Reklama

revmatoidní artritida

Andrea (Čt, 1. 11. 2012 - 21:11)

!Super přivýdělek! Potřebujete si přivydělat a nevíte jak, nebo nemáte čas? Buďte mezi prvními, kteří vyzkouší tuto revoluční příležitost! http://www.revolucnireklama.cz/
index.php?ido2= 14468
- Žádné vstupní poplatky - Registrace je nezávazná - Můžete se kdykoliv odhlásit Není co ztratit, můžete jen získat.

meo (Čt, 1. 11. 2012 - 20:11)

Byla mi diagnostikována...Taky se přimlouvám za podrobnější popis. Ještě by mne zajímalo, jestli jsou prospěšná nějaká omezení v jídelníčku (cukry, maso, káva, čaj apod.), užívání i dalších bylinek (třeba ostropestřec mariánský na posílení jater apod.), jak len ovlivňuje kvalitu vlasů a kůže atd.

Mně bioléčba Simponi zbavila zánětlivých bolestí kloubů, záněty ustupují docela, ale jako vše - má své vedlejší účinky, které jsou individi. Píchám si skoro dva roky, k tomu beru Prednison, Aravu, Vigantol(D), Caltrate(Ca) a Letrox na štítnou žlázu. Spoustu prášků už odpadlo, hlavně na bolesti. Teď jsem mnohem víc chytlavá na kdejaký zánět dutin, dásní, bolesti hlavy. RA mám 18 let

Marta (Čt, 1. 11. 2012 - 19:11)

Zdeni,popiš nám jak jsi to užívala. Díky

Zdena (Čt, 1. 11. 2012 - 16:11)

Diskuzi jsem prošla, nevím,...Byla mi diagnostikována revmatoidní artritida 2.stupně a 6 let jsem měla ID. Nepomáhaly mi žádné léky. Můj zdravotní stav se rapidně horšil. Začala jsem s přírodní léčbou s lněným olejem a semínkem. Již 2 roky užívám pravidelně a jsem úplně bez bolesti-klouby jako nové!!!

Jiřina 64 (Čt, 1. 11. 2012 - 14:11)

http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/lekari-budou-20-11-protestovat-rusi-se-akutni-luzova-pece.html

Jiřina 64 (So, 20. 10. 2012 - 11:10)

http://bolesti.abecedazdravi.cz/artroza-artritida

Nové poznatky.

Lenka (Pá, 12. 10. 2012 - 20:10)

Ahojky...já beru bioléčbu Simpony ,začla jsem před 3 měsíci,zatím je to v pohodě...předtím jsem brala 2 roky Remicade ,ktery mi nezabral tak jak by měl...tak uvidím jak bude zabírat Simponi....

meo (Po, 8. 10. 2012 - 23:10)

Diskuzi jsem prošla, nevím, jestli dost pozorně, protože jsem sice zaznamenala zmínku o bioléčbě, ale už ne o tom, že by ji někdo bral. Zkusím se zeptat - berete někdo bioléčbu Simponi a jak ji snášíte? Je tady někdo, kdo podstoupil nějakou studii (testování léků) a s jakým výsledkem?

Jestli jste o tomhle už diskutovali, tak se omlouvám, ale nedočetla jsem se. Za odpovědi děkuji

monika (Po, 8. 10. 2012 - 21:10)

Heli, tvoje stránky jsou...vykasli se na revmatologa, Vem si aerius, studenou sprchu na klouby, kryotherapii a dietu na histaminovou intoleranci. sniz prisun histaminu, eventuelne vem si pred jidlem Daosin. Revma souvisi s tenkym strevem!!

monika (Po, 8. 10. 2012 - 21:10)

Heli, tvoje stránky jsou...vykasli se na revmatologa, Vem si aerius, studenou sprchu na klouby, kryotherapii a dietu na histaminovou intoleranci. sniz prisun histaminu, eventuelne vem si pred jidlem Daosin. Revma souvisi s tenkym strevem!!

Hela (So, 29. 9. 2012 - 16:09)

Ahoj všem, pořádám v Pardubicích sraz revmatiků, pokud jste někdo z tohoto kraje a chtěli byste se setkat se stejně nemocnými, budu ráda, když se zúčastníte :-) Proběhlo by to některou sobotu teď v říjnu. Více na webovkách: http://www.revmatoidni-artritida.nazory.cz Zdraví revmatička Helča :-)

Hella (Pá, 7. 9. 2012 - 20:09)

Nechte si udělat vyšetření na HLA B27. Mě pořád bolely záda, pak ramena, kolena, nemohla jsem ani chodit, otoky nikde ani zarudnutí. Mám ale pozitivní tento antigen, takže je to zánět-imunita působí proti tkáním. Nasadili mi Prednison ve velmi malé dávce a mám svatý pokoj!

Hana (So, 1. 9. 2012 - 14:09)

Určitě plný i na lázně.

Ina (So, 1. 9. 2012 - 10:09)

Mám revmatoidní artritidu a Bechtěrevovu chorobu VI.stupně.Na jaký stupeň invalidního důchodu mám nárok? Recmatoložka doporučuje plný? Děkuji za odpověď

Karlo (Po, 13. 8. 2012 - 09:08)

Určitě se nech objednat k revmatoložce a ona ti udělá z krve test na látky na revma. Jinak to nezjistíš jestli ho máš nebo ne. Nenech se odbýt,proč bys měla trpět? Taky u revma je nejdůležitější včasná léčba.

karla (Po, 13. 8. 2012 - 08:08)

asi 5 měsicu mam bolesti kloubu a svalu,zkoušela jsem všemožne,ale nic nepomaha.Jsem v takem stavu někdy že se nemohu postavit z křesla,takže na něho ani již nesedam a k tomu mne strašně moc boli paže hlavně v noci. Na RTG syndrom rotatarove manžety,takže kapačky,obstřik ale nic nepomaha. Proč mne nepošlou k revmatolovi? Je to fakt že zarudle a ani otoky nemam,prosim poradte zdali se tam mam sama objednat...děkuji

Zdenka S (Ne, 12. 8. 2012 - 15:08)

Není to tak dlouho co tu ta roztržka propukla.Tak opět neotáčejme fakta.Holky tu skončily proto ,že je xenie napadla a obvinila,někoho ze lži.Jana už něco podobného zažila a proto se stálice této diskuse rozhodly skončit.Prosím nezastávejme se xenie,neni proč.

monia (Ne, 12. 8. 2012 - 09:08)

Popis analytu V synoviální membráně kloubů pacientů s revmatoidní artritidou (RA) byly nalezeny proteiny – alfa a beta řetězce fibrinu reagující s tzv. antikeratinovými autoprotilátkami, prokázanými v séru nemocných a RA. Proteiny reagují jen pokud obsahují deiminovaný arginin – citrulin, který je považován za cílový epitop protilátek. Proto byly vyvinuty syntetické peptidy obsahující citrulin. Byla zjištěna vysoká specificita 92% pro onemocnění RA, při sensitivitě 68%.
Popis metody ELISA na automatickém analyzátoru
Klinický význam stanovení jde o vysoce specifické vyšetření u pacientů s RA, jehož pozitivita předchází pozitivitu revmatoidních faktorů (RF), a vysoké hodnoty tohoto markeru jsou považovány za známku závažnějšího průběhu nemoci, při kterém častěji dochází k destrukci kloubních tkání.Běžně vyšetřované stanovení RF bývá nespecificky pozitivní i u řady dalších systémových autoimunit (SLE 15-35%, Sjoegrenův sy 75- 95%, MCTD 50-60%, systémová skleróza 20-30%), zatímco pozitivita protilátek proti CCP ukazuje na RA. U ostatních systémových chorob je pozitivita vzácná - 10% SLE, 0% systémová skleróza, 8% ostatní.

monia (Ne, 12. 8. 2012 - 09:08)

Janicka to tu uz jednou vysvetlovala. A velka skoda,ze tu uz nechodi, protoze ta toho vedela snad nejvice. A urcite tu neprestala chodit kvuli nejake Xenii, ale spis k pristupu ke Xenii a vesmes vsem novackum.

monia (Ne, 12. 8. 2012 - 09:08)

Zdravím,mám otázku jestli...Anti-CCP protilátky v diagnostice revmatoidní artritidy
§ Důležité je, že jsou tyto autoprotilátky přítomny již ve velmi časných stádiích nemoci, kdy pacient často ještě nepociťuje klinické příznaky typické pro RA. To je významné zejména pro včasnou léčbu RA, která má v počátku onemocnění nejvyšší terapeutický potenciál a může minimalizovat přidružené komplikace a poškození tkání.
§ Jejich přítomnost znamená vyšší riziko nepříznivého průběhu nemoci a umožňuje včasné zahájení léčby RA - u pacientů s protilátkami anti-CCP se rozvíjí značně větší radiologicky detekovatelné poškození než u pacientů s anti-CCP negativní.
§ Protilátky proti CCP mají mnohem vyšší specificitu než RF (anti-CCP: 96 %, RF: 63 %) se stejnou citlivostí (anti-CCP: 80 %, RF: 79 %). Mohou být určeny v raných stádiích nemoci u 79 % pacientů.
§ Dle údajů Americké revmatologické společnosti (American College of Rheumatology, ACR) lze anti-CCP nalézt přibližně u 50-60% nemocných v časném stadiu RA – již 3 až 6 měsíců po vzniku příznaků onemocnění.
§ Vyšetření anti-CCP může být ordinováno rovněž u nemocných s nediferencovanou artritidou, tj. v případech, kdy příznaky choroby svědčí pro RA, avšak onemocnění nesplňuje kritéria ACR. Podle údajů Americké revmatologické společnosti (American College of Rheumatology, ACR) přibližně u 95% nemocných s pozitivitou anti-CCP dojde v budoucnu k rozvoji RA.

Interpretace vyšetření
Vyšetření anti-CCP se ordinuje současně s revmatoidním faktorem (RF) nebo následně po vyšetření RF. Kombinace RF s anti-CCP protilátkami zvyšuje jistotu diagnózy revmatoidní artritidy až na 97%.

Anti-CCP
RF
Klinický význam
+
+
Je pravděpodobné, že pacient má RA a že u něj pravděpodobně může dojít k rozvoji závažnější formy onemocnění.
+
-
Jestliže klinické příznaky svědčí pro RA, jde nejspíše o časnou formu RA, případně u nemocného dojde k rozvoji RA v budoucnu.
-
+
Posouzení klinických příznaků pro stanovení diagnózy RA či jiného zánětlivého onem

Reklama

Přidat komentář