Reklama

noční pomočování - enureza

Návštěvník (Ne, 13. 5. 2007 - 21:05)

Jak to řešíte vy?

Návštěvník (Po, 7. 5. 2007 - 17:05)

Při cestách máme vždycky odpočinek každou hodinu a dvě hodiny.

M (Po, 7. 5. 2007 - 08:05)

Všetko chápem ale ako to riešite pri tých cestách ? Čo mu na to oblečieš aby to nevyzeralo otrasne.

Martin (Ne, 6. 5. 2007 - 22:05)

Ale však víte... Jistota je jistota, a to potřebuje každý. I dneska mám problémy, ale to se spraví za dlouho.

Martin (Ne, 6. 5. 2007 - 22:05)

Je mi sice dost let, ale taky se mi nelíbilo ve školce na noc mít ty plínky, ale na noc je docela klidné. Z vlastní zkušenosti taky můžu říct, že pokud si o plenku řekne, tak proč ne? Pokud se mu nechce na záchod a jen stresuje, tak pro případ ty plenky. Tak to chápu já, ale není to jen tak!

bobika (Ne, 6. 5. 2007 - 13:05)

jasně míšo,tak to potom jo.u nás tedy je to trochu jiné on s tím problémy má jenom přes noc,takže na nějaké cesty nebo tak to už je nepotřebuje,jenom když teda jedem na dovolemou,nebo tak.jinak jsem se chtěl zeptat.píšeš,že když se teda kluk přestal počurávat ve 3 letech,tak proč je teda měl až do první třídy,to jenom tak pro jistotu?

bobika (So, 5. 5. 2007 - 21:05)

míšo!taky s tebou souhlasím,ale ty dnešní jednorázovky sice jsou taky dobré,ale pokud se má dítě naučit aby se v noci budilo samo,tak si myslím,že ty jednorázovky mu moc nepomůžou a mohlo by si na to taky zvyknout,proto jsem zastáncem těch obyčejných látkových,protože jedině tak aspon ucítí to mokro a potom ho to aspon probudí a tak se aspon postupem času naučí budit.je to sice můj názor,ale my to aspon tak doma ted řešíme.kluk ze začátku protestoval,ale pak se stím už smířil.

Monča (So, 5. 5. 2007 - 06:05)

Míšo, souhlasím s tebou. Je to velká pravda.

Jana (Čt, 5. 4. 2007 - 22:04)

Taky se nám počurávala holka je dobré kapat do nosu kapky adiuretin a dítě se přestane počutávat,za tímto problémem je vždycky v pozadí jiná nemoc počurávání je následek mi jsme dítě nechali natestovat a vylezla z toho alergie na potraviny kandida a chlamidie.Když se dítě počurává není to jen tak!

Monča (Čt, 5. 4. 2007 - 21:04)

náš desetiletý kluk se taky občas v noci počurá a nijak to neřešíme. Jen na spaní nosí plínu a nevadí to ani jemu ani nám, časem se to srovná. Navíc poslední dobou je to čím dál míň, do rána už vydrží docela často.

bobika (Po, 26. 3. 2007 - 14:03)

dobré odpoledne.my máme doma taky kluka,kterému je sice už 10let a který se počůrává,ale jenom v noci,má prostě tvrdší spánek a malou kapacitu moč.měchýře.ted se to sice trochu zhoršilo,proto má taky ted na spaní i plínu,ale ví že za to nemůže a určitě se to spraví.jinak jestli tu je někdo,kdo má doma taky tento problém,nebo ho už vyřešili,tak at mi prosím napíše na e-mail:jane.honzik"seznam.cz
jinak děkuji všem předem za názory a odpovědi

Eli (St, 21. 3. 2007 - 14:03)

to Matějová
Pokud měl syn komplexní vyšetření u urologa /nestačí jen UZ a odběry u dětského lékaře!/ a ten nic neshledal, pak by bylo vhodné ještě neurologické vyšetření s elektroencefalografií a pak i psychologické - i když tvrdíte, že je vše v pořádku, měli by to tihle odbornící posoudit. Navíc nikdy nevíme, jak to ll leté dítě nese, naopak, třeba si o tom potřebuje promluvit a někdy se to lépe říká lékaři než rodičům.
Lék tady nemůže nikdo s dobrým svědomím poradit, všechno není vhodné pro všechny a co třeba pomůže jednomu, může druhému uškodit.
Do prázdnin je ještě nějaká doba, stihnete to a pak se uvidí. Není to tak jednoduché, jako dát na angínu penicilin.

Návštěvník (St, 21. 3. 2007 - 12:03)

Ahoj, zkuste zajít s dítětem do nefrologické ambulance. Důvod jeho nočního pomočování Vám odborný lékař jistě vysvětlí. Pošle Vás na ultrazvukové vyšetření močového měchýře a předepíše vhodnou léčbu pro Vašeho syna. Měla jsem podobné problémy s mojí 9 letou dcerou, je asi tak rok na léčbě a vše je v pořádku.Doufám, že zkusíte odbornou pomoc, přeji Vám brzské uzdravení

s (St, 21. 3. 2007 - 09:03)

mám7 chlapce s downovým syndromem,v noci nosí pleny a je vždy počůraný.jinak je na tom psychicky na 3-5let,ale říkají že už by neměl.Nevím jak ho to odnaučit přes den sám chodí bez pomoci na záchod.jsem zoufalá.

Matějová (Pá, 16. 3. 2007 - 11:03)

Žijeme ve spořádané rodině. Jsme šťastni, Honzík má samé jedničky, rád sportuje , neposedí - daří se mu v každém sportu na co sáhne - pravděpodobně zdědil po tatínkovi, ale prý mých několika kamarádek i paní učitelky se určitě nejdná o hyperaktivní dítě - ty se chovají dle paní učitelky jinak. Na soustředění se mu to nestalo , protože 2 x právě kvůli tomu nejel, po třetí s klukama jel manžel (schválil mu to fotbalový klub - aby mohl jet i manžel) a tam se o něj staral , dával ho v noci na wc. Na tábor jsem ho právě kvůli tomu nedávala. A teď se ptám - potřebuji radu - nějaký lék, aby aspoň na to soustředění mohl jet. To, že některé děti se třeba na táboře nebo někde jinde nepomočí jsem slyšela ,ale nechci riskovat. Děkuji za každou radu - nebo kontakt na nějakého doktora.

Eli (Pá, 16. 3. 2007 - 10:03)

toMatějová
Nestalo se něco mimořádného, když byly synovi 3 roky? Šok, děs, úraz, úmrtí a pod.?
A stalo se mu to i na soustředění, nebo jinde na prázdninách? Některé děti se mimo domov nepomočí, např. na táboře, jiné ano.

Vašik (Pá, 16. 3. 2007 - 10:03)

Ahojky, jestli máte chuť se mě na něco zeptat ohledně počůrávání a plínek tak mi pište na Vendulka0"seznam.cz.
Já se počůrávám a musím nosit plínky pořád tak se mě můžete ptát na co chcete ohledně počůrávání. Odpovím úplně na všechno a popravdě.

Matějová (Čt, 15. 3. 2007 - 23:03)

Mám syna, v červnu mu bude 11 let. Vím, že se přestal bry počůrávat - tzn. v 1,5 už nenosil plínky. A pak, ale nepamatuji si přesně asi od 3 let to začalo. Je to na dlouhé povídání. Ale léky jsem mu nechtěla dávat - vedlejší účinky a krmit jej neustále lékama ?- byli jsme u bylinkáře - pil čaje z různých bylin, koupal se v droždí - po tři měsíce - nezabralo. Dávám ho každou noc , vždy hodinu až hodinu a půl po usnutí na WC , vyčůrá se a spí až do rána. Kdybych ho nedala, vždy se počůrá. Vůbec ho netrestáme, už to bereme jako, že to tak prostě je a že budeme muset čekat do puberty. Ale ono to jen tak v pubertě přejde? Vím, že jsou horší věci , ale opravdu nevím, jak synovi pomoci - ze zdravotního hlediska je naštěstí v pořádku - byli jsme na ultrazvuku, na odběrech . Nosní mandle má OK. Co se týče pitného režimu . Někdy , když se napil hodně , tak se nepočůral a někdy naopak, když nepil, tak se počůral. O pomočování se nebavíme, ani si z toho neděláme srandu, prostě se počůral , dáme vše do pračky a žijeme dál. Opět však uběhla nějaká doba, blíží se letní prázdniny a já se zamyšlím, jak bych mohla pomoci svému synovi aspoň, aby mohl jet na nějaký tábor nebo respek. na soustředění. Hraje fotbal, je kapitán , trenéři jej na soustředění chtějí, dva roky nejel vůbec, loni s ním jel manžel - klub to schválil ,ale tak to nebude povolovat do nekonečna. Samotného ho však nikde nepustím, protože vím, že by to pro něj byla veliká psychická újma, kdyby se o jeho pomočování dozvěděli kluci a posmívali se mu. Můžete mi někdo poradit nějaký lék nebo sand existuje nějaký budík nebo už opravdu nevím. Chce mi snad někdo říci , že když nasadím léky, nemusím jej budit a on se nepomočí? Zapomněla jsem říci jednu podstatnou věc - když ho dávám v noci na WC - hrozně tvrdí spí - dokonce se mnou mluví , ale vůbec o tom , že jde nebo že ho tlačím před sebou na WC neví. Děkuji za každou radu a pomoc.

Lenka (So, 3. 3. 2007 - 15:03)

Synovi pomohly na pomočování léky - Mictonorm. Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s enuretickým táborem, který organizuje psychiatrická léčebna.

Věrka (Po, 26. 2. 2007 - 13:02)

Jako dítě jsem měla problémy s nočním pomočováním. Bylo to nepravidelné. Nepomohly ani návštěvy u psychologa, léky, akupunktura či jiné dle mě lékařské experimenty. Strašně důležité je, aby to rodiče brali jako fakt a ne jako obtíž a dítěti se vysmívali. Myslím si, že je to hodně citové a pokud se dítě stydí, nevyléčí se. Já se počůravala občas skoro do 7třídy. Jak jsem se vyléčila? Jednoho dne mi došlo, že se mi ve spánku zdá, že jdu na záchod a tak čůrám, jenže to byl sen a ráno jsem se vzbudila mokrá. Když jsem se naučila tento sen ovlivnit, probudila jsem se a šla na WC. Sen byl tak skutečný, že to z počátku nebylo lehké. Teď je mi 28let a problémy už naštěstí nemám.

Reklama

Přidat komentář