Reklama

Antikoncepční tělísko Mirena

Gita (St, 28. 10. 2009 - 13:10)

Ahoj, měla jsem Mirenu 1 a 3/4 a pak jsem si ji nechala vyndat (pro vedlejší účinky, které jsem zde již dříve popisovala) a musím říci, že je to teď mnohem lepší, ale bude to asi ještě chvíli trvat než se vše vrátí k normálu.Také jsem chodila k dr. a připadala si jako exot, tvrdila mně, že má spoustu uživatelek Mireny, které si na nic nestěžují a ještě ji nikomu pro vedlejší účinky nevyndavala. Tak jsem také kvůli bolestem v kříži běhala po doktorech a rehabilitacích (zbytečně). Po vyndání potíže ustoupily. Měla jsem pořád dokola kvasinkové záněty, kterých jsem se nemohla zbavit a od té doby co je venku zatím ani jednou. Tak už si teď pomalu troufám říci, že to bylo Mirenou. Některé další potíže se vracejí do normálu o něco pomaleji, ale věřím, že i ty vymizí, že to chce jen více času.

zita (St, 28. 10. 2009 - 12:10)

Jak píšeš svinstvo,ala nemužou ohrozit ženu na životě.Ale asi určitě berou dost velkou provizi,protože jak mi ji davali tak take říkala jak nebude dobrá tak že mi vrátí peníze.A ted jak mám problémy tak to nechcou řešit a posíla me raději ke svým kolegům.(V TOM BARAKU JE TOTIŽ NĚKOLIK DOKTORŮ TAK SI MĚ PŘEHAZUJOU.)

.. (Út, 27. 10. 2009 - 19:10)

Zkuste se svých gynekologů zeptat, jakou mají provizi od výrobce za jednu každou zavedenou Mirenu.
Pak se přestanete divit, proč gyndaři Mirenu vychvalují a popírají pacientkám jakékoli vedlejší účinky.

Je to svinstvo, jako jakákoli čistě gestagenní HAK.

PETULA (Út, 27. 10. 2009 - 17:10)

Ahoj Silvie,ja to bohuzel vim,doktorka mi rikala,ze mluvila s dealerkou firmy,prý mam smulu,mam to dýl nez rok.ALE chystam se napsat dopis ve kterem uvedu ,ze jsem nemohla telisko reklamovat drive,protoze jsem netusila,ze to padani vlasu je od toho-cca 1/3 jich je pryc ( a to mi zadný penize nenahradi)-snad dorostou.Bolesti zad zacali plížive cca pred 1/2 rokem,postupne se to zhorsovalo a zase me ani ve snu nenapadlo ,ze to muze byt od toho,az kdyz se pridalo pobolivani v podbrisku.Kdybych byla jedina O.K. beru to,ale jak jsem psala cca 30% mi pripada fakt dost a MUSI to byt uvedeno ve vedlejsich ucincich.Nechci to zakriknout,ale citim bolest v krizi tak o 20% meně a to dnesni krvaceni s tou MIRENOU musi taky souviset,jsem odhodlana bojovat.

silvie (Út, 27. 10. 2009 - 16:10)

Ahoj Zito,pred vyndanim me...Ahoj Petulo,stu tady tvoje prispevky a rada bych ti napsala, jak je to s vracenim penez u mireny.Vraceni penez totiz zajistuje tvuj gynekolog s vyrobcem mireny.Vec se ma asi takto:Pokud se telo nezzije s mirenou do pul roka,mela by uzivatelka mireny okamzite nastivit sveho dr.ten provee ultrazvuk,zda je mirena na spravnem miste, vylouci zanety,muze nastolit doplnkovou lecbu.Pokud ani toto nezabere,zavola vyrobci mireny a ten uzna reklamaci za opravenou. a ted zajimava info:Penize vyrobce vraci v plne vysi,to kolik ti nakonec dr vrati je tedy na nem.Jenze nevim,zda mas jeste narok na vraceni penez,kdyz jsi mela mirenu vic jak pulroku.Vim,neni to nic prijemneho,jsou proste zeny,kterym mirena sedne,a pak ty,kterym nesedne.kazdy proste reaguje jinak.

PETULA (Út, 27. 10. 2009 - 15:10)

Ahoj Zito,mela jsem ji 1 rok a 2 mesice.Dnes mi take doktorka rikala,ze s ji zenský davaj docela dost a ze jsou spokojený.Ale bohuzel ja si myslim ,ze urcité komplikace se fakt projevi az po delsi dobe a treba ty zenský nejaké problemy maji,ale nespoji si to s antikoncepci,na gyndu nejdou a litaj po jiných doktorech,protoze,jak jsem psala,prectou si letak,tam ta komplikace neni ,takze je jasný od Mireny to nebude.Koukni na tu zahranicni diskuzi,fakt zajimavý počtení.Nechci ,aby to vyznelo ,ze kazdeho odrazuji,nekomu sedne,nekomu ne a my jsme ta druhá skupina.:-)

zita (Út, 27. 10. 2009 - 14:10)

Petulo,prosim te jak dlouho jsi mela zavedenou mirenu??Mi doktor totiž řekl,že všechny jeho pacientky jsou s mirenou spokojene.Což mi připada divne a ja se potom ciim jak exzot.A taky mam strach,že přibiram a prsa mam o 2 čísla větší.

PETULA (Út, 27. 10. 2009 - 14:10)

Ahoj Zito,pred vyndanim me trochu bricho pobolivalo a hlavne zada-dole v križi ,doktorka me prohlidla a rekla ,ze je vse v poradku a jestli to nejsou plotýnky,tak jak blbka letim za obvodnim,ten napsal rehabilitace,efekt nula.Podle me ,me doktorka mela poslat na ultrazvuk-nikdy jsem tam s Mirenou nebyla.No a asi 2 týdny na to jsem se rozhodla si ji nechat vyndat-hlavne kvuli vlasum (po precteni prispevku na serveru, ale tom zahranicnim ,jsem zjistila cca 30% ma problemy s padanim vlasu,pribíranim,bolestma zad,deprese...atd.Na svoji doktorku se nezlobim,ta si precte stejný letak jako ja a je tam polovina vedlejsich ucinku.Jeslti mi dost priznaku ted ustoupi,jsem rozhodnutá napsat výrobci,ze chci svoje penize zpet,ze nejsou uvedeny vsechny vedlejsi ucinky a popripade ho odkazat na ten server,ze nejsem jediná!A to nemluvim o 2500,- kč,utracených za Revalidy,Nutricapy a pod.

zita (Út, 27. 10. 2009 - 13:10)

Ahoj Petulo to jsi mě pěkně postrašila s tou mirenou.Stím hematommem a měla jsi před vyndáním nějaké boleti?Já mám mirenu skoro rok a měla jsem taky cystu.Tak doufám,že nic horšího mě nepotká.Ale jak to tu čtu tak jsou tu jen samé negativní články.To je hrůza a tolik peněz to stálo.Doktor to jen vychvaloval a řek at si přečtu výborné ohlasy na internetu.Jenže před půl rokem jsme ještě neměli zavedený.Ale kdybych ho tehdy měla a přečetla si tyhle články asi bych si mirenu nedala zavést.

PETULA (Út, 27. 10. 2009 - 11:10)

Ahoj holky,tak jsem dneska byla na vyndaní teliska.Bolely me zada,silene padaly vlasy...no bylo toho vic.Vyndani vubec nebolelo,ale pak prisli silený bolesti hlavy,unava,zimnice a hlavne jsem sla na zachod a s prominutim plná misa krve.Volala jsem doktorce a ta rikala,ze to vypada ,ze telisko zadrzovalo hematom a ten po vyndani teliska prasknul.Tak jsem rada,ze jsem dala MIRENU pryč!Ted jenom doufam,ze se mi zastavi padani vlasu.Mela jsem ji rok a 2.mesice,kdybych narazila na ten zahranicni server drive,viz.odkaz- muj minulý prispevek,nechala jsem si ji vyndat driv,ale kazdý mi rikal ,ze ty moje problemy nemuzou byt od toho,no jsem si jista ,ze ten hematom(nebo co to vlastne bylo) mi taky zpusobila Mirena.

Hanka (Po, 26. 10. 2009 - 19:10)

Ahoj holky,protoze me stale...Ahoj, Mirenu mám šestý rok(pětiletý cyklus a jeden rok mám další) , vše vypadalo dobře a tak jak jsem čekala, až na jedno. Dnes při ultrazvukovém vyšetření mi našli cystu na vajčníku 6cm velkou, a prý to bývá následek
téhle antikoncepce, tohle vědět, tak si ji nikdy nenechám zavést! Bohužel o ničem takovém mi nikdo nic neřekl. Tak pozor na to!

siva (Ne, 25. 10. 2009 - 15:10)

Milá Sivo, píšeš, že vlákna...u gynekologa jsem byla, řekl mi, že pokud vlákna zkrátí ještě více, zajedou zcela dovnitř a po 5 letech bude třeba malého operativního zákroku v anestezii charakteru abraze, aby se tělísko dalo vyndat, do toho se mi moc nechce... ale ještě to nevzdávám

PETULA (Ne, 25. 10. 2009 - 14:10)

Ahoj holky,protoze me stale padaji vlasy-silené,zacali me bolet zadat..atd.patram na googlu,nasla jsem zajimavou diskuzi ,je to vlastne o tom ,ze bylo hodne moc nespokojených uzivatelek a nektere z nich dokonce podepisuji petici na protest uzivani Mireny.Jen chci podotknout,ze nechci nikoho odrazovat od zavedeni,proste nekomu sedne ,nekomu ne.Tak nez se po ni rozhodnete,pocitejte i s mozmými nezadoucimi ucinky.Pokusim se vlozit odkaz http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=cs&sl=en&u=http://www.thepetitionsite.com/1/mirena-awareness%3Fpage%3D22&prev=/search%3Fq%3Dback%2Bside%2Bof%2Bmirena%26hl%3Dcs%26lr%3D%26sa%3DN%26start%3D10&rurl=translate.google.com&usg=ALkJrhix9fCmzpy3axVbZ_MDnL1SWtLMgQ

silvie (Út, 20. 10. 2009 - 15:10)

Ahoj , mám Mirenu rok a dva...Nekomu mirena zkratka sednout nemusi:(Aby se telo s mirenou zzilo trva udajne az sest mesicu.Pokud ani po teto dobe zena neustale krvaci nebo ma jine problemy, mela by jit k doktorovi ,ktery udela vysetreni,zda je mirena na svem miste, vylouci zanety, popripade nastoli nejake leky.pokud ani toto nezabere, dr vola vyrobci mireny, ktery uzna, zda je reklamace opravnena ci nikoliv.Pokud reklamace probehne ve vas prospech, mohou vam byt vraceny penize.To kolik vam vrati, je ciste na gynekologovi.Jinak si ale nejsem jista, zda se penize vraci az po tak dlouhe dobe.

silvie (Út, 20. 10. 2009 - 15:10)

Ahoj, Mirenu mám od dubna,...Vim,ze mirena se nedoporucuje zenam se senzitivnejsi pleti,ale ty pises, ze jsi nikdy problemy s pleti nemela, vid..tak uvidis,co zmuze doplnkova lecba.Kazdopadne drzim palce.

karin (Ne, 18. 10. 2009 - 18:10)

Ahoj , mám Mirenu rok a dva měsíce . Ze začátku to bylo fajn , trochu jsem pět dní špinila a dobrý . Bohužel špinění se prodlužovalo na osm dní , občas více krve a také předmenstruační bolesti .V září se to zhoršilo , měsíčky jsem dostala po 15 dnech a taky 15 dní špinila a občas krvácela . Teď čekám, jak to bude tento měsíc probíhat a pak jdu k doktorovi.

PETULA (Ne, 18. 10. 2009 - 18:10)

Ahoj, Mirenu mám od dubna,...Ahoj,ja krvacela cca 9.mesicu,ne stale ,ale casto ,pak to preslo ,ted spinim cca 2.dny 1x za 2.mesice.Taky mam mastnejsi plet ,vlasy musim mýt temer ob den a hodne mi padaji-padaly mi uz pred MIRENOU ,ale je to ted horsí,bohuzel Revalid...atd nezabraly,ted beru pouze Methionin a take nic,gynekolozka mi tvrdi ,ze to neni od Mireny,ale ja o tom nejsem presvedcena,holky jestli mate take nekterá z Vas tenhle problem, napiste,kdyz nas bude vic asi to bude s Mirenou souviset.Kdyz uz se mi krvaceni po tak dlouhe dobe ustalilo a mam jen"problem s vlasy" je mi lito si ji nechat vyndat,spis tady na diskuzi(procetla jsem ji celou) jsou jine vedlejsi ucinky,nez padani vlasu.Diky predem.

Šárka (Ne, 18. 10. 2009 - 18:10)

Ahoj, Mirenu mám od dubna,...Milá Sivo, píšeš, že vlákna můžou být dlouhé a vadit při pohlavním styku partnerovi. To je ten nejmenší problém, Tvůj gynekolog Ti je na požádání zkrátí.

Šárka (Ne, 18. 10. 2009 - 18:10)

Ahoj. chtěla sem se zeptat...Milá Lenko, nikdy od zevedení Mirény jsem nepřestala krvácet. Mirénu mám od Dubna a jsem silně nespokojená, krvácím každý měsíc, což mi vadí a ještě jsem od té doby přibrala 10 kilo s čímž se nemůžu smířit a uvažuji, že ji nechám vytáhnout.

siva (Ne, 18. 10. 2009 - 17:10)

Ahoj, Mirenu mám od dubna, špinění asi dva měsíce po zavedení, nyní již jen zanedbatelné 4-5 dní v měsíci, takže pohoda, mám ale jiný problém. Asi měsíc po zavedení se mi začala rapidně horšit pleť se kterou jsem nikdy problém neměla, objevilo se akné nejdříve na zádech a později i na obličeji a po dalším měsíci se přidalo vypadávání vlasů. Takže jsem zakoupila Skinoren a Revalid a doufám v lepší zítřky. Počkám max. 3 měsíce a pak jdu od toho. Jo a pokud zůstanou vlákna příliš dlouhá, partner může mít problém taky, protože je může nepříjemně cítít.

Reklama

Přidat komentář