Reklama

Panic po dvacítce

Roman (Pá, 16. 5. 2008 - 12:05)

Pozorovatelko, to je zajimava studie, myslim, ze kdyz ja vyloucim navstevu/y privatu, tak za tehlech okolnosti tu budu cestny clen jeste hodne dlouho :-))

Roman (Pá, 16. 5. 2008 - 12:05)

Ahoj lidi, resil jsem vcera vecer tak trochu problemy s pripojenim a nedostal se na net, ale vypada to, ze to uz zase funguje, tak me tu mate :-).
Abych ukolil anonymovu zvedavost, neskladal jsem puzzle, ale cetl si knizku, ktera mi prisla z amazonu (je fakt dobra a vecer mi utekl jako nic) :-)
Frantisku, musim ti rict, se vsim respektem k ostatnim, tvoje prispevky jsou bezvadny, protoze jasne maji hlavu a patu. Souhlasim s tim, ze lidi se dneska do sexu nezenou co nejdriv za kazdou cenu, protoze kolem existuje milion moznosti co delat jinyho. Nekde jsem cetl, ze existuje prima umera mezi inteligenci lidi a tim, jak dlouho cekaji se sexem (pro upresneni, vetsi inteligence = dyl cekat, ovsem POZOR, nevztahuju to na sebe, protoze bych potom musel byt inteligencne v hornich 10000, a takhle se ve vsi skromnosti necitim :-)). Ono dneska je rozsirenej trend, ze lidi nejsou vubec tolerantni a vztahy se rozpadaji kvuli tak banalnim vecem, ze by to pred jeste pred par lety znelo silene. Lidi si vztahu nevazi a opravdu panuje jakasi "znudenost" a vseobecna nespokojenost. Lidi poradne nevi, co by chteli.
Co se tyce prikladu s kinem, je to mozna pravda, ale urcite ne v tech minikinech co chodim ja. Tam totiz chodi jen pary a ja :-), tudiz jakykoliv debaty o tom, kolik je tam vlastne panicu jsou predem vyreseny :-)).
Franto, to, ze decka spolu spi je mi uplne fuk, ale jestli pri tom pouzijou kondom, zaplat panbuh za to. Zvlast pri tempu, jakym dneska lidi stridaji partnery je myslim si pouzivani kondomu docela na miste. Ja osobne bych mel jinak asi mozna i strach, buhvi s kym vsim ta holka spala (nemyslim to nijak ve zlym, ale znate to). Mnohy holky si mysli, ze berou prasky a nic se jim nemuze stat a pak roznaseji buhvi co. S praskama je to vubec dalsi zajimavej namet na diskuzi, doktori jsou domluveny s tema firmama a holkam to predepisoujou jako lentilky, nekdy schvalne zamlci i negativni ucinky, ktery to muze mit (a v mnoha pripadech i miva) na telo, tim spis pri dlouhodobym uzivani. Neni prirozeny, aby do sebe kdokoliv takhle pral hormony, a urcite ne nekolik let, ty holky se pak divi, kdyz nastoupi ruzny problemy. Ja bych od svy holky urcite nevyzadoval prasky a uz vubec by me nenapadlo ji do toho nutit (slysel jsem i o takovych pripadech, co si ten kluk o sobe mysli? ten by sel z baraku ani by nemrkl). Jsou prece i jiny zpusoby jak se chranit, podle me je to nezodpovednost, ale kdo chce kam, pomozme mu tam...

Pozorovatelka (Pá, 16. 5. 2008 - 12:05)

Františku, ale pozor! Plná třetina lidí, kteří nepřijdou o panenství/panictví do 25 let, o ně nepřijde už vůbec. U mužů méně, zřejmě návštěvy nevěstinců a privátů!

František (Pá, 16. 5. 2008 - 12:05)

To Ela: Opravdu je to individuální. Nevím, jaký je průměr dnes a jaký byl třeba před 30 lety (co se týče onoho "poprvé"), ale jak si tak projíždím nějaké statistiky, tak spokojenost se sexuálním životem dnes uvádí zhruba jen polovina lidí. A při srovnání s daty z dřívějška je ten trend významně (!) klesající. V roce 1993 bylo se svým intimním životem spokojeno něco kolem 80% lidí. Osobně bych řekl, že to bude tím zevšedněním, ztrátou kouzla, které sex přináší. To se pak samozřejmě promítá do vztahů a nespokojenosti s osobním životem vůbec. Dneska jsou určitě lidi v této oblasti zodpovědnější - ale to se týká především ochrany před početím a přenosem nemocí. Nemá to podle mě co dělat se vztahem jako takovým. To, že ve 14-15 děcka při "tom" použijou kondom, je možná zodpovědné, ale že by mi to nějak zvlášť imponovalo, to zas ne..:D Jiná statistika ale na druhou stranu říká (a to je zajímavé hlavně pro Romana), že první sexuální zkušeností získává až 10% lidí po dvacátém roku života! Po 23. roku života je to cca 6% (běžte do kina, kde je víc než 30 lidí a určitě tam narazíte na dva, kteří buď jsou ještě panicové nebo začali po svých 23tinách :)). Možná se to zdá málo, mně ani ne! Samozřejmě jsou to čísla... sice z důvěryhodných sexuologických zdrojů (Weiss, Zvěřina), ale pořád je to jen statistika založena na nejistých výpovědích respondentů. Nic lepšího ale není. Zkrátka podle mě Romanův "problém" není problém a určitě to nebude dlouho trvat a budeme tady oslavovat jeho nový vztah.

Ela (Pá, 16. 5. 2008 - 10:05)

Františkovi:Na druhou stranu přibývá lidí, kteří své "poprvé" odkládají-průměr je dnes prý 18. Moji rodiče říkali, že pokud byl někdo panna/panic za jejich mládí v 17, tak to už se na ně vrstevníci dívali skrz prsty.Říka se,že mladí jsou zodpovědnější než jejich rodiče. Prý je to také způsobené tím, že je dnes více možností, jak se zabavit:-), tak nevím. Je to individuální. Já si počkala skoro do 21 a dřív bych ani nechtěla.

František (Pá, 16. 5. 2008 - 10:05)

To Roman: Jak tak koukám a znovu pročítám některé tvoje příspěvky, vidím, že máme hodně společného..:) Stejné názory, stejné zájmy... Tak by mě zajímalo, jestli ze statistického hlediska existuje nějaká korelace mezi názory+zájmy a délkou panického/panenského stavu..:D Víš, mně hodně pomohlo, když jsem zjistil, kolik paniců po dvacítce běhá po světě. Uvědomil jsem si, že to není nemoc, ostuda, že to není problém, ale jenom uměle vytvořená psychická bariéra, která je přiživována všudypřítomnou komercionalizací sexu. Média vytváří jakýsi pofiderní "ideál" a ve srovnání s ním pak samosebou vypadáme "divně". Dyť dneska pomalu panuje mezi mladými názor, že sexovat ve 14 je norma..:-) Tento trend mě docela mrzí, protože si nedovedu představit, že by těmto mladým bejčkům a nadrženým holčinám sex postupně nezevšedněl - v 25ti pak zkusili už všecko a vyčpělé intimní zážitky se snaží ozvláštnit častější změnou parterů/partnerek. Pro mě je všecko nové, psychicky jsem v pohodě, cítím se jak puberťák a přistupuju k tady těmto věcem trochu jinak než ostatní.

Pozorovatelka (Pá, 16. 5. 2008 - 10:05)

Tak diskuse nějak vyschla!

Návštěvník (Pá, 16. 5. 2008 - 07:05)

Roman se dal zrejme do skladani puzzle s 5000 dilky..

Roman (Čt, 15. 5. 2008 - 18:05)

Jouhny: vole :-)
Pro anglicky mluvici - tady mate link - http://www.popularasians.com/forum/showthread.php?p=332405 (pasaz o joze jen pro silne zaludky :-)

Jouhny (Čt, 15. 5. 2008 - 17:05)

Seriózní zdroj na netu:
http://www.osaka69.com/tgp/index.shtml

Matt (Čt, 15. 5. 2008 - 17:05)

A pro Romana - taky jsem vášnivý chodec, úplně s tebou souhlasím;-)

Jouhny (Čt, 15. 5. 2008 - 17:05)

Mám kamarádku z Japonska, pracuje jako manažer v jedný obří firmě, nehulí a skoro nepije (jenom víno a pivo :-) Takže to mám s první ruky. Ty ostatní tam byli většinou na kurzech angličtiny - věk průměrně 25-30 let. Tyhle zprávy z netu jsou vždy hodně přitažený za vlasy. Byl jsem v Japonsku a lidi tam rádi choděj po práci kalit do klubů, barů a ruzných karaoke barů. Byl jsem v Tokyu a tam to v noci dost žije. Japonci jsou společenský a neradi zůstávaj doma. Já měl pocit, že tam šuká snad každej. A co se japonek týče, na první pohled jsou cudné, ale jak se zaklapnou dveře, tak jsou až zvrhlé a dost aktivní :-) A to se mi líbilo :-)

Matt (Čt, 15. 5. 2008 - 17:05)

Jak si to tady čtu... Taky jsem panic (ale je mi "teprve" 22), ovšem zase nemůžu říct, že bych nikdy o holku nezavadil. Měl jsem i přítelkyni a nějaké "pletky", zkrátka jenom nedošlo na TO. Dokonce po mně nedávno vyjela o tři roky starší dívčina, ale já jsem se z toho vykroutil, protože jsem byl tou dobou jednak těžce zakoukaný do jiné (nakonec to nevyšlo), a navíc ta holka se mi sice fyzicky líbila, ale jinak pro mě neměla žádné kouzlo (stejně dodneška nechápu, jak se to mohlo stát, protože je naprosto jiný typ než já). S holkama si teď dávám pohov, a jsem naprosto spokojen, věřte nebo ne. Co se má stát, stane se. Možná vám připadá, že se rouhám, ale nemá smysl jít do něčeho (aspoň pro mě),pokud opravdu neucítím, že je to ONO. Tím chci říct, buďte sami sebou, rozvíjejte své osobnosti a do ničeho se nenuťte. Nějak to dopadne, ještě se nestalo, aby někdy něco nějak nedopadlo:-) Ostatně, Sir Issac Newton byl panic celý život, a rozhodně lidstvu prospěl víc než Robert Rosenberg;-)To jen tak na okraj.

Návštěvník (Čt, 15. 5. 2008 - 17:05)

A do Japonska taky jezdil Bohous Kulinsky se sborem! Ten tam musel ty Japonce poradne zkazit:-))

Roman (Čt, 15. 5. 2008 - 16:05)

Japonsko je zeme odkud pochazi fenomen otaku proboha zivyho :-). Co vic chces jako dukaz?

Roman (Čt, 15. 5. 2008 - 16:05)

Neni pravda, vyzkumy mluvi uplne o necem jinym. Ty mlady co cestujou jsou prirozene kalici, ale jinak to takhle nejde brat. Nektery vyzkumy mluvi az o ctvrtine (a vic!) chlapu, co jsou panici do hodne pozdniho veku, nebo do konce zivota. A ze se stydi je pravda, protoze pry je tam i dost takovych, co maji sex jednou v zivote s prostitutkou a pak uz ne, a ty se nepriznaji. Je to pry hodne vaznej problem. Dokonce jsou tam i manzelsky pary, ktery vstupujou do manzelstvi jako panic a panna a pak spolu vubec nespi, jen spolu zijou. Japonsko se ve skutecnosti zmita v demograficky krizi. Na par pripada asi 1,2 ditete, populace starne a cela zeme vlastne vymira. Najdi si o tom neco na netu na serioznich strankach a nesud podle dvou az trech vyhulenejch lidi, co jezdi parit do ciziny.

Jouhny (Čt, 15. 5. 2008 - 16:05)

A jak jste přišli na to, že v japonsku je nejvyšší počet paniců? Já co znám Japonce, když jsem byl na pár měsíců v Austrálii, tak to byli ti největší kaliči (po Brazilcích). Ty údaje většinou vycházejí z průzkumů a ty jsou založené na tom co lidi řeknou. No a Japonci se neradi chlubí na veřejnosti, takže když se jich zeptáte na sex, tak vám řeknou, že tak 1x nebo 3x do roka i když naposled šukali před 5 minutama a šukaj tak 3x denně. Prostě mlčeti zlato, mluviti stříbro. V čechách je to naopak, lidi tu rádi žvaněj a když se zeptáte někoho, kdo nikdy neviděl ženskou na sex, tak si vybájí hotový romány. V Japonsku se šuká víc než tady, akorát tam lidi považujou za debilitu se chlubit něčím tak samozřejmým co má každý. Asi tak jako když by se člověk chlubit tím, že dýchá. Ostatně jejich počet do dokazuje. Je jich 80 milionů.
Jinak zkus to teda in Japan, tam nejsou holky tak studený, jsou náruživý až hanba :-)

Ela (Čt, 15. 5. 2008 - 15:05)

Jo, to je fakt, film skvěle vystihuje atmosféru doby těsně po revoluci.

Roman (Čt, 15. 5. 2008 - 13:05)

"Irenko proc? Ja sa ptam proc? Vzdyt ja ta mam rad i bez penez" :-))
Sakra ten film byl naprosto genialni.

Roman (Čt, 15. 5. 2008 - 13:05)

Pozorovatelko, nemuzu se zbavit dojmu, ze jeden o voze, druhy o koze. Porad ti zda se nedochazi uplne zakladni veci. Jasne, ze to asi bylo dano do vinku i mne, ale zivot je o prizpusobovani se momentalni situaci. Volba je jasna - bud si to budu delat na zachode a brecet u toho, ze nemam zenskou (zdravim Libora!), uzirat se tim a zbytecne si zneprijemnovat zivot. Nebo se na to taky muzu kouknout jinak - OK, neni po me poptavka. No, stane se, to mi dava spoustu casu a penez. Jak si zprijemnit zivot bez holky? Tim co me bavi. Co me bavi? Filmy jdouci mimo mainstream hollywoodskou produkci co se hrajou v minikinech. OK, co dal? Rockovy, reggae a ethno koncerty. Vyborne, jeste neco? Dlouhy prochazky vsude mozne. A co kdyz nic z toho neni k dispozici a musim byt doma? Poslouchat hudbu a skladat velky puzzle. No vida! A hned to vypada lip. Nicmene chapu, ze od holky, ktera nikdy nemela o napadniky nouzi nemuzu cekat, ze to nekdy pochopi.
Michale, privat jednou provzdy ne! Ja se sexu nezrikam (i kdyz me k tomu mozna okolnosti dozenou), ale takhle NE. Tecka.

Reklama

Přidat komentář