Reklama

Co vede muze k tomu, aby podvadeli?

Pro I. (Čt, 10. 7. 2008 - 11:07)

Ale vzdyť přece nemusíš o ničem vědět a ty ponožky mi budeš s láskou prát dál, o vaření ani nemluvě!

I. (Čt, 10. 7. 2008 - 10:07)

Když jde někdo do vztahu s tím, že bude podvádět, tak si musí najít protějšek, kterému to nevadí, nebo který se chová stejně.
Vařit a prát špinavě ponožky někomu takovému - ne. Když někdo chce a potřebuje rozsévat sémě mimo vztah, tak ať žije sám a může si dělat co chce.
Mě přijde normální ovládnout pudy pro člověka, na kterém mi záleží.

Katka (Čt, 10. 7. 2008 - 09:07)

Co vede muze k tomu aby podv

Resitel (Čt, 10. 7. 2008 - 09:07)

To Mirabel: Jo, samozrejme mas pravdu, zeny jsou daleko, ale daleko citovejsi, nezli muzi. A proto i ten rozdilny pristup k nevere. A to nepochopeni zen pro neveru muzu. Muzi s chapanim nevery zen problemy nemaji a proto je obvykle daleko razneji dokazi resit a tim padem i, se sdilenymi "muzskymi" zkusenostmi, jim klast prekazky v podobe durazne prevence. Zpocatku na kazdem pocatku mych rannych vztahu jsem tapal a vzdy jsem nasel zkuseneho muzkeho mentora, ktery mi poradil, jak divku nebo zenu zvladnout. Muzum k tomu staci par vet nebo vyrazu a maji vztah pod kontrolou a jsou v nich spokojeni. Zenam obvykle nestaci ani stahodiny v kavarnach a nad dvojdeckami s kamaradkami a stale a stale dokola resi vztahy, ve kterych jsou diky sve vyssi citovosti a citlivosti oproti muzum stale nespokojene a nespokojene.
V nejake pisni se zpiva: V lasce vyhrava, kdo miluje mene... Asi jsme, jako muzi, na tom tedy lepe a vitezneji:-)

Mirabel (St, 9. 7. 2008 - 17:07)

To Resitel: neměla jsem možnost se teď na diskusi kouknout, tak reaguji až teď. V podstatě moje myšlenky vyjádřil trefně Miloš a ani jsi mě svým názorem příliš nepřekvapil. Čekala jsem nějakou takovou odpověď. Bývá to bohužel velice často, že muž sám ženě naznačí, ať nespoléhá na to, že ona bude tou jedinou v jeho životě, zároveň jí ale dosti důrazně vysvětlí, že její nevěra je naprosto nepřípustná. Žena nevěru cítí jako obrovské zklamání a ublížení ze strany partnera, muži naopak nevěru od partnerky nesnáší z příčin úplně jiných - byli by vystaveni posměchu a pošklebkům ostatních mužů a to je něco pro ně naprosto nesnesitelného. Takže oni ani tak netrpí bolestí z podvodu milovné osoby, ale z toho, že dostalo pořádnou ránu jejich mužské ego.

milos (St, 9. 7. 2008 - 16:07)

To Slunicko:
:-) dakujem
To Resitel:
ved Ti to neberiem... je to o hodnotach....
Ubezpecujem Ta, ze aj ja budem mat na co v starobe spominat a predsa nemusim nikomu klamat a nikto ma nikdy nemusi kryt. :-))

Resitel (St, 9. 7. 2008 - 16:07)

Jak pise Slunicko, jsi opravdu uzasny a neuveritelny. Mam vedle sebe a okolo sebe partnery, kolegy a kamarady ruznych vekovych a socialnich skupin. A presto s temi, se kterymi se znam blize, casto probirame ruzna galantni dobrodruzstvi a navzajem se v nich podporujeme a kryjeme. Neznam ani jednoho, ktery by nejaky romanek nemel nebo dalsi neplanoval.
A stejne jen pramalo tech avantyr se prolakne k manzelkam a pritelkynim. Na druhou stranu, ani moje pritelkyne si nedela o me nejake zvlastni iluze. Vzdy mi jasne naznaci, kdy se vraci ze sluzebni nebo soukrome cesty, aby mi nevystavila prekvapku. A stejne tak se chovam i ja. Co oci nevidi, srdce neboli. Bohuzel, bydlime ve ctvrti, kde je vse jak na dlani, takze ani takova ohleduplnost partnera neni velkym ulehcenim. Ale lepsi neco, nezli nic...:-)

Sluníčko (St, 9. 7. 2008 - 16:07)

Miloši, klobouk dolů před tebou :-) Velmi mne potěšilo, že takoví muž jako jsi ty existují.
To je úžasné, až neuvěřitelné...
Takového jako jsi ty bych chtěla poznat.

milos (St, 9. 7. 2008 - 15:07)

:-)) no nesmirujes, nevypytujes sa,... ale podvadzas a v predoslom prispevku pises, ze partnerke velmi silno naznacis, ze JEJ neverou by to vsetko skoncilo. Teda: Ty mozes, ona nie??? to vsetko v 21 storoci? Ved si myslim, ze prava maju ludia rovnake bez rozdielu pohlavia...:-)))
Teraz k Tvojej otazke na mna... (ja odpoviem hned na prvy krat :-)) )
Som obycajny chlap, som vyhradne hetero... (to len aby bolo jasno..:-)) ) Tym padom je jasne, ze sa mi ako kazdemu zdravemu chlapovi pacia zeny. Ci uz v susedka, kolegyna, ...atd. Vratim sa k tym autam - ked okolo mna prejde pekne auto, tiez si ho pozriem, aj sa otocim za nim. Ale to este neznamena, ze v nom chcem aj sediet, ked som spokojny so svojim vozidlom. Su veci, ktore sa mi pacia, ale nepotreboval by som ich mat... Mozno na rozdiel od Teba mozem s cistym svedomim a v klude manzelke povedat, ze napr.:"Dnes dobre vyzerala ta Tvoja kamoska co bola u nas"... manzelka vie, ze to, ked prejde okolo mna akakolvek kraska este neohrozuje jej poziciu a nebudem hned slintat ako pubertak... chapes?

Resitel (St, 9. 7. 2008 - 15:07)

To Milos: "....nesnesl bych nejake skandaly nebo posklebky okoli." Nic vic, nic min. Nesmiruju je, nevyptavam se, nezriram se pochybama. A ani je zadnyma zarlivyma scenama neubijim. Mozna proto jim vzdy stalo se chovat tak, aby pohoda mezi nama zustala zachovana.
Kdyz uz jsi tak moralistni a neposkrneny, muzes mi odpovedet uprimne na jednu otazku: Nikdy se Ti nelibila zadna Tvoje sousedka, kolegyne z prace nebo obchodni partnerka? Nikdy jsi nepotkal na ulici nebo nekde ve spolecnosti zenu, ktera by spustila Tvoji fantazii? Nikdy jsi necitil od jine zeny zajem o Tebe? Zkus zase chvili odpovidat Ty, ale poctive, prosim, proto ma internet svoje kouzlo, ze se tady nemusis stylisovat do korektnich roli a rolicek:-)

milos (St, 9. 7. 2008 - 14:07)

To Resitel
tak tento Tvoj prispevok hovori za vsetko...
Ake ma pravo niekto v partnerskom vztahu robit nieco, co je pre druhu stranu nepripustne???? :-))

Resitel (St, 9. 7. 2008 - 14:07)

To Mirabel: Nemyslim si, ze zeny vuci me prekypuji prizni. Na druhou stranu umim u nich vzbudit zajem a cim jsem starsi, tim vic je mi jasne, ze je to jako s uhlikem, co chytne jiskru - staci to pak uz jen nepokazit. V mladi jsou muzi zbrkli a zeny nevi, co si maji z toho vybrat. S postupujicimi lety je to uz jaksi vice "uhlazene". Zadny zazracny navod na prizen zen proste nemam a pritom malokdy nedosahnu sveho:-)
S neverou partnerek zkusenosti nemam. Kazde z nich jsem hned na pocatku vztahu dost silne naznacil, ze jejich neverou by pro pro mne vsechno ohne weiteres skoncilo. A nechal jsem to de facto na nich. A nikdy jsem nic resit nemusel. Asi nejsem zarlivy, mozna si v tomhle dost veri, ale nesnesl bych nejake skandaly nebo posklebky okoli. A to jsem mel vzdy parnerky, ktere casto cestovaly a i moje soucasna pritelkyne je vic sluzebne mimo, nezli doma. Vic "ujistujicich" virtualnich kontaktu ale prichazi vzdy od ni:-)

milos (St, 9. 7. 2008 - 14:07)

to Resitel:
:-))) ... ako mozes napisat, ze si postupoval "naprosto presne" podla "mojho" scenara, ked v dalsej vete napises, ze si neverny bol a klamal si. Mat niekoho rad, sucasne mu klamat a este nemat "muky previnenia"...no tak to gratulujem..... :-))) to chce fakt "silnu osobnost" a "spravneho chlapa".... :-)))

Presne ako pise Mirabel... Nie je pravda, ze najviac dobivane su zeny v dobe dospievania.
Nezabudaj, ze zeny su sexualne najaktivnejsie po 30-ke takze si tie svoje ovecky velmi dobre straz...:-)))

To Mirabel:
ved som vravel, ze Ti neodpise, on si totiz take nieco nepripusta, ze v dnesnej dobe je uplne lahko mozne, ze tak ako pan Resitel rad jazdi na skusobne jazdy, aj zeny si mozu ist "zajazdit" tam, kde im to vic chuti... A kludne to mozu byt aj partnerky pana Resitela :-)))

Mirabel (St, 9. 7. 2008 - 13:07)

To Resitel: napsal jsi to opět velice pěkně, ale v podstatě jsi mi neodpověděl na mou otázku. Jak jsem už pochopila z Tvých příspěvků, tak jsi muž zvyklý na velkou přízeň opačného pohlaví. Máš zřejmě pro ženy své osobní kouzlo :-). Určitě na tom ale nemusí být všichni muži stejně - takže to jsou potom možná Ti, co chodí na ty ryby :-)) Dovolila bych si Ti oponovat v tom, že zájem o ženy je největší v době dospívání. Všeobecně to tak možná vypadá, ale třeba ženy kolem 30 až 40 let, mají docela často naopak nápadníky mladšího věku, sice to asi nejsou zrovna muži pro trvalý vztah, ale kolikrát takový muž říká, že je radši se zralou ženou, protože ta často už ví co chce. Např. u ní nehrozí, že s ním bude chtít mít děti nebo ho bude hnát do chomoutu.
Chápu, že se nebojíš toho, že bys neměl z čeho vybírat a že bys zůstal sám. Neříkej mi ale, že stejný přístup k nevěře bys toleroval u svých partnerek? O tom byla moje otázka :-)

Resitel (St, 9. 7. 2008 - 13:07)

To Milos: Ja jsem ale presne, ale naprosto presne postupoval podle Tveho scenare - rozhodl jsem se pro upgrade, rozesel se s manzelkou a po nejake dobe se zzil s novou pritelkyni.
Zaroven ale netvrdim, ze bych manzelce byl, zejmena ke konci manzelstvi verny. Ale nebyl jsem neverny se soucasnou partnerkou resp. nenechal jsem se nikdy pri neverach behem manzelstvi nachytat a ani jsem za ne necitil nejakou obzvlast silnou muku provineni... Delal jsem jen to, co jsem videl vsude okolo:-)

Resitel (St, 9. 7. 2008 - 13:07)

To Mirabel: No, prave:-) Zeny a muzi to maji v zivote naprosto, ale naprosto jinak zkousnutelne, alespon, co se nevery tyce... Uz jsem Ti tady nekde psal, ze osamoceny muz rybari, sportuje, zahradkari, lepi letadla, sbira znamky - proste pestuje konicky.... a po spolecnosti zeny ani treba nevzdechne. Muzi, opet diky sve nekdejsi "lovecke" anabazi, maji uplne jinak nastavenu citlivost k samote a k socialnimu kontaktu.
A navic - nemusi se starat a tolik ztotoznovat s potomky. Staci jim k dobremu pocitu, pokud je hmotne zabezpeci. Vsimni si, co je muzu, kteri k vanocum nebo ruznym vyrocim radeji davaji hotovost, nezli by nekde pobihali a vybirali darky pro obdarovaneho.
Takze ani ja to nijak neresim a vim, ze se asi nikdy do pozice stradajiciho nedostanu. Posledni pochyby mne opustili nekdy v puberte, kdyz uz jsem pro stejne stare a mladsi holky prestal byt ditetem. Od te doby zajem zen jen plynule stoupa. Troufnu si rict, ze u opacneho pohlavi je tomu naprosto, ale naprosto obracene - nejvic dobyvane jsou zeny v dobe dospivani a s pribyvajicim vekem jen pouzitelnych ctitelu ubyva.
Takze i s pristupem k nevere jsou ty niterne obavy u muzu diky tomuto rozdilnemu "vyberovemu" mechanismu s zenami nesrovnatelne. Muz tezko muze tratit. Muze obvykle jen ziskat. Presto, jak jsem napsal, tak se hodne muzu i vraci k puvodnim partnerkam po prodlouzene a pretazene jizde s potencionalni divkou nebo zenou, hodici se k upgrade.
Kdybych si mel vybrat ja, tak bych asi zavedl mnohozenstvi a tahl to jak s byvalou manzelkou, tak se soucasnou pritelkyni. Mozna by jim to i nevadilo, ale vzdy mi bylo zinantni to s nimi probirat. Staci mi, ze spolu dobre vychazeji a ze se toleruji a neboli mi z jejich vztahu hlava:-)

milos (St, 9. 7. 2008 - 13:07)

Ahojte :-)
slubujem, uz budem strucny...:-)
To Resitel:
... vidim, ze si stale nerozumieme. To, ze je prirodou dane, ze samec povacsinou obstastnuje viac partneriek je pravda. Ved ja ani netvrdim opak. Len si myslim, ze ked sa rozhodnes partnerku upgradovat za novu - nie je nutne to robit zakerne a ublizovat. Jednoducho vztah ukoncim a zacnem novy. A nie hrat na dve, ci viac stran zaroven. To je hlavna myslienka mojich prispevkov.
To Mirabel:
tak toto som ja uz vo svojich prispevkoch Resitelovi tiez nadhodil a nikdy nereagoval.
Som velmi zvedavy, lebo muzi s takymito nazormi povacsinou uvazuju tak, ze muz moze a zena nie.... :-) neboj nie je to pravda. V dnesnej modernej dobe su zeny emancipovane...:-))

Mirabel (St, 9. 7. 2008 - 11:07)

To Resitel: A můžu se Tě zeptat na něco? Ty píšeš, že naprostá většina mužů se chová podle přirozenosti a obšťastňuje více partnerek. Dobře. Představ si, ale kdyby to bylo na světě obráceně. Co by s Tebou dělala představa, že každá Tvoje partnerka Ti jednou zahne, že dřív nebo později bude ona obšťastňovat více mužů a vlastně by Tě na to i připravila slovy podobnými Tvým - že je to naprosto přirozené. A že by Tě třeba časem vyměnila za nový model. Chci jen vědět, jestli by ses s takovým klidem a přirozeností, s jakou píšeš o mužích (a bohužel vím, že máš z velké části pravdu a že to je mužská přirozenost a že jen záleží na muži,jaké má v životě nastavoné hodnoty a dokáže být věrný třeba jako Miloš) dokázal vyjadřovat i o ženské nevěře a brát ji jako přirozenou součást života. Svět totiž často pohlíží na nevěru muže a ženy naprosto rozdílně :-(
Vím, že mi namítneš, že to není v ženách zakódováno už od pravěku jako ve vás mužích, ale zkus si to představit :-)

Mirabel (St, 9. 7. 2008 - 11:07)

To Resitel: díky za vysvětlení, zajímalo mě to z pohledu muže. Ale chápu, co tím myslíš. Já se svým současným partnerem takové souznění prožívám, s tím minulým to tak nebylo, takže možná proto tam byla ta nevěra :-(

Resitel (St, 9. 7. 2008 - 11:07)

To Milos: Uz po nekolikate narazime s Tebou na to, ze kdyby svet fungoval podle Tvych moralnich imperativu, tak by tady nebylo co resit a tohle tema by neexistovalo:-)
Bohuzel, zivot funguje podle prirozenych sil, zakonitosti a ne podle zboznych prani zen a par jimi dokonale zpracovanych muzskych protejsku. Nastesti nebo nanestesti naprosta vetsina muzu se chova podle prirodou dane prirozenosti a obstastnuje vice partnerek, nez-li tu jednu jedinou, ktera by nejradeji chtela, aby ji byli pevnou oporou po cely zivot.
Vsimni si, ze i naprosta vetsina politiku, podnikatelu a dalsich vudcu "stada" upgraduje parnerky jak na bezicim pasu. A neztraceji prizen zenskych volicu, investoru a podrizenych, ba naopak. Jedna vec je naoko hlasana moralka a neco jineho skutky. O Masarykovi taky nikdo nepouziva privlastek "Stary kurevnik". A to same o soucasnem ceskem presidentovi. Stare babicky anebo maminky klouckum a holcickam vstepuji, ze je to jejich PAN President:-D

Reklama

Přidat komentář