až se mi udělal ošklivý zánět. Gynekolog chce abych to přeci jen zkusila ještě jednou.

martina (So, 17. 2. 2007 - 12:02)

A opět já. kamarádka si nechal zavést tělísko po mé kladné reakci na něj. Sama uznává, že je spokojená jen s vyjímkou, že mírně špiní aněkdy je to více než 5 dnů. Jinak si nestěžuje na žádné bolesti či problémy. Sex. život je u nic 100%.

martina (So, 17. 2. 2007 - 11:02)

Ahoj, Mirenu mám od roku 2001 prosinec. Nechala jsem si ji zavést po porodu první dcery. Bylo to bezproblémové a nijak bolestivé. Celých 5let jsem nemenstruovala užívala si života se vším všudy. Žádné bolesti při očekávané menstruaci a tak. Teď ji mám vlastně 6rok hormon už nepůsobí, ale na prohlídce mi oznámili, že tělísko mohu mít stále dál. začala jsme mírně menstruovat, ale jinak je vše v pořádku.Přeji všem spokojenost jakou mám já.

Káťa (Pá, 16. 2. 2007 - 10:02)

Je mi 31 let, 2 děti, 2 samovoln. potraty. Mirenu mám od října 2006, zavedení nebylo nic příjemného, ale znám i nepříjemnější věci. Asi 2 měsíce jsem špinila, slabě, dalo by se říct neustále a nebo jsem měla výtok. Bolesti v podbřišku mívám taky dost často.(žádná hrůza) Taky mám neustále citlivá prsa, jako někdy před menz. nebo když jsem byla těhotná. Chuť na sex nemám vůbec, ale to nevím, jestli mám přikládat za vinu Mireně, nebo tomu, že jsem se po mateřské dovolené vrátila do práce a jsem z toho celkem unavená. Doufám, že se to ustálí, manžel moc nadšen není.

Katka (St, 14. 2. 2007 - 12:02)

Ahoj.Mirenu jsem si nechala zavést před 14 dny.
Po porodu jsem měla problémy s migrénou,kterou mi způsobovala hormonální antikoncepce.Už to bylo neunosné.Dlouho jsem se rozhodovala jestli
si nechat Mirenu zavést-obzvlášt po přečtení některých příspěvků v této diskuzi.Nakonec jsem to zkusila.Vím,že 14 dní není dlouhá doba,ale zatím jsem spokojená.Po zavedení jsem sice měla silné bolesti,které trvali asi hodinu.První den jsem krvácela,ale už od druhého dne pohoda.Občas mám velmi slabé bolesti v podbřišku a někdy minimálně špiním,ale hlavně mám klid od těch hrozných bolestí hlavy.Tak doufám,že to vydrží i nadále.

paja (Po, 12. 2. 2007 - 21:02)

mirenu nemám od 6.2.2007 ale od 6.1.2007.
tedy 1,5 měsíce po zavedení.omlouvám se

paja (Po, 12. 2. 2007 - 21:02)

potřebuji povzbudit.od 6.2.2007 mám zavedenou mirenu a od té doby stále krvácím nebo špiním,ani jeden den bez obtíží.nevím, zda jsem udělala dobře se zavedením.lékařka říká, že je to normální.prosím o názor těch, které měli podobný problém, a jak to nakonec dopadlo. mám vydržet nebo tělísko nechat vyndat?? díky moc za radu

Lucia (Ne, 11. 2. 2007 - 17:02)

Potížev po zavedení mireny jsem méla veliké měsíc krvácení bolesti zad i podbřišku i zánět. Vyržela jsem s mirenou dva měsice je to týden co ji mám venku a komplikace mam stale dost jsem se roskrvácela a asi podstoupím hormonální léčbu

carrie (Pá, 9. 2. 2007 - 19:02)

Přemýšlela jsem o tělísku, ale pak jsem se dočetla na jakém principu funguje. Pokud tomu dobře rozumím, nezabrání vzniku embrya(lépeřečeno spojení vajíčka a spermie) ale zabrání uhnízdění "zárodku" v děloze. A to mi přijde téměř jako potrat...příliš násilné...

Agáta (Čt, 8. 2. 2007 - 19:02)

Moc děkuji za vyčerpávající odpověď.Ještě to důkladně proberu s mou gynekoložkou.Doufám,že se to brzy vyřeší.

Zdeněk2 (Čt, 8. 2. 2007 - 15:02)

Nitroděložní tělísko Ti poskytuje spolehlivou ochranu, takže se při sexu můžeš bez zábran naplno odvázat. Z toho, že bys je přitom mohla ztratit, se nemusíš bát. Některé ženy však tělísko nesnášejí a děloha se je jako cizí těleso snaží zčásti nebo zcela vypudit. Může se stát, že to žena ani nezpozoruje. U děvčat, které ještě nerodily, je však toto nebezpečí vyšší. Mirena je nejdražší typ tělíska, protože obsahuje hormony, a škoda, která vznikne při jeho ztrátě, je proto vyšší. Přitom je otázka, zda je jednoznačně lepší, než ostatní levnější tělíska.

Agáta (Čt, 8. 2. 2007 - 12:02)

Je mi 19 a zjistili mi vysoký tlak.Gynekoložka mi Mirenu doporučuje,ale já mám obavy...důkladně jsem si pročetla pro i proti a obávám se vypadnutí tohoto systému.Četla jsem,že je to málo pravděpodobné,ale přesto...Musí se člověk nějak omezit v sexu???

Majda (So, 27. 1. 2007 - 19:01)

Ahojda. No, já mám také Mirenu už asi 4 nebo 5 měsíc a první 3 měsíce jsem měla bolesti břicha až křeče. Přičemž asi 10 dní silného krvácení a zbytek špinění, jen týden úplně čistá. Sestra říkala, že si musí organismum na to zvyknout a že některá tělato snesou lépe a jiným to trvá. Mám už 3 děti a tato antikoncepce je jediná, co o ní vím. Je pravda, že se již špinění zkracuje a i menses, ale pořád mi to zabere něco málo přes 14 dní takových radostí.Přibrala jsem, tak nevím, jestli mi opět tělo z toho drží vodu a nebo ne. Nějak zvlášt se neláduji, ale mám problém navíc se štítnou žlázou. Tak nevím, z čeho by to mohlo být způsobené, ale jelikož před třetím těhotenstvím jsem po letech přestala brát hormonální antikoncepci a během 3 měsíců mi samo spadlo 5 kilo, tak pokládám za důvod tlouštky, ty hormony, co obsahuje Mirena. Zatím ji vyndavat nebudu a uvidím, jestli se to srovná.

monika (Pá, 26. 1. 2007 - 14:01)

jasně cena je super taky jsem to mela spočítaný to jsem ale nevěděla jak dopadnu. Navíc reklamace nefunguje nedali mi ani korunu.Z jejich hlediska jde o špatné zavedení.

Šárka (Pá, 26. 1. 2007 - 14:01)

A ještě k té ceně. Je to sice drahé, ale za běžnou antikoncepci za pět let zaplatíte dvakrát tolik, i když se to nezdá, a nechránit se vůbec...no však znáte následky...

Šárka (Pá, 26. 1. 2007 - 14:01)

Tak to jsi měla smůlu. Určitě je to ale dobrá věc, a protože jsem každá (bohudík) jiná, tak to působí na každého jinak.

monika (Pá, 26. 1. 2007 - 14:01)

ahoj ja mela telisko asi pul roku,ale po komplikacich jsem si ho musela nechat vyndat bohuzel laparoskopicky a to z bricha. Řeknu vam jedno uz nikdy.

Šárka (Pá, 26. 1. 2007 - 13:01)

Ahoj. Jelikož nemohu užívat jinou antikoncepci, tak jsem po porodu přivítala, že můžu mít Mirenu. Bylo to fajn, menstruace se hned upravila, asi rok jsem ji neměla vůbec. Poslední tři měsíce ale krvácím nëbo špiním třeba každých 14 dní, ale jen 1-2 dny. Nic mě přitom nebolí, ale stále s sebou musím nosit tampóny, snad se to upraví. Máte také někdo podobnou zkušenost. Jinak je vše Ok. Je fajn, že nemusím na antikoncepci myslet.

lenka (Čt, 25. 1. 2007 - 11:01)

Jsem v podobné situaci jelikož užívám léky na ředění krve, tak mám také silnou mezes a běžná Dana opravdu ještě zesiluje, ale Mirena díky hormonu, který pusobí v děloze dokáže docílit zeslabení a dokonce i vymizení.
Já osobně mám spíše obavu, zda mi sedne nebo ne, když je tak drahá.

Blanka (Čt, 25. 1. 2007 - 08:01)

Je mi 56 let a bohužel dosud menstruuji a to velmi silně.V červnu jsem byla na kyretáži, ale nepomohlo to, moje gynekoložka mi řekla, že mám nyní pouze 2 možnosti - opět kyretáž nebo MIRENU. Mám velmi špatné zkušenosti s DANOU (bolesti, křeče, silné krvánení i mezi cykly).Je opravdu MIRENA pro mne to pravé?

Reklama

Přidat komentář