Reklama

výhřez ploténky

Bamba (St, 4. 1. 2012 - 16:01)

Dobrý den,jsem 7 týdnů po...Na doktory se nemá cenu zlobit, operace je vždy násilná, neexistuje způsob, jak ploténku plnohodnotně nahradit. Mám strejdu, který byl na opraci před 4 roky a je na tom víceméně hůř než před zákrokem. Měl nesnesitelné bolesti, těch se sice po operaci zbavel, jenomže předtím normálnš chodil a teď kulhá na levou nohu. Rozhodl se sám, jeden doktor mu operaci doporučil, druhý ne. Tak rozhodl názor obvoďačky, která mu řekla, že horší to být nemůže. Spletla se, bolesti sice nemá, zato má špatně citlivou končetinu. Aspoň dostal ID, předtím mu ho dát odmítali, bolest prý je jenom subjektivní.

Míla (St, 4. 1. 2012 - 14:01)

dobrý den mám dotaz..jak...Dobrý den,jsem 7 týdnů po operaci výhřezu ploténky a stále mě bolí nárt,řeže pod kotníkem a píchá v levé půlce zadku,doktoři říkají,že to chce čas,ale já už jim moc nevěřím,poradí mi někdo,co s tím?

Dalibor (Čt, 17. 11. 2011 - 19:11)

Pepo,můžu septat odkud jsi?

Josef (Po, 17. 10. 2011 - 21:10)

Ahoj.Mohl by mi někdo poradit kde cvičejí Meckenziho metodu jsem z Kolína děkuji

vlasta (So, 15. 10. 2011 - 15:10)

Manžel je přes rok doma, po... já mam po dvou operacich plotenky,6 let jsem měla čid a nyni mne ho odebrali-to že mne boli zada,mám plno osteofytu ktere tlači na nerv jich nezajima-operace se pry zdařila,tak proč duchod-ale pracovat skoro nic nesmim

ursusarctos (So, 15. 10. 2011 - 13:10)

rad bych se zeptal co znamena a jake mam vyhlídky.včera mě pustili z nemocnice pouze mě fetili nemohl jsem 2dny chodit šílená boles.ted jsem doma a rozjelo se znova i do nohy chodit mohu,ale ne sedt. protruse disku l4/5 , herniace disku l5/s1 , komprese kořene s1 v levo.

saarkaa (Po, 19. 9. 2011 - 11:09)

dobrý den mám dotaz..jak dlouho po výhřezu ploténky můžu začít s nějakým sportem?třeba pilates nebo plavani..jsem dva mesice po operaci a chodim jen na rehabilitace - citim se uz ale podstatne lip..je mi 18 (záda jsem si odrovnala pri zavodnim tanci) a tak predpokladam ze by to u me nemuselo trvat tak dlouho to zotaveni nez u starsích lidi..diky za odpoved

sarka (Po, 19. 9. 2011 - 10:09)

dobrý den mám dotaz..jak dlouho po výhřezu ploténky můžu začít s nějakým sportem?třeba pilates nebo plavani..jsem dva mesice po operaci a chodim jen na rehabilitace - citim se uz ale podstatne lip..je mi 18 (záda jsem si odrovnala pri zavodnim tanci) a tak predpokladam ze by to u me nemuselo trvat tak dlouho to zotaveni nez u starsích lidi..diky za odpoved

Host (Čt, 8. 9. 2011 - 18:09)

Manžel je přes rok doma, po operaci vyhřezu L5/S1, ted už je vcelku v pořadku, ale s praci je to problem, neuznaly mu inv.duchod aspon častečny. Nechapu,dle ceho to posuzuji? Nejsem rasista, ale kazdy druhy ho pobira. Mam obavy z uziveni rodiny v pripade jeho dalsi nemoci,,,ted opet chodi po lekarich a kdo ho zamestna, kdyz jsou dny, ze se musi setrit? Ale po operaci chodi, pred ni to bylo hodne spatne. Akorat se snazim sepsat namitku proti rozhodnuti. Vsem hodne zdravi.h

Irena (Út, 6. 9. 2011 - 03:09)

Ahoj Ireno,mrkni se diskuzi...dekuji !!!

Smolařová (Po, 5. 9. 2011 - 15:09)

Před rokem mě začalo bolet...www.abyzadanebolela.cz

Smolařová (Po, 5. 9. 2011 - 15:09)

Před 3 lety mi CT zjistili...www.abyzadanebolela.cz

Smolařová (Po, 5. 9. 2011 - 15:09)

Ahojky Ivčo,
a tlačil...Dobrý den, Vaším problémem se zabývám již 10 rokem své praxe.Více na www.abyzadanebolela.cz Pokud nejste z Ústí nad Labem, nebo Prahy podívejte se, zda někde ve Vašem okolí neučí někdo SM- systém Mudr. Smíška Kombinace toho a masáže, ale i samotné cvičení zachránilo všechny mé klienty od operace. Nešel jediný. S úctou a dobrou radou Monika Smolařová

Dalibor (Ne, 4. 9. 2011 - 15:09)

Dobry den chtela jsem se...Ahoj Ireno,mrkni se diskuzi bolesti zad doktorka,popisuji tam moc dobrý cvik,právě na bolesti bederky.

Irena (Čt, 1. 9. 2011 - 19:09)

Dobry den chtela jsem se zeptat co delat. Mam tento vysledek z MRI Chondroza L 4-5.Disk L 4-5 je redukovany vyse.Charakter signalu disk L4-5 je v T2 snizen pri chondroze. Mirna diskogenni impreze duralniho vaku v et. L4-5.v etazi L4-5 protruze az hernie disku 3.4 mm med. paterni kanal sire 8.5 mm. Ziji mimo CR snazim cvicit,ale pomuze to? Snazime se s ditetem o dite. Mam velky tlak na spodnich zadech. Prosim poradte, je to vazne? Nevim co delat. Tu to resi jen praskama na bolest coz v tehotenstvi nepujde. Dekuji mnohokrat za odpoved!!

spacer (Ne, 5. 6. 2011 - 14:06)

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o informace,které se týkají interspinózního spaceru.Více než rok mě neustále bolela záda,nemohla jsem chodit ani dlouho stát a bolest mi vystřelovala do celé pravé nohy.Nezabíraly mi obstřiky,infuze ani rehabilitace. Před 14 dny mi tento implantát byl voperován do bederní páteře. Na mé dotazy mi lékař odpověděl pouze to, že implantát v těle vydrží dva až tři roky. Co bude dál? Konečná diagnóza při propuštění z nemocnice zní OCHD L4/L5 c irrit.radiculopathia L5 M 51.1 Chtěla bych vědět,jak dlouho mi implantát v těle vydrží,jestli mám mít nějaká zdravotní omezení a jestli mám nárok na invalidní důchod. Děkuji za Váš čas a odpověď.

Saki (Ne, 5. 6. 2011 - 10:06)

Zdravím všechny, kteří bojují s problémy se zády a prosím o radu. Před rokem a 1/2 jsem mě problémy s výhřezem ploténky L5/S1 9mm, které se mi podařilo na rehabilitaci a následným pravidelným cvičením rozcvičit tak, že jsem byl bez problémů.
Bohužel jsem podlehnul falešné iluzi, že jsem plně zdráv a vrátil se k běžnému pracovnímu tempu (zaměstnání+stavba RD). Po jednom nabitém pracovním dnu (bez náhlého přetížení zad - na to už si dávám pozor) mě začalo bolet v bederní oblasti páteře a tohle tvá už 7. týden. "Vychytávka" je ovšem v tom, že bolestmi trpím pouze při vyrovnaném postoji v chůzi, zejména na pravé straně páteře "naběhne" vzpřímovací sval a mě to nutí se prohýbat dozadu, vyvaluji břicho a všelijak vrávorám. Když se snažím tohle překonat a pokračuji v chůzi, záda se velmi rychle unaví a mě začne bolet v pravé kyčli a na přední staně stehna. Při sezení, ležení, jízdě v autě, jízdě na kole, plavání jsem bez potíží, můžu se bez problému předklánět, zaklánět, uklánět do boku - problém nastává pouze při vyrovnaném postoji resp. chůzi. Byl jsem u neuroložky, ortopeda, chodím k chiropraktikovi, byl jsem na RTG, každý říká, že jsem v podstatě v pořádku a že je to asi pouze zablokované. Já si ještě chystám "vydupat" NMR/CT vyš. Má někdo podobné zkušenosti jako já, nevíte prosím, co by mohlo pomoci? Já jsem vyzkoušel už kde co, ale stav je stále stejný. Díky za případné rady.

Pavel (Pá, 20. 5. 2011 - 09:05)

To cvičení je univerzální...Zkuste přidat ke cvičení plavání. V září 2009 jsem měl diagnostikovány 2 výhřezy. Mezi L4-5 vel. 6mm a mezi L5-S1 9mm. Kapačky v nemocnici. Fyzioterapeutky mi předpovídali operaci. Rehabilitační lékařka operaci doporučovala (vzhledem k věku 35 nepředpokládala komplikace). Rozhodl jsem se, že zkusím cvičit. Cvičil jsem cviky, které jsem se naučil na rehabilitaci. Min. každé ráno 10 min. na zádech i na břiše. Největší bolest odešly. Zůstalo omezení pohyblivosti a jakékoliv fyzické činnosti s nošením břemene ohýbáním zad apod. Nejhorší bylo sezení v autě. Po třech hodinách už se to nedalo vydržet. Na jízdu na MTB jsem musel zapomenout. Letos na začátku března jsem začal pravidelně plavat. min. 2xtýdně 30-40min. (kraul, prsa) bez přestávky, výdech pod vodou. Po 6 týdnech jsem zjistil, že můžu udělat obrat pod vodou s odrazem a že po 3 hodinách v autě necítím bolest. Sezení za PC také bez bolesti a ztuhnutí zad. A sezení vůbec i bez podpěry zad resp. beder. Není to na aktivní sport, ale rekreačně to půjde. Držím palce všem bojovníkům s výhřezy!

reny (Pá, 6. 5. 2011 - 00:05)

Dobrý den. Můžete mi...Milane...do nemocnice jsem se dostala během necelého měsíce,nenechala jsem se odbít,napoprvé jsem šla k rehabilitační lékařce u které jsem si po týdnu neuspěšných rhb a zhoršení stavu vydupala magnetickou rezonanci a pak to šlo ráz na ráz..výhřez 17mm!Nástup na neurologii,kterou jsem si,ale znovu volila sama a nedala se hospitalizovat ve své spádové nemocnici,ale rovnou v UVN,shodou náhod jsem narazila na velice milou a ochotnou paní doktorku...Odtud rovnou přklad na nurochirurgii a operace,která pro mne byla osvobozením od příšerných bolestí a záchranou před inv.vozíkem..Dnes jsou to tři měsíce a já jsem troufnu si řící na 98 procent v uplném pořádku,chystám se do lázní a od září opět do práce,žádný inval.duchod,žádné prášky od bolesti.Přeji hodně štěstí a brzskou ulevu.ren

Dáša (St, 4. 5. 2011 - 13:05)

Děkuji. Čekám na CT /10.5./ Lékař mi předepsal Prednison, ale do toho se mi moc nechce. Momentálně nemám žádné bolesti, jen přetrvává trnutí nohy, ale to se mi po reflexní masáži nohou o trošku zlepšilo. Doufám, že klidový režim mi napomůže k dalšímu zlepšení. Cvik rozhodně vyzkouším.

Reklama

Přidat komentář