Reklama

Minulé životy

H. (Čt, 13. 7. 2006 - 09:07)

Milý "misionáři", jak Tě trefně nazvali, jenže víra v reinkarnaci byla kdysi součástí křesťanství, dokud ji na nikajském koncilu nezakázali, víš? A zakázali ji z čistě mocenských a korytářských důvodů, tak jak to církev vždycky uměla.

Evelyn (Čt, 13. 7. 2006 - 09:07)

A ještě jednou:

Jestliže člověk jen slyší o cestě k pravdě, má veliký zisk. Když o ní přemýšlí, má zisk stokrát větší. Jestliže dělá meditaci, vedoucí k pravdě, je na tom stotisíckrát lépe než ten, kdo jen přemýšlí. Když však člověk realizuje pravdu, má zisk tak veliký, že nelze pro něj nalézti žádného čísla k vyjádření.

Evelyn (Čt, 13. 7. 2006 - 09:07)

Pro všechny lidičky zde:

Není důležité, čím bytost kdysi byla či co dělala, ale to, jak se chová v tomto životě, na tomto místě, přímo nyní. Každý z našich životů nějakým způsobem ovlivňuje náš nynější život. Ony vlivy však můžeme využívat, zneužívat nebo ignorovat. Vlivy z minulosti jsou vždy formovány lidskou vůlí a stávajícími touhami a cíli. Náš život je v podstatě příležitost, abychom se stali lepším člověkem, a to prostřednictvím našich reakcí na vnější podněty. Samotné tyto podněty nebo zážitky neurčují jakými budeme lidmi, určují ale, jak na ně budeme reagovat.

Návštěvník (Út, 11. 7. 2006 - 20:07)

Je to tak. Pochybovač o minulých životech v předcházejícím příspěvku je pravděpodobně příslušník katolické víry, která věří podle mne v naprostý nesmysl to jest v představu, že nebožtíkům, kteří se rozpadnou v prach se jednoho dne dají těla zase dohromady (pravděpodobně i těm spáleným) a oni vstoupí na nebesa, nebo skončí v pekle.S nimi ale opravdu nemá cenu diskutovat, několikrát jsem to zkoušela, ale marně. Když jsem začala o minulých a budoucích životech, málem se začali křižovat a vykuřovat mne.Jinak já v reinkarnaci věřím, protože teprve jí dostává náš pobyt na světě dokonalý smysl, tak jako je dokonalý systém, který Bůh stvořil. Prostě co zasijeme to i sklidíme, nebo jinak kdo seje vítr sklidí bouři.

Návštěvník (Út, 11. 7. 2006 - 14:07)

Milý misionáři, tato diskuse má název - minulé životy. Pokud chceš uspět, zkus si založit svou vlastní diskusi pod jménem - jediná správná cesta. Tam by se Ti mohlo zadařit, tady ne.

Návštěvník (Út, 11. 7. 2006 - 13:07)

minulé životy nejsou realita,ale výmysly,které mají zaclonit skutečnost!Je to lež,která byla vyslovená již v ráji,kdy had řekl Evě:nikoli nezemřete smrtí....prach si a v prach se navrátíš.Existuje naděje věčného života,není převtělování,není posmrtný život nyní.Ale brzy příjde vykoupení těla,kdy oblékne nesmrtelnost a vrítí se zpět do ráje.Tohle je cesta,jiná nebyla a není.Jsou lidé,kteří chtějí pošlapat Boží pavdu,ale ta nakonec zítězí.Zkoumejte kdo vám nabízí reinkarnaci,kdo je původcem lží.

Evelyn (Út, 11. 7. 2006 - 12:07)

Jajo, vše, co existuje, není ani dobré ani špatné. Ono to jenom je. Význam tomu všemu dáváme pouze my sami. Vir či bakterie mononukleosy pouze existuje, ale Tebe napadne pouze v okamžiku, kdy Ty pro ni vytvoříš vhodné podmínky. Podmínky pro ni tvoříš svým myšlením a chováním. Pokud je Tvá mysl v harmonii s tělem a duší, celá Tvá bytost je naplněna láskou a úctou ke všemu stvořenému, pak na Tebe nedosáhne žádná nemoc. Nemoc je porušení rovnováhy. Potíž je v tom, že ta nerovnováha, tedy nemoc, se dostavuje s jakýmsi zpožděním. Ty se v určité chvíli zabýváš myšlenkami, které nevytváří harmonii nebo v tomto směru konáš, čili tvoříš příčinu, jejíž následek - tedy nemoc, úraz, problém ve vztahu, v zaměstnání, prostě cokoli, co Ti přinese nepohodlí, se projeví až v okamžiku, kdy jsou k vyrovnání (příčiny a následku) vhodné podmínky. Bohužel u převážné většiny lidí k vytvoření těch správných podmínek dochází později, v dalších letech života nebo v životech příštích, což způsobuje, že už nechápou, že právě tato nepříjemná situace je pouhým následkem jejich myšlení a chování a nyní se hlásí k vyrovnání. Stejně jako vraha a oběť a čin vraždy k sobě poutá pouze nutnost vyrovnání. Je spousta biblických přirovnání, která toto vyjadřují: Co zaseješ, to také sklidíš. Neodejdeš odtud, dokud nezaplatíš do posledního haléře. Oko za oko, zub za zub. Čím člověk zachází, tím také schází. atd. Když do Tebe narazí auto, Ty máš pocit, že to zavinil ten dotyčný v autě, že Ty jsi v tom nevině. To je ale omyl. Právě v tom daném okamžiku Vás zákon karmy přitáhl k sobě a oba dva si musíte tuto situaci, každý po svém prožít. Ty zodpovídáš za svou část následku, on také za svoji. Nic není náhoda, vše má svůj řád. Kdyby do Života zasáhlo něco jako náhoda, třeba jako vir do počítače, jehož systém se okamžitě zhroutí, zavládl by chaos a naprostá destrukce stvoření. Ale toto není možné, neboť vše má pevný a neměnný řád. Jen mi si to někdy neuvědomujeme, svádíme události na náhodu nebo vinu na někoho jiného. Tak tomu ale není.

Jaja (Út, 11. 7. 2006 - 12:07)

Evelyn, pojem karma vím, že existuje, ale nikdy jsem se tím podrobně nezabývala.
Choroby typu mononukleosa, která odstartovala další zdr. potíže, si nemůže člověk zavinit sám, jde přece o infekční chorobu.

Evelyn (Po, 10. 7. 2006 - 14:07)

Pro Jaju: Myslím, že nejsi obeznámena s pojmem karma a co tento zákon znamená. Jinak bys věděla, že vše, naprosto vše, co se nám v životě děje, co přitahujeme, s kým se potkáváme, jaké nemoci nás postihují, závisí jen a jen na nás samotných. Z pohledu karmy je termín "já jsem nic nezavinila" naprosto nesmyslný.
Pokud si dokážeš představit, že jsi prožila alespoň jeden minulý život, pak život, který žiješ teď, musí být zákonitě z hlediska toho předcházejícího "ten budoucí". Rozumem toto však těžko pochopíš, to musíš procítit, otevřít tomu své srdce a pak se dostaví vjem "já vím, jsem přesvědčena, že tak to je".

Jaja (Po, 10. 7. 2006 - 12:07)

Evelyn, okolnosti.které mi vzaly sílu, se týkají mého zdraví a věř mi, že nejde o maličkosti, loni jsem dokonce málem přišla o život.Rozhodně jsem si své zdravotní potíže nezavinila a ani nejsem typ člověka, který by se litoval.

Minulé životy, mne zajímají, přitahují, ale potřebuji pro vše reálné vysvětlení.
Ale budoucí, to mi opravdu nic neříká.

Evelyn (Pá, 7. 7. 2006 - 11:07)

Pro Jaju: My se jen domníváme, že nám okolnosti berou sílu. Ne, ne. To my jim dovolíme, aby nás o tu sílu připravily. Kdybychom my nechtěli, nikdo zvenčí nám naši sílu vzít nemůže. Je to jen naše vlastní rozhodnutí. Okolnosti mohou být pro spoustu lidí naprosto stejné, a přesto na ně každý zareaguje úplně jinak. Jeden se jimi nechá srazit na kolena, jiný se jim pouze zasměje, dalšímu ukáží možnost růstu. My jsme ti, kdo hospodaří se svou energií, se svou sílou.

Nerozumím, jak to myslíš, že v minulé věříš, ovšem v budoucí ne. Vysvětli mi to, mně to nedává smysl. Ovšem mě již zajímá pouze ten současný život. Podívej se na podmínky, v jakých žiješ a spatříš, jaká jsi byla v minulosti. Nahlédni na své současné činy a chování a spatříš, jak budeš žít v budoucnosti. Svým TEĎ si vytváříš své budoucí POTOM. Pokud to tedy bereme lineárně, že se čas odvíjí od minulosti, přes přítomnost do budoucnosti. Ve skutečnosti je čas pouze relativní pojem a neexistuje nic jiného než okamžik TEĎ.

Jaja (Pá, 7. 7. 2006 - 01:07)

Evelyn, děkuji za názor, do určité doby jsem v se vždy musela prosadit a hlavně být originální a lepší než ostatní.
Pojem agrese není uplně přesně výstižný, spíše jde o potřebu jistoty, že jdu za svým cílem až dokonce, nezáleží na výsledku, ale musím vědět, že jsem pro danou věc udělala vše co se dalo a nemohla si vyčítat, že jsem nějaký krok promarnila.
Bohužel jiné okolnosti mi sebraly mnoho sil.
Ale tento sen jsem měla už od dětství.
Hodně mne zajímají minulé život, ale v budoucí nevěřím. Co ty na to???

Evelyn (Po, 3. 7. 2006 - 17:07)

Pro Jaju: Vzpomněla jsem si, že o vypadávajících zubech ve snu už jsem něco četla. Tak jenom malinké obecné přiblížení: "Zuby znamenají v řeči symbolů především schopnost jednotlivce prosadit se mezi druhými i oproti nim. Jde o jakési reziduum prastarých dob, kdy zdravý chrup představoval důležitý prvek výbavy člověka pro přežití. Ještě dnes se zachovala úsloví jako "vycenit" či "ukázat druhému zuby", čímž vyjadřujeme připravenost dotyčného k boji a agresi." Pravděpodobně se toužíš prosadit a zalekla jsi se toho, že tak činíš s jistou dávkou agrese. Pouze můj názor.

Jaja (Po, 3. 7. 2006 - 15:07)

Co znamená, když mám sny, že jsem byla na nějakém místě, které jsem nikdy neviděla.

Dále se mi vrací sen, kdy se mi kývou a vypadávají zuby, když se chci podívat zda je mám v ruce, tak se probudím.

Vysvětlí mi to někdo????

Evelyn (Ne, 2. 7. 2006 - 20:07)

Pro Martinu: Jestli jsi v minulém životě byla Kočka, to je docela možné, zda jsi byla kočka, to už si tak jistá nejsem, ale nejspíš Ti nějaká kočka zachránila život, takže jim nyní vzdáváš svoji vděčnost.

Martina (Pá, 30. 6. 2006 - 17:06)

Já jsem byla v minulém životě KOCKA a ted jsem kočičí mamka,fotím kočky jako posedlá.

Evelyn (Pá, 30. 6. 2006 - 15:06)

Omlouvám se, to je má chyba to zdvojení, máme teď nějak problém s internetem.

Evelyn (Pá, 30. 6. 2006 - 15:06)

Pro Geralta: Dík za nabídku, můj mail je někde výše. Uvidíme, možná si máme, co povědět. E

Evelyn (Pá, 30. 6. 2006 - 15:06)

Pro Geralta: Dík za nabídku, můj mail je někde výše. Uvidíme, možná si máme, co povědět. E

Geralt (Pá, 30. 6. 2006 - 13:06)

pro Evelyn: ne určitě nic takového z Tvých příspěvků nevyznívá. Já z Tvých příspěvků cítím spíše touhu po komunikaci s někým, jakobys něco hledala, je v tom trochu zmatku, trochu smutku, obrovská touha se něco nového dozvědět a přitom mě připadá, že Tě něco trápí, to ale samozřejmě do této diskuse nepatří. Pokud bys chtěla mluvit o něčem, co tento rámec přesahuje jinde, v jiné diskusi, mailem .. nebráním se tomu, ale ani to nevnucuji. Kdysi jsem přijal poznání jako fakt, stejně je tomu s minulými životy a s tím souvisejícími věcmi. přijal jsem to jako fakt, stejně jako svítící slunce, potřeby jíst, žít, milovat, stejně tak je součástí života poznání, jiné světy, magie a fantazie vůbec. Připadá mi zbytečné diskutovat o tom, zda to existuje, je to prostě fakt.

Reklama

Přidat komentář