Reklama

Bible a dnesni svet

mima (Čt, 7. 6. 2018 - 10:06)

No, to Milanovo neustálé...Zdravím Milane, dlouho nebylo o tobě slyšet. Kde se touláš?

Přeji ti krásný den i tomu člověku, který je zraněn a proto v agónii bolestí, vydává tyto výkřiky.
Přála bych mu klid, ale nevím jestli on si to vůbec přeje.

mima (Čt, 7. 6. 2018 - 10:06)

Je třeba zabít svoje...V dnešní době, kdyby jsi pomlouval Abrahama, že zabil své dítě, tak jdeš k soudů za křivé obvinění.

Kde je v Bibli psáno, že Abraham zabil Izáka?

Až budeš Biblickým prorokem, setkas se s Bohem, pak budeš vědět na jakém základě tito muži jednali a věřící konají

Oni předem znají počátek před koncem. Abraham s klidným svědomím vykonával příkaz Boha.
Ptáš se zdali by jsme to stejné udělali jak Abraham ?
A já ti pravím, že my věřící v Biblického Boha, jsme dávno tento čin uskutečnili s Abrahamem.

... Druhý den brzy ráno Abraham vstal, osedlal svého osla, vzal s sebou dva služebníky a svého syna Izáka. Nasekal dříví pro zápalnou oběť a vypravil se k místu, jež mu Bůh učinil. Třetího dne Abraham pozvedl oči a spatřil to místo v dálce.

Tehdy řekl svým služebníkům: Zůstaňte tu s oslem. Já a chlapec půjdeme až tam, pokloníme se Bohu a VRÁTÍME SE K VÁM......

Tato malá informace ti unikla v tomto příběhu, ale zrovna tato informace je jádro tohoto příběhu.

On ten ďábel používá pořád stejnou taktiku, taky pokoušel Ježíše i tu Evu v ráji....Božím Slovem a dělá to po celou dobu. Do poslední chvíle se bude odvolávat na citáty z Bible....

Milan (Čt, 7. 6. 2018 - 09:06)

No, to Milanovo neustálé nabízení, vnucování jeho draka - krista mi přijde jako když stará prostitutka nabízí své služby... A ačkoli jí řeknete , že o ní nemáte zájem, tak ona se začne odhalovat a ukazuje svoje seschlé nohy... Tak, Milane, působíš. Jako stará prostitutka, co se obnažuje a hledá zákazníky...

Proč to vlastně děláš?

Milan píše, že (Čt, 7. 6. 2018 - 08:06)

Milane, jak jsi zažil Krista? Tak jako Mare? Taky ti to udělal, když jsi byl svém ve svém pokojíčku? Jaké to je, když ti to dělá Kristus?

Byl Abrahám zno (Čt, 7. 6. 2018 - 08:06)

Je třeba zabít svoje dítě, aby v očích ostatních věřících vznikl dojem, že je někdo dostatečně šílený a znovuzrozený? Z vašich vyjádření je jasné, že slovo znovuzrozený je totéž, co slovo šílený. Jste tedy znovuzrození a šílení dostatečně na to, abyste postupovali jako váš vzor Abrahám?

Zabili byste své dítě, abyste dokázali, že jste znovuzrození?

dopl. (Čt, 7. 6. 2018 - 08:06)

v důsledku..

Hujer (Čt, 7. 6. 2018 - 08:06)

No jinak toho "blba" bych upřesnil na "NWO blba". Trochu mě s Mare a spol připomínáte takové ty "konspirativce" z Alternativy, co věří že Rusko není Rusko ale Napoleonův výtvor, že car Alexandr teprve s pomocí Napoleona ovládl Moskvu a potlačil původní Moskovii (= Velkou Tartárii, asi..) a zavedl "syntetickou řeč" - ruštinu.
Samozřejmě, že tihle vám podobní odmítají vše ofiko - instituce, klasickou historii. Vy se lišíte jen obsahově, ale zacílení a duševní pochody (odmítání všeho ofiko) máte stejné. Čoveče, dy't ty jsi se stal pěšákem NWO ..

Hujer (Čt, 7. 6. 2018 - 08:06)

nevěřím, že on kdy byl znovuzrozený. Pouze sedl na lep letničářům hnuťovíráckého střihu.

On sám hovoří o "dekonverzi".
Ale jiná otázka - jak vlastně poznáš Znovuzrozeného či 'znovuzrozeného' ??
Ty jsi Znovuzrozený (úplně..) nebo Mare (úplně) ?? Neboj, napiš ..
Kdo z vás by třeba rozhodl spor(ohledně učení) třeba mezi Mare a Gregem.. Kdo má (od Boha..) tu AUTORITU ??

Milane - zabil (Čt, 7. 6. 2018 - 08:06)

Abys dokázal, že máš radši boha než syna?

Je bible pro tebe vzor v chování?

Milan (Čt, 7. 6. 2018 - 07:06)

křesťanství není...víra není o diktatuře v tom smyslu jak ji chápeš ty.
Je to nabídka k ukončení strastí po skončení fyzické existence. Vidíš sám, že tu nabídku můžeš přijmout nebo odmítnout.
Kdyby jsi zažil Krista, už bys nepsal takové hlouposti.
Nech minulost minulostí a soustřeď se raději na sebe. Já vím, že raději řešíš druhé, ale to ti nikterak nepomůže pochopit to v jaké pasti jsi ty sám chycen. Že tě to nezajímá? No to poznáš až na konci své existence. Tam uvidíš jaké možnosti jsi měl a co všechno jsi odmítl.
Ježíš ti nabízí spásu, ale ty se raději přidržuješ svého věznitele, kterého samozřejmě nevidíš a který ti nabízí jen krátkodobé okamžiky uspokojení a pak již jen samé strádání.
Ty si myslíš o sobě, že se snažíš zachránit lidi před bludy a pomateností, přitom kdybychom spolu probrali tvůj život, našli bychom spolu příčinu tvé neschopnosti cokoliv skutečně podstatného pochopit.
Věř, že vzorec myšlení pochází z někoho mocnějšího než si dovedeš vůbec představit a ten mocný si tě používá ke svému záměru, a ty nemáš možnost zjistit jak to s tebou ve skutečnosti je, protože se mylně domníváš, že ty myšlenky které z tebe vycházejí pocházejí od tebe. Je to rafinovaně provedené, právě proto abys nic nepochopil a nemohl se osvobodit. On nerad propouští své zajatce.
Svého věznitele poznáš podle toho, že tě slova o Kristu a víry v něj iritují.
Abys Krista pochopil, musíš ho osobně zažít a né si jen o Něm číst. To by mělo být tvé přání, abys nepsal bludy.

Takže děláte ko (St, 6. 6. 2018 - 23:06)

křesťanství není kritizovatelné podle vás. Chcete zvláštní privilegia - nedotknutelnost.

No. Ještě že tu moc nemáte. Jste směšné pobožné namyšlené figurky.

Vaší jedinou touhou je odvést pozornost od bible. Za každou cenu aby se zde nepsalo o bibli a vašem učení a pro to uděláte všecko, co jde.

Jste skutečně tak naivní, že si myslíte, že na otevřeném veřejně přístupném diskusním foru budou hrát účastníci podle vašich pobožných not?

Zabili byste svého syna, kdybyste slyšeli hlasy v hlavě jako je slyšel Abrahám?

Tony (St, 6. 6. 2018 - 23:06)

Touha není nábožnice....nevěřím, že on kdy byl znovuzrozený. Pouze sedl na lep letničářům hnuťovíráckého střihu. Vidím, že to nese daleko horší důsledky, než sednout na lep jehovistům.

Tony (St, 6. 6. 2018 - 23:06)

Zda-li chtějí postupovat...ty jsi opravdu totálňí mimoń, copak křesťané v ČR provozují nějakou diktaturu? Na kliniku zesnulého profesora Myslivečka, popřípadě jeho nástupce docenta Chocholouška patříš dle tvých výlevů evidentně ty. Voltíky by ti ke zklidnění evidentně prospěli.

Hujer (St, 6. 6. 2018 - 20:06)

Touha není nábožnice. Jenže když to tu obsadí bývalí nábožníci a pořád tu kolovrátkují své nechutné výlevy, tak jde úroveň do háje.

Sice jako nějaký pablb (naprostý..) opakuješ dokola svou "všeřešící mantru" ale zde ses dopustil nepřesnosti:
Hvězdoun (Pozorovatel atd..) není "bývalý nábožník" ale "bývalý 'Znovuzrozený'". takový "malý detail, víš .." , ale chápu, že se ti nehodí do krámu takže "mlžíš".

Tony, jsi pro mě obyčejný "stranický blb" jako třeba Juncker a "přeber si to jak chceš". Vy jste fakt parta mentálů..

Tedy kritizovat (St, 6. 6. 2018 - 19:06)

a každý má právo zpochybnit jakýkoliv příběh, či normu z té knihy. Všechno může být podrobeno kritickému zkoumání. A totéž jistě platí i pro korán.

Křesťané si mus (St, 6. 6. 2018 - 19:06)

Zda-li chtějí postupovat totalitně nebo demokraticky. Komunisti posílali za kritiku do lágru. V Rusku dopadli oponenti ještě hůře. Hitler se taky nemazal s tím, když si někdo dovolil zpochybnit jeho myšlenky. Co dělají radikální muslimové s těmi, kdo by s nimi nesouhlasili, snad není třeba ani naznačovat. Křesťané v minulosti také dělali koncily nebo inkvizici.

Je křesťanství nedotknutelné? Copak žijeme v zemi, kde je státní náboženství?

Dle mého soudu by křesťané měli chápat, že žijeme v demokratické zemi, kde platí sekulární právo. A jakákoliv ideologie je kritizovatelná. Je tu volná soutěž politických stran a to samé v oblasti náboženství. Neexistuje žádná vedoucí úloha jedné strany v politice, neexistuje ani žádná unifikace v oblasti vyznání. Každá politická strana může být podrobena kritice, každý ideový směr i náboženský.

Touha (St, 6. 6. 2018 - 18:06)

Touha není nábožnice....To mi připomíná:

Sice nevím co to znamená (nábožnice), ale cítím se uražena

Tony (St, 6. 6. 2018 - 17:06)

Touha není nábožnice. Jenže když to tu obsadí bývalí nábožníci a pořád tu kolovrátkují své nechutné výlevy, tak jde úroveň do háje.

Tony (St, 6. 6. 2018 - 17:06)

Někdo napíše svůj názor...Obojí jsou rozhádaní, jak nábožníci, tak marxovníci.

No a vo tom to (St, 6. 6. 2018 - 17:06)

Někdo napíše svůj názor na bibli, biblické příběhy... třeba s tím nedokončeným podřezáním syna, které se tam v té knize vydává za vzor pobožnosti, a pobožní spustí svoji kanonádu osobních invektiv na toho, kdo si dovolí bibli kritizovat.

To samé přece dělali komunisti. Nesnášeli pluralitu, jejich učení bylo nedotknutelné...

Reklama

Přidat komentář