Reklama

Bible a dnesni svet

mima je zase mi (Ne, 3. 6. 2018 - 23:06)

jen za můj život se zvedl počet obyvatel planety ze 4 miliard na 7 a půl, tedy skoro na dvojnásobek !!!! V roce 2050, pokud budu na živu, bude 9 miliard lidí .....

Mimo, proč za každou cenu píšeš vždycky opozitní názor? Vypadá to, že chceš za každou cenu mít opačný názor. Jenže jsi blbka.

Možná že ten apoštol Pavel měl pravdu s tím, že ženy mají spíše mlčet. Asi měl zkušenosti s blbkami typu mima

mima (Ne, 3. 6. 2018 - 21:06)

Ty příkazy, aby se lidi...Planeta země se nemusí bát přelidnění, porodnost klesá. Porodnost klesá i v ryze katolických zemich, jako je Itálie, Španělsko...Itálie dnes patří k zemím z nejnižší porodností nejen v Evropě, ale ve světě.

Ve vyspělých Afrických zemích míra porodností klesá zcela v souladu se světovým trendem a ve zbytku Afrických zemích působí jiný faktor, který populací redukuje AIDS. Podle odhadů během pět let umírá na AIDS 15 milionů lidí.

Planeta země se nemusí bát přelidnění, ale bude to jiná planeta. Planeta starých lidí.

marný (Ne, 3. 6. 2018 - 14:06)

re: Církev má držet hubu. I oni by měli pochopit, že jejich náboženské příkazy vznikaly v úplně jiné době.

Máš to marný.. :-)

Eva (Ne, 3. 6. 2018 - 14:06)

Pablo, na světě existují...Jaká je zvěst o Ježiši Kristu? Kdy nastal moment " Dokonáno jest? " a kdy došlo symbolicky k jeho znovuzrození? "
Dle mého jde o větu " Bože, odpusť jim, vždyť nevědí, co činí." Odpuštění nepříteli ve chvíli nejkrutější bolesti, kdy člověk pochopí, že nepřítel ve své nevědomosti nemůže jednat jinak. To jsou chvíle znovuzrození, v člověku umírá sebelítost a rodí se porozumění Božího tvoření, kterým je následně veden. Bible není o výkladu slovo od slova.

Mare (Ne, 3. 6. 2018 - 11:06)

Pablo, ještě to zdůrazním:

dal vám Bůh svého Ducha proto, že jste činili .....skutky zákona,... nebo proto, že jste uvěřili zvěsti,.... kterou jste slyšeli?

Pablo, buď činíš skutky....!

NEBO

Uvěříš zvěsti !

Ze skutků zákona nemůže být nikdo zachráněn !

Jestliže ne ze skutků zákona, který dal Bůh tak potom z jakých skutků ?!
Ze skutků, které určí VRO ?!

JE TO BUDĎ A NEBO......, jakmile to zmixuješ ...víru v Krista se skutky......ocitneš se ve starém zákoně.

Bůh dává Ducha, čili potvrzuje tím své schválení a přijetí....JEN SKRZE ZVĚSTI O KRISTU !!!!!

K přelidněnosti (Ne, 3. 6. 2018 - 11:06)

Ty příkazy, aby se lidi množili (ploďte se, množte se) měly smysl v době, kdy se přes polovinu děcek nedožilo dospělosti. Pochopitelně tehdy, kdo měl jen dvě děti, tak o ně mohl přijít. Tudíž musel mít více dětí, aby aspoň některé dožily dospělosti a postaraly se později o něj a byli pokračovateli rodu. Ale s nástupem éry antibiotik a dalších léků se dětská úmrtnost snížila na minimum a dospělosti se dožijí prakticky všechny děti. A antibiotika se už dostala i do rozvojových zemí. Nemůžou mít 6, 10 dětí jako kdysi. Tohle planeta opravdu nezvládne. Ani uživit, ani nerostné zdroje. A taky lidi produkují odpady, rozbíjejí přírodní ekosystémy. Zkrátka "ploďte se a množte se" už musí mít mantinely. Lidi mají silný pohlavní pud, takže souložit budou dál. To jim nejde zakázat. Nejde jim říct: "Máte už dvě, tři děti, to stačí, už sex žádný." Musí být i v rozvojových zemích dostupná antikoncepce. A církev nemůže přikazovat ploďte, množte se. Církev má držet hubu. I oni by měli pochopit, že jejich náboženské příkazy vznikaly v úplně jiné době.

Mare (Ne, 3. 6. 2018 - 10:06)

Pablo, na světě existují jen dva principy, jak se lidé snaží vrátit k Bohu.

1. princip, který obsahuje milióny způsobů, ale všechny jsou založeny na stejném principu,
NĚCO ZNÁT A NĚCO DĚLAT .

AŤ NĚKDO MEDITUJE NA STROMĚ 40 LET NEBO MÁ JEDINOU SPRÁVNOU ZNALOST bible A ŽIJE PODLE NÍ NEJLÍP.

Je to v podstatě snaha se očistit svým úsilím.

2. princip: Stojí proti všem těmto ostatním.

Bůh sám naložil hříchy lidí na Krista a Kristus se s nimi nechal přibít.

Tím je odstraněna překážka mezi Bohem a člověkem, člověk je Kristem očištění dokonale, a Bůh ho může přijmout.

Stane se to jen zásluhou Krista, bez naší snahy, bez skutků......, zadarmo z milosti !

Je to buď a nebo, nelze zmixovat oba způsoby. Jeden vylučuje druhý.

Vyjadřuje to mnoho veršů a jeden z nich je tento:

Galatským 3.kap.:

1Vy pošetilí Galatští, kdo vás to obloudil – vždyť vám byl tak jasně postaven před oči Ježíš Kristus ukřižovaný!
2Chtěl bych se vás zeptat jen na jedno: dal vám Bůh svého Ducha proto, že jste činili skutky zákona, nebo proto, že jste uvěřili zvěsti, kterou jste slyšeli?

Mare (Ne, 3. 6. 2018 - 10:06)

Tento systém následuje...Pablo, v Brooklynu ti to napsali hezky, ale nenapsali ti, jak to přežít.

Pablo, člověk není schopný měnit ani sebe. Jak změníš svůj genetický kód ?!

Ono neexistuje, že uděláš co můžeš a Kristus to nějak dovyčistí výkupným a Bůh tě přijme.

To je lež a podvod !

Co ti pomůže se nad věcmi zamýšlet a pokoušet to změnit, když Bůh má jinou cestu k sobě !

A nějací lidé tvoji potřebu Boha zneužili, aby tě oklamali.

Víš o Království,....ale nemáš dveře, kterými se vejde....., někdo tě šeredně oklamal....!!!

Píše ten podvodník chytře ? Píše hezky ? Používá Bibli ?

Ne, Pablo, jen Bibli zneužívá k obrovské moci, kterou má nad velkým množstvím lidí....a peníze tam hrají také roli....

Nevěř Pablo člověku, .....v něm záchrany není....,víš jak to vypadá v Booklynu..., nevíš Pablo a to samo o sobě smrdí....

I když velmi chytře mluví a zneužívá šikovně Písmo....!

toxický derivát (Ne, 3. 6. 2018 - 08:06)

Tak s Didusem se shodnem aspoň politicky.

Oceňuji.. ale to jsme na tom stejně asi jako s Tonym či Luci.
V politice shoda.. - ale jinak stojíme ostře proti sobě.
Škoda.

toxický derivát (Ne, 3. 6. 2018 - 08:06)

Ano, základní problém této planety je, že se přemnožil jeden druh, který likviduje i ekosystémy a diverzitu přírody. A to je člověk.

Ono by to asi šlo řešit i v té Africe (určitá místní spolupráce plus přerozdělování v nejmarkantnějších případech) .. (Latinská Amerika se o něco takového v podstatě snaží), ale speciálně cv Africe se naráží na obrovskou míru korupce a navíc stav, kdy to Západu (jeho vládnoucím špičkám) více méně vyhovuje. Kadáfí se třeba snažil.. - a byl v podstatě kvůli (z části určitě) tomu odstraněn.

toxický derivát (Ne, 3. 6. 2018 - 08:06)

Re: Tento systém následuje římskou říši.

Obávám se Pablo, že to "není jen v Římu" - ba přesně naopak - "tento systém(= všechny možné lidské nedostatky..) je hluboce lidský". Nebo myslíš, že tomu v Kristově době (či před ní..) bylo nějak "významně jinak" ??
Tyhle tendence jsou vázány "na člověka obecně" (říká se tomu dědičný hřích..), co se liší je jen "míra otevřenosti" s jakou je to možno dávat "na odiv", tato doba je "vyjímečná"jen tím,že je možno tyto tendence "veřejně adorovat". To je asi jediná závažná změna proti minulosti. Ale větu, že "skrze peníze (resp. "finanční svornost") je možno ovládnout národy" je přece už v Páté Mojžíšově ..
Tak se "probuď" ty "krhavý Římane" (rozuměj Antiřímane..) :-)

Pokračování (So, 2. 6. 2018 - 23:06)

a asi se neshodneme v popisu největších problémů světa. Já vidím jako základ problémů přelidněnost. Přelidněnost má za následek i migrační tlaky. Tato planeta dýchala líp, když byly tak 4 - 5 miliard lidí. To je tak strop. Teď už je 7.5 miliardy lidí, to je něco šíleného. A církev dělá jen ještě zvyšování porodnosti, když těm svým ovcím zakazuje kondomy a další antikoncepci.

Ano, základní problém této planety je, že se přemnožil jeden druh, který likviduje i ekosystémy a diverzitu přírody. A to je člověk.

Ok (So, 2. 6. 2018 - 22:06)

Tak s Didusem se shodnem aspoň politicky. Taky bych dal hlas Klausovi mladšímu. ODS jako celku nikoli. Takže jedině SPD. Demoblok je probruselský, socani taky. Piráti - to jsou fetky bez rozumu. Komunisty kvůli jejich minulosti nemůžu a Babiše taky ne. I když jako ministr financí měl výsledky. Každopádně k majetku nepřišel poctivou prací. Nejhorší je ovšem demoblok, tedy Kalouskova skvadra.

V otázce pobožnosti se samozřejmě neshodneme, páč já nevěřím na nadpřirozeno a nic mi neukazuje na pravdivost ani bible, ani koránu. Pokud tu je něco mimo hmotu, tak to se nedá vyloučit, ovšem ani pozorovat.

Pablo je jehovi (So, 2. 6. 2018 - 22:06)

a jehovisti už měli bezpočet konců světa

Pablo (So, 2. 6. 2018 - 21:06)

Tento systém následuje římskou říši. Morální rozklad společnosti, stěhování národů tak končila římská říše. To samé se děje dneska, ale ve větším rozsahu a to na celé naší planetě.
Asi před dvěma lety byl rozhovor z jedním primářem chirurgem, který jezdil na mezinárodní semináře po celém světě. Konstatoval, že hodně mladých lékařů chce hodně peněz, ale nechtějí mít žádnou zodpovědnost. Dále řekl, že mu přijde, jak navštěvuje ty různé semináře, že to vypadá jak římská říše těsně před rozpadem.
Bible tento stav předvídá a zároveň nabízí řešení tohoto stavu.
Záleží na každém zdali to bude zkoumat a nebo se na to vykašle a bude se smiřovat s tím, že ta budoucnost nevypadá dobře dokonce beznadějně. Že tu budoucnost není schopná zvládnout žádná lidská vláda.
Přibývají celosvětově bezdomovci, kde je čím dál víc mladých lidí bez perspektivy na lepší budoucnost.
Ti co vládnou už hlavně chrání jen svojí bezpečnost, protože vidí, že nespokojenost lidí povede k nepokojům ve většině zemí.
Celosvětová ekonomika je v rozkladu jak to napsal jeden americký ekonom. Dále napsal, že se to snaží přes sdělovací prostředky ututlat, protože není řešení narůstajících dluhů většiny zemí i jednotlivců a obrovské přebytky zboží, které začínají být neprodejné, proto ty dluhy narůstají, aby se vůbec něco prodalo.
Bude to pro nás všechny v krátké budoucnosti hodně těžké.
Nikdo nemůže změnit druhé, ale jen sám sebe a tím částečně ovlivnit některé aby o sobě a svém životě začali jinak přemýšlet.
Proto jsem rád, že jsem byl seznámen s největším konstruktérem, plánovačem, programátorem a majitelem této planety "Stvořitelem Bohem, jehož jméno je Jehova" a jeho Synem Ježíšem Kristem, který mu pomáhal při tvorbě vesmíru, který jediný může změnit podmínky žití na této planetě, bez válek a násilí. Nezbyde mu nic jiného než zasáhnout, abychom my lidé nezničili tuto krásnou planetu i s veškerým životem na ní, kvůli své chamtivosti a touze po moci.

Tyto Biblické texty hovoří o tom co dnes zažíváme a o tom jak se to bude řešit v blízké budoucnosti.
2 Timoteovi 3:1-5
3?Věz však, že v posledních dnech tu budou kritické časy, s nimiž bude těžké se vyrovnat. 2?Lidé totiž budou milovat sami sebe, budou milovat peníze, budou sebejistí, domýšliví, rouhači, neposlušní rodičů, nevděční, nevěrní, 3?bez přirozené náklonnosti, nepřístupní jakékoli dohodě, pomlouvači, bez sebeovládání, suroví, bez lásky k dobru, 4?zrádci, svéhlaví, nadutí [pýchou], [budou] spíše milovat rozkoše než milovat Boha, 5?[ti,] kdo mají způsob zbožné oddanosti, ale vůči její síle se prokazují [jako] falešní; a od těch se odvracej

Matouš 24:21-22
21 neboť potom bude velké soužení, jaké nenastalo od počátku světa až dosud, ano jaké již nikdy nenastane. 22?Vskutku kdyby nebyly ty dny zkráceny, nebylo by zachráněno žádné tělo; ale kvůli vyvoleným budou ty dny zkráceny.

Nic lepšího než toto poselství míru, soucitu a lásky, kterou nám ukázal svým životem zde na zemi Ježíš Kristus neznám. On vlastně ukázal vlastnosti svého Otce, který je spravedlivý a dal nám takovou svobodu rozhodování s varováním, že když tu svobodu budeme zneužívat, tak nás bude muset nakonec potrestat.
Ví, že jsme nedokonalí a proto nám hlavně domlouvá a dává naději těm kteří trpí, že budou znovu na této planetě žít bez jakéhokoli utrpení. On je schopen udělat jakéhokoli člověka i s jeho myšlením, protože on nás lidi vymyslel a udělal, jako mi můžeme udělat svými technologiemi kopii jakéhokoli zničeného stroje. Akorát neumíme udělat živého člověka, to dovede jen Stvořitel Bůh Jehova.

úvaha lidské zr (So, 2. 6. 2018 - 21:06)

Akorát s tím, že zde se "žádný Franko" nedostaví..

von je Franko dost pomluvenej.. ale kromě něj ve Španělsku byli jen "samí (ultra)levicový vůdcové" plus pár "brblajících důstojnků" žijích resentimenty královského Španělska HODNĚ dřívější éry ..
(takže jedině "fašoun" plus "pár zakomplexovaných gum" řečeno dnšním - i mediálním!! - jazykem).

úvaha lidské zr (So, 2. 6. 2018 - 21:06)

hele, já jak tak Čechy "nezávisle" pozoruji (a občas ano..) tak to vidím asi tak,že "Čechům sedne "španělský model" (totální občanská válka všech proti všem plus angažování ciziny..)" jak "hrnec na prdel". Akorát s tím, že zde se "žádný Franko" nedostaví.. "vlastenečtí důstojníci" (či "nedej Bože roayalisté..") jaksi "došli krátce po ww2".
Takže tipuji na "vítězný ultralevicový teror" typu "Čechy v Česku nechceme".

opr. (So, 2. 6. 2018 - 21:06)

ono po pravdě jiné strany kromě "mladého Klauze" (což však není strana, že ..) PLUS nějakých "dnes už zakázaných exotů" - "vlastně ani neviděj žádnej problém" ...

naši panikáři (So, 2. 6. 2018 - 21:06)

Proto volím SPD !

To já TAKY!!
ono po pravdě jiné strany kromě "mladého Klauze" (což však není strana, že ..) nějakých "dnes už zakázaných exotů" - "vlastně ani neviděj žádnej problém" (v současné "Eurosituaci") ..
(nevím, jestli si někdo vzpomene jak komunisté před 48 každého kdo byl proti označovali za "panikáře", snad byl i nějaký článek "Naši panikáři" ..). Tak samozřejmě, že po Úhnoru 48 se "panikářům" nikdo z KSČ(M) neomlouval.. prostě "cíle dosaženo" a "spadla klec".

magorova úvaha (So, 2. 6. 2018 - 21:06)

A ani čmoudi sem moc nechtějí.

Tuhle "mantru" znám a působí ("zažehnává") dost "univerzálně". Podobná jiná "mantra" je naopak - "dit už tady stejně jsou" (rozuměj - ti co chtějí..)

Obojí jsem testoval v práci.. První mantra byla - jak jinak - všeobecně akceptována .. na druhou však jeden kolega a ti co ho berou vybuchl "ty vole Dide, co to tady plácáš za kraviny" !! - a musel jsem s ním (přirozeně..) souhlasit.

Jenže ona ani ta první mantra to "zcela nezažehná" - západ prostě své Obohacovatele (třeba fakt jsou?? - co my víme.. :-) ) - bude potřebovat naředit a tak prostě "vyrovná dávky" případně "nějaké jiné stimuly" - samozřejmě jen pro ně a pro ty, co budou kooperovat.. (dříve: kolaborovat). Případně Západ neudělá vůbec nic ale Obohacovatelé z Německa a spol prostě budou cestovat.. vlastně je to tu vyjde levně..

Reklama

Přidat komentář