Reklama

Antikoncepční tělísko Mirena

jana (St, 4. 11. 2009 - 23:11)

Ahoj, chtěla bych se zeptat...mam mirenu sedm mesicu menstruaci mam pravidelne a dele cca 7-10 dni nekdy se pak jeste stava ze 4 dny jeden den nic 5 dni tyden nic a pak zase 3 dny strasne.Mimo jine me boli v podbrisku mam nevolnosti jak v prechodu a po sexu je to nekdy silene jako by vas nekdo bodal jehlou asi si to necham vyndat jen starosti a 7000 v haji

Marta (St, 4. 11. 2009 - 20:11)

No pravě nějaké pozitiva to má,ale i hodně nežádoucích učinku.Mirenu mam skoro rok.A po pul roce od zavedení se mi začaly projevovat negativa skoro v kuse me bolí prsa a poslední 2 měsice depese a bol.hlavy a váha mi začína jít taky pomalu nahoru.Hlavně,ze doktorka mi přímo řekla,že s téhle antikoncepce ještě zhubnu.A že všechny ženy jsou spokojene.Ony si asi jen vymyšlí,aby nemuseli vracet prachy.

IRENA (St, 4. 11. 2009 - 19:11)

Ahoj holky.mirenu mám 9měsíců.kvůli silnému krvácení.jež mi zapříčinilo chudokrevnost.Musím přiznat,že krevní obraz je po pěti letech v pořádku a taky se cítím líp po psychické stránce. Tím ale končí pozitiva.Menstr.mám slabou,ale nepravidelnou,někdy celý měsíc,a hlavně kdzž cvičí,nebo zvedám těžké věci. Prsa mě často bplí,že se nemůžu dotknout. Váha jde nahoru,moje dr.říká,že mám vydržet,protože jsem jediná,kdo si stěžuje.

marta (St, 4. 11. 2009 - 10:11)

Ahoj Jano.Mirenu mam taky kvůli hroznym bolestem při měsičkach,ktere se nedaly vydržet a to jsem doma! A taky vydržím dost hodně!Takže vím o čem píšeš.Mam 33 před tím mi pichali depo proveru několik let a ted mi zavedli mirenu.Měsíčky nemám to je fajn,ale mám neustále bolestivá prsa a začínám mít deprese a bolesti hlavy.Takže nevím co dělat.Doktorka taky mluvila že skusíme mirenu a potom mluvila o odebrání dělohy.S tím už se smiřuju,jestli nebude jiné vychodisko,ale celý život nebudu trpět při měsíčkach.A to vydžím hodně!A po styku by jsi neměla krvacet ani mít bolesti.To není normální!Držím ti palce at ti sedne.

PETULA (St, 4. 11. 2009 - 08:11)

Ahoj holky Mireňácké :-)Mám...Ahoj Jani,me si Mirena "sedala" 9.mesicu,bud krvaceni nebo spineni.Po sexu jsem teda problemy nemela.Minulý týden jsem si ji nechala vyndat.Silene me padaly vlasy-teda bohuzel jeste padaj,bolesti zad jsou pryc.Tak uvidis ,treba to chce cas a sedne si.

Jana (Út, 3. 11. 2009 - 23:11)

Ahoj holky Mireňácké :-)Mám mirenu měsíc a půl a bohužel nemám nic pozitivního.Stálé špinění střídavě s krvácením, týden po zavedení mykózu jak blázen.Neustálý tlak v podbřišku, jak před MS a hlavně po každém milování silné krvácení.Třeba jen hodinu, dvě, ale dost.Chuť na sex jsem ztratila hned od zavedení.Obrat o 180 stupňů.Mireně jsem hrozně věřila a doufala v ní, protože je moje poslední naděje - jinak děloha ven v 37letech.Na menzes bez MIRENY jsem si brala už i dovolenou.Nedolezla jsem do práce.Vydržím hodně bolesti, ale tohle byl masakr.Máte nějaké zkušenosti s krvácením i po šetrném styku?Dávám tomuto stavu 3 měsíce, protože si musí sednout, ale jinak půjde ven.

Martinka (Út, 3. 11. 2009 - 14:11)

Právě probíhá soutěž o nejchytřejší stát Evropy a zúčastnit se může každý! Stačí přejít na tuto adresu: http://cz.iq-test.eu/#246470 Po vyplnění otázek budete znát svoje IQ a to se započíta do soutěže! Tak podpořte svoji zem!

hanka (Út, 3. 11. 2009 - 12:11)

Hani ja mam mirenu od brezna...takže uplně stejné.Taky mi ta bolest vystřeluje do stehen.Mám to nárazově,třeba 1x za týden,krev,špinění,jde to pořád dokola.Už jsem otrávená.Prášky jsem brala od17let,ted mi je 30,mam 2děti.Takže asi zase začnu jíst prášky.Ještě se pořádně poptám u doktorky a pak napíšu.Ta kontrola léčiv není špatn nápad.

Pavla Konštacká (Út, 3. 11. 2009 - 10:11)

To opravdu nemáte nikdo...Dobrý den, náhodou jsem našla váš dotaz na tělísko, já ho mám již 2 roky a jsem naprosto spokojená, žádná menstuace, žádný výtok, bolesti, nemusím myslet na to vzít si prášek, vřele doporučuji

.. (So, 31. 10. 2009 - 22:10)

Dano, není to v pořádku... změň gynekologa

dana sedenkova (So, 31. 10. 2009 - 21:10)

jsem na tom podobně, mám od...je mi 33 let po druhe neplanovane dite, porod je planovany cisarsky rez, jsem si nechala zavest mirenu pres doporuceni gynekologa a ruzne informaci pres internetu ale po zakroku mne trochu boli v podbrisku a pri styku nekdy to trochu tlaci a boli ale je to velmi fajn, ze nemam menses. prosim o radu nekdo o tom neco vi, jestli je to v poradku, ze tak to pocitim a jestli je to vubec normalni, ze po mirene to musi takto byt? Pri kontrole u gyn. tak mirena sedi na miste.

zita (Pá, 30. 10. 2009 - 10:10)

Ahoj jerrynko.Mirenu budu mít skoro rok a nevím jak se dál rozhodnout.mam taky nějaké problémy už jsem psala,ale ted jak to tu čtu vůbec jsem si neuvedomila,že může být moje psichika zhoršena mirenou!Jsem podrážděná a histerická čím dál víc,bolí mě hlava.Doktrorka taky slibovala hory doly jak to nebude pasovat,že vratí peníze,ale ted si jenom vymyšlí ze to není z mireny,aby peníze nemusela vracet!!!!Je to hnusné a neseriozní jednání!První nalakaj člověka a potom jim to je uplně jedno a když si začneš stěžovat tak řeknou,že vsechny uživatelky jsou spokojený.Dokonce,že to má i sestřička a je strašně spokojená!!Síla.

Denisa (Pá, 30. 10. 2009 - 07:10)

Zdravím všechny, mám Mirenu 2 roky a jsem s ní strašně spokojená. Nemám menstruaci, sexuální život v naprostém pořádku a bolesti opravdu jen občas v podbříšku, pravděpodobně v době, kdy mají přijít moje dny. Takže z mojí strany mohu jen doporučit, jsem bez starostí. Jsem po dvou dětech a spokojená.

Marika (Čt, 29. 10. 2009 - 23:10)

Hani ja mam mirenu od brezna 2008 a jednou za cas trpim bolestma taky v podbrisku ktery az vystrelujou do stehna ale mensruaci nemam zadnou..Jinak jiny problem zatim nemam akorad sem posledni pulrok na nervy..Chytaj me takovy smutny uzkostny nalady,je to neprijemny a nevim jesi by to mohlo byt od mireny

jerrynka (Čt, 29. 10. 2009 - 23:10)

Ahoj Zito,pred vyndanim me...Milá Petulo a Zito, mám také velké problémy s MIRENOU!!!!!!!!!!!!!!!! Jsem už pěkně naštvaná!!!!!!!
Vše začalo tím, že pilulky žádné nesnesu, vyzkoušela jsem jich spoustu, tak mi moje dr. doporučila Mirenu. Je to prý perfektní a bezproblémová antikoncepce a kdyby s ní byly do jednoho roku přece jen nějaké problémy, tak mi vrátí 4tis zpět. Dr. mě upozornila, že jediný problém který může nastat je s menstruací. To měla pravdu....Sice bylo děsně fajn, že to mam jen třeba jednou za jeden a půl měsíce, ale přišlo to bez varování a třeba jen na půl dne a za tři dny zase. Tak jsem musela s sebou neustále nosit tampony, co kdyby...To, že manžel ,,nepíchal,, on mě, ale já jeho, jsme vyřešili zkrácením vláken. Pak jsem za ten rok přibrala asi 8kilo, byla jsem depresivní, hysterická, náladová, začaly mě růst chlupy na nohou, ty mastný vlasy mě došly až teď po přečtení vaší diskuze. Tak jsem po necelým roce šla k dr. vše jí řekla. Ona si na mě začala vymýšlet, že mi asi nefunguje štítná žláza, tu mam ale v pořádku, tak že máme někoho obézního v rodině, všichni včetně rodičů, prarodičů, tet, stýců atd váží 50 kg i s postelí, tak ,že už je mi přece přes 30, jsem po dvou dětech , tak prostě tloustnu ,pak jí došly slova. A nervní jsem prý z manžela. A že na tyhle problémy mě prý nikdo reklamaci neuzná a peníze nevrátí. Tělísko jsem si nechala minulé pondělí vyndat. Dr. říkala, že menstruaci dostanu asi za měsíc. Dostala jsem jí už ve čtvrtek, je další čtvrtek a já krvácím čím dál víc. Dřív jsem měla menzes 7dní, tak jsem čekala, že už budu dnes jen špinit, ale leje to ze mě jak z konve.Zítra jdu k jinému lékaři a také podám stižnost na dr. a zástupce firmy na státní úřad pro kontrolu léčiv a budu doufat, že se ledy pohnou. Na ten SUKL by jste se měly obrátit všichni komu slíbili vrácení peněz a teď se k tomu nemají. A nebo s tím aspoň pohrozit. Poradila mi to kamarádka, která pracuje ve zdavotnictví. Prý to na doktory platí....

pavla (Čt, 29. 10. 2009 - 14:10)

Ahoj, Mirenu mám šestý...jsem na tom podobně, mám od června, co mi mirenu zavedli takové bolesti v podbříšku a dokonce i při milování, mnohdy po něm i krvácím a teď se jen rozhoduji zda nechat, či zda vyndat...

hanka (St, 28. 10. 2009 - 20:10)

To není ani možné že to ma...mam mirenu 8měsíců.Bolí mi hodně v podbřišku,hlavně když to mám dostat.Už jsem byla na UTZ,jestli to tam mam OK, a vše bylo dobré.Lékařce jsem to řikala,že mi tam nikdy nebolelo,ona však tvrdí,že to Mirenou nemůže být.Ale já si myslím opak.

zita (St, 28. 10. 2009 - 16:10)

To není ani možné že to ma tolik vedlejších příznaku.Mě taky doktorka říkala,že všechny její uživatelky jsou spokojené.I když mě bolí v křížích tak to zatím nepřipisuji mireně,protože už mam problémy skoro 3roky a mirenu mam necelý rok.Ale jak už jsem psala předešle vzkazy tak kdybych to věděla dřív tak bych si ji nedavala.Holky,které nas čtete a mate mirenu a jste OK tak napište prosím.Zatím je to tu sama hrůza.

Gita (St, 28. 10. 2009 - 14:10)

Petulo, já jsem měla také problém s padáním vlasů při Mireně. Teď tři měsíce po vyndání se to hodně zlepšilo, ale ještě to není 100%. Stejně tak jako nezačaly padat ihned po zavedení, ale bylo to postupné zhoršování, tak stejné to bude i s tím zlepšováním.To, co Mirena způsobila za celou tu dobu se nemůže zlepšit během krátké chvíle.

PETULA (St, 28. 10. 2009 - 13:10)

Gito souhlasim s tebou,zada boli min ,ale urcite to chce cas,holky opravdu tu neni nikdo, komu padaly hodne vlasy,pokud ano ,kdy se to zacalo lepsit?

Reklama

Přidat komentář