Reklama

Diane 35

nika (Po, 5. 5. 2003 - 11:05)

mozno mi nebudete celkom rozumiet, ale pisem aj tak. Kazda antikoncepcia a uzivanie hormonov v klimakteriu je vlastne chemicky zasah do organizmu. A logicke, ze to nie je O.K. Tie pribalove letaky neklamu, dokonca su mierne. Tieto hormony, co dodavate telu naviac, ako si same vyprodukuje, totiz sposobuju zname "nahle " umrtia pocas dlhych letov - tromboza (kolke ste spominali, ze mate krcove zily?)a co je najhorsie, je tu velke riziko rakoviny prsnikov a maternice. Vznikaju cysty, myomy, praskaju maternice pri porodoch-lebo su nepruzne. Nechcem vas strasit, ale vas len varujem, co viem, podavam dalej. Na internete najdete clanky"hrozba estrogenu" atd. Vo svete je zname, ze "umele" hormony sa nemaju brat dlhsie ako rok. Spytajte sa lekarov.

Peťka (Po, 5. 5. 2003 - 10:05)

S Dianou mám hrozné zkušenosti, je sice pravda, že pleť se zlepšila, ale vedlejší účinky byly taky dost znát, začalo to hroznou chutí jíst, byla jsem jak v tranzu, nedokázala jsem to zastavit, jedla jsem na co jsem přišla. Potom jsem začala při větším pohybu (stačila jenom rychlejší chůze) krvácet. Nejspíš to bylo způsobeno překrvenou sliznicí. Nejhorší bylo, že to nezadržel ani O.B. tampon, krev se prostě nestačila vsáknou a šlo to ven. Tak to šlo celý měsíc. Potom jsem řekla dost a po dobrání plata jsem už Dianu znova nechtěla. Po vysazení jsem dostala normální měsíčky, ale s hroznýma bolestma, které jsem nikdy neměla. Dneska je to přes měsíc, co jsem vysadila a další menses jsem nedostala, což se mi taky nikdy nestalo. Chystám se k doktorce, tak jsem zvědavá, co mi řekne, Diana mi udělala pěkný zmatek.

Janička (So, 3. 5. 2003 - 11:05)

No, co jsem tady pochopila, tak bych jsem se měla docela začít bát, že beru Diane 35. Jelikož jí beru teprve 2.měsíc, tak zatím nemám s ní žádný problémy. Pleť se mi aspon trošku už začíná zlepšovat. Předtím jsem měla strašnou pleť, někdy jsem se bála i vyjít na ulici, na tož do školy. Zatím jsem fakt s ní spokojená. Moje gynekoložka mi řekla, že Diane 35 se doporučuje užívat přibližně 6 měsíců a pak přejít na jinou HA. No uvdiíme, jak to dopadne. A chuť na sex mám pořádnou až se tomu přítel občas diví.

Petra (Út, 29. 4. 2003 - 14:04)

Ahoj holky,vubec nikomu Diane 35 nedoporučuji, neberte ji. Sama jsem ji brala asi půl roku, akne se mi velice silně zhorsilo. Lékař pořad jen tvrdil, že musím počkat a pokračovat v užívání. Změnila jsem doktora i antikoncepci a jsem spokojena. Od kamarádky jsem slyšela také jen samá negativa. Je příliš silná a také předražená. Petra

Lenka (Po, 28. 4. 2003 - 20:04)

Jo jo... Taky, kvůli týhle hloupý a silně subjektivní diskuzi jsem přešla na Jeanine - 8 měsíců jsem jí brala a pleť se mi tak neskutečně zhoršila, že jsem se vrátila... Míň hormonů je fajn, ale na akné (alespoň středního či vysokého typu) určitě nepomáhá. Ale bacha! I moje odpověď je silně subjektivní. Radši se, holky, na tyhle diskuze vykašlete... Lenka

Léna (Po, 28. 4. 2003 - 18:04)

Mám úplně stejné zkušenosti jako Janina. Už hodně dlouho beru Dianu a jelikož mě všichni straší, jak je nebezpečná, přesla jsem na Jeaninu. Přesně jak popisuje, šílené bolesti hlavy, zhoršené akné a chuť na sex - žádná. Takže hupky dupky zpátky na Dianu.

Akret (So, 26. 4. 2003 - 13:04)

Ahoj!Brala jsem nějakou dobu Dianne a taky Triquilar, teď už žádnné hormony nechci. Přestože milovat se s kondomem je nic moc, prášky už nechci. Bylo to fajn jen ze začátku, skvělé milování bez starostí, ale pak se zhoršily vlasy, zvracela jsem, a hlavně po půl roce mě postupně úplně přešla na sex chuť a ještě po půl roe topořád není ono. Na příteli sice někdy vidím ty prosebné oči, ale mě to za to nestojí. Řekněte n co budu mít prášky, když mě sex nebude vůbec zajímat a budu mít jen paranoiu z toho, že mi padají vlasy a kdy mi zase bude zle...Terka

Janina (So, 26. 4. 2003 - 12:04)

Ahojky,když tady čtu všechny ty stížnosti na Diane,musím k tomu něco říct.Brala jsem Diane 5 let,jednou jsem na 3 měsíce vysadila,ale měla jsem hrozný bolesti při menses,tak jsem ji zase začala brát.Jinak jsem s ní byla dost spokojená,žádný špinění,migrény,tloustnutí,pleť jsem měla jako miminko.Jen vlasy se mi trochu zhoršily,ale ne nějak extrémně.Co mě ale štvalo,byla naprostá nechuť na sex,kolikrát až odpor.Tak jsem si přečetla pár informací o Jeanine,kde slibovali skvělou pleť,míň hormonů,a hlavně žádný změny sexuální chuti.. a šla jsem do toho.Jeanine teď beru 2.měsíc,cítím se špatně,mám migrény,začaly se mi dělat pupínky a chuť na sex je pod bodem mrazu.Jediná dobrá věc je kratší a slabounká menstruace,ale u Diane to bylo taky ok,takže je to pro mě zanedbatelný.Jsem z toho nešťastná,těšila jsem se na změnu,ale tohle je fakt hrůza!Nejradši bych se vrátila k Diane,ale má vyšší dávku hormonů,a to byl druhej důvod,proč jsem přešla na Jeanine...já nevim.Co vy na to?

M (Pá, 18. 4. 2003 - 16:04)

Zdravim Vas,precetla jsem si tu radu prispevku, promita se tu rada nazoru, proto se i ja pripojim a něco k HA napisu. Diane 35 jsem brala (ted dobiram poslední baleni) asi 6 let. Proc vlastne? Byla tu potreba antikoncepce, ale také jsem mela problemy s pleti. Mela jsem dost silne akne, po obliceji i na zadech, delaly se mi jizvicky a taky to docela bolelo, třeba ve skole, když jsem se oprela o operadlo zidle. A tak jsem zacala s Diane, musim rici, ze asi po 4 mesicich jsem sledovala jak akne postupne mizi a za nejakou další dobu jsem mela plet téměř bez akne. Byla jsem opravdu spokojena. Chodila jsem na kontrolu jaternich testu a pak mi zjistili, ze mam vysoky obsah bilirubinu i cholesterolu, ALT a AST v norme. Narodila jsem se s novorozeneckou zloutenkou, byla jsem totiž Rh+ a maminka Rh-, cemuz lekari prisuzuji tu vyssi hodnotu bilirubinu, proto jsem byla na vysetreni jater, nakonec bylo vse v poradku a HA mi byla povolena. Když vemu v uvahu negativa, která tu rada z Vas popisuje, musim rici, ze se mi dost zhorsily vlasy, mela jsem je huste a vlnite, ted jsou skoro rovne a ridsi a o kvalite nemluve. Je pravda, ze jsem nepribrala, ale pomerancovou uz mam taky, ikdyz vice pohybu by to jiste castecne napravilo. Po 4 letech jsem Diane vysadila a po dalsich 6 mesicich jsem ji opet zacala uzivat, akne se mi totiž vratilo a bylo ještě silnejsi nez před uzivanim. Problemy s menstruaci během vysazeni (az na 1. cyklus) nebyly. A co se bolesti hlavy tyka, mam je asi 2x do mesice, taky se mi zacaly projevovat krecove zily a vzhledem k tomu co jsem uz vse cetla a slysela, jsem nyní zmenila antikoncepci na Jeanine. Když jsem se ptala na ucinky Diane lekare, nijak se neprojevil a jen tak predepsal Jeanine, vlastne dodal, ze jsou mirnejsi na jatra.

Dana (Pá, 18. 4. 2003 - 16:04)

test

Karolka (Pá, 11. 4. 2003 - 22:04)

Ahojky,Diane pouzivam asi dva roky, je mi 17 a dnes jsem zjistila jake mam problemy. Na zacatku jsem mela sekreci z prsu, ale ta nastesti casem zmizela. Ted mam ale caste bolesti hlavy a to me nikdy moc nebolela, casto je mi spatne, zacali se mi lamat nehty, deprese, mam vsemozne kozni problemy, a co me nejvic stve, ze uz nemohu nosit kontaktni cocky, protoze jsem dostala na ne alergii. Uz urcite nezacnu brat dalsi platicko, ale moc me zajima, kdy tyto problemy ustanou jestli teda vubec?a hlavne budu moct zase nosit kontaktni cocky??? Dekuji za odpoved!!!

Jana (Út, 18. 3. 2003 - 20:03)

Světlano, to není pravda, že se nedá těhotenství zjistit. Těhotenský test citlivý 20 nebo 25 jednotek ho zachytí již první den očekávané MS, tedy teoreticky asi dva týdny (a déle) po oplození. Takže pokud jste ten styk měli už víc jak před 14 dny, klidně si lékárenský test udělej.A jinak-podle mně-neměla by ses nervovat. Hele: normální zdravý pár má v jednom měsíci jen 25% pravděpodobnost oplození při nechráněném styku. Tak co teprv v tvém případě, kdys brala poctivě prášky, pak jediný vynechala a hned navázala další? Neboj a tomu testu snad můžeš věřit.

Aknel (Út, 18. 3. 2003 - 14:03)

Čauky všem,vyzkoušela jsem už asi 6 druhů HA,ale s přestávkami nejvíce užívám Dianu. To je úplná hrůza,co jsem se o ní dočetla.Je fakt,že mi pomohla od akne, mám jen mírnou menstruaci a pevnější prsa, ale taky jsem náladová,lítostivější a rozhodně mám při jejím užívání menší chuť na sex.Když mi ji můj gynekolog asi před 8 lety předepisoval,tak mě upozorňoval,že se může brát jen rok a pak přejít na jinou HA a pak je možnost se k Dianě znova vrátit.Takto jsem to praktikovala,ale asi před 3 roky mi řekl,že už se Diana může brát bez přestávky,že už je modernější. Já husa mu na to skočila!!! V létě chci otěhotnět,tak uvažuju,že Dianu přestanu brát okamžitě,ale bojím se,že za ty roky,co jsem se Dianou cpala,se to určitě podepíše na mém případném otěhotnění. :-(((

Světlana (Út, 18. 3. 2003 - 13:03)

Ahoj, ve 3. týdnu jsem si zapomněla vzít tabletku DIANE 35 a vzala jsem si ji o 14 hodin později. V návodu jsou popsané 2. možnosti, co dělat při zapomnění. Využila jsem 2. možnost - pokračovat hned ve .balení bez menstruační pauzy. Je tam napsané, že nemusím užívat další kontracepční metodu. Ale je tam také napsané, že riziko těhotenství je snížené. Mám strach, že jsem těhotná. Jaké je procento otěhotnění? Stalo se to už někomu? V lékárně mi řekli, že těhotenstvý nelze teď z ničeho zjistit ( z krve, moči,..). Nechce se mi čekat dalších 21 dnů na odpoveď. Poraďte mi, co mám dělat. Děkuji

Jana (Pá, 14. 3. 2003 - 21:03)

Já Dianu taky beru, už dva roky. Nechci se jí zastávat, nejsem odborník, ale žádný problémy spojené s jejím užíváním nemám. A to, že není na seznamu zapsána jako kontraceptivum, ale hormon či co, je snad jedno, ne? Hlavně, že to zabraňuje nechtěnému početí. Myslím, že když se nebere moc dlouho (déle než 2 roky) nevadí.

Beyonce (Pá, 14. 3. 2003 - 20:03)

Ja brala Diane 2.5 roku, plet byla super, ale byla jsem naladova, plactiva, otekla a nakonec jsem z mastne pleti presla na extra suchou.Taky se mi po 2 letech objevilo spineni, ktere nemelo zjevnou pricinu a dost me stvalo. Ale nepricitam to Diane, beru ted Cilest a zatim je to tak na stejno ....Takze Diane jo, ale asi ne dlouhodobe.

Jolana (Ne, 9. 3. 2003 - 11:03)

Můj věk je 40 let, tzn. dost času na pozorování, kdy jsem se "své kůži" a kdy ne. Diane 35, jsem začača brát před 2 roky jako svou první hormonální antikoncepci v naprosté nevědomosti o ní i o ostatních HA.Pozitiva: zlepšení pleti a netěhotnění.Negativa: Něco nebylo v pořádku !!!!I když jsem byla bez jakýchkoliv zdravotních potíží.Zřejmě je to tím, že HA simuluje těhotenství.Neudržitelné chutě, nezastavitelný hlad a následné přibrání na váze.Nechuť na sex, přímo odpor!Změna psychiky: náladovost, lítostivost.Po pouhém půl roce jsem zase chtěla být sama sebou. Nebýt pod nekontrolovaným vlivem chemie.Už mám zase chlupaté nohy, někdy se mi udělá ošklivý bolák na obličeji . ale přesto je mi fajn.

Dagmar (Pá, 14. 2. 2003 - 14:02)

Myslím si,holky,že je to u každého velmi individuální. Já beru Diane asi 3 roky, vyměnila jsem ji za Cilest právě kvůli tomu, že mi ještě dva roky po porodu padaly vlasy po pramíncích (kožařka pořád tvrdila, že to jsou hormonální změny po těhotenství, ha ha!). Mě na ní odrazuje jen její cena. Vlasy se mi trochu zlepšily, tak se vrátím k Cilestu.

Iveta (Pá, 14. 2. 2003 - 11:02)

Mila Tyno,musim reagovat na tvuj prispevek.Brala jsem Diane 2,5 roku a zadne vedlejsi priznaky jsem take nepocitovala.Snad az na zhorseni stavu vlasu.Po vysazeni me cekal sok.Uz 6 mesicu cekam na menstruaci a akne mam naprosto vsude.Stydim se vylezt mezi lidi.Iveta

Verca (Po, 10. 2. 2003 - 13:02)

Antibiotika jsou taky škodlivá a taky je doktoři předepisujou...PROČ? Snad všechny léky maji vedlejší negativní účinky, tím pádem jsou škodlivé, ne? Proč se tedy předepisují?

Reklama

Přidat komentář