Reklama

Ve třiceti sama

xx (Út, 30. 5. 2006 - 20:05)

Ahoj, zase taky klid na pěšině:). Asi jste opravdu všechny někoho potkaly.
Nicméně Sissi, u mě je to tak, že to dítě mám a jsem sama taky. Takže biologické hodiny nehrozí a nikdy jsem nic podobného nepocitovala. Prostě mě těhotenství přepadlo a zůstala jsem sama.
Tím se to ale dost komplikuje, protože málokterý chlap uvítá i dítě. Jdou už do to vztahu 3. Proto v tomhle směru-hledání někoho-jsem přestala si dělat naděje. Na to, že jsem sama ,jsem si zvykla. Někdy mi je to opravdu líto, ale co se dá dělat.
Dále-jsem taky fatalistka a ted už vím, že to je moje zkouška, musela jsem si tím projít. Nevím, jestli jsem to zvládla nebo ne, to se uvidí časem.
Člověk může mít v sobě bloky, které mohou sahat i do dávné minulosti a ty ho prostě dál nepustí, i kdyby se snažil jak chtěl moc. To by vysvětlovalo, proč jsou někteří sami/y , i když po partnerovi moc touží. A nejsou o nic lepší ani horší ani méně atraktivnější než ti, kteří partnery mají, Tak to je pak v člověku samotném..

Sissi (Pá, 26. 5. 2006 - 09:05)

Ahoj holky,myslím,že to hlavní,o co tady jde a co se "řeší" není až tak samota,ta až ve druhé řadě,ale spíš biologické hodiny,a to že chceme mít dítě(děti) a k tomu je potřeba partner.
Myslím,že tohle je hlavní důvod,proč Ilonka otevřela tuto diskusi.
Kdyby šlo jen o hledání toho správného partnera pro život a nebyl byl člověk ničím omezen(čase,věkem),asi by z toho nebyl tak nervózní a mohl by si říkat,jednou ho opravdu potkám,i když asi málokomu je samota milá.
Dá se to ale zvládnout,přesně jak tu zaznělo,pokud je člověk vyrovnán sám se sebou a jsem stejného názoru,že jedině tehdy může být šťastný.

Samozřejmě na to "štěstí" má vliv spousta dalších okolností a zázemí rodiny je hodně důležité pro většinu z nás.

Jde teď o to,co dělat v situaci,kdy chci mít dítě(nemusí to být hned,ale do kolika let je čas..?) a nemám partnera pro život..

Tak a co teď ??

Mít dítě jen tak s někým?? Ale s kým??
Myslím,že to není tak jednoduché,protože dítě není jen matky,ale také má otce,nejde to jen někoho "využít"..

A navíc..je nepravděpodobné,že se to povede napoprvé..napodruhé..Nemusí..

Nebo si snad vzít(žít s někým) s kým to není ono? Kdo mě nepřitahuje,ale je dejme tomu hodný a bude se o mě starat,bude dobrým otcem??

A nebo prostě čekat(hledat) ale do kdy než bude pozdě??

Co myslíte,jak to řešit? není na to asi lehká odpověď.

Taky myslím,že nikdy není chyba jen na jedné straně a nemyslím si Ilonko,že by to bylo jen v Tobě.
Myslím,že jsi prostě zatím neměla štěstí a já jsem trochu fatalista,věřím,že řada věcí je nám daných a dějí se pro to,že mají tak být,protože je máme tak prožít,poznat,pochopit,něčím si projít..možná proto,abychom si pak dokázali vážit něčeho jiného.

Moc zdravím Ilonku a přeji všechno dobré a stále držím palce a věřím,že budeš šťastná.
Napiš,co je u Tebe nového

bibi (Pá, 26. 5. 2006 - 01:05)

Čau Sabi, taky jdu spát, tak třeba zítra zase..
Jiřino, se svými pocity jsi popsala i ty moje... Dobrou noc vám oběma.

Sabinka (Pá, 26. 5. 2006 - 00:05)

Jirino, uz tak nepremyslim, ze jsem to tak vzdycky nejak zvladla...tak uz to neni. A ani se s tim nijak nesmiruju. Jdu dal a hledim dopredu. A nejlip mi tak je i neni. Zatim pa, zaviraj se mi tu oci, ale psala bych a psala, vzdyt na to budem mit casu dost, ja jsem tu furt.:-)

Sabinka (Pá, 26. 5. 2006 - 00:05)

Zdravim te bibi! Jsem rada, zes napsala. Zase se spojime, preju vam dobrou noc a nezapomente to tu rozepsat! Jirino, bibi, sladky sny.......a hlavne pohodu. Slunicko sviti kazdej den, i kdyz je zakryty mrakama a nemuzem ho videt...Cesta zivota je prece krasna......a vecna. Zdravim vas z celeho meho srdicka. Pac a dobry hajani.

Sabinka (Pá, 26. 5. 2006 - 00:05)

Tomu verim. Ale proc premyslet az tak daleko? Vis, me obcas napada, ze v danych situacich cloveka napadne cokoliv, hlavne, kdyz se okolo nic nedeje....zivot je nekde zaseklej, pripada ti, ze se nekde zastavil, a ze ty dvere, ktery chces otevrit, jsou porad zamceny...ale ty vis, ze ten zivot jde stejne dal. Nezalezi na tom, ze porad jdes, a ze jdes sam, ale na tom, ze jdes a ze pujdes.....myslim si, ze na to by se mel clovek soustredit vic, nez na to, co nas napada a co nas napadne za nejakou chvilku. Me taky napada spousta veci, ale ziju pro to, co je ted. Ziju pro sebe. Pro lidi, ktery mam rada a co maji radi me.....pro svoji budoucnost, pro svoje sny, plany....cokoliv. Pro to, ze nic nezustava stejny...pro to, ze se veci meni....a ze tu silu najdu, az ji budu potrebovat nejvic. A ze za nejakej cas si ani nepovzdechnu nad tim, ceho jsem se desila dnes.

bibi (Pá, 26. 5. 2006 - 00:05)

No jo, nikdo sem už moc nepíše. Hele třeba nastala nějaká neuvěřitelně zvláštní konstelace hvězd, všechny ženský nad třicet si někoho našly a tráví čas jinými věcmi než přispíváním na doktorku. Zdravím Sabinko a Jiřino.

Jiřina (Pá, 26. 5. 2006 - 00:05)

Přitom se neubráníš pocitu, že si hloupě lžeš..

Jiřina (Pá, 26. 5. 2006 - 00:05)

Jenže víš, žes to zatím vždycky nějak zvládla, a tak se smíříš s tím, že to tak prostě je. Taky si říkáš, že je ti takhle vlastně nejlíp?

Jiřina (Pá, 26. 5. 2006 - 00:05)

Dobrý je mít pocit, že nikoho nepotřebuješ. Teda dobrý je to v daný chvíli.. Vobčas člověka napadne, že bude sám i zítra. A vobčas tě napadne, že budeš sama, až ti bude 50. To je potom člověku najednou úzko

Sabinka (Pá, 26. 5. 2006 - 00:05)

Myslis? Ja nevim, co delaj, mozna, ze neco podobnyho. Co delas ty? Jsi sam? A kde? Ja v Anglii, sama sice ne, ale nejak tak i jo.....jak rikas, asi pokecame privatne ve dvou.

Jiřina (Pá, 26. 5. 2006 - 00:05)

Nakonec, tady je půl jedný... všechny osamělý buď spěj nebo popíjej oblíbený spiritus

Sabinka (Pá, 26. 5. 2006 - 00:05)

Chtela jsem rict...napiste.:-)))))))) Proc se trochu nepodelit o to, jak kdo s kym zije, nebo jak se zije tem,kteri s nikym nezijou....myslim si, ze clovek neni nikdy dost spokojenej, dokud nezacne byt spokojenej sam se sebou...ale ani ta laska nekdy nestaci..., verim v harmonii a duveru. Od toho se odviji to nejpodstatnejsi. At je clovek sam, nebo s nekym. Jake to asi je, kdyz clovek po nekom touzi a nikoho nema? Po kom teda vlastne touzi? Ma nejakou predstavu?.....

Jiřina (Pá, 26. 5. 2006 - 00:05)

Zdá se, že pokecáme tak leda privátně ve dvou :(

Sabinka (Pá, 26. 5. 2006 - 00:05)

Presne tak, taky jsem si rekla, ze to tu musime trochu OZIVIT!! Kde jste kdo a jaky mate trable??? Sami, nebo s nekym......vzdyt vite, o co jde. Napise!!!!

Jiřina (Pá, 26. 5. 2006 - 00:05)

Hele, to sem nikdo nepřispíval 5 dní?

Sabina (So, 20. 5. 2006 - 23:05)

a diky tobe za to, jakej ses. Taky Bibi preju, aby na nej narazila, na toho sveho.....Dobrou noc, ja jdu odpocivat. Sice je sobota vecer, ale nikam nejdu, nikam se mi nechce. Tak zatim pac, mozna sem jeste zabrousim.

xxcd for Bibi & (So, 20. 5. 2006 - 23:05)

Děkuji Vám prima holky !!! Za to, jaké jste !!! ... Je mi jinak 21 :) Třeba bysme se měli potkat všichni 3 !!! :) Mějte se hezky, dobrou noc !!! :) Přeji Bibi, abys narazila na toho "svého" a věř, že narazíš !!! ...

Sabina (So, 20. 5. 2006 - 23:05)

Pro bibi...diky, snad se s xxcd potkame, urcite to bude zajimavy. Tobe taky preju dobrou noc. Jinak, jestli je to tak, jak rikas, tak ti rozumim, ze nemas na vztahy naladu, nevim, cim sis prosla, ale to, co jsi napsala, vyjadruje celkem dost. Moje segra je v podobny situaci. Je ji 27, ma za sebou 2 manzelstvi a ma dve deti. Jenze ten chlap, ta opora, tam porad chybi. nemela bys to vzdavat. Snad to nevzdavas.

bibi for xxcd (So, 20. 5. 2006 - 23:05)

Ahoj introvertní extroverte, už jsme se potkali v diskusi o cenzuře názorů že? Já mám tvoje příspěvky ráda, ten v diskusi o katolících byl jeden z nejlepších co jsem tu na doktorce četla ale podívej se na to z pohledu holek co tu píší. Mně je také přes třicet( tedy skoro čtyřicet) a žiju sama, narozdíl od ostatních tady dobrovolně, nějak po dvou manželstvích a dvou dětech nemám na vztahy náladu...Tobě je hádám kolem dvaceti a všechno pěkné máš před sebou ale holky jako Ludka nevidí naději a přeci vždy nějaká je. přeji dobrou noc Tobě i Sabince... měli byste se potkat vy dva...

Reklama

Přidat komentář