Reklama

Trombofilie

Andrea (So, 7. 6. 2008 - 07:06)

Tak vítám mezi vámi a můžu se mezi vás přidat. už jsem sem psala před časem ale gynekoložka mi poslala na testy až před třemi týdny. včera mi prišly výsledky a ještě jsem neměla možnost to probrat s odborníkem..tak zatím nevím co od toho čekat. Byly u mě prokázaný mutace C677T pro MTHFR, mutace A1298C pro MTHFR a G20210A v genu pro Protrombin. všechny v heterozygotním stavu. mohl by mi k tomu někdo z vás říct víc než budu mít možnost to probrat s doktorem?dík

ema (St, 28. 5. 2008 - 23:05)

No to mě zase doktorka říkala,že doma právě nemusim nosit ty punčochy.tak jdu třeba na procházku se psem,pak si je dám nahoru pak se zase projdu a je to v pohodě.No mě ted notýkají vůbec at mám punčochy nebo ne.Jinak výsledky u lékaře byli všechny v normě,a ted až otěhotním tak mě budou hlídat a když to bude nutné,dostanu injekce,tak uvidíme jak to bude.Tak ahojky

lenka (Po, 26. 5. 2008 - 20:05)

Emo, právě pokud jsi doma a máš menší střídavý pohyb, tak je potřeba je také nosit, jinak se krev v cévách hromadí a dělá potíže, to bys jen musela ležet nebo sedět s nohama výš než je srdce. Ono u poruch srážlivosti se to opravdu někdy střídá, že jsou i stavy krvácivosti, přesto, že hematolog řekne, že to není možné, tak mám také osobní zkušenost. Také jsme se ve škole učily, že krev se obměňuje po několika letech a dokonce i měmní rh faktor. Ale nevím zda to je pravda, určitě by se to dalo najít na netu, ale bohužel nemám na to čas.
S teplým počasím nohy také více otékají. Ahojík a opatruj si nožky.

Ema (Ne, 25. 5. 2008 - 23:05)

Tak já ted nosím ty punčochy ve směs také stále,jen když vím že budu celý den doma,si je neberu.a dávám si nožky nahoru a masíruju a i jdu bez nich se psem do lesa a nohy mě pak nebolí ani neotekájí,tak to zatím praktikuji.Ted jsem ležela s chřipkou a po 4 dnech už se začali nožky ozývat,tak jsem začla chodit.jo plavání je prý dobré,to určitě a také kolo,rotoped a brusle.včera jsem také přemýšlela,že mi zjistili tu dědičnou srážlivost a ředili mi tu krev,tak jsem si vzpoměla že před 6-ti lety jsem měla při operaci přepážky problém opačný,měli co dělat aby mi to krvácení vůbec zastavili.Bratr říká že krev se každých 7 let mění,třeba na tom něco je:-)

lenka (St, 21. 5. 2008 - 10:05)

Emo, já jsem došla také k závěru, že by pohanka měla mýt jen samá pozitiva a zkusím ji, ale s těmi punčochami bych na různé rady až tak nedala, já osobně mám tak zničení chlopně v cévách, že je musím nosit i v létě a krevní oběh mi podpruje jen pohyb. Pokud je nějaký problém s cévami a punčochy se nenosí, hromadí se v ních více krev a může se stav ještě zhoršit i poškodit cévu. Lépe je si opravdu vytypovat podle sebe, např. před menzes jsou nohy mnohem náchýlnější k bolestem atd....ale pochopitelně zase např. každý 3-4 den doma chodím několik hodin bez nich, večer si nožky promasíruju, aby došlo k prokrvení + plavání je výborné.

ema (Po, 19. 5. 2008 - 11:05)

Jo koukala jsem zaměnila jsem to řekla jsem si K a už jsem to neřešila:-).Ptala jsem se bratra jestli to nějak neuškodí s lékem na ředění krve a prý vůbec že ta pohanka je na posílení cév a stěn.dokonce mi jeden léčitel řekl,že když budu nosit stále punčochu,ty žíly zlenivý a nebudou pracvat,že je chce občas trochu procvičit.každopádně ta pohanka je super,já mám doporučení jíst ji dvakrát týdně.dnes si jdu dát k obědu pohankové karbanátky:-)

lenka (Po, 19. 5. 2008 - 08:05)

Tak jsem si pročetla ty www. Emo, a nenašla jsem tam ten vitamín K, je pravda, že jsem četla jen vlastnosti, jedině mne napadlo, jestli si to nezaměňuješ s minerálem draslíkem, ten se také označuje K. Ale ještě tedy budu pátrat dál. zatím ahojík.

lenka (Ne, 18. 5. 2008 - 11:05)

Moc děkuji Emo, mrknu na ty www...určitě se ozvu.

Pro výše neuvedenou matku, lze to vše najít, ale nejde mi dohromady vrozená trombofilie a málo trombocytů...nemá jch spíše hodně.
zadej do www.google.cz....trombofilie a vyskočí tí nabídka různých www.

ema (So, 17. 5. 2008 - 21:05)

No děti zatím nemám,chystám se.Pohanka vitamín K obsahuje.nejlepší je kouknout na stránky www.pohankovymlyn.cz,tam je o té pohance do podrobna psáno,jsou tam i recepty a nejkvalitnější pohanka pochází právě z toho mlýna.jsou tam i recepty,podle kterých ji vařím.ale mám i pohanku z lékárny jako čaj z rostliny,nebo se dají koupit semínka a jíst tu vyklíčenou.mám i pohankové vločky a ty dávám do jogurtu.Ta pohanka by měla zlepšovat pružnost cév.no koukni na ty stránky.i když jestliže ten rutin krev ředí,nevím jak se to snese z warfarinem,to by chtělo probrat s lékařem.já až budu mluvit z bratrem,zeptám se jeho a napíšu.

Návštěvník (Čt, 15. 5. 2008 - 19:05)

Dobrý den, synovi (15let) potvrdili genetickou dispozici pro trombofilii (podle vyšetření má mutaci genu pro protrombin), dostal kartičku trombofilika, spousta rad a přiznám se, že mě to pořádně vylekalo. Může mi někdo laicky napsat, co se to vlastně v té jeho krvi "děje", jak se má chovat a co se do budoucna může očekávat? Navíc má malé množství trombocytů.....souvisí to s trombofilií? Díky za odpověď

lenka (Po, 12. 5. 2008 - 14:05)

Emo, také mám podobnou zkušenost, že lékařka nereagovala na potíže s lýtkem a byla to pak celá noha až do malé pánve s embolkou.
Bohužel jsem na tom tak, že opravdu Warfarin nemohu vysadit do konce života, mám cévy bohužel úplně zničené, protože jsem i několik let chodila se zánětem žil a nikdo to nepoznal.
Máš už děti nebo je teprve plánuješ.
O pohance také přemýšlím, ale ještě jsem se nikde nedopátrala zda obsahuje vitamín K nebo ne. jestli se Ti chce, tak mi napiš v jaké formě ji konzumuješ.ahoj.

ema (Ne, 11. 5. 2008 - 11:05)

No příčina na nic nepřišli,krom toho že to mám dědičné.Máme to v rodině.Nohu jsem měla postiženou skoro celou pomalu od kotníku do půlky stehna.embolie asi vznikla díky neschopnosti naši lékařky která mě nechala v bolestech hodinu chodit po pohotovosti,že ji kamarád málem zmlátil,tam se asi něco utrhlo.po hodině mi chtěla vrazit klexan že si budu píchat sama a že můžu odpochodovat po svých domů!!!vzhledem k tomu že musela povolat lékaře aby mě naučil píchat injekce,ten mě tenkrát zachránil,pěkně ji seřval a já už nesměla udělat ani krůček.opravdu myslím,že léky určitě pomáhají,ale jen po nějakou dobu,jak člověk neřeší příčinu do hloubky,asi je to na nic.jo je mi 29

lenka (So, 10. 5. 2008 - 12:05)

To je fajn, že to takto můžeš řešit, ale odpověz mi, jaká byla příčina tvé trombozy a jakou část nohy jsi měla postiženou, také věk.

Ema (Pá, 9. 5. 2008 - 20:05)

Já prodělala v září hlubokou žilní trombozu a plicní embolii.jelikož v mém věku je čas již mít děti,přestala jsem warfarin brát a cítím se mnohem líp.při lékách na ředění krve mě nohy boleli,otékali a kolabovala jsem,jednou mě vezla i záchranka.Ted hodně piju čistou vodu,užívám lék červený drak a mám speciální mast na žíly.hodně chodím,jím pohanku,nohy sprchuji studenou vodou.Punčochy nosím jen když vím že budu dlouho na nohou,jinak chodím bez nich,jelikož žíly se musí posilovat a opravdu se vše mění k lepšímu.nohy mi přestali otékat přestávají mě bolet a cítím se mnohem líp.Lékař říká,že jsem možná udělala to nejlepší co jsem mohla.Je fakt že v rizikových situacích přejdu na léky ale natrvalo to není řešení,je to jen pozastavení nemoci.všem přeji úspěchy v léčbě.:-)

Ema (Pá, 9. 5. 2008 - 20:05)

Ten Venisfér je opravdu na užívání jako prevence.v počátcích se doporužuje ten červený drak.vypít 2-3litry čisté vody denně.a jíst hodně té pohanky.a hodně chodit.Bratr studuje medicínu v Německu a zajímá se hodně i o alternativní medicínu.A v Německu se to s těmi léky dělá opravdu jinak.Tady se každému nutí lék,jelikož když ho doktor předepíše má z toho velké zisky.Zdarma snídaně,obědy,večeře,rauty a když je hodně dobrý distributor,pak to jsou i luxusní dovolené.

Lenka (Čt, 1. 5. 2008 - 11:05)

Ještě dodatek.A ona mi pak přepošle Tvůj.

Lenka (Čt, 1. 5. 2008 - 11:05)

Ahojky Radko, jsi moc hodná, že jsi dala o sobě vědět za takové situace, moc ti přeju,aby to vše dobře dopadlo a hlavně pevné nervi, jestli nechceš psát sem, tak mi napiš na meil mé kamarádky eva.66"klikni.cz.

radka (Čt, 1. 5. 2008 - 08:05)

Ahoj Leni tak zas píšu.Jsem po porodu 4 týdny a jsem na warfarinu nekojím a mam krásnou dceru Gábinku.Nepíšu zdravou pač sme od porodu po nemocnicích měla vrozený nádor v malé pánvy je po operaci a já jsem nervově vyřízená.Jsme doma jen na skok a zas nastupujem do Motola na doplňující testy.Asi se stoho zblázním je to strašný takové malé dítě jestli todle má za potřebí.Jinak se měj krásně pa já zas napíšu

Lenka (Po, 28. 4. 2008 - 18:04)

lenka: Ahol Leni,moc ti děkuji za ochotu a rady! Právě si jdu píchnout Clexane.

lenka (Po, 28. 4. 2008 - 09:04)

Ještě k bandážím, opravdu je dodržuj a pokud máš nožku rozvázanou, tak na ní nedošlapuj nejlépe ještě tak 2 měsíce.

Reklama

Přidat komentář