Reklama

Ve třiceti sama

Lilek: (Čt, 25. 3. 2010 - 16:03)

Lenko, otázka je, kolik Ti bylo, když jsi ho potkala, v určité době takhle člověk nepřemýšlí. A sama jsi nezávislá, tak i o tom to je. Pokud by jsi nebyla, tak věř, že by Tě to časem zajímalo, ne prioritně, ale zajímalo. Měla jsem kamarádku, co měla vše od rodičů, byt, auto a je jasné, že takovou holku to nebude zajímat až tolik, protože neví, jaké je to jinak. To mi přesně připomnělo mojí známou, která kdysi, dobře si žijící taky díky rodičům a bohatému muži řekla, že peníze nejsou tak důležité, ale sama neměla ani jiné ponožky než Nike. Nemělo ani smysl tomu člověku povídat, že neví, jaké to je ty peníze třeba nemít vůbec. Prostě byla celý život jinde, tak ani nemá představu, že život jiných může být opravdu zcela jiný.
Celkově ve všem jsou vyjímky, to asi ano. Stejně tak jako, kdyby měl mít chlap balík a nic ženě neříkal jako člověk, tak s ním asi taky nebude. Teda snad asi většina.

Lenka (Čt, 25. 3. 2010 - 16:03)

Mně bylo vždy jedno, kolik partner vydělá, ale vždy se mi líbili bystří a praktičtí hoši. Našla jsem si programátora, který bere 85. Ale asi 2 roky jsem vůbec nevěděla, kolik vydělává, bylo mi to jedno. Sama nejsem úplně neschopna, mám 40 tisíc. Klape nám to celkem a jsem za to ráda.

Romana (Čt, 25. 3. 2010 - 15:03)

Nemůžete mít ženské za...ale stejně - je to smutný, když se nad tím zamyslím. Teoreticky-může ho mít ráda-když on vydělá jistý limit. Pod něj-to už láska nebude. Jak říkám - smutno mi je z toho ...

Lilek: (Čt, 25. 3. 2010 - 14:03)

Nemůžete mít ženské za zlé, když očekává, že její partner bude mít určitý lepší příjem, nemluvím o sta tisících. Nežijeme v jeskyni, kdy si žena vybírala muže podle toho, zda je schopný pro ni a jejich potomky ulovit dost jídla. Dnes je to převedeno na peníze, nebo materiální hodnoty. Ona je to prostě pořád příroda. Jde o to, aby chlap ženu uměl zajistit, když je na mateřské a jejich potomstvo.

V podstatě se tu mlátí 2 názory, jednou je Radka považovaná div ne za babochlapa, protože je soběstačná, nezávislá a samostatná a pak je vytýkáno, že žena nechce muže chudého. V obojím je vlastně špatná.

p.jojo (Čt, 25. 3. 2010 - 06:03)

No ja mam hluboko pod tuhle "normu" a musim vam dat za pravdu.
Dokonce mam pripad ze me utekla pritelkyne po pulroce spoluziti za svym bohatym byvalym muzem ale dodnes me nuti byt jejim milencem. A ja samozrejme neodmitam dokud nenajdu jiny perspektivnejsi vztah. Protoze vim ze normalni zenu a jeji naroky nedokazu "uzivit". Ta predesla mela alespon vyhodu ze byla dcera podnikatele a se svym dvojnasobynym prijmem nebyla brimne ale naopak prinosem do spolecneho spoluziti.

modro na nebi (St, 24. 3. 2010 - 23:03)

jsem chlap (snad :) ) a opravdu si nemyslím, že by se standartní ženská nechala utáhnout na 20ku - to budou spíš ty city

xy (St, 24. 3. 2010 - 23:03)

A ty jsi chlap nebo ženská? Hádám to druhé, a kolik by oslovilo Tebe, když už jsme u toho.

modro na nebi (St, 24. 3. 2010 - 22:03)

rew: Je to tak, naprosto...Dvacet táců ? si děláš kůzlata, s takovýma šušněma jsi uplně dole, pod prahem - to ženskou nemůže oslnit (teda pokud to není bezdomovkyně z pod barmostu)

xy (St, 24. 3. 2010 - 21:03)

rew: Je to tak, naprosto souhlasim, dobře zajištěný muž je pro ženu ta největší hodnota, jasně když má k tomu ještě další plusy, které ženy často na oko kladou jako hlavní hodnoty(aby vypadaly charakterově lépe), pak pro takovou mladou atraktivní třicátnici neni co řešit. Jak chlap nenosí domu aspoň dvacet táců měsíčně, pak to neni perspektivní partie, zvlášť pro vzdělanou a ctižádostivou ženu s obdobným příjmem. Je to samozřejmě naprosto pochopitelný, proto i spousta mužů raději myslí v prvé řadě na peníze a kariéru, protože jedině to jim může přinést v budoucnu štěstí jak v podobě slušné životní úrovně, tak po stránce atraktivity pro ženy. A řekněme si upřímě kolik chlapů v ČR v současnoti má takový příjem, je pro ženu dostatečně charakterově, osobnostně a sexuálně zajímavých a ještě k tomu nezadaných? A kolik žen je ochotno z těchto požadavků slevit?

rew (St, 24. 3. 2010 - 15:03)

No, já bych naopak řekl, že u většiny chlapů peníze při výběru partnerky žádnou roli nehrají.Přesně naopak je to ovšem u žen.Proto se dá asi těžko předpokládat,milá Radko, že se z toho moc chlapů posadí na zadek, když nějaká žena podniká a vydělává.A věř tomu, že závist s tím nic společného nemá.Ale taky bych nechtěl doma věčně nervozní,protivnou a utahanou ženskou, jen proto, aby si dokazovala, že na chlapa má i vyděláváním peněz.K tomu ještě patří ten špatně skrývaný despekt, pokud její muž vydělá mín, nebo se ocitne na pracáku.Málokterý chlap v opačném případě začne hned vykřikovat, že ji přece živit nebude.Zkus se ale zeptat takových chlapů,jak se v opačném případě chová většina žen.:-))A neohánějte se tu prosím pořád dokola vzácnými výjimkami.

Radka (St, 24. 3. 2010 - 15:03)

Radko vsechny vztahy jsou o...No, to jsme to v tom materiálním, civilizovaném světě dopracovali. To jsou hodnoty....

p.jojo (Út, 23. 3. 2010 - 20:03)

Neberu to jako kritiku,...Radko vsechny vztahy jsou o penezich a sexu.
Jen minimum o opravdovych citech ale to je tak do romanu ne do zivota.
Mel sem partnerky ktere sem "podrzel" kdyz byli v krizi, rozumel sem jejich "besum" trapenim, komunikoval sem s nimi jak nikdo v zivote, v sexualite sem byl pro ne neco jak "zazrak" z nebe ,ale stejne ty vztahy padly. Duvodem byla touha zen po materialne nebo karierne lepsim. Ted uz to neresim a cekam ktera me lapne priste.
Zenskych nespokojenych jsou tisice a me staci na cas nez ji to prestane bavit jedna.

Elk (Út, 23. 3. 2010 - 18:03)

Firma Telefonica O2 Czech...A co Júpýsý?

Služby Telefoni (Út, 23. 3. 2010 - 18:03)

Firma Telefonica O2 Czech republic mi i přesto, že jsem u nich službu zrušil stále strhávala peníze z účtu. Její služby se velmi obtížně ruší, je to jejich záměr. Oni snad schválně neumí službu zrušit. Telefonica O2 Czech republic je dle mého názoru a zkušenosti diletantsky řízená, nespolehlivá, často jednající s klienty z pozice dominantního telekomunikačního operátora. Služby Telefonicy O2 raději na základě mé zkušenosti radím nebrat a neobjednávat.

Radka (Út, 23. 3. 2010 - 16:03)

Kamarádko ono je to v...Neberu to jako kritiku, děkuji Ti za názor, ale nemůžu pochopit, proč by měla samostatná žena, být vybíravá, spíš to na mě dělá všeobecný dojem, že je snažší hodit všechny lidi do jednoho pytle.Samostatná= vybíravá, náročná. Zaměstnaný/zaměstnaná= chudá. Vždyť to vždycky neni vůbec pravda. Pokud je někdo jako zaměstnanec šťastný,jeho práce ho po všech stránkách naplňuje, podnikání je pro něj stres, nebo ještě nepřišel ten správný nápad? Je ve svý práci, profesy dobrý, tak proč né, ať je klidně zaměstnaný.Všichni mají v dnešní době problémy s prací, s financema, s nespokojeností, neznám moc lidí, co to nemusí řešit. A možná někdy člověk musí udělat kompromis a nějakou dobu chodit do práce někam, kde to neni příliš skvělý, aby neumřel hlady, zaplatil svoje závazky..atd, což neznamená, že je špatný člověk.Možná by se konečně měly, některé předsudky odbourat a nebát se takovou ženu oslovit, nekouše a možná by se pisatel-rew- divil, jak zapřažená ženská, dokáže být ženská..... , i když chápu, že ho můj rozjetej příspěvěk trochu popudil. Hezký zbytek dne, všem Radka.

Radka (Út, 23. 3. 2010 - 15:03)

Ahoj Báro, každý máme nějaké možnosti, nehledam chlapa, co má kdoví jaký příjem .Vadilo by mi hlavně, kdyby byl partner nezodpovědný,nebyl by mi oporou v těžkých životních situacích např. v nemoci a v době, kdy se třeba člověku moc nedaří. Jednoduše řečeno, aby nezdrhnul při prvním průseru, kdy člověk potřebuje oporu, i když ze své zkušenosti by to měl člověk ustát raději sám. Ale jak se říká, je lepší , když jsou na radosti i starosti dva.

rew (Út, 23. 3. 2010 - 14:03)

Ano, stačí mi k tomu opravdu dnes už málo, abych si úsudek udělal,koneckonců musím.:-)) Jinak děkuji za optání,mám se báječně a k tomu mi právě nejvíce pomohl můj odhad lidí.Tak byl a je, zřejmě docela správný.:-))

Lilek: (Út, 23. 3. 2010 - 13:03)

Ahoj

Rewe: ty se tu jevíš jako zlý člověk. Na každém okamžitě něco vidíš a hned na něj útočíš. Asi budeš hodně nespokojený sám se svým životem, člověk v pohodě nemá tu potřebu druhé srážet a urážet.

Radko: já Tě naopak obdivuju za to, co jsi dokázala. Já jsem jen řadová zaměstnankyně a lidi, co to někam dotáhli za jejich úsilí obdivuju:-)

to rew (Út, 23. 3. 2010 - 13:03)

Tobě bych já Radko mohl...jak můžeš z jednoho příspěvku usuzovat na osobnost a charakter dotyčné?
Buď jsi tak výborný psycholog, nebo věštec, nebo jsi úplně vedle..
Každopádně tvé bleskurychlé posouzení druhých, na základě tak málo informací - řekněme - to chce odvahu

rew (Út, 23. 3. 2010 - 12:03)

Tobě bych já Radko mohl říct jenom jedno,zkus se svou náturou a vyjadřováním hledat spíš mezi lesbama,chlapy ještě pořád nejvíc přitahují ty ženy, které nepostrádají ženskost.Ty ale ani nevíš, co to je, natož aby jsi se tak mohla chovat.To není o podnikání, ale o chování a povaze.:-))

Reklama

Přidat komentář