Reklama

Minulé životy

Allex (So, 10. 3. 2007 - 09:03)

četl jsem članek o 21-leté dívce ktera omdlela a po probuzení dokazála mluvit 70 cizími jazyky a dialekty.Jak je to možné?
Stalo se takových případu více?

Diskutér (St, 7. 3. 2007 - 15:03)

Podívej Luboši.o tomto tématu se vedou diskuze od nepameti lidstva.Křestanství uznává vzkříšení(celá bible je tak napsaná)-otázka je,jestli tak byla napsána poprvé.Islám věří v reinkarnaci-tak si vyber.Jung uznává gnosticismus-více bohů-i antika byla taková.Jedno je jisté.Naše nevědomost taková asi má být,protože lidé by všechno zneužili k ovládání druhých lidí,což se od nepaměti dějě.Jsou zajímavé výzkumy kdysi freuda,dnes třeba Modyho.Bible třeba jednoznačně zavrhuje okultismus,protože to popisuje za dílo padlých(neposlušných) andělů spolu ze satanem.Je to na dlouhé,dlouhé,a určitě zajímavé povídání.

Luboš (Út, 6. 3. 2007 - 20:03)

To Diskutér: Mohu jen souhlasit s tím, co píšeš. Možná nepraktikuješ mystiku, ale jsi na stejné cestě a vede tě zřejmě tvoje úcta, která dokáže být ohromnou silou. Člověk se může na dráhu mystiky vydat zcela vědomě, ale spousta dalších lidí praktikuje mystiku, aniž by o tom věděli. Úcta dokáže být ohromnou silou, a další podobnou silou, která lidi vede dále je úzkost. Spousta lidí dnes trpí depresí a stavy úzkosti, které je mohou dovést daleko, tam, kam by bez nich v tomto životě vůbec nedošli. Však jedna z nejstarších pouček v "našem" oboru zní: "Z úzkosti se rodí zření"...

Diskutér (Út, 6. 3. 2007 - 18:03)

Nemyslíš si,žeto tak má být,že nic nevíme.Chovejme se slušně ke každému,akdykoliv kdekoliv se příště objevíme(jestli je to vůbec tak),budeme na tom v životě určitě líp.Protože,co si člověk zřejmě zaslouží,to dostane-ikdyž samozrejmě si vždycky budeme myslet,že si zasloužíme daleko víc,než nám život nabízí.Ale když se podíváme kolem sebe,tak spousta lidí zřejmě poslouchala zákony daleko víc než my.Kdo ví,ale jak to ve skutečnosti vlastně je.Zdravím

Návštěvník (Út, 6. 3. 2007 - 14:03)

Treba nebyl, ve sve profesi urcite ne, ale nikdo nezna jeho dusi. Treba nekym takovym bude, treba ma takove poslani, kdo vi...nekdy mi pripada, ze i kdyz je mrtvy, jakoby stale zil, nebo jeho duse, nevim...pripada mi, ze je mozna pripraven zit uz znovu, nevim, je to takova nespoutana bytost....ja sama osobne jsem medium, takze s nim i dost komunikuju. Jinak diky za odpoved.

Luboš (Út, 6. 3. 2007 - 14:03)

Cesta od smrti k novému životu je velice složitý a zdlouhavý proces a skutečně není možné se vrátit za dva roky. Zemřelý otec se vrátí skutečně za 1000-1200 let. Dříve se mohou vrátit pouze duchovní bytosti, které byly vtěleny, aby přinesli lidstvu pokrok. Ale to pak vlastně není člověk, ale vysoká duchovní bytost, která si vypůjčila fyzické tělo. Pokud by se někdo měl vrátit v kratší době, bylo by potřeba na tom pracovat již v současném životě a využít magické prostředky. To ale skutečný mystik nikdy neudělá. Dále je třeba znám případ, že Koniáš byl svým fanatismem tak spoután s touto sférou, že po smrti se nedokázal zcela odpoutat a byl "přitažen" zpátky. Ale i tento proces trval více jak sto let. Přepokládám, že otec tvého manžela nebyl ani vysoká duchovní bytost, ani černý mág, ani novodobý Koniáš. Není dobré pro nikoho z vás zaobírat se myšlenkami na předčasný návrat.

Návštěvník (Út, 6. 3. 2007 - 13:03)

Tak mi teda vysvetli Lubosi, jak je mozny, ze zemrely otec meho manzela se mi chce narodit. A to zemrel pred dvema lety.

Luboš (Út, 6. 3. 2007 - 13:03)

Moderní populární metody nemohou člověka dovést k nahlížení na své minulé životy. Např. to co vidí člověk, který podstoupí regresní terapii je pouhé tápání v astrálu, kde člověk většinou vidí nějakou nešťastnou událost a vztáhne ji na sebe (proto také většina těchto lidí vám řekne, že zahynuli tragicky). Rodíme se přibližně jedenkrát za jeden věk (1200 let), jednou jako muž, jednou jako žena. Smysl této dlouhé doby je ten, abychom přišli do zcela jiných podmínek. Nahlížení na minulé životy je mystický zážitek, který se dostaví po dlouhém cvičení, kdy člověk nejprve dostane do absolutního souladu a pod kontrolu své myšlení, cítění a chtění a po dalším cvičení je schopen tyto tři prvky od sebe zcela oddělit. Tomu se říká překročení prahu. Teprve poté je možné do minulých životů nahlédnout, ale kdo se dostane až sem, zjistí, že nahlížení do minulých životů je zcela nepodstatný zážitek, o který už v této fázi ani nestojí. Pouze může pomoci ujasnit si některé souvislosti a události v tomto životě. Kdo dojde až "za práh" tak tam není proto, aby se zabýval již dávno skončeným životem ale již nyní pracuje na dalším vývoji a to nejen svém.

Diskutér (So, 10. 2. 2007 - 09:02)

Myslím si,že se nemusíme starat o minulé životy,chodit k jasnovidcům,chtít znát budoucnost,a připravit se na ní.To určitě nebylo smyslem našeho bytí zde na vteřinu věčnosti.Spíš by jsme se měli chovat tak,aby kdekoliv se příště objevíme v jakékoliv podobě jsem se nemuseli stydet za to,že jsme se chovali tak,jak jsme sami nechtěli.život je záhada,a určitě tím,že se budeme k sobe chovat všichni slušně,nic nezkazíme.Naopak

Markéta (So, 10. 2. 2007 - 00:02)

V numerologii mi vyšlo, že musím dořešit něco z minulého života. Mám 2 děti, každý má jiného otce, ale mají stejné znamení na krku oheň. V takové podobě ho v rodině nikdo nemá . Když se první dítě narodilo začla jsem žít jinak. Studovat ,jíný partner u minulého jsem měla pocit, že nás stahuje dolů. Po 2dítěti jsem se propadla zase dolů zase jsem začla studovat prozměnu duši.První dítě je děvče a bojí se smrti nebo o bratra stačí aby onemocněl,ale jsou to jen chvilkové výlevy od 5 min do 30min. pak je klid.Má to znamení na krku nějaký význam?

Michal (St, 24. 1. 2007 - 14:01)

Michal Chocholatý
Jiné místo, jiná doba (únor 2005, srpen 2006)

Michal (So, 20. 1. 2007 - 18:01)

Téma reinkarnace a minulých životů je podle mého velmi fascinující a zasluží si mnohem více pozornosti v moderní vědě než má. Studoval jsem výzkumy dr.Whittona a jsem tím naprosto fascinován. I ten nejzarytější odpůrce musí uznat že na tom něco je. Hypnózou a výlety do minulých životů se dají léčit psychycké choroby, které v sobě máme jako památku na nešťastné minulé životy. Všechny tyto výzkumy nás také utvrzují v tom že tělo je opravdu jen shránka, skutečné jsoucno je naše duše, která tělo přežívá. Není hmatatelná ani jinak zjistitelná, ale je. Všem doporučuji knihu dr.Whittona Život mezi životy...

jana (Čt, 11. 1. 2007 - 09:01)

Ahoj Tomáši !
Jsem úplně zoufalá. Před měsícem mi zemřel syn - autonehoda, bylo mu 18. Po nějaké době jsem si fsugerovala myšlenku, že se mi znovu narodí. Strašně moc si to přeji. Ale nevím, jak to mám udělat. Jsem normální ?
Syn byl z dvojčat. Mám nějakou naději ? A co proto můžu udělat? Díky za odpověď. Jana

Lokomotiva (Čt, 7. 12. 2006 - 13:12)

Ma-li mlhos pravdu, pak je jeho rada blba.
Jesltize pravdu nema, pak je jeho rada spravna... Mlhos neutekl. Proc?

Evelyn (St, 6. 12. 2006 - 21:12)

Ahoj Zbyňku,
souhlasím naprosto: vše má svůj řád a smysl, Vesmír není žádný chaos. A dodám: a neexistuje náhoda. Nic není náhodné, ani to, že se nám postaví do cesty strom, ani to, že na něj vylezeme, ani to, že neumíme slézt dolů...a není-li náhody, nemůže být ani nesprávného rozhodnutí.
Nastíním svoji představu: chovám se určitým způsobem, po smrti těla si s sebou nesu balík svých závislostí, tužeb, vlastností, dluhů atd. a připravuji-li se pak do života na Zemi, sama zhodnotím, co je nutné se naučit, v čem se zlepšit, jaké dluhy a vůči komu vyrovnat, je mi v tu chvíli naprosto jasné, co, kde, kdy a jak. Já si to volím, ne náhodně, ne dle svého přání, ale dle nutnosti, dle svých potřeb, dle zákona.
Ty myslíš, že kdybychom věděli, co jsme v minulosti udělali špatně, tak bychom to snáze mohli nyní napravit, a tím duchovně vyrůst? Teoreticky určitě ano. Ale prakticky?
Dokázali bychom se vzdávat lpění na věcech a lidech, vzdávat se určitého typu chování snadněji, kdybychom věděli, že to přesně se po nás žádá? Myslím, že víme i teď, co máme a nemáme a nemusí nám to nikdo říkat, jenže to stejně neděláme. Myslíš, že když ty souvislosti poznáme, tak to bude snazší? Že to dokážeme rychleji a lépe? Musím to říct: "Je rozdíl znát cestu a jít po ní." To je z Matrixu, jistě znáš. Takže, i když nám někdo řekne, co a jak, stejně to musíme nakonec vykonat sami, a my se umíme někdy (často) pěkně ukecávat, proč teď třeba ještě ne, a raději až když atd. Ale možná, že Ty k těmto lidem nepatříš a jsi rozhodnutý jít pevně za svým cílem a uděláš pro to vše. Tak se drž.
:)))

Zbyněk (St, 6. 12. 2006 - 17:12)

Ahoj Evelyn, možná jsi mě dobře nepochopila. Podle mne hřích, kterýjsi udělala v dávné minulosti znáš (ale v podvědomí) a dnešní doba moc není k těmto poznatkům nakloněna. V minulých dobách byli vždy nějací duchovní - šamani, kouzelníci, mágové nebo báby kořenářky. Dobou vše zmizelo. Není v podstatě nikdo, kdo se ujímá práce s duší a duchovnem. dnes se opět doba vrací do přírodního života, ale jen s části. Dnes se ví o vlivu deprase na život, ví se o negativních energiích a všech možných zákonitostech. Svět se staví k němu chápajíce, ale málo. A jen někteří lidé, ale už se o tom mluví a píše. A právě toto je důležité - poznaní a konfrontace. A vlastně i v případě regrese. Není vše jen pro klid a blaho člověka. Ale musí svůj kámen nést až do konce věků anebo ho odložit na správné místo. A nejdůležitější vědět jak. Tvůj nzor je dobrý, ale přirovnal bych to k výstupu a přiblížení se k bohu. Jdeš do kopce a stále pomalu postupuješ a přibližuješ se k němu. Chceš to moc - začíná poznání. Ale po náročné chůzi se Ti do cesty postaví strom. A Ty na ten strom vylezeš - je k němu blíž. Ale nahoře zjistíš, že to bylo špatné rozhodnutí. A musíš dolů. Nebo můžeš volat k nebi ze stromu a to je Tvůj případ. Pokud nebudeš znát souvislosti (byť špatné a těžké) neslezeš ze stromu a nevstoupíš zpět na správnou cestu. Nejsme na světě za odměnu ani z lásky, jsme tu proto abychom došli k poznání. A už vůbec si nemůžeš vybírat dobu a společnost. Vše má svůj řád a smysl. Vesmír není žadný chaos.

Evelyn (St, 6. 12. 2006 - 10:12)

Zbyňku,
nevím, zda úplně přesně chápu, v čem se mnou nesouhlasíš. V tom, že Ty považuješ regresi za nutnou k tomu, aby ses mohl zdokonalovat a já ne?
Jsou-li nám minulé životy skryty, pak to má hluboký význam. Nač pátrat v minulosti? Důležité je, co je právě TEĎ. Chceš-li znát svůj minulý život, pak se podívej na své současné podmínky, chceš-li znát svůj budoucí život, pak se podívej na své současné skutky.
A vše, co v Tobě nyní vyvolává nepříjemno a odpor, tak to je přesně to, na čem máš zapracovat, v čem se máš změnit.
Tvé pravé Já je s Tebou stále. V Něm je ukryto naprosto vše. Jeho se dotazuj, tam nalezneš všechny odpovědi, týkající se Tebe. Nač k tomu potřebovat prostředníka? Ale pokud máš pocit, že ho potřebuješ, pak si ho najdi. Přeji Ti hodně štěstí.
:)))

Denisa (Út, 5. 12. 2006 - 23:12)

Proboha, tady člověk něco napíše a hned se tu rozjede taková diskuze..Já nepotřebuju radit, každý z nás je schopen si poradit sam ale tak od čeho je tu okno na příspěvek? Snad od toho abychom si mohli popovídat a ne se urážet

Jana (Út, 5. 12. 2006 - 23:12)

Utéct někam do jeskyně a tam si pěstovat své ego? tak si to myslel Mlhoši?

Tomáš (Út, 5. 12. 2006 - 21:12)

Polož si otázku KDO se v tobě uráží Mlhoši a přemýšlej, co ti to urážení se dává?
Určitě je to KDE KDO v diskuzích na doktorce, kdo blbě radí? Nebo jsou to všichni lidé na světě, kromě tebe?
Máš problém Mlhoši sám se sebou......

Reklama

Přidat komentář