Reklama

snížená funkce štítné žlázy

Rozárka (Po, 21. 3. 2005 - 20:03)

Ahoj Zuzíku :o)no čéče, co je s tebou???? Už se mi stejskalo :o). Hele, ty sis za to přibraný kilo aspoň užila večeře, ale já to kilo a půl - to jsem si teda za ten hladovějící den s mléčnejma výrobkama v žaludku nezasloužila :o))))))))))) hi - tak aspoň sis jednou pochutnala, co? To víš, že to zejtra vylíčím, ovšem ten scénář bych ti možná mohla vylíčit už dneska :o)))) - tak nějak tuším, jakej to bude mít průběh :o). "Ježíš, vždyť vypadáš dobře, co chceš hubnout??? To je psychický - moc se na to zaměřuješ - musíš se sžít se svým tělem..." ble ble ble - asi takhle :o))))))))). No - doufám, že nebudu ze zoufalství ronit krokodýlí slzy. Cestou domů na to budu mít hafo času :o). Jedu tam až na čtvrtou odpoledne, takže - pokud se vrátím v trošku slušným stavu - napíšu ještě večer anebo ráno, jo? Tak se měj krásně a zejtra čůůůůůůůůůůůůůůůůůs :o)

Rozárka (Po, 21. 3. 2005 - 20:03)

Ahoj Zuzíku :o)no čéče, co je s tebou???? Už se mi stejskalo :o). Hele, ty sis za to přibraný kilo aspoň užila večeře, ale já to kilo a půl - to jsem si teda za ten hladovějící den s mléčnejma výrobkama v žaludku nezasloužila :o))))))))))) hi - tak aspoň sis jednou pochutnala, co? To víš, že to zejtra vylíčím, ovšem ten scénář bych ti možná mohla vylíčit už dneska :o)))) - tak nějak tuším, jakej to bude mít průběh :o). "Ježíš, vždyť vypadáš dobře, co chceš hubnout??? To je psychický - moc se na to zaměřuješ - musíš se sžít se svým tělem..." ble ble ble - asi takhle :o))))))))). No - doufám, že nebudu ze zoufalství ronit krokodýlí slzy. Cestou domů na to budu mít hafo času :o). Jedu tam až na čtvrtou odpoledne, takže - pokud se vrátím v trošku slušným stavu - napíšu ještě večer anebo ráno, jo? Tak se měj krásně a zejtra čůůůůůůůůůůůůůůůůůs :o)

Rozárka (Po, 21. 3. 2005 - 20:03)

Ahoj Káji,jo - tohle je hrozně demotivující, když člověk nevidí ty výsledky, přestože ví, že byly doby, kdy to normálně šlo. Takový ty kecy o tom, že stárnem a už to tak nejde - tak to opravdu neberu. Nebo že prostě má člověk takovej metabolismus, že to, že nejí a cvičí je ideální množství energie pro tělo :o))). Z toho vyplývá, že jsme prostě schopný přibrat snad i ze vzduchu, to je "super" :o)))))). No - uvidím, co zejtra, ale obávám se, že nebudu moc potěšena. Moc tě zdravím Káji a přeju radost aspoň z toho faktu, že je teda to jaro :o) pa pa

Romana (Po, 21. 3. 2005 - 18:03)

Ahoj Rozarko...Zuzanko....a vsichniiii.....Tak me asi rani mrtvice,14 dni jsem na DS a dneska sezeru 3 zakusky,no nestvalo by vas to?Ale svedomi mam zatim cisty,telo to zadalo a tak to dostalo!Holky ty podprdy...jezis kde to kupujete,to je nejakej hodne znackovej obchod,ze jo?Ja prodavam v textili,zadny cinsky hadry,normalni kvalitni zbozi....napr.Pleas,Jitex,Kampo atd!Prodavame i podprdy od Naturany a Trioly...Jsou tam podprdy ruznych velikosti,siroky raminky,se svy a bez svu,zmensovacky atd a za super ceny!Nejdrazsi tak 550kc!Jinak klasika zmensovacka za 340kc!Nejlepsi jsou podprdy bez svu,delaj mensi prsa,teda na me to tak pusobi!Ja mela cislo 85C a nekdy i 85D!ted mam 80C!!A mam pocit,ze mam prsicka i kdyz tohle cislo je 4!Ale mam mensi obvod a vsechno!Takze kdyz zhodite par kil 2 3 4 tak napred to jde z prsou!Jinak LVKB6 si objednam zase znovu az po vyplate,dneska jsem si totiz koupila rifle o dve cisla mensi nez pred par mesici!Jupii!Nojo jenze ja jsem ty kila dostala dolu bez prace!Co se taky myho posranyho krku,tak ten tlaci a boli a mam pocit,ze se udusim!Ale porad zijuuu!Tak papa a holky usmejte se i kdyz ty posrany kila a vsechno nas porad pekne stve!

Zuzana (Po, 21. 3. 2005 - 14:03)

Ahojky,vidim ze prvnim jarnim dnem se nic nezmenilo. Neni to nejak ono.Nemuzu se uz dockat na zitrek az nam to tu Rozarka vse vypise jak dopadla u doktora. Chci se zeptat co je lepsi brat hormon ci vyckavat. Me ho zatim jeste nepredepsal. Me dost trapi ten krk. To jsou tlaky jak blazen. Mam stejny pocit jako Romca. Malinecka dirka do krku. Neboli to,ale je to neprijemné. Vaha je furt stejna. Hubnout nejde a nejde at delam co delam. Reknu vam ze po té veceri u znamejch jsem pribrala kilo. Za jediny vecer! Telicko si mrska udelalo zasobicku. Ja muzu zacit znovu. Me uz se ta operace zlucniku také blizi a zaroven se necham vysetrit na tu imunitu a st.zl. Pak vam to napisi. Holky je jaro,tak si ho uzivejte bez stresu!

Kája (Po, 21. 3. 2005 - 14:03)

Ahoj Rozi, no to je právě to, já sice přibrala jen 5 kg, ale rozdíl je právě v tom, že ani nemám energii to shazovat a když už jsem se do toho vloni pustila, za měsíc, kdy jsem jedla málo a zdravě, cvičila aerobic, jezdila na kole a k tomu ještě chodila na lymfodrenáže, jo a hodně pila, přes 3 litry denně, sem nezhubla, vůbec nic, ale vůbec, a to by dřív tak nebylo, to bych minimálně shodila to 1,5 kg, aspon tu vodu, ale tedka ani Ň.Akorát sem na týden skončila totálním kolapsem, takže sem na to vykašlala, že prostě štíhlá už tak nebudu a koupila sem si větší katě.A hrozně mě potěšilo, že tu přiznáváte, že ta psychikika je u tohohle onemocnění taky dost důležitá a často bývá někde hodně down, a to opravdu nemyslím, jen stres z kil navíc.

Leona (Po, 21. 3. 2005 - 08:03)

Ahoj Vlaďko. Mluvíš mi úplně z duše. Takhle se cítím také a myslim si, že za všechno nemůže nadváha. Jo a děvčata ptala jsem se svého endokrinologa na tablety LKVB a povídal mi, že kdyvbych si vzala čočku tak je to to samé.. Takže zase žádná zázračná pilulka. Mějte se fajn a už je J A R O tak hlavu vzhůru

Rozárka (Po, 21. 3. 2005 - 06:03)

Ahoj Vlaďko,jo - tak tomu, co píšeš, naprosto rozumím. Taky jsem slyšela, že problém je asi v mojí hlavě a ne ve štítný žláze nebo snad v metabolismu. Že prostě někdo má rychlej metabolismus od přírody a někdo holt pomalej, ale to, že kdysi snížení přísunu potravy a denní jízda na rotopedu fungovala a dneska ne - to asi není podstatný. Je asi hrozně "motivující", když se člověk snaží a nevidí žádný výsledky, že?Co se týče těch podprd - tak já jich vyzkoušela mraky, ale když už mi byly, tak mi prostě neseděly a v některejch jsem měla dojem, jako bych na sobě měla brnění :o). Loni jsem sehnala světlou a tmavou - jedna ovšem stála 1300. Ale ty už nedělaj, takže když už něco člověk sežene a odpovídá to tvarově a celkově, tak už to příště prostě nesežene, protože už to nedělaj - to je taky "prima" :o). Podařilo se mi včera něco sehnat, ale má to tam šev a z toho moc nadšená nejsem, protože to pod tričkem vypadá divně, no, ale aspoň něco :o). Tak - jdu se psem - pa pa a měj fajn den :o)

Rozárka (Po, 21. 3. 2005 - 05:03)

Ahoj Jani,hele, já ještě hormony na št. žl. neberu, dostanu je pravděpodobně až v úterý, víš? Co se týče Kalicoru, tak zkušenost mám takovou, že v pololetí při zkouškovém období jsem do sebe v krátký době dokázala narvat neskutečný množství informací a vyloudila si tak samý jedničky, ale měla jsem taky kliku - to je jasný. Působilo to na mě docela energeticky, i když - někdy mě to taky sejmulo a musela jsem usnout - to je sporný - jestli to není tak trochu placebo efekt, víš? Ale je fakt, že u zkoušky jsem si vzpomněla na všechno - do posledního písmenka a to i u angličtiny, která není maturitní předmět a tak se na zkoušku učíme prostě věty jako básničku, protože se zásadně neučíme slovíčka - tak i tam jsem si vzpomněla na všechno. Je to možná náhoda, ale říkaly jsme si s holkama - ten Kalicor, to je ale dělo, co? :o))). Uvidím, co mi řekne doktor v úterý, zeptám se ho na to, jenže si bude asi myslet, že jsem blázen :o))))))))) pa pa - krásnej den přeju :o)

Rozárka (Po, 21. 3. 2005 - 05:03)

Ahojky Romí,už jsem si říkala, co je s tebou, že jsem tě dlouho nečetla. Je mi jasný, že ať hypo nebo hyper - obojí je špatný, já jenom, když vidím ty holky ve škole, jak s prominutím žerou a nepřiberou ani deko, tak jim jenom tiše závidim :o). Ten LKVB6 jsem objednávala na www.lekarna.cz a přišel fakt brzy. Včera jsem měla druhej prášek a ze školy jsme jeli shánět ty podprdy a pak jsem doma koukala na film, pak do mě vjel nějakej cvrček a já začala prát a utírat prach - byla jsem tak akční, že na mě manžel koukal, jakoby mi přeskočilo, fakt :o). Není na to zvyklej, protože vždycky, když jsem přišla ze školy, tak jsem sebou flákla a spala jak v hlubokým bezvědomí :o). Ale nechci tady tvrdit, že za to můžee nějaká tableta, to ne - možná to byla jedna z těch světlejších chvil, co občas mívám :o)))))))))). Usnula jsem až u Tele Tele :o). Romčo, zkus tam, kde sis to LKVB objednala napsat nebo tak něco anebo se na to vykašli a objednej si to na tý lékárně. Měj se krásně - jo - hele - taky mám občas pocit, že mám angínu a občas na to dostanu i antibiotika :o) - pa pa :o)

Kája (Ne, 20. 3. 2005 - 15:03)

Vlaďko, já jsem se štítkou stlousla 5 kg, takže ted mám 73/ 176 výšky, takže na dnešní dobu už spíš plnoštíhlá, ale nadváha to není, takže tvoje bolesti svalů a kloubů, kterými jsem též obdařena, a též únavou atd. nemohou být pouze z nadváhy, říkám pouze, ptž. co si budeme povídat, když bys zase měla o 20kg mín určitě by se ti žilo lépe a byla bys větší čipera, ale každopádně mě štve,jak ti endokrinologové tyhle problémy vůbec neberou v potas.Moje Dr. mi např.řekla na moje psychické stavy, že by mě měl vyšetřit odborník, a tím určo myslela psychiatra, ale jak se mi jakžtakž vyrovnala hladina hormonů, tak i ty psychické stavy jsou o 100pro lepší, a ten psychiatr by na mě stejně nic neviděl, když to bylo způsobený biochemií v těle. Akorát by mi nasolil leda tak AD, a bylo by to ještě horší.Jo a hezky ste to tady některá z vás napsala, že lidi co to nezažili, tak si myslí, že problémy se štítkou, že to vlastně nic není, jenže on ten malej orgán v krku působí na řízení celýho těla, a jak vybočí tak je to všechno v pr....

Vlaďka (Ne, 20. 3. 2005 - 13:03)

Ahoj holky, se sníženou funkcí štítné žlázy se peru 3 roky, ale příznaky nemoci jsem měla několik let předtím, jenom jsem je považovala za únavu způsobenou tím, že chodím do práce k k tomu podnikám a k tloustnutí jsem měla sklony vždycky, jenom teď to nešlo dolů. Beru Euthyrox 150 každý den a nemám pocit, že by se mi metabolismus nějak zrychlil. Zhubnout pár kilo je velký problém, jde to, ale strašně pomalu při prakticky nulovém přísunu potravin. Kdo nezažil, neuvěří. Svému okolí se moc nesvěřuji, protože rady typu zkoušela jsi nevečeřet apod. mě dokážou někdy i rozbrečet. Mám asi o 20 kg více, část jsem přibrala poté, co jsem přestala kouřit. Návštěvy doktorky probíhají stejně: nejdřív " skočte si na váhu" , potom poslouchám komentář o tom, kolik bych měla vážit. Potom vyjmenuju paní doktorce poctivě vše, co obvykle jídávám. Paní doktorka většinou nenajde nic, co by mi ještě zakázala, a tak se vytasí se cvičením. Prý 1 hod cvičení 5x týdně a kila zmizí. Asi ano, ale jak se mám donutit jít cvičit, když jsem po návratu z práce tak vyřízená, že usínám ve stoje a nejsem schopná si dojít ani do kuchyně uvařit kafe. Potom paní doktorce vyjmenuju další problémy a ona mi vysvětlí, že jsou všechny způsobebé nadváhou. Problémy s pletí ( tzn. hnusné zanícené pupínky na zádech, obličeji a v dekoltu), bolesti kloubů - všechno je způsobené kily navíc. Já jsem tak docela nepochopila, proč mě kvůli nadváze bolí i ramena, zápěstí a klouby na rukou, jako kdyby mi někdo v nich kroutil vývrtkou na lahve...Každý podzim na mě padne příšerná deprese, že letos tu zimu už opravdu nevydržím. Je mi zima i vevnitř. Teď jsem úplně nadšená z toho, že začíná jaro, třeba i to hubnutí půjde líp a ty hnusný pupínky na sluníčku možná postupně zmizí.S podprsenkou jsem na tom podobně, ze 75C teď 80E a je to jediné, na co si nestěžuju. Žádné zmenšovačky, kdepak. Když už nemůžu zmenšit zadek, tak ať je to aspoň vyvážené. Podprsenku sehnat není problém, pokaždé mi jich nabídnou v obchodě nejméně 10 ks, ale pod 800 Kč není žádná, většinou jsou přes 1000. Je mi ovšem jasné, že pokud zhubnu, na prsou to bude vidět nejdřív a nejvíc. No, život není spravedlivej...

Jana (Ne, 20. 3. 2005 - 10:03)

Rozárko, i já jsem nenápadne přešla z C 80 na D 85 - a je mi fest. Z elegantních zvedaček jsem musela přejít na "zmenšovačky", které fungují (Dim nebo Playtex), ale paráda to není. Vracím se k pohonu mozku - došla mi odpověď na můj dotaz na lékarnu, jestli můžu užívat Piracetam. Nedoporučují to, ale radí ENERBOL. Půjdu si ho koupit. Rozárko, jaké máš zkušenosti se současným braním Kalicoru a hormonů? Hormony št.žl. mají prý zvyšovat nežádoucí účinky piracetamu. Ale odvolávají se na jediný! potvrzený případ. Bez chemie ten mozek nerozhýbu.

Romana (Ne, 20. 3. 2005 - 07:03)

Ahoooj holky....tak jsem si ted precetla vsechno co jsem za posledni dobu nestihla a musim rict,ze to tady porad pekne rozjizdite!!Rozarko kde jsi objednala LKVB6?Me to jeste porad neprislo!!Jen jsem vam chtela rict,ze nikdo neprestavejte leky brat,neni to zadna prdel,mohlo by vas to dostat hodne k zemi!Vim o cem mluvim!Nekdo tady psal,ze je lepsi byt chvili hyper!Ne neni!Zvysena funkce je horsi nez ta snizena!Kdyz funguje malo a my tloustnem tak opravdu temi hormony co dostanem se metabolismus zrychli a melo by ti jit s vahou dolu!Ja si na to kuprikladu pockala 14 let!Zhubla jsem jen tak 8 kg!A zrala jsem!!!!Vsak uz jsem to sem jednou psala,nekdy v listopadu!Ted vazim 73kg na 175 vysku!Celkem pohoda a uz to neresim!Ds jsem porusila!Co se tyka hyper stitnice,tak vetsinou hrozi operace,lezou oci z dulku,navaly horka atd!Telo vam sice funguje na plny obratky a clovek je zvyklej ze zere a nepribira,ale pan doktor vam musi ubrat hormony zase lekama a telicko se zpomali!Takze obe varianty stoji stejne za hovinko!Nikdo nebere moc velkou davku leku,vzdycky to mate jen kolem 50!Komu budou delat punkci,tak se nebojte,je to raz dva tri a hotovo,pak se muzete bat pouze tech vysledku!Jinak pisete o tom jak chraptite,kldyz moc mluvite!Ja jsem ukecana silene a jeste ke vsemu prodavam v textilu,takze komunikuji s lidma kazdej den a pusu nezastavim!Pak chrapti a mam pocit,ze jde na me silena angina!Prave ted je to asi 3 dny me boli celej krk,tlaci a boli me to jako kdyz mate silenou anginu ,ale samo,ze zadnou nemam!Taky me tlaci cela polykaci trubice a mam pocit,ze mam v krku jen miniaturni otvurek,kterym neprojde ani jednou sousto!Jsem zvedava kdy to prestane!!Jinak buseni srdce mam vzydcky kdyz lehnu do postele a usinam,probere me to tak rychle,ze mam pocit,ze mi manzel musio zavolat zachranku!Co se tyka zapominani....na vsechno se ptam 5 krat a ani nevim co jsem rikala pred minutou a ptam se porad dokola!Musim na krevni testy,ale nejak mi to nevyhcazi,ja vim,ze to neni omluva,ale urco tam pojedu!Me se libi,ze hubnu!Myslim si,ze moje telicko ma uz moc hormonu a pan Dr.mi snizi leky coz by byl pruser,protoze bych se urco zase dostalal na svych 85 kg!Takze hlavu vzhuru....mrcha stitna nemuze byt lepsi nez my!!Dostanem ji na kolena!Jen to chce vydrzet!Vubec nikomu nerikam,jestli mam problemy a nebo ne,takze kdyz mi neco ani o tom nikdo nevi!Pak si kazdej mysli,ze stitna zlaza je prkotina a jen nad tim mavne rukou!Treba muj tchan!Holky papa!

Rozárka (So, 19. 3. 2005 - 22:03)

ahoj Káji,aha - tak to jo. No - ještě v tom nejsem zběhlá, tak si ráda nechám poradit - díky moc :o). Hele - nejsi doktor, ale uhádla jsi to, protože do telefonu říkal, že pravděpodobně dostanu něco na to, aby se ta žláza nezvětšovala, víš? Takže jsi to odhadla správně. No - Kájo, vím, že ta váha pro NĚ není nejdůležitější, ale já například včera měla jenom mléčný výrobky, kvůli těm zoubkům, takže jsem hladověla jak blázen a proto jsem asi dneska ráno měla kilo a půl navrch. Dneska jsem si chtěla koupit podprdu, protože jsou mi všechny malý a jestli si myslíš, že jsem nějakou sehnala, tak nesehnala. Mám pocit, že bych mohla odkojit půlku republiky, kdyby teda bylo čím, ovšem velikostně - to je teda fakt maso! Byla jsem v jedný speciálce a ani tam nic neměli - musela jsem pak odejít z krámu za roh, dát si cigáro a tiše jsem tam pustila slzu - připadám si jak slůně :o). Tak jo, kočičko - jdu si připravit do školy - měj se fajn - víkendově - pa pa a děkuju za informace :o)

Kája (So, 19. 3. 2005 - 16:03)

Rozi nemáš tam protilátky, to se jmenuje anti TPO, nebo tak nějak, ale zas takovej nářez to není, dřív se k nim skoro nepřihlíželo, a já je měla vysoký a stejně nad tím Dr. mávl nejdřív rukou, že pokud sou hormony v normě nic moc to neznamená, a pro léčbu se rozhodl až po sonu, ptž ta št.žl. byla poškozená. takže to není až tak směrodatný důelžitý je co máš na sonu, jak ta št.žl vypadá a jakou má velikost, možná že ti Dr. podle toho slabou dávku léků předepíše, aby se např. nezvětšovala...Ale fakt nejsem lékař, takže se v úterý na vše vyptej nech si to vysvětlit, a řekni mu ještě jednou jaký máš potíže(nejen tu váhu, ptž to by chlapovi mohlo znít jako že s tím naděláš, ptž chceš být štíhlá)hlavně to otýkání atd. atd. pak dej vědět jaks dopadla.

Rozárka (Pá, 18. 3. 2005 - 21:03)

Ahojky všechny holky :o)Hele - dneska jsem sezobla první LKVB6, tak vás budu postupně informovat, jestli to něco dělá nebo ne. Protože jsem dneska dostala ten můstek, který přemostil kráter v mých ústech, tak jsem byla na tekutý stravě - to znamená mléčný výrobky z brčka a tak :o) - jo a pikantní polívku v číně jsem si dala - jak odvážné, že? :o))). Holky - mrkněte se mi na ty výsledky, fakt tam nemám výsledek na protilátky? Jestli ne, tak to je docela nářez :o))). No - vstávala jsem ve čtvrt na šest a zatím neumírám na únavu - čeká mě ještě učení - no - učení - přečtu to a zejtra to bude jedna velká improvizace :o)))) tak na mě myslete - já vás moc zdravím a posílám pohlazení z Mostu, aby Vás nic nebolelo a netrápilo - pa pa :o)

Rozárka (Pá, 18. 3. 2005 - 21:03)

Ahoj Žando,no - to je náhodička, že jsme obě z Mostu, viď? :o))). Hele, ty gumový hodinky vůbec nemaj silnej pásek, je to v podstatě jako slabej kulatej náramek, víš? A nemám je těsně na ruce - to vůbec ne, takže mi to nevadí ani trochu :o). Za to mám ekzém od pásku od riflí, kterej má kovovou sponu :o) Měj se - pa :o)

Rozárka (Pá, 18. 3. 2005 - 21:03)

Ahoj Káji,hele - já tomu nerozumím, z těch výsledků, co jsem tam napsala - mezi nimi není výsledek na protilátky? Tak já nevím, když mě doktorka posílala na tu krev, co všechno tam zaškrtla. V těch zkratkách se nevyznám :o(. Hele - já vůbec nechtěla HK, ale protože jsem měla menstruaci dvakrát do měsíce a čím dál tím silnější, obávala jsem se, že brzy budu chudokrevná, když opominu fakt, že jsem pořád lítala s "plínou". Takže HK mi doktor napsal, aby se mi srovnala menstruace, víš? Nejsem příznivec HK, ale připadalo mi to rozumější, než odstranit dělohu, což byla varianta č. 2. Jakou zkratku maj testy na to zjišťování protilátek? Nechápu, proč to teda nebylo součástí mýho vyšetření???? Zatím pa

Leona (Pá, 18. 3. 2005 - 20:03)

Zdravim Te Petrusko! Prosim Te jestli Ti mohu radit Letrox uzivej! Protoze to co Ty píše už mam za sebou. Také jsem nechtela do sebe cpaát zbytečně prášky a bylo to horší a horší až jsem málem skončila na psychině. Když jsem léky uživala - stav se pomalu lepšil. Nemohu řici že bych byla úplně v pořádku, ale ty přišerny stavy /jako je bušení srdce, strach, úzkost atd./ to nemám. Léčím se již skoro 15 let a je to asi uz do smrti. Nechtěla už bych zažít to co bylo než zjistili co mi je. Pravda je, že to je s námi jak na houpačce nekdy super někdy se zase citíme pod psa. S vahou to je teda síla, ted poslední dobou i když mi Dr. zvyšuje dávky tak stejne přibírám /povídal mi , že mám silne dekompenzovany metabolismus čili v háji/ a že se nemam stresovat atd a potom že pujde vaha dolu. Nevím co dal musim se ho zeptat na ten připravek co jste tady o něm psaly to BPV6 jestli to k něčemu bude dobré nebo nevylezu na koupaliště a nebo jenom za tmy.Včera jsem byla jak chcíplá labuť dnes jsem trochu energie měla tak uvidm jak bude zítra. A v pondělí je uz jaro tak musíme doufat, že taky rozkveteme jak květinyk. Mějte se fajn.

Reklama

Přidat komentář