Reklama

Tramal

Návštěvník (St, 3. 1. 2007 - 13:01)

Ahoj,kamarádka teď bere Tramal,60 kapek denně,za jak dlouho může být závislá? Léčí se s krční páteří. Myslím,že do toho ještě je dost citově vyčerpaná. Manžel ho také bral po operací očí. Děkuji Eva

manuel (Čt, 28. 12. 2006 - 22:12)

koupím T retard. Spolehlivě.many4"seznam.cz

Pepíno (Po, 25. 12. 2006 - 09:12)

Na tramal jsem přišel náhodně, kamarád ho dostal na křečové žíly. Zeptal jsem se na co to je . Říkal, že obyčejné analgetikum, mě to nedalo a šíleně jsem se po něm pozvracel. To je pět let na zpět a tu lahvičku jsem vyhodil. V současnosti ho užívám a popravdě bez něj nemohu existovat. Kombinuju ho ještě s lexaurinem. Ani si to už nevyčítám, je to jen na mě a nikdo nepropadejte panice z toho co si sami vytváříme. žijeme v době , která je plná techniky a lidstvo strácí kontakt s přírodou, tak si holt hledáme vlastní lepší život ve své mysli za pomocí např.léků. Jelikož je nemocná celá planeta odráží se to i do každé živé bytosti.

Jirí (Čt, 21. 12. 2006 - 15:12)

Tramal beru dlouhodobě na chronickou bolest pod dohledem,stejně se bojím.Uberu li šílené bolesti.Když se povede ,že bolesti jsou menší vezmu mín.Ale bolesti a divné pocity se dostaví.Určitě jsem závislý.S bolestmi bych nemohl pracovat a trochu žít.Co mě čeká a nemine?

Lucka (Po, 18. 12. 2006 - 20:12)

Ahoj děkuji moc, ten tramal je pěkné svinstvo!!!Budu se muset pokusit spojit sjeho lékařema promluvit si sním.Můj snoubenec neví, že se snažím hledat někde nějaké rady. Nechce o tom moc slyšet, že by mohl být na něm závislý. Přeji Vám všem šťastné aveselé Vánoce a šťastný nový rok.Beru si předsevzetí, že příteledonutím Tramal přestat brát, protože mi na něm hrozně moc záleží anechci o něj přít.Ahoj Lucka.

Zdeněk (Čt, 14. 12. 2006 - 01:12)

Ahoj všichni utrápeni tramalisté,nedávno resp.2.12.jsem Vám psal,že se právě pokouším abstinovat.Vydržel jsem tři dny a bylo to nesnesitelné.Snažil jsem se dělat cokoli co by mě pomohlo nemyslet na to jak mi je.Stavy raději popisovat nebudu,ale cítil jsem se jako živá mrtvola.Přerušil jsem to,vzal si tramal a asi za 4 hod.mi bylo fajn.Přesto, ale jsem nezanevřel a zkouším něco jiného.V první řadě,i když to nebylo příjemné,jsem bez jakéhokoliv mlžení se vším svěřil lidem které miluji a ve kterých cítím oporu.Manželka pochopitelně věděla,že tramal beru,ale protože jsem byl pořád vtom tak mi nedalo žádnou práci zazdívat,že jsem vlastně narkoman.A ted?jsem na sebe vygrcal naprosto vše.Samo,že byla v šoku,potom jsme to rozumně probrali a mi se strašně ulevilo.Záleží mi na mé rodině a s jejích podporou jsem začál snížovat dávky.Dříve když jsem na to byl sám,tak jsem se choval jako schíza,chvíli jsem se přesvědčoval,že to je blbost a musím s tím přestat,ale v zápětí,že né a proč když je mi po tom fajn.Ted?se mohu se svými pocity někomu svěřit a je mi fajn.Sice stále žeru tramal,ale mám v sobě zvláštní sebekontrolu a snažím se brát jen tolik abych mohl spát a normálně fungovat.A snad se mi podaří dávky snížit natolik, že po vysazení budou abtinenční příznaky snesitelné.Ale i kdyby né, tak už na to nebudu sám.Tím jsem chtěl říct, aby nikdo z Vás nebyl se svým tramalem sám!

Honza.D (St, 13. 12. 2006 - 15:12)

Díky moc za tenhle článek fakt mi pomohl a řídil jsem se podle tebe!!!!!

pavel (St, 13. 12. 2006 - 12:12)

Netroufám si nějak radit, ale přesně takhle to začalo i u mě. "Preventivně" jsem si to vzal i když bolest zrovna nebyla, abych se v noci nebudil.Nevím, jestli je možné, spojit se třeba s jeho ošetřujícím lékařem, mohla bys mu to všechno popsat a poprosit ho, aby mu nahradil léky nějakými jinými.Rozhodně, když Tramal vysadí dříve, tak mu bude sice nevolno pár dní, ale pořád je to zanedbatelné s absťáky po delší době užívání.Pokud to Tvůj snoubenec bere na lehkou váhu, ať mi napíše a já mu vylíčím ten děs bez většího přehánění. (pavelkr"centrum.cz)

Lucka (Čt, 7. 12. 2006 - 17:12)

Ahoj všichni, chtěla jsem zeptat a potřebovala bych i trochu poradit. Můj snoubenec bere Tramal nebo Tralgit, který mu předepisuje lékař na bolesti zad (zjistili mu, že má vyhřezlou ploténku a tlačí mu na míchu, ale jelikož mu je 28 tak operaci nedoporučují).Bere ho asi od letošního dubna.Bere ho 2x denně a mám o něj obrovský strach.Ten tramal bere někdy i když ho záda vůbec nebolí, prý preventivně, ale já tomu moc nevěřím.Myslím, že je na něm už trošku závislý.Protože když jsem mu ho jednou sebrala avečer si ho nevzal,tak sev noci probudil, že mu je špatně, že si musí vzít tramal.Tak jsem mu tedy dala a za chvíli mu bylo dobře. Myslí, že to byl abstinenční příznak. Na internetu jsem se dočetla jaké vedlejší účinky může mít tramal a já myslím, že je můj snoubenec má.Bolesti břicha, časté průjmy, nevolnost, zvracení, ale i změny nálad a zvýšené teploty. A svému lékaři žádné takové potíže nesdělil. Prosím poraďte mi, co mám dělat. Mám o něj obrovský strach, nechci ho ztratit. Ještě když v TV ve zprávách ukazovali, že jedna holka po dlouhodobějším užívání tramálu zemřela. Mockrát děkuji. Lucka

pavel (Čt, 7. 12. 2006 - 11:12)

Ahoj všichni, četl jsem po dlouhé době poslední příspěvky a chtěl bych jen zopakovat pár poznatků, které jsem na vlastní kůži prodělal. Někdo psal, že to bere už dlouhou řadu let pravidelně a vcelku dobrý. Jistě, tomu věřím, je určitě možné, že někdo k tomu prostě dispozice nemá, stát se na tom závislým (koneckonců sám mám kamaráda, se kterým jsem ochutnával první cigarety před dvaceti lety a on zůstal stále na spotřebě dvou - tří cigaret za týden, zatímco mně je krabička na den málo),ale obvykle to člověk zjistí až když je v "tom". Nechci samozřejmě nikoho podceňovat, že se z té závislosti dostane sám, ale u mě to prostě nešlo. Koneckonců člověk byl pořád ve stejném prostředí, se stejnými stresy a musel prostě "fungovat", takže bylo vždy nejrychlejší sáhnout po Tramalu. Chápu a vím, že pro mě bylo určitě ze všeho nejhorší jít za doktorem - psychiatrem a tam se mu prostě přiznat, že jsem "feťák". Člověk se cítí jak prašivý. Ale pořád jsem zastáncem toho, že tohle je skutečná a jediná cesta, jak se toho zbavit. A už jsem tu kdysi psal, žádné obavy, že by vás to nějak společensky znemožnilo, dozví se to jen ten, komu to sami řeknete. I na tom detoxu, když mě propouštěli, se mě ptali, jakou diagnózu chci do marodního lístku napsat, (např. s čím jsem kdy nějak marodil - ledviny) aby to bylo naprosto diskrétní. Zaměstnavateli jsem řekl, že musím na operaci a bylo.Přeju zatím hodně zdaru, pokud můžu nějak poradit či pomoct, napište.

Návštěvník (Po, 4. 12. 2006 - 16:12)

myslím že bez lékaře to nezvladneš jsem na tebe zvědavá a taky tě to musi stat spoustu peněz ,zkus dávky postupně snižovat

David (Ne, 3. 12. 2006 - 15:12)

mam jenom takovej dotaz, zajimalo by me, jestli ma tramal ucinky i kdyz cloveka boli v krku nebo ucinkuje pouze pokud se jedna o zraneni napr nohy, ruky atd ?

Zdeněk (So, 2. 12. 2006 - 01:12)

Jsem závislý na Tramalu.Beru ho víc jak 3 roky.Denně sním i 10 tablet,nebo i 200 kapek,podle toho co zrovna mám.Začalo to jako asi u každého z vás.Měl jsem zdravotní potíže a od té doby se toho nejsem schopný zbavit.Takové množství by mi žaden doktor nebyl schopen napsat takže ho kupuji a schánim jak se dá.Hodněkrát jsem se s tím snažil přestat,ale je to silnější než já.Těžko se mi píše protože právě prožívám další pokus.Je to druhý den,nemůžu spát mám šumy v hlavě ,nejím a stále běhám na záchod.Strašně se mi chce spát,ale nejde to.Ani žádné jiné léky mi nizabírají.Nevím jak to dopadne tak se mi snažte držet palce,já je budu držet Vám

tramal (Pá, 1. 12. 2006 - 10:12)

dneska jsem zrovna v tom!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Morgan (So, 25. 11. 2006 - 01:11)

Byla jsem též závislá, cca 3 roky. Z toho posledních 6 měsíců jsem si brala na noc 500 mg!!, aby to mělo alespoň nějaký účinek a já se vyspala. Při pokusu o vysazení následovaly abstinenční příznaky jako hrom, už to tady někdo popisoval. Byla to zoufalá situace, takže jsem se obrátila na psychiatra, který mi indikoval Subutex. Nyní mám už jen udržovací dávku, ale vysadit jej úlně, nevím nevím....nespavost mě trápí neustále.
Jojo, Tramal je zpočátku pohodička a euforie, jen ty konce jsou někdy nepříjemné :))

Návštěvník (Pá, 24. 11. 2006 - 21:11)

koukam že nas je hodne ,ele co s tim take mam obdobné problémy

. (St, 8. 11. 2006 - 02:11)

Hm podobne jako Tramal funguje Alnagon nebo Korylan.Ma teta -lekarka ktera mi je sem tam napise rika ze Tramal je "nerad".

Henry Chinaski (Út, 7. 11. 2006 - 18:11)

odepis mi na mail, vim jak ti pomoci.
lukin.k"seznam.cz

Michal (So, 4. 11. 2006 - 08:11)

Zdravím Vás tady všechny. S Tramalem je to fakt hrozné, ale jedna taková perlička - mám centrální bolesti od RS a tramal již beru 12 let (slovy dvanáct let)!!! A to tak že 3x denně po dvou tabletách. Už mi teda přestává zabírat tak nevím co bude dál.
Ach jo ....

Návštěvník (Pá, 3. 11. 2006 - 18:11)

Psycholog, psychiatr spíš.Bez pomoci a jiných léků na postupné odvykání to nepůjde.

Reklama

Přidat komentář