Reklama

snížená funkce štítné žlázy

zuzana (Pá, 19. 11. 2004 - 16:11)

Romco,jmenuji se Zuzana Hoyez a mam 42roku. Ty neznas u nich ty normy? On Ti je nenapsal?

JanaK (Pá, 19. 11. 2004 - 14:11)

Děkuji za pozdrav a přivítání "dopisovatelce" Romaně. Vidím, že tato stránka existuje již delší dobu a tak by mě zajímalo, jestli má někdo z Vás přehled o tom , jaký je asi přibližně věkový průměr takto nás "postižených ". Mě je 32.Problémy mi začaly asi před 8 lety.Nějaký čas jsem se snažila vše nějak sama překonat a pak jsem začala chodit po doktorech než vůbec přišli na to co mi je. A jak jsem již psala v r. 2000 jsem byla na operaci. Všechny zdravím a ahojky.

Romana (Pá, 19. 11. 2004 - 12:11)

Ahojda Zuzanko,ke Staremu pojedu asi za 2 mesice,teda pokud Ti to bude stacit?!Ale musim Te poprosit o Tvoje prijmeni,tezko by pan Dr,vedel jako to Zuzanka asi bude?Jestli chces posilam Ti svou mailovou adresu romita.r"seznam.cz zatim papa a jinak taky zdravim novou Jancu K!

JanaK (Pá, 19. 11. 2004 - 10:11)

Dnes jsem poprvé našla stránky s Vašimi příspěvky ohledně štítné žlázy a jsem překvapená co lidí má stejné nebo podobné problémy jako já. Jsem již pět let po úplném odstranění štítné žlázy. Před tím mi bylo několik let hrozně, asi jako Vám všem co píšete, myslela jsem si též že mé problémy patří na psychiatrii, neboť jsem se nemohla u žádného doktora dovolat pomoci. Každý lékař mi říkal, že jsem unavená asi po porodu a starostmi o dítě a že to asi špatně snáším atd. Prostě jen "blbé" řeči. Pak mě konečně poslali na endokrinologii a bylo rozhodnuto, že musím okamžitě na operaci. Nějak jsem o tom tenkrát nepřemýšlela, viděla jsem to jako jediné východisko z mé situace a myslela jsem si, že mi to pomůže a bude mi líp. Po operaci jsem se cítila asi dva roky docela v pohodě, ale pak se to začalo zase zhoršovat. Poslední dobou si už zase připadám jako chodící mrtvola. Jak píší ostatní, není to život, ale přežívání. Mám špatné krevní testy, rozpadají se mi červené krvinky, snížené množství bílých, špatné jaterní testy aj. Stále mě trápí únava až vyčerpanost, bolesti hlavy, zubů, očí. Jsem ráda, když to v práci nějak vydržím a příjdu domů a musím si jít na chvíli lehnout,abych mohla aspoň v rodině trochu fungovat. Ještě štěstí, že pracuji v kanceláři a nemusím tudy být celý den aktivní, připadá mi, že bych mohla pouze ležet a odpočívat. Včera mi odebírali další vzorky krve a výsledky budou za l4 dní, tak čekám jak to dopadne a jakou mi poradí další léčbu, protože vidím, že se můj zdrav. stav zhoršuje a řikám si, jestli ještě vůbec někdy budu žít normálně. Jsem ráda, že mám možnost číst Vaše příspěvky a těším se na další. Zatím Ahoj.

Mila (Pá, 19. 11. 2004 - 07:11)

Prosím o informaci, co znamenají hodnoty krevního vzorku S TPO větší jak 1000 a S TG 585. Poradí mně někdo co s tím? Užívám Letrox 50 - 1 tabletu, ostatní hodnoty jsou v normě. Děkuji Erl.

zuzana (Čt, 18. 11. 2004 - 19:11)

Romanko,chtela bych Te o neco poprosit.Az pujdes na kontrolu k Dr.Starému,zeptej se ho prosim te moc na krevni hodnoty protilatek anti TG, Tgl, anti TPO, f-T4 Bud tak hodna,on me to zapomnel napsat a vsude maji jinak své normy. Dekuji moc. Zuzana

kateřina (St, 17. 11. 2004 - 21:11)

ahoj Dášo a všichni.Mohla by jsi mi Dášo říct kontakt na Dr.Jonáše,ráda bych popovídala o léčbě i s jiným lékařem a léčbě homeopatiky se nebráním.A vzkaz pro Žandu:podezření na špatnou fci št.žlázy mojí Adélky měla naše dětská dokt.Kojila jsem plně až do jednoho roku a Adelka hrozně přibývala,pak jsem začala přikrmovat a jela s váhou pořád hrozně rychle,tak jsme dostali doporučení na endokrinologii.Šla na SONO,na krev a bylo jasno. Zdravím Katka

Michaela (St, 17. 11. 2004 - 04:11)

Honzovi - na doporučení doktora jsem brala pár měsíců Wobenzym. Většině lidí prý pomáhá, zkusit se to může, já sama jsem na sobě žádné změny nepociťovala. Bere ho ale taky můj muž /má diabetes, což je taky autoimunitní nemoc/ a cítí se líp.

Romana (Út, 16. 11. 2004 - 20:11)

Ahoooj Zuzanko,no tak to je bomba!!!vidis,jak je ten svet malej!Mej se krasne a holky vy taky!!

zuzana (Út, 16. 11. 2004 - 18:11)

Romcoooooooooo,mame stejného doktora Starého!!! Ja jsem byla u nej jen dvakrat,protoze neziji v CR,ale v Turecku. V Brne jsem samoplatce,tak si veskeré osetreni platim,ale neni to drahy. Schvalne jsem vzala letadlo abych se nechala vysetrit u nas,kde jim rozumym a to jsem kapla s velkym stestim na tohoto doktora. Muzu doporucit vsem lidem. A mas pravdu,je to sympatak. Ja jsem zila v Brne 31let a to 20 ve Slatine a 11v Kr.Poli.Cauky vsem.

Honza (Út, 16. 11. 2004 - 14:11)

Zdravím vás. Má někdo zkušenosti při tomto onemocnění s užíváním Wobenzymu? Dočetl jsem se, že má velmi kladný účinek a po několika měsících je dávku Letroxu možné snižovat či někdy úplně vysadit..

Jana1 (Út, 16. 11. 2004 - 04:11)

Dotaz pro Dášu - jaké onemocnění štítné žlázy máš? U autoimunitního zánětu to nejde vyléčit žádnými homeopatiky. Může to jen pomoct organizmu podpůrně, ale stejně se musí celý život berát hormon štítné žlázy. Nebo tvrdí MUDr. Jonáš něco jiného? Taky díky Romče za odpověď.

Romana (Po, 15. 11. 2004 - 13:11)

Ahoj holky.....pro Jancu 1...Jani chodim do Brnenske Bohunicke nemocnice na endokrinologii k panu Dr.Karlu Staremu,ale jinak je mladej a je fakt super!Taky je tam pani DR.Vera Hrbkova,ta me lecila drive,ale pak odesla na materskou a ja dostala toho mladyho pana DR.I kdyz se Hrbkova vratila a byla taky velice pecliva ,prijemna a vsechno se mnou probirala uz jsem zustala u Stareho!Podle je totiz blby porad to menit,kdyz byli oba fajn!Takze vam je mohu vrele doporucit!Muj tatinek mel strasny potize a chodil k nejake Dr.Tomeckove,ale ta byla priserna!Jemu bylo porad zle,neustale omdlival a nemohli mu netocit ani EKG,jsk na tom byl zle,strasne hubnul,mel tvrdnuti svalu,suchou kuzi a vypadalo to,ze padne na smrtelnou postel!Dr.Tomeckova odesla a on dostal Dr.Hrbkovou,ta mu zachranila zivot a uplne ho z toho dostala!!Bere leky porad,ale ty stavy,kteryma trpel tenkrat,jsou uz davno pryc!!Nemohl si ji vynachvalit!!......Pro DASU......Tak snad si to vemu ksrdci,tu moji zravost a opravdu bych se mela zamyslet nad sebou,ale to ja vlastne delam porad!Kdyz ja nemam pevnou vuli,rano vstanu a reknu si,tak Romi dneska zacnes jist zdrave,je poledne a ja si reknu kaslu na to a uz se zase krmim!!Ja snad zkusim tu Meridii a uvidim co to se mnou udela!!Holky mejte se!!

dása (Ne, 14. 11. 2004 - 19:11)

Milá devcata,nejdríve vzkaz pro Romcu, ten vlcí hlad a chute na sladké je fakt hrozný, ale mela bys to trochu hlídat (treba si ty cokolády nekupuj a udelej si spís ty citrony s cukrem - je to taky sladké a zazene to chut na cokoládu - a je to spís lék. (Co se týká toho chemického osetrení, tak to resím tím, ze je pred tím umyju kartáckem v octové vode a taky doufám, ze se porádne vyluhují v té horké vode.) Jinak by ses dopracovat az k cukrovce - Slinivka je taky zláza a je dalsí na rade. Toto mám od doktora z Chrudimi - který nabízí jinou lécbu nez hormonama - peptidové injekce - ale je to bohuzel velmi drahé. A taky nevím, jestli je to stoprocentní. On tvrdí, ze ano.Pro Katku - je mi líto, ze ten tvuj prcek uz je cpán hormonama. Myslím, ze by ti mohl pomoci Dr. Jonás. Lécí homeopatiky. Mela jsem pred dvema a po lety první sono a laloky 60 x 28 x 31 a druhý 54 x 19, x 23 - v jednom uzel 13 mm v druhém 21 mm. Po rocní lécbe, ten mensí uzel zmizel a ten druhý se zmensil na 17 mm.Pak jsem byla lempl a prestala tam rok chodit. Ten uzel se zvetsil na 20 mm a ten druhý se opet objevil - ale jen 6,5 mm. Struma se mi bohuzel ale zvetsila na 72 x 28 33 a 48 x 18 x 27 mm.Ovsem tady si nejsem tak jistá, protoze stací pri sonu víc natáhnout krk a lalok se natáhne nebo rozsírí.Tak nevím.V kazdém prípade jedu k Dr. Jonásovi znovu v prosinci a uz budu trpelivá az do konce lécby.Zkousím jeste jiné alternativní metody z knízky Jeleny Svitko Tajemství prírodní lécby - jestli to bude mít nejaký úcinek, tak Vám to dám vedet. Radeji delám pokusného králíka sama sobe nez doktorum.Holky, nevzdávejte to, a nebudte pasivní, je to Vase telo, Vase zdraví a nemusíte si od doktoru nechat vse líbit. Jim je to fuk, své zdraví neposkozují. Výjimky necht mi prominou.Hodne sil, vule a pohody preje vsem Dása.

Jana1 (Ne, 14. 11. 2004 - 18:11)

Ještě dotaz - chodí některá z vás do Endokrin. ústavu s autoim. onemoc. štítné žlázy? Kdo tam je odborník na toto onemocnění - jaké máte zkušenosti? Děkuji za odpověď.

Jana1 (Ne, 14. 11. 2004 - 17:11)

Omlouvám se, že je to tu dvakrát. Špatně fungovalo odeslání.

Jana1 (Ne, 14. 11. 2004 - 17:11)

Je dobře slyšet, že má někdo taky dobrého doktora. Můžeš ho doporučit? Třeba by to některé z nás mohlo pomoct! Vůbec by bylo dobře, kdybychom si vytvořily seznam dobrých doktorů a taky těch, kam raději nechodit. Na zahraničních fórech to tak dělají a velmi jim to pomáhá. Vždyť kolikrát se potácíme od jednoho doktora k druhému, třeba i roka, dva, než se teprve nějak dozvíme o tom dobrém.

Jana1 (Ne, 14. 11. 2004 - 17:11)

Je dobře slyšet, že má někdo taky dobrého doktora. Můžeš ho doporučit? Třeba by to některé z nás mohlo pomoct! Vůbec by bylo dobře, kdybychom si vytvořily seznam dobrých doktorů a taky těch, kam raději nechodit. Na zahraničních fórech to tak dělají a velmi jim to pomáhá. Vždyť kolikrát se potácíme od jednoho doktora k druhému, třeba i roka, dva, než se teprve nějak dozvíme o tom dobrém.

Romana (So, 13. 11. 2004 - 10:11)

Ahoj holky.....Zuzanko.....a vsechny Ty,ktere trpite problemy!Slibila jsem,ze napisu,jak jsem dopadla na vysetreni a sonu s.ž.Asi mam stesti na meho pana doktora!Je to sympatak a povi mi cokoliv co me zajima!!!Psala jsem o tom,ze taky omdlivam...neni to ale od s.ž.je to psychikou,musela jsem uznat,ze je to pravda,protoze jsem mela nejake problemy,ale to snad radeji nebudu ani rozvadet!Moje minule TSH bylo 13 a po mem poslednim odberu je 0,57,prislo mi to jako rychla zmena,ale muj pan doktor me ujistil,ze moje vysledky jsou naprosto super!Co se tyka sona,tak mam oba leloky velikosti pres 5 cm a v jednom centimetrovy uzel,ktery se dr.vubec nelibil,takze mi do krku pichli jehlu a brali mi vzorek!Bylo to neprijemny,ale dalo se to vydrzet,cely tyden na to jsem mela odpocivat,ale jsem mazala do prace a byla tam od rana do vecera!Krk bolel a tlacil.ale dneskem to uz pomale prestava!Vysledky mam volat za 3 tydny,takze jsem fakt zvedava a zaroven mam strach a obavy,co se z toho vyklube!Doufam,ze nic zavaznejsiho?!Jo a holky drzte se,protoze ja porad zeru,jak neuvazana......uz nehubnu,ale ani netloustnu!Vzdycky,kdyz me vidi kolegyne co bastim,tak padaj na zadky!!No reknete,zvladne z vas nektera snist do 10 min.3 studentsky velky peceti??Vzdycky kdyz to do sebe dostanu,tak je mi strasne fajn,ale myslim,ze tohle uz je zavislost!Rikala jsem doktorovi,ze porad bastim...vecer v posteli,v noci u telky.proste porad,at mi neco poradi,protoze je to sila!Byl ochotnej mi napsat Meridii,ale s tim,ze si ji zaplatim sama na 2 mesice,coz je 5000 a na ten 3 mesic by mi ji on sehnal zdarma!!Recept jsem si nechala napsat,ale zatim porad vaham!Co vy na to? Mate s tim nektera zkusenost?Jinak je mi v posledni dobe fajn a lidi mi prestali rikat,ze vypadam,jako mrtvola!!Citim se fakt lip!!Takze se mejte moooc krasne a ja se vam zase ozvu!!!

žanda (Pá, 12. 11. 2004 - 21:11)

Problémy se š.ž. mohou být dědičně podmíněny.Katko,ty píšeš, že tvá holčička bere už o 1 roku léky. Je proto vhodné už v tak nízkém věku mé dcery nechat překontrolovat hladinu hormonů.Takový špunt nijak moc neprojeví, že má potíže.Jak jsi to zjistila ty?

Reklama

Přidat komentář