Reklama

Antikoncepční tělísko Mirena

Lenka (Po, 24. 9. 2007 - 23:09)

Rozhoduji se jestli si mám dát Mirenu, teď tady čtu Vaše příspěvky a nevím co si mám myslet. Chci se jen zeptat, jestli jste zpozorovali nějaké jiné změny kromě akné, Třeba přibývání váhy.

Lenča (Po, 24. 9. 2007 - 21:09)

Používám O.B. mini comford.Vlákna Mireny mám hodně zkrácené.Vytahuji opatrně žádné prudké tahání.A trošku si při tom pomůžu zatlačením.Na letáku jsem upozornění taky četla a dost mi to vadilo,vložky nesnáším.

Simona (Po, 24. 9. 2007 - 20:09)

Doktor mě upozorňoval na používání tamponů, že je to nebezpečné z důvodu vytáhnutí tělíska.Prý hlavně O.B.Byla jsem na tampony zvyklá a toto upozornění bohužel až po zavedení mě docela uzemnilo.Teď tady čtu, že tampony používáte.Napište prosím jakou značku?Děkuju předem za odpověď.

Michaela (Po, 24. 9. 2007 - 09:09)

Já už mirenu zavedenou mám , je pravda , že v příbalovém letáku tampony nedoporučují, ale když jsem se na to ptala svého lékaře, řekl, že je klidně používat můžu. Pravděpodobnost , že se mi prý podaří tělískovytáhnout je prý nízká. Takže tampony běžně používám(jen mini) a zatím žádný problém nebyl.

Monika (Po, 24. 9. 2007 - 07:09)

Mám zavedenou Mirenu necelé 2 měsíce a od té doby jsem začala mít všelijaké deprese a návaly.Jsem z toho potom strašně unavená a roztřesená.Je možné ,6e by to mohlo mít nějakou souvislost?

Lenča (Ne, 23. 9. 2007 - 15:09)

Ahoj.Mirenu mám sedm týdnů a zatím jsem celkem spokojená.Zavádění bolelo a dost,ale s práškami proti bolesti se během tří dnů vše srovnalo.Měla jsem už i menstruaci.Trvala sice osm dní,ale byla opravdu slaboučká.Týden pak ještě špinění,teď už zase pohoda.Tampony používám i můj lékař není proti jen je mám vytahovat pomalu.Sex v pohodě.Jen s čím mám problém je pleť.Akné..

Dana (So, 22. 9. 2007 - 22:09)

Ahojky Jarko,já mám Mirenu krátce,takže zatím pleť v pohodě.Mám ale kamarádku,má jí už rok a půl.Pleť se jí zhoršila,i na krku a zádech měla boláčky,no v létě nic příjemného.Před Mirenou brala prášky,tak se šla poradit a na léto je začala zase brát,i k Mireně.Pleť se jí spravila,vysadila koncem srpna a zatím v pohodě.Jak dlouho to bude dobré ale neví,byla první které tímto způsobem její doktor takto pomohl.Byl to takový experiment i ze strany lékaře.Držím palečky ať se vše spraví.... Dana

Jarka (So, 22. 9. 2007 - 21:09)

Ahojky, všechny holky! připojuji se do diskuze ohledně tělíska MIRENA. Mám ho už od března letošního roku a zatím jsem s ním docela spokojena, ohledně menstruace je to super, žádné boleti.Krvácení se stále měsíc po měsíci zeslabuje naposledy trvalo jen jeden den a prý ma ustat úplně, hm... to se uvidí příští měsíc. Při sexu to nevadí ani mě ani partnerovi, prostě dá se zatím říct, že žádné problémy s jeho přítomnosti v těle až takové nemám. Jen pozoruji, že tak jak mi slábne menstruace zhoršuje se mi pleť. Něco jako akné, samé mastné pupínky a v období periody úplně takové ty zarudlé a hnisavé, jsem z toho docela mimo, protože nikdy jsem problémy s akné nebo špatnou pletí neměla, nevím jestli to souvisí s Mirenou. Máte některá podobné zkušenosti? Jestli jo? Neříkejte mi, že jediné, co pomůže je Mirenu odstranit.. Musí být ještě něco jiného, ale co? Ať nemám obličej ve 40 jako puberťačka? Hm.. Díky za odpovědi.. Jarka

jitka (So, 22. 9. 2007 - 19:09)

vrácení pěněz za Mirenu : Vezměte si od vašeho Dr.kontakt na prodejce firmy a chtějte to po něm.Jestliže vám dr.potvrdí,že musel Mirenu vyndat z důvodu opakovaných zánětů,nebo pro zánět dělohy a to do roka po zavedení,měla by jste dostat korunky zpět.Pokud máte šikovného lékaře,pomůže vám.

Martina (So, 22. 9. 2007 - 14:09)

přesně tak, doktorka mi říkala, že když budu tampony normálně používat, nemůže hrozit vysunutí tělístka. vlákna jsou krátká a nemohou se do tamponu připlést.

Dana (So, 22. 9. 2007 - 14:09)

Mirenu mám od začátku června a stále slabě krvácím.Někdy prý to trvá i 6 měsíců,než se vše ustálí.Jediné co mě trochu drží nad vodou jsou tampony,které používám ,vlákna mám zastřižená,takže není žádné riziko,že bych vyndaváním tamponu Mirenu vytáhla.Konzultovala jsem to s docentkou,ke které chodím a vše je v pořádku.

Martina (So, 22. 9. 2007 - 13:09)

tak teda nevím, ale mě doktorka řekla, že tampony mohu dále používat, že to na tělístko nemá vliv.

Návštěvník (So, 22. 9. 2007 - 12:09)

Moc děkuji za odpověď, i když mě moc nepotěšila.

stanka (Pá, 21. 9. 2007 - 19:09)

Při miréně se tampony používat nesmí doktor ti to určitě řekne a v příbalovém letáku je to i napsané.Hrozí vytáhnutí mirény.

Jana (Čt, 20. 9. 2007 - 15:09)

Chtěla jsem se zeptat, jestli je nějaký problém s tampony, když mám zavedenou MIRENU?

Monika (Čt, 20. 9. 2007 - 12:09)

Mirenu mám už 3. měsíc a stále mírně kvácím. Doktor říká, ať ještě vydržím, ale už mi to připadá divné. Prý mám jíst hodně vitamínu C. Máte někdo podobný problém?

Návštěvník (St, 19. 9. 2007 - 21:09)

S Mirenou mám tuto zkušenost-rok a půl jsem byla velmi spokojená,opravdu super komfortní antikoncepce,téměř jsem nekrvácela, při sexu není cítit, prostě pohoda. Nicméně: po roce a půl mi začaly bolesti, které nebyly lokalizovány v podbřišku,ale spíš výš, z krve mi nezjistili žádný zánět,tudíž nebyl důvod spojovat zmíněné bolesti s gynekologickým původem, takže různá vyšetření, naštěstí s negativními nálezy,nakonec jsem nevydržela(a vydržím hodně)a rozhodla se,že zkusím vyjmutí Mireny,že třeba můj organismus ji nepřijímá a způsobuje další nerovnováhu v oblasti břicha..při vyjmutí mi doktor řekl,že má podezření na zánět,neboť tělísko zapáchá a nasadil antibiotika,od té doby mám s bolestmi klid,sama jsem byla z toho překvapená,neboť při předchozím vyšetření mě ubezpečoval,že bolesti nemají souvislost s dělohou atd...prostě zvláštní,nicméně asi to tak přesto bylo a já jsem nakonec ráda,že ji mám venku..tím nechci říci,že je to špatné,komu sedne,ten může být velmi spokojen,..

stanka (St, 19. 9. 2007 - 18:09)

Uspaná být nemusíš jen je to nepříjemné,mírně bolestivé a může se ti i točit hlava.Ale jak ti určitě tvůj ginekolg doporučí aby jsi ten den spíše už jen odpočívala.Já jsem si to naplánovyla tak že jsem po zavedení přišla domů a protože jsem měla bolesti jako bych měla dostat měsíčky tak jsem si lehla a zbytek dne jsem jen proležela i když jsem si pro větší bolest raději vzala prášek.Další dva dny byly mírně bolestivé,ale jinak v pohodě.Mám mirénu již třetí mesíc a pri sexu opravdu nic necítim ani můj partner.Antikoncepci jsem snášela vždy nějak dobře,ale jsem hodně citlivá na hormony a u mirény mě tedy hodně bolely prsa takže mi ted narostli skoru o jednu valikost.Ono po dvou dětech to s těmi nadry už nebyla žádná sláva kor když jsem druhé dítě kojila rok.Ted to vypadá že jsem ani nekojila.Tekže super výhoda mirény aspon u mě.

Radka (St, 19. 9. 2007 - 16:09)

Chtěla bych jak se mirena zavádí jestli musím být uspaná nebo ne

Návštěvník (St, 19. 9. 2007 - 16:09)

Já jsem platila 6.000,- celkem, o vrácení peněz jsem nic neslyšela, doufám, že toto nebudu řešit, také jsem se dlouho rozmýšlela, než jsem se odhodlala, ale mám ji zavedenou teprve týden, takže v podstatě žádné zkušenosti nemám, Jana

Reklama

Přidat komentář