Reklama

Diane 35

Tyna (Ne, 9. 2. 2003 - 21:02)

Ahoj, beru Diane uz rok a zatim nepozoruju nic nezdraveho, myslim že mnoho zdravotních problému se svádí práve na hormony( samozřejmě se to na něco svést musí:-)Určitě bys měla dianu aspon zkusit a sama uvidíš, co to s tebou uděla:-)A pokud by byla škodlivá tak proč by ti ji doktor asi předepsal????

Veronika (So, 8. 2. 2003 - 16:02)

Nikdy jsem neměla problémy s pletí- v pubertě jsem měla krásnou sametovou pleť. Pak 2,5 roku Femoden, vysazení, začalo akné -> doktor mi předepsal Dianu. Brala jsem jí asi 1,5 roku, pak jsem VYSADILA. Už rok a půl si řeším báječné AKNÉ - fakt jsem tý naší úžasný západní medicíně vděčná za skvělý prožitek ztráty sebevědomí a neustálé vymačkávání hnisu z obličeje. Dobrá zpráva ovšem je, že se toho dá zbavit, trpělivě pročistit střeva(Lactobacillus Acidophilus aspoň půl roku) játra, ledviny. Antikoncepci už nechci ani vidět, jsem bez ní daleko spokojenějŠí, zdravější a hlavně se mi zlepšil sexuální život o 100 %.Je hezký, jak tady píšete abychom důvěřovaly svému doktorovi, ale sorry, když mi prostě předepsal dianu na pár pupínků na čele, tak musím o jeho fundovanosti opravdu pochybovat...Už se stalo kolikrát, že lékaři řekli, že nějaká věc je nevyléčitelná, že se s tím nedá nic dělat a ejhle - ono se všechno dá léčit!!Nechci ponižovat doktory, ale myslím si, že jsou věci, na který prostě západní medicína nestačí a pokud nebudou doktoři do svého klasického vzdělání přidávat alternativní způsoby léčby, tak se to tady nikam nepohne. Proto říkám NEVĚŘTE SLEPĚ SVÉMU DOKTOROVI, VĚŘTE HLAVNĚ SAMI V SEBE A VE SVŮJ POTENCIÁL!!!Nevěřím ničemu, co si sama nevyzkouším..nevěřila jsem, že můžu zimu přežít ve zdraví bez vitamínů a všelijakých umělých svinstev...asi před půl rokem jsem dala vale všem těm hezkým tabletkám a od té doby řeším nemoci pouze psychicky a pomocí bylinek. Skóre? Jsem zdravá jako ryba. Jde o to, čemu věříte...jestli věříte tomu, že se nutně musíte nakazit v tramvaji chřipkou, tak se jí nakazíte...když tyhle blbosti zapomenete, tak se prostě nenakazíte...nemoci tu jsou všude kolem nás, je jen na vás, jestli se jimi necháte ovládnout..a když vás přece jen něco přemůže, tak to vždycky má nějaký smysl..psychika má velkou sílu...je to přesně o tom, že co platí obecně, nemusí platit pro vás!!!!mám věřit nějaké studii, která mi říká, že když budu jíst tohle, stane se mi tamto? Tomu se fakt směju...s trochou zdravýho rozumu na to přece člověk přijde sám, co mu dělá dobře a co ne..u antikoncepce je to pro mě jasný, protože mi připadá proti přírodě cpát do sebe hormony...nelíbí se mi základní princip HA - udržování těla ve stavu zdánlivého těhotenství..nemyslíte, že nám tenhle podvod naše tělo vrátí i s úrokama?

Jitka (Pá, 7. 2. 2003 - 20:02)

Petro, tu tabletu, co ti "nezbyde" si prostě nevemeš-a spolehlivost nijak neutrpí. Běžně se to dělá, když potřebuješ posunout cyklus dopředu. Důležité je nevynechat tabletu během braní, ale s tou poslední už to neplatí. Neboj. Důležité je jen to, aby sis první tabletku z nového balení vzala přesně po sedmi dnech (tedy o den dřív, než jsi doteď zvyklá-např. místo v neděli už v sobotu).

Petra (Čt, 6. 2. 2003 - 22:02)

Cauky holky, právě jsem si omylem vzala dvě tabletky najednou, takže mi už nezbyde ta poslední,kterou jsem si měla vzít za 6 dní. Co teď, aby se dalo vše provozovat bezpečně?Mohla bych otěhotnět?Díky za případnou odpověď!P.

Kristi (Út, 4. 2. 2003 - 12:02)

Během braní Diane 35 jsem zhubla 12kg, váhu jsem si držela bez sebemenšího omezování (175/54)cca 5 let, teď jsem zase 8kg ztloustla. Tohle všechno je myslím zbytečné svádět na antikoncepci. Každá z nás tady má jiné zkušenosti (někdo tloustne, někdo hubne, někdo má celulitidu, někdo ne). Četla jsem ,že zhruba 1% obezity je způsobeno hormonálními poruchami, přesto bylo, zvlášť v minulosti, "in" tloušťku svádět na nějaký zdravotní problém, teď na antikoncepci.

aneta (So, 18. 1. 2003 - 17:01)

ahoj..je mi 15 a diane 35 jsem zacala brat pred deviti mesici kvuli akne..za tu dobu jsem pribrala 13 kg a objevila se mi celulitida..zacala jsem se hodne omezovat v jidle..ale zmena zadna naopak..tak sem zasla na gyndu a predepsali mi Jeanine..kdyz sem precetla pribalovy¨letacek tak sem se rozhodla ze to brat vubec nezacnu..dneska jsem zabrousila sem a kdyz sem si precetla o Diane 35 tak mi do smichu moc neni..ted fakt nevim jestli s tim opravdu prestat nebo ne..tak kdyby ste mi moh nekdo pordit..predem moc diky aneta

Pavlina (Út, 7. 1. 2003 - 06:01)

Mohla by jsi prosim tě uveřejnit tu internetovou stránku to německýho webu. Dianu mám už dlouho a mám z ní teď strach a ráda bych si o tom s doktorkou promluvila.díky moc

Návštěvník (Ne, 8. 12. 2002 - 12:12)

Ahoj, beru Jeanine už třetí měsíc. Předtím jsem brala Diane-35. Pleť se mi zhoršila, ale nebudu dělat ukvapené závěry a ještě dám Jeanine tři měsíce šanci, aby s tím něco provedla :) Problém, který mě více trápí jsou výtoky. Od té doby, co beru Jeanine, mám témeř pořád, mimo menstruaci, nažloutlý silný výtok, který jsem předtím mívala jen velmi zřídka (jednou za rok). S Diane jsem tento problém neměla. Chtěla bych se zeptat, zda-li má někdo podobné problémy. Také jsem zjistila, že ten výtok je silnější a tmavší, když se celý den pohybuji v džínách. Kdežto, když jsem celý den například doma v legínách, nebo mám sukni a silonky, výtok je slabší. Přesto jsem předtím tento problém neměla, i když jsem vždycky džíny nosila hodně často. Prosím o radu. Co s tím mám dělat? Nějak přírodně léčit? Zajít k doktorovi? Změnit antikoncepci? Vážně nevím. Předem dekuji, Lenka

Návštěvník (So, 30. 11. 2002 - 11:11)

Ahoj dívky, ženy a dámyChtěla bych se vás zeptat na radu. Beru Diane 35 už 6 let a uvažuji o změně. Napsal mi ji lékař jednak jako antikoncepci, ale i z toho důvodu, že dost trpím na akné (i při braní D35 se před menzes osypu) a hlavně mám hodně silný problém s ochlupením ve tváři. Jsem tmavovláska, tudíž i chloupky jsou výrazné, černé a tuhé (vlasy tak silné nemám :-((( ). Letos jsem na 2 měsíce Diane35 musela vysadit (byla jsem na operaci, tak kvůli nebezpečí trombózy) a okamžitě jsem měla "plnovous". Chloupky mi rostou i na krku, pod nosem... no je to děsné. Léta to řeším depilací u kosmetičky - tak 1 x za 2 týdny mi to stačí, když beru D35. Ale když jsem ji vysadila, byla jsem 3.den po depilaci zarostlá.... A tak mám dilema:Ráda bych HA změnila (myslím si, že každá je svým způsobem zátěží pro organismus, tak bych raději brala zase jinak zatěžující lék....), ale mám obavy, že budu "vousatá žena" - mohla bych se živit vystupováním v cirkuse :-))).Jinak mi Diane potíže nedělá, nebo alespoň svoje potíže (nadváha, 1x za 1 - 2 týdny migréna, malá chuť k sexu) nepřisuzuji Dianě, ale spíše špatné životosprávě. Pokud můžete, poraďte, chystám se 9.12. k lékaři, tak ať se s ním mohu bavit už trochu poučena... :o))).Tina

Návštěvník (Čt, 28. 11. 2002 - 10:11)

Milá Léňo, podsouváš mi věci, která jsem neřekla. To, že jsi menstruaci nedostala 3 měsíce, je velmi nepříjemný fakt. Nicméně, vyskytuje se v této diskuzi řada polopravd a předsudků. Odkazuji na velmi fundovaný příspěvek Heleny, která je všechny pěkně shrnula. Mé zkušenosti s Mercilonem její slova jen podtrhují. Dotazy ohledně HA by měla žena řešit především se svým gynekologem, který nejlépe dokáže posoudit její aktuální zdravotní stav a potřeby. Ale měl by to být dialog. Pokud to tak není, můžete gynekologa změnit. Máme svobodnou volbu lékaře.

Návštěvník (St, 27. 11. 2002 - 11:11)

Ahoj holky,tak já budu asi výjimka :-) Mě se pleť (akné) naopak po vysazení Diane velmi zlepšila :-) Možná, že je to i změnou životosprávy, ale tak jako tak, jsem teď bez Diane mnohem spokojenější.

Návštěvník (St, 27. 11. 2002 - 06:11)

Brala jsem Diane 35 temer 4 roky a zadne vetsi problemy jsem nemela.Ba spis naopak-zlepseni pleti,pevnejsi a plnejsi prsa,menstruace 4 dny!Tento mesic jsem ji vysadila a jsem zvedava,za jak dlouho dostanu prvni menstruaci :-)

Návštěvník (Út, 26. 11. 2002 - 19:11)

Tak jsem si přečetla příspěvky v této rubrice a jsem totálně znechucena z těch bludů, co se tady šíří. Jsem studentkou farmacie a mám k tomu taky trochu co říct. Užívám Diane asi 5 let a nemám s ním problémy. Začala jsem ho užívat kvůli akné, trvalo to sice dost dlouho, ale zlepšilo se to k mé naprosté spokojenosti. Po vysazení (protože jsem neměla přítele a pleť byla dobrá) se opravdu akné vrátilo, neřekla bych že horší, já jsem ho měla drastické i předtím a deptalo mi sebevědomí. Pokorně jsem se k Diane vrátila a zase mi pomohlo. Vy, co máte semtam uhřík a šílíte z něho, si asi nedovedete představit, co je to pro holku, když má akné pořádně rozjeté. Zařekla jsem se, že už Diane vysazovat nebudu dokud nebudu chtít otěhotnět. Jediný nepříznivý účinek, který se u mě objevil je zvýšení krevních tuků a chlesterolu, což se ale dá řešit úpravou životosprávy. Nyní mám přítele a využívám tak navíc antikoncepční účinek Diane. Věřte, že kdybych o Diane měla sebemenší pochybnosti, byla bych první, kdo by se mu vyhnul. Vámi poukazované karcinogenní účinky vyvolávají na mé tváři úsměv, protože estrogeny (i ty, které produkuje Vaše tělo), mají opravdu prokarcinogenní účinky. Matička příroda však měla i toto na paměti a nadělila ženám gestageny. Proto jsou i přípravky HA dvousložkové. Ten druhý hormon brání estrogenům v nežádoucím účinkum na bujení tkání. V Diane má navíc tento hormon antiandrogenní aktivitu (při zachování gestagenního účinku), a proto Vás např.dokáže zbavit akné. Je pravdou, že mezi dnešními přípravky je Diane spíš vysokodávková. Nejde o "několikanásobně vyšší dávku", spíš o nějakých 15 mikrogramů. Není od věci připomenout, že i tady je však použití vyššího množství estrogenu účelné. Podporuje totiž pozitivní vlivy na pleť. Není pravda, že nízkodávkové preparáty mají na pleť stejné účinky. A mimochodem, mnoho ze zde citovaných "bezpečnějších" přípravků má množství estrogenů identické s Diane /viz.Cilest/. Souhlasím, že za něžádoucí účinky mohou v případě HA převážně estrogeny. Je taky trend jejich množství omezovat, ale moc se nepíše o tom, jaké jsou důsledky tohoto snižování. Dávka 20 (nebo dokonce 15) je na hranici, kdy pilulka ještě účinkuje. Případné zapomenutí užití pilulky má vyšší riziko otěhotnění, tyto příravky je nutné brát opravdu pravidelně. Uživatelky mívají navíc potíže se špiněním či intermenstruačním krvácením. V medicíně se vždy zvažuje poměr "riziko vs. přínos". Je na každé ženě, aby zhodnotila, co je pro ni důležitější. A ujišťuji všechny čtenářky, že pokud se opravdu vyskytnou v přímé (prokázané) souvislosti s lékem závažné nežádoucí účinky, jakým by karcinogenní efekt bezesporu byl, vede to ke stažení přípravku z trhu. Existuje řada kontrolních orgánů, které bdí nad jejich bezpečností. A ještě jedna poznámka. Jeanine je jistě moderní HA, ale je taky momentálně nejdražší na trhu a ne všechny dívky, které by ji rády užívaly, si to mohou dovolit. Proto můžeme být rády, že spektrum přípravků je opravdu široké a že si každá najde "to své".

Návštěvník (Út, 26. 11. 2002 - 13:11)

Milá Katko, pokud se Ti jeví jako blud skutečnost, že já po vysazení Diane čekala na první menstruaci přes 3 měsíce, tak si to klidně mysli. Jenže holky, které tu píší o negativních dopadech HA na jejich organismus, tu nechtějí trousit žádné bludy, ale pouze varovat (či aspoň trochu pomoci) ostatním děvčatům!!! Nejsou to bludy, je to (bohužel) krutá realita (ta děvčata přece nemají vůbec žádný důvod si takové věci vymýšlet!!) a žádný doktor Ti to nebude vysvětlovat, protože by tím šel sám proti sobě!! Takže tohle je pouze moje skutečnost a moje varování, nic víc, nic míň a pokud to někomu vyhovuje, tak ať to klidně dál bere, konec konců je to jen a jen jeho věc. Možná bych měla stejné problémy po vysazení kterékoli jiné ant., jenže to nemůžu posoudit, neboť jsem v životě brala pouze jednu - Diane35... L.

Návštěvník (Út, 26. 11. 2002 - 11:11)

Měla jsem podobné potíže s Mercilonem (viz. můj předchozí příspěvěk). Po návratu k Diane se mi menstruace upravila zpět na cca 4 dni a krvácení bylo slabší. S Diane nemám vůbec žádné problémy a neměla bych z ní strach. To co tu psaly některé přispivatelky přede mnou je z rodu pověr a bludů. Uživání HA je velmi individuální záležitost, co někomu dělá dobře, druhému nemusí :-). A lékaři se na jednu stranu nedivím, poslouchat neustále dokola takové předsudky není příjemné. Na druhou stranu by měl určitě racionálně vysvětlit klady a zápory dané HA.

Návštěvník (Ne, 24. 11. 2002 - 10:11)

Co na to říct? Tak zaprvé, Tvůj doktor je idiot (promiň mi ten výraz), protože Ti nemůže přikazovat, co máš brát! Výběr je zcela na Tobě, smí Ti pouze doporučit. Stejné účinky na pleť jako Jeanine a Diane má taky Pramino, takže nechápu, proč Ti něco nutí. Já sama beru Jeanine druhý měsíc. Přešla jsem z Diane, taky částečně kvůli této rubrice, ale zároveň taky proto, že jsem věřila své !výborné! doktorce. Když jsem za ní přišla, a řekla jí všechno, co jsem se tady dočetla, rozumně si se mnou popovídala, řekla mi, ať všemu nevěřím, zároveň ale potvrdila, že Diane je diskutabilní antikoncepce, ale rozhodně prý není škodlivá, jak se o ní píše, ale protože je to rozumná doktorka, která uznává názor svých pacientek, tak mi řekla, že změna je život, ať klidně zkusím Jeanine (má být výborná) a k Diane se klidně můžu zase vrátit. Teď beru Jeanine, pleť se mi nepatrně zhoršila, ale to je normální při přechoduz jedné HA na druhou, ale jinak jsem v pohodě a ta pleť je už taky téměř v poho :) Prostě jsem s Jeanine spokojená, i když uznávám, s Diane jsem byla taky v pohodě :) Nemusíš se jí bát, kdyby Ti nedělala dobře, zkus Pramino. Na každého působí HA jinak, nedá se to zevšeobecňovat. Já taky teďkon nezačnu "šílet" z toho, co jsi napsala o Jeanine a nezačnu se bát! Ty jsi jiná než já, a proto problémy, které jsi s Jeanine měla, já vůbec mít nemusím!!! :) Ber Diane a buď v pohodě. Změnit jí můžeš vždycky, ale opravdu se nenechávej takhle do něčeho nutit Tvým doktorem, vždyť máš právo volby! Je tolik typů antikoncepce, že nechápu, proč Ti nutí Diane, ale sama uvidíš. Přeju Ti, abys byla v pohodě :) Mmch. s Jeanine mám mensrtuaci naprosto pravidelnou, tři až čtyři dny trvající, velmi slabou, bezbolestnou, pohodovou... Tvůj doktor nemá pravdu, když v tomhle kritizuje Jeanine. Doporučuju změnu doktora, ale to je jen na Tobě. Měj se hezky, ahoj Lenka

Návštěvník (So, 23. 11. 2002 - 22:11)

A ještě mi řekl, že Jeanine mi nedokáže udržet pravidelnou menstruaci. Taky že Diane 35 vůbec neškodí a ty, co to šíří by zažaloval. On prý nemá zájem hubit své pacientky atd. Jsem docela zmatená.

Návštěvník (So, 23. 11. 2002 - 22:11)

Přešla jsem po 3 měcíční pauze z Tri-Minuletu na Jeanine. Beru ji 3 měsíc. Mám velmi dlouhou menstruaci(8-9 dnů) a špinění mezi menstruací, navíc silné krvácení při pohlavním styku (to je prý ze zánětu, který mám díky kvasinkám).Zhoršila se mi pleť a navíc je mi pořád špatně.Tak nevím, jestli za to vše může Jeanine? Můj gynekolog mi předepsal Diane 35, já jsem se velmi bránila, protože jsem měla pročtenou celou tuto rubriku. Pohádala jsem se s ním a stejně mi nic jiného nepředepsal, takže jsem nucena to brát. Mám z toho docela strach. Máte někdo s Jeanine podobné zkušenosti?

Návštěvník (Pá, 22. 11. 2002 - 13:11)

Tak se tu citím jako výjimka, ale beru Diane s menší přestávkou již 6 let a bez potíží. Původně jsem brala dva roky Cilest a pak chvilku Tri-Regol. Ten mě totálně rozhodil, pak jsem na doporučení lékaře začala brát Diane (i kvůli pleti). Žádný zásadní přírůstek váhy jsem nespozorovala, spíš takový přirozený :-). Celulitidy se časem taky objevila, ale nepřičítám ji antikoncepci ale věku a menší míře pohybu. Cca před dvěma roky jsem se pod vlivem "odpůrců" Diane rozhodla změnit antikoncepci. Po dohodě s gynekologem jsem si vybrala Mercilon (menší obsah hormonů - ikdyž gynekolog to označil za módní záležitost). Menstruace se dostavovala druhý den po vybrání balení (u Diane to bylo vždy až 4. den) a trvala až do začátku konzumace nového balení. Pak se dostavilo špinění a po vysazení této antikoncepce se menstruace pro změnu nedostavila vůbec. Takže po 3. měsíční epizodě jsem se opět vrátila ke staré dobré Diane. A nedám na ni dopustit. Ale je to důsledně individuální záležitost :-).

Návštěvník (Út, 12. 11. 2002 - 15:11)

Ivo, tak ji neužívej. Před otěhotněním se dá chránit i jinak a za takovéhle riziko to nestojí, zvlášť s tak pozitivní rodinnou anamnézou. Zanedbávat JT u dcery ženy, která zemřela na karcinom, a která současně užívá HA (zvlášť Diane, která je tolik kontroverzní i mezi gynekology) se mi jeví jako hrubá chyba (ale nejsem lékařka, nechci soudit).Já myslím, že kombinací kondom+spermicid, případně kondom+plodné dny se zajistí dostatečná spolehlivost s odpadnutím vysokého rizika.Přeju Ti moc moc štěstí.

Reklama

Přidat komentář