Reklama

Co vede muze k tomu, aby podvadeli?

Resitel (St, 9. 7. 2008 - 10:07)

TO Mirabel: Te prvni, "upravene", nemusi partner zahnout proto, ze by nebyla "dokonala". Mozna ji zahne prave proto, ze je dokonala az moc. Jak moze exmanzelka, tak i soucasna parnerka pritahuji pozornost vsech muzu okolo. Dela mi samozrejme dobre, kdyz jsou tercem pohledu ostatnich. Nebo kdyz je na spolecenskych akcich fotografuji vic, nezli ostatni pritomne zeny. Proste typicke vampky:-) Ale to neznamena, ze bych mel nebo mam oci jen pro ne. Nekdy pozornost pripouta zena nebo divka, ktera asi neni obecne pritazliva nebo se skvelou postavou. A prece z ni neco vyzaruje. Takze skutecne neexistuje nejaka obecna obrana proti nevere. Duvody, ktere mne poutaly k manzelce nebo mi ted poutaji k partnerce, ale nemely skoro nikdy nic spolecneho se vzhledem nebo pozornosti okoli. Vzdy se jednalo o spolecne prozitky, souzneni... Nevim, jestli jsi nekdy zazila pocit jako telepatii, kdy chces neco rici nebo na neco reagovat a partner to vyrkne ve stejnou chvili a vyresite to unisono. Proste v tom vidim nejvetsi barometr vztahu. To souzneni nekdy i beze slov:-)
Takze treba i ten moula, co se drzi te smudly s ni zaziva podobne rezonance a u ostatnich, atraktivnejsich a upravenejsich, zen je nikdy neprozil. Ale muze to byt i neco uplne jineho, kdo vi... Mluvim jen z vlastni zkusenosti:-(

Návštěvník (St, 9. 7. 2008 - 00:07)

Chlapi nejsou schopni být struční.

zuzka (Út, 8. 7. 2008 - 21:07)

to resitel:neda mi nereagovat na niektore tvoje slova... pises,ze tvoja manzelka je atraktivna a preto chape tvoje potreby alebo nieco v tom zmysle... ja si myslim jedine to,ze necakala kym ju ty vymenis za lepsi model a ona si uzivala daleko davno pred tebou... a preto ju tak netrapi... ;-)))

Evinka (Út, 8. 7. 2008 - 21:07)

Mě zas muži.

Táák, skončila (Út, 8. 7. 2008 - 16:07)

a milá Mirabel a spol, ukončete debatu a upalujte domů:-).

Táák, skončila (Út, 8. 7. 2008 - 16:07)

a milá Mirabel a spol, ukončete debatu a upalujte domů:-).

Jarda (Út, 8. 7. 2008 - 16:07)

Mně k tomu vedou ženy,nic víc nic mín.

milos (Út, 8. 7. 2008 - 16:07)

ano, spravne si ma pochopila. Mylel som to tak....

Mirabel (Út, 8. 7. 2008 - 15:07)

To Milos: tak nevím, jestli jsem Tě teď správně pochopila, řekl bys to partnerce, aby se eventuálně mohla rozhodnout, jestli dál chce setrvávat ve vztahu s člověkem, který ji zradil? Pokud ano, je to od Tebe vůči ní čestné jednání a vyžadovalo by od Tebe obrovskou odvahu. Já bych se možná na manželovu nevěru koukala taky jinak, pokud by mi to přiznal s pokorou, omluvou a tím, že třeba jen ulítnul a že toho lituje. Jeho přiznání zavánělo spíš tím, že já z toho dělám děsnou vědu, že si nemám na co stěžovat, tak ať jsem zticha. Máš pravdu, žít vedle člověka, který mi zahybá a vědí to všichni okolo, to pak musí být taky strašná rána, když se to proflákne. Tak teď nevím. Já jsem zažila nevěru partnera z té stránky, jak jsem psala, kdy jsem si připadala spíš jako hadr na podlahu, takže jsem byla nakonec ráda, že ten vztah skončil.

milos (Út, 8. 7. 2008 - 15:07)

to Mirabel:
chapem asi preco mas taky pohlad na vec. Prezila si nieco a stavias sa k tomu preto tak. Ja som to myslel tak, ze keby som podviedol, zranil a sklamal partnerku, nemam ziadne pravo sa jej pozriet do oci.Priznal by som sa a uchranil by som ju tym od toho, ze by zila zvysok zivota vedla cloveka, ktory jej klame.
Pises, ze keby si sa tu neveru nedozvedela, boli by ste este spolu. To by Ti bolo fakt lepsie? Ked nevies o nevere partnera, to este neznamena, ze sa nestala! Mozno cele okolie by vedelo, co tvoj partner robi a Ty by si si spokojne zila vedla neho? NIE, podla mna si spravila velmi spravne...

To Resitel:
NIE, nemozem s Tebou suhlasit. Prioritou spravneho muza ma byt cestnost, uprimnost ale hlavne, a to by som chcel zdoraznit - ZODPOVEDNOST. Je vesele, ako sa vracias hlboko do minulosti az k haremom a stadam. V dnesnej dobe sa zije v rodinach a tym padom mas pravdu, chlap by sa mal predvadzat, mal by dobyvat a najst si tu partnerku, s ktorou si chce zalozit rodinu a vychovavat potomstvo. No a tu vstupuje do hry zodpovednost voci svojim detom.
JUUUUUJ pekne Ty pises pre Mirabel, ze chudak muz je cely zivot tlaceny do nevery... myslim, ze rovnako tak si to mozu povedat aj zeny, lebo ako sa odvolavas na prirodu - zena je od prirody nastavena tak, aby sa snazila nazbierat spermie od co najkvalitnejsieho samca... :-)))
Skutocneho muza s velkym M si myslel ako muza s velkym ...? tak to Ti mozem povedat, ze v tom to nebude...:-)))))) To su len take obranne frazy, ze chudak muz, on za nic nemoze, lebo bol zakerne vlakany do narucia skusenej zvodkyne... Lebo niektori chlapy aj vedia co chcu, su zodpovedni a nezakomplexovani. Nepotrebuju si dokazovat svoju muzskost skusobnymi jazdami... a niektori prave naopak...:-)))

Mirabel (Út, 8. 7. 2008 - 14:07)

To Resitel: Tak já se asi dám na tu roli svůdkyně :-)
Víš, co mě třeba jako ženskou docela deptá? Nebo spíš to nechápu. Máš ženskou, normální, pečující o sebe, pěknou, žádnou stíhačku, relativně tolerantní atd. atd. A chlap jí zahne. Příčiny a popudy k tomuto jednání jsme tu už myslím rozebrali dostatečně. Ale co mě nepřestává udivovat je to, když vidím ženskou (a znám jí, takže to není jen teorie) tlustou, neupravenou, neučesanou, nenalíčenou a ani na domácnost a výchovu dětí by moc pyšná být nemohla, a ten její jí nezahne a nezahne. Kouká na ní jako na svatý obrázek a já nikdy nad tím nepřestávám vycházet z údivu. Ale to asi nebude ten chlap s velkým M, jak jsi o něm psal, viď.

Resitel (Út, 8. 7. 2008 - 14:07)

To Milos: Precetl jsem si Tve:
"jesitnost zien je jednoducho snaha pacit sa, mat komfort a rodinne stastie.Muzi (teda myslim tym lovcov a neustalych skusobnych jazcov), si naopak stale musia dokazovat nieco a mozno dohanat nejake komplexy...neviem, na sebe to necitim."

Myslis si, Milosi, ze priority zen jsou tedy i priority "normalniho" muze?! Vzdyt muz je primo prirodou predurceny dobyvat, predvadet se .... a na zene je zase dat mu k tomu prilezitost, vybidnout ho, povzbudit ho... Kazdy normalni muz by mel byt prece motivovan byt vudcem stada...a kazda zdrava a normalni zena by mela byt motivovana se k nemu do jeho haremu dostat a ziskat postaveni prvni damy. Ze to v krestanskych dejinach nejakou dobu "navenek" bylo komunikovano jinak, je jina kapitola. V poslednich desetiletich se i diky volnemu trhu "se vsim" veci a role vraci do prirozenych, prirodou definovanych, koleji. A prave proto je vic never, volnych svazku, trpenych paralelnich vztahu...a samozrejme upada vyznam celozivotnich svazku a i rodiny. Na tom nic nezmenis. Trend je jednoznacny:-(

To Mirabel: Ona je "nevera" a "Nevera". Jedna je o zvedavosti, chuti si zkusit neco jineho, noveho... Ta druha je o neuspokojeni v soucasnem vztahu resp. o tom, ze Ti neco u soucasne patrnerky vadi nebo nevyhobuje. Te prvni nevere se da tezko branit. Muz je proste tezce celozivotne svadeny a do ni tlaceny. A zalezi jen na nem a sikovnosti a neustupnosti svudkyne, kdy a na jak dlouho podlehne.
U te druhe nevery je to ale o jeho soucasne partnerce a schopnosti sebereflexe. Tam se da leccos zachranit.
Shrnuto a podtrzeno: Skutecneho muze s velkym M obvykle neudrzis ani parem volu, kdyz se dostane do rije nebo je vlakan do naruce zkusene svudkyne. Na druhou stranu to nemusi byt nikdy definitivni a nevratne. Proto se i dost muzu vraci k predeslym parnerkam a pak jsou jejich vztahy o to pevnejsi. Je to takovata zkusebni jizda v jinem aute, jak by si to asi prirovnali chlapi mezi sebou:-)

Mirabel (Út, 8. 7. 2008 - 13:07)

To Milos: no já už jsem zažila právě v předešlém vztahu to, že mi partner byl nevěrný a abych Ti pravdu řekla, bylo by mi líp, kdyby mi to nikdy neřekl, kdyby se nepřiznal. Možná bychom mohli zůstat spolu. Tím, že se přiznal, tím začal konec našeho vztahu. Už jsem to nikdy nedokázala překousnout. Možná to bylo i jeho stylem přístupu k dané věci: "no, tak jsem si vrznul jinde, o co jako jde, vždyť Tě neopouštím". Žádná omluva ani vysvětlení, proč se to stalo, jestli je něco špatně v našem vztahu apod. Navíc tím, že se přiznal, hodlal svůj mimomanžeský vztah "legalizovat", abych se nemohla ptát, kam jezdí. Kdyby se můj současný partner k nevěře taky přiznal, tak vím, že to ve mě bude hlodat a hlodat, až se náš vztah taky rozpadne. Možná je to tím, že nedokážu odpouštět, takže možná je chyba ve mě :-). Každopádně by tak moc zradil mojí důvěru, že by pro mě fakt bylo lepší kdyby zatloukal, zatloukal, zatloukal.
Jinak, neříkám, že svému současnému partnerovi vyloženě nevěřím a že se denně užírám, kdy mi zahne. Ale taky nemůžu říct, že bych za jeho věrnost dala ruku do ohně. Prostě tak nějak podvědomě jsem možná v duchu připravená, že mi zahne a to příjemné překvapení možná bude to, že se o tom nikdy od nikoho nedovím. Je to možná naivní a hloupé, ale po zkušenosti už nemůžu říct, že partnerovi věřím na věrnost až do smrti, protože takhle slepá jsem byla v prvním vztahu. Tak hrozně jsem manželovi věřila, že právě ta přiznaná nevěra byla pro mě šok, blesk z čistého nebe. Právě proto jsem taky psala, že závidím Tvé ženě, že Tě má, protože takhle přesvědčeného a oddaného chlapa je asi těžký najít. Přeju Ti ať Ti to vydrží a Tvoje žena ať si Tě hýčká :-)

milos (Út, 8. 7. 2008 - 13:07)

Mirabel:
podla mna "Uzlovske" - zatloukat, zatloukat,zatloukat v sebe nesie riziko, ze sa vzdy najde niekto, kto priatelsky pomoze k prezradeniu. Preto je lepsie uprimne a zodpovedne priznat ked sa "nieco prihodi".

Ako zistis to prijemne prekvapenie? kedy?
Zit vo vztahu tak, ze uz vopred partnerovi neverim musi byt velmi ubijajuce...

Mirabel (Út, 8. 7. 2008 - 12:07)

Ještě chci doplnit k předešlému, nemyslela jsem to tak, že jsou všichni muži a ženy takoví,jak jsem to psala. Myslím tím někteří muži a některé ženy :-))

Mirabel (Út, 8. 7. 2008 - 11:07)

To Resitel: napsal jsi to hezky, máš pravdu v tom, že již od pravěku byl muž a žena nastaveni na jiné role a myslím si, že to je možná i to, co právě chlapi i v současnosti pořád žene k tomu, aby hledali nové a nové samičky, kterým by předvedli,že jedině jejich genetická výbava je ta nejlepší. I to o těch ženských jsi napsal trefně, je to pravda, že zatímco chlapi si většinou budují kariéru v práci a předhánějí se jeden před druhým a loví nové atraktivní partnerky, ženský zas touží mít co nejkrásnější barák, domácnost, nejmodernější vybavení kuchyně, nové šaty, boty, účesy a chlapa, který by je zajistil až do konce života. A je i pravda to, že chtějí vzbudit mimo obdivu mužů i závist jejich žen (a i ostatních jiných žen). To jak jsi to napsal, má hlavu a patu a je v tom velký kus pravdy. Akorát se prostě člověk těžko smiřuje už dopředu s tím,že by mu ten jeho mohl zahnout. I když asi razím podobné heslo,jako Tvoje současná partnerka - nevěřím mu už předem na 100% a pak mě možná příjemně překvapí. Lepší než mu slepě věřit a pak se hrozně divit. Ale to ze mě mluví moje zkušenost z předešlého vztahu :-(
Já mám asi větší strach než z nevěry z toho, že se ta jeho nevěra provalí, že na ní přidjdu nebo že mi to nějaká dobrá duše poví.

milos (Út, 8. 7. 2008 - 11:07)

to Mirabel: vdaka za pekne slova.

to Resitel:
:-)))) ubezpecujem Ta, ze som v zivote netuzil mat mercedes, ani jaguar, ani... svoje prirovnanie som myslel len VELMI obrazne a tykalo sa porovnania kvalit. Neriesim, ci znalci na konkretnu znacku tvrdia to, ci ono. V beznej komunikacii sa pouziva slovo mercedes ako nieco kvalitne a TOP. Tolko k autam.
To, co uvadzas ako jesitnost zien je jednoducho snaha pacit sa, mat komfort a rodinne stastie.Muzi (teda myslim tym lovcov a neustalych skusobnych jazcov), si naopak stale musia dokazovat nieco a mozno dohanat nejake komplexy...neviem, na sebe to necitim.
To, ze vacsina parov nema na sklonku zivota vela dovodov k vzajomnej komunikacii je prave to, o com pisem....ved treba zit tak, aby sme partnerovi neublizovali,vazit si jeho doveru a nesklamat. Ked ale niekto radsej partnera(ku) jednoducho upgraduje, nemoze cakat, ze v starobe bude mat s kym komunikovat.... uz nebude take lahke nieco upgradovat..:-)))
Slovne spojenie "zivotna partnerka" neznamena nejaku kratkodobu skusobnu jazdu...
Nuz zeny, ktore musia cestovat na dovolenku radsej s kamaratkami su asi prave tie, ktore niekto....mozno sklamal, zranil, upgradoval. Ty by si sa tiez rad zabaval a dovolenkoval s partnerkou, o ktorej by sa vedelo, ze Ti nasadila parohy, nie? :-)))
Svet je dnes moderny, v mnohych veciach jednoduchsi, a preto su zeny emancipovanejsie a uplne v pohode Ti mozu robit to, co robis Ty im.... takze upgrade caka raz aj Teba... :-))

A co vede vlast (Út, 8. 7. 2008 - 10:07)

aby diskutovali tady na doktorce? To by mě zajímalo možná víc.........:-)

Resitel (Út, 8. 7. 2008 - 10:07)

To Milos: Jak je videt, asi jsi mercedes zatim nemel, jen po nem touzil a vzival se (do pocitu jeho majitele. Muzu Te ubezpecit, ze mercedes neni uplne tou posledni latkou na nasem konzumnim zerbicku uspesnosti:-( A prave proto existuji "zkusebni jizdy", abys i jako majitel mercedesu nemusel pouze pokukovat po jinych, prestiznejsich znackach, ale mohl si je i "ozkouset"...a porovnat s Tvym mercedesem. Znalci dokonce rikaji, ze konkretne mercedes je prave jen ta "nalestena bida". Ale vzdalme se od aut:-)
Stejne jako jsou chlapi jesitni, co se tyce aut, partnerek a hodinek, tak zeny jsou jesitne, co se tyce jejich ucesu, bot, deti, zarizeni domacnosti a pod. Bohuzel (nebo bohudik?), zeny vetsinou jako duvod, aby se snazily neberou zajem muzu, ale zavist svych zenskych souputnic resp. sokyn. Vyplyva to z velke casti z puvodnich roli: Muz se honil nekde po krajine, aby zajistil obzivu sobe, sve partnerce a potomstvu a zena cekala v tabore nebo v jeho oblizkosti a schranovala obdrzene tributy od muze. A soutezila s ostatnimi zenami v tom, jak velke hnizdo vybudovala a jak ho nakraslila. Muz misto toho chtel mit rychle zbrane (auta...), obdiv zen s nimiz prisel do styku i v cizich taborech a komunitach. Pokud usoudil, ze jiz puvodni hnizdo zabezpecil a s partnerkou naplnil svoji zivotni ulohu, rad se dal k disposici i jine - mladsi - partnerce.
Zduraznujes "konec zivota". Myslim si, ze jsem dobry pozorovatel a vsiml jsem si, ze vetsina paru nema ve stari mnoho duvodu k vzajemne komunikaci. Proste ziji vedle sebe jen ze zvyku a obvykle si jsou i na nervy a dokonce si radi delaji detinske naschvaly. Bohuzel nebo opet bohudik, jak to presne napsala Mirabel, ke stari je vzdy prehrsel zen, ze kterych si muz muze stale dokola vytahovat dalsi a dalsi zivotni partnerky. I ve velmi pozdnim stari je previs (nejen diky dobe biologickeho doziti) zen, ktere hledaji parnera nad muzi, ktere by take touzili po partnerce. Proste muzi to maji den ode dne na "trhu" partnerstvi lepsi a lepsi:-)
To Mirabel: Castecne jsem se uz snazil odpovedet i Tobe v casti pro Milose. Trefne jsi to napsala, ale partnerske mechanismy jsou jine. Jinak by nebylo tolik zen, ktere musi cestovat na dovolenou nebo za kulturou jen s kamaradkami a tolik muzu, kteri si vystaci sami pri rybareni, sportu, zahradkareni nebo jinych hobby a po zenske spolecnosti ani nevzdechnou. A tak je zastupuji jini muzi, kteri si ten previs poctu zen k mani, vychutnavaji a uzivaji si to. Celozivotne. A opakovane. Je to proste fakt. I starsi zena si muze poridit mladsiho milence nebo parnera, proc ne? Obvykle ale neni nikdy celkove tak satisfikovana, jako muz, ktery ma mladsi parnerku. Je to proste tak v prirode nastavene. Krasa internetu je v tom, ze si tady nemusime omilat (korektne pozadovana) klise, ale v anonymite muzeme veci probirat takove, jake jsou:-)

mirabel (Út, 8. 7. 2008 - 09:07)

To Milos: závidím Tvé ženě, takovýho chlapa bych taky chtěla :-) Jinak jsi to napsal moc trefně, já to tak neumím, ale mluvíš mi z duše.

Reklama

Přidat komentář