Reklama

Antikoncepční tělísko Mirena

Jana Petra (Po, 22. 6. 2009 - 16:06)

Ahoj, Zito, na to jsem se taky chtěla zeptat. Pár dní po vyndání Mireny jsem dostala lehoulinké menzes, beru ale tedy Yaz - pak po dobrání prvního platíčka (po třetí bílé tabletě) zas tak drobet a teď čekám, jestli už to bude pravidelně a co vlastně se bude dít. Každopádně se cítím tisíckrát líp, než s Mirenou, po všech stránkách. A tak slabé menzes jsem měla i s CIlestem a pak Microgynonem.. Tak td jen tu pravidelnost a na tu jsem zvědavá. Jak se jinak cítíš?

Šárka (Po, 22. 6. 2009 - 11:06)

Mám tělísko zavedeno necelý rok,ale zatím nejsem moc spokojena.Nemám stejnou chuť na sex,neustále slabě krvácím(špiním)a teď se mi dokonce objevil genitální opar.silně uvažuji,že si ho dám pryč.

Jarmila (Po, 22. 6. 2009 - 11:06)

Ahoj, měla jsem dvě Mireny za sebou a naprosto v pohodě. Žádná menstruace, bolesti nebo komplikace. Jen lituji, že ji nevynašli dřív!

Zita (Ne, 21. 6. 2009 - 16:06)

Za jak dlouho se vám obnovil po vyndání Mireny cyklus? Samozřejmě, pokud jste nebraly HAK, při HAK je to hned.

Zita (So, 13. 6. 2009 - 18:06)

Takky jsem měla ten pocit, sledovala jsem svuj oblicej, jestli tam nemam ty skvrny a zdalo se mi ze jo. Jako by clovek zestarnul s tim hormonem. Problem je ze fakt se neda prokazat, z ceho to je, jestli z Mireny, nebo fakt clovek starne a mel by to i bez ni. Uz se tesim na danu s mědí nebo jen plastovou.

PETULA (So, 13. 6. 2009 - 10:06)

Ahoj holky,nedelaji se vam po Mirene vice pihy a takove ty stařecké skvrny?Me se začali delat asi mesic po zavedení,ale nevim na 100% jestli to souvisi s Mirenou,nejvic to mam v obličeji ,coz me docela štve,diky za odpoved

Zita (Pá, 12. 6. 2009 - 17:06)

Jano Petro, mám ji pryč 5 dnů, slabě krvácím (slipová vložka) ale chuť na sex mám větší, pocit lepší, cítím se super a jsem moc ráda, že jsem to dala pryč. Už zas se cítím mezi nohama jako dřív, to je úžasný.

Ema (Pá, 12. 6. 2009 - 11:06)

ahoj, jsem překvapená, kolik z vás je nespokojených s Mirenou. Já ji mám půl roku a je to super. Nebolí mě břicho, chuť na sex taky mám, všechno je OK... vřele doporučuju! Ani žadné chlupy a vousy nemám. Ani jako chlap se necítím a myslím, že ze mně ani chlap cítit nejde.

Jana Petra (St, 10. 6. 2009 - 12:06)

Ahoj, Zito, naprosto přesně ti rozumím. Taky vítm píchnutí v podbřišku (na rozdíl od té stálé bolesti při Mireně) a nelituji, že jsem ji nechala vyndat. AKorát škoda těch 6.500,- kaček. CO se dá platný, nedá se předpovědět, jestli ti bude OK nebo ne. Hlavní věc, že se to dá změnit a zase jsme ženy a ne stařenky. :-)

Zita (Út, 9. 6. 2009 - 22:06)

Možná už MS začínají a cítila jsem vaječník na pravé straně, asi. Jsem šťastná jestli se vymaním z přechodového stavu a budu schopná se pomilovat jako žena.

Jana Petra (Út, 9. 6. 2009 - 20:06)

Ahoj, tak to jsem ráda, že se taky cítíš líp. Můj doktor mě přemlouval, že mi dá na tu bolest nějaké prášky atd., ale když argument, že nemám chuť na sex, ho přesvědčil. Akorát pak lítostivě říkal, jak tam ta mirena pěkně seděla... Ale jás e fakt cítím stokrát líp po všech stránkách a menzes mi nevadí. Znovu si říkám, že jednou za měsíc lehounké krvácení mám radši než se cítit jak v přechodu. A myslím, že to je ještě horší, než estrogen, ty mužské hormony. Je to ještě víc nepřirozené a tělu cizí. Tedy ženskému tělu. Abychom byly vousaté mužatky - děkuju pěkně! A navíc se ani neví, co tohle udělá po letech, je to celkem nová věc!

Zita (Út, 9. 6. 2009 - 18:06)

Jano Petro, taky se už cítím líp, předtím jsem si připadala jako vykastrovaná kočka. I ta sliznice se mi zdá v lepším stavu a vlhko řidčí, tak snad to půjde k lepšímu, Jinak vyndání opravdu nebolelo ani trochu. Doktorka mě říkala že dělám velkou chybu ale nevnucovala mi to, jen říkala, že mladý holky už dneska nemenstruujou.

Jana Petra (Út, 9. 6. 2009 - 11:06)

Zdravím, Zito, včera jsem snědla poslední bílý prášek z nové antikoncepce YAZ, teď mě lehce pobolívá břicho a trochu špiním, tak mám dojem, že normálně dostanu slabé menzes, jako když jsem brala pilulky dříve. Tak třeba to budete mít taky tak. Co je Mirena venku, je mi ale fakt daleko líp na těle i na duchu... :-)

Zita (Po, 8. 6. 2009 - 17:06)

Tak jsem ji dala pryč a uvidím, co bude. Údajně hormon má být z těla pryč do 2 dnů, menstruace se obnoví za 2-3 měsíce, u někoho za půl roku. Prý to ale taky už nemusím dostat už nikdy.

Jajka (Po, 8. 6. 2009 - 10:06)

Ahoj Jitko,ja mam tělisko od ledna nechala sem si ho zavest po porodu.Zatím sem spokojena bricho někdy lehce bolí jako pri menzes,ale ja měla bolesti velke a antikoncepci /prašky/nemužu po nich krvacim .Tak sem zkusila tělisko a zatim mam same pozitiva.špinila sem tak 4mesíce ne každy den ale stojí ya to vydržet.Jelikoš už nekojim čekala sem menzes,zatim nic tak snad tělísko zafungovalo .

Maca (Ne, 7. 6. 2009 - 22:06)

Ahoj,zrovna minulý týden jsem byla na vyměně už třetí Mireny zavedení trvá nejdéle 10 minut,pohlavní styk může být až 24hod. po zavedení, žádnou bolest jsem nikdy při styku nepociťovala pouze partnera při druhé výměně dřely provázky tak mi je lékař přistřihnul.

Návštěvník (Ne, 7. 6. 2009 - 15:06)

to není Mirena, ale Implanon. Tvé dotazy ti zodpoví tvůj gynekolog

Líba (Ne, 7. 6. 2009 - 12:06)

Ahoj, chci si dát závést Mirénu a zajímalo by mě za jak dlouho můžu mít pohlavní styk? A jestli budu ze začátku při styku cítit bolest? Jak dlouho trvá zavedení? A taky se chci zeptat jestli není lepší vložit implantát Mirény pod kůži na ruce? Nevíte někdo jak se takový implantát zavádí? Děkuju za odpověď.

Jitka (So, 6. 6. 2009 - 21:06)

Ahoj, já mám tělísko měsíc, zatím dobrý, ale tělo si stále zvaká, špiním 14 dní a počád mám to břicho... no... nějaký divný, doufám, že se to srovná, jinka s tím skončím. tyhle stavy se mi fakt nelíbí. Prý se s tím tělo vyrovnává až 1/2 roku. To mám tedy vhlídky...

Jana Petra (Pá, 5. 6. 2009 - 21:06)

To je dboře, že na někoho má toto tělísko účinek dobrý. Také jsem doufala, že mi jednak pomůže zastavit růst myomů a zároveň bude fungovat coby dobrá antikoncepce. Bohužel myomy rostly jak divé dál a samá negativa k tomu. Zkrátka každý to snáší jinak, co se dá platný....

Reklama

Přidat komentář